És most jött válasz a doktortól akit megkérdeztem ami nem valami jó hir!
A doktor azt irta a kinövésekre virusos fertözö szemölcsök amik terjednek és fáradjak be kezelésre hozzá.Azt hiszem csak ez hiányzott az életemböl...
Pszichológusi szakvélemény
Sajnos egy-két dolgot kifelejtettem a hosszú levelemböl,de szeretném tudni milyen érzés lehetett kisfiamnak látni anyját,miközben a barátnöjével kieléggitteti magát.Gondolom minden gyermek álma igy látni édesanyját,de mivel pici volt fiam igy nem lehet töle megkérdezni,mint ahogy azt sem amikor az a bizonyos vidéki úr lihegett rajta,amig 24órában meneteltem pesten.Gondolom valami féle frusztráció,trauma vagy egyéb semélyiség kárositó nyoma lesz ezek következtében ami lehet nem most,de késöbb pár év múlva valamilyen szinten megmutatkozik fiamnál.És ami a legnagyobb baj,kedves anyuka annyira ért a hazudozáshoz szinte notóriusan hogy addig mondogatja magában amig már ö is elhiszi.Szüleit is átveri évek óta és nekem is 4év hazudozás jutott.Lehet nem érek el semmit,gyermekem nála marad.De remélem fiam ellentétben anyjával,becsületes igaz ember lesz,amig csak világ a világ!
Tiszteletem!
Olvasva egy-egy hozzászólást kissé furcsán látok dolgokat!
Szeretném ha valami bölcs sugallat,válasz útján megmondanátok merre induljak fiam ügyében!
Most leirom nagyjából kronológiai sorrendben esetünket ex-menyasszonyommal:továbbá vidáman mesélte hogy elözö pasiját alig várta hogy "elhúzzon" dolgozni és végre játszhasson a kis internetes játékával ahol már fel is szedte legujjabb szeretöjét.
Megismerkedésünk gyors volt és számomra nem jelentett semmit de sajnos teherbe esett párom akivel találkozni sem akartam az elsö után,mivel elmondta évekig drogozott és ez számomra kizáró ok..Ezért és mert van már 2ikerfiam egy hölgytöl nem akartam hogy megtartsa ezért fogamzásgátlót vettem az éjszakai gyógyszertárban amit vélhetöleg nem vett be.Mostanra meg van töle egy 3éves lúdtalpas kisgyermekem amit én a sokévi drogozásnak tudok be.Többek közt sokat mesélt mennyire gyülöli szüleit ezért is költözött fel pestre és mikor terhes lett mégis visszament hozzájuk.Sokáig fontolgattam mitévö legyek de szülési idö elött kicsivel én is leköltöztem vidékre és megpróbáltam egy jobb teljes családi életet élni.Amit azóta sem nézek jó szemmel,nem várt meg a szüléssel csak akkor telefonált haza amikor fiam már megszületett,pedig jelen akartam lenni hisz ezért is mentem le.Hazaértünk kor éltünk próbáltam munkát keresni de lássuk be ez borsodban elég nehéz.másfél hónapig játszottam a word of warcraft nevü játékkal ami tönkretette sok ismerösöm életét.Közben munkám lett eljártam végre dolgozni és párom mivel már terhesen is játszott átvette a játékot.Késöbb az anyja és annak növére aki befolyásos kórházi dolgozó a helyi korházban felrakattak páromnak egy spirált én és az ö elözetes megkérdezése nélkül.Teltek a hónapok párom egyre jobban belemerült a játékba én meg pestre jártam ekkor dolgozni.Egyik nap azt mondta felmegy barátnöjéhez Nórihoz 2 napra pestre és viszi a gyermeket is aki ekkor már 8hónapos volt.Furcsa mód mikor hazajött túlsűgosan vidám volt egy sima pasti kiruccanáshoz képest.Tudatában voltam vele hogy játékbeli haverommal összeismerkedett felvette msn-re is és játék közben is folyamatosan irogattak egymásnak.Pár napra rá elkezdett velem üvöltözni hogy viszket a nemiszerve és már szét kaparja magát,nem hajlandó velem többet lefeküdni mert mindig terhes lesz vagy elkap tölem valamit.Én ettöl teljesen ledöbbentem!Két nap múlva felhozta kisfiamat fürdetésböl és mondta hogy apró piros pöttyök jelentek meg a gyermek nemiszervén.Ekkor ledöbbentem,de kérdezte hogy nekem is van e hasonló kiütésem.Megnéztem de szerencsére semmi nem volt.Ez a szerencsém másnap tusolásnál el is múlt,rajtam is kijöttek a szép kis piros pöttyök.Teljesen magam alatt voltam és elsönek ö üvöltözte hogy az én hibám hogy szülei is jól hallják lent a szobában most én vontam kérdöre merre is járt pesten!Erre az volt a válasza hogy a barátnöjénél.Mondom az nem lehet hisz láthatóan mind nemibetegek vagyunk.Azt mondta az azért lehet mert 13éves korában már volt folyása.Mondtam hogy azonnal menjünk nemibeteg gondozóba de ellenezte mert a család egészségügyis tagja megtudná,ezért keresett krémet mivel anyja gyógyszerész volt is otthon ezzel tünetileg kezeltem magam és fiam.Nem tudtam ezt elhinni neki.Egyszer munka után hazaértem kérdem hol a kisfiam,azt felelte:hát öcsém túlszivta magát Speed.el és nembirt megállni egyhelyben,kérte had vigye el a gyereket én meg mondtam persze vigyed legalább jó sokáig tudtam végre játszani zavartalanul.Mondom ilyen nincs,normális vagy???Némán nézett.Mikor lumbágóm volt hazamentem képtelen voltam dolgozni azt mondta szimulálok.Késöbb öccsének derékfájása lett és rohant utánna a lépcsön kenegette a hátát.Kérdeztem töle ez nem az öcsikéd barátnöjének a feladata véletlenül???Ezek után havonta egyszer jutottam haza mivel 24órában dolgoztam pesten örként.Párom pedig pestre járt föiskolai vizsgáit elvégezni.Mindig igérte bejön,meglátogat a gyerekkel ami persze sosem történt meg.Láttam internetezik minden nap reggel 6-tól hajnali 1ig de sosem irt csak másoknak.Iwiwen megtaláltam és akkor látom már fél éve fent garázdálkodik,amit furcsáltam.Szerintem egy nö azonnal a párját keresi jelöli és ir neki.Bejelöltem erre "á nem is tudtam hogy te is itt vagy"...
Ezután még irt pár levelet ott de legtöbbje körlevél volt továbbitva nekem.Azután letiltott mert mosolyszünet volt.Persze pesten laktam gyerekkori cimborámnál és töle néztem ahogy folyton netezik és játszik.Nekem ritkán irt akkor is keveset,de késöbb megtuttam másnak szivesen irkál sokat.Ekkor havonta 1-2alkalommal jutottam csak haza és mindig szép pöttyösen jöttem el töle,néha egy kis gombval az államon ami kegyetlenül viszketett.Ismét kérdöre vontam amire azt válaszolta apha és öccse prostituáltakkal hált,ezért lehetek beteg.Ezt sem fogadtam el,ezzel az erövel lekellett feküdnije valamelyik családtagjával hogy én is beteg legyek?!?!?
Az ezt követö idöben is havonta elkaptam töle mindent és kenegettem magam pesten ö pedig minden alkalommal más szöveggel védekezett,volt utánna Mcis WC és hasonlók.Sokszor ezeken össze is vesztünk.Egyszer aztán felvittem magammal a gépemet pestre és ott találtam meg a titokra a választ.Rita nevü barátnöjéhez küldött levelében akiröl gyakran mesélte hogy milyen rendes és tapasztalt nö,olyan szöveget olvastam miszerint:hát párommal úgy néz ki örökre vége de nem baj mert úgyis szeretnék veled sokkal több idöt eltölteni,de lehetöleg nem úgy hogy folyton a Feriröl panaszkodj hogy mennyire átvert és kijátszott,csókollak!
Volt egy gyanúm hogy ferdehajlamú és az ilyen levelei alá is támasztották.Titkos email cimet is találtam ahol egy bizonyos Dr.P Miklós mint szerelme szerepelt a cimlistán amin én rajta sem voltam.Kérdezem ki ez a szerelmed igy lassan 2év útán amire azt felelte:hát ö a volt szeretöje és nögyógyászként dolgozik,vele iratta fel a bizonyos fogamzásgátlót amit én meg is vettem 6ezer forintért.Máshoz nem mehettem mert csak ö irhatta fel nekem.Na mondom minden nönek kell hogy legyen egy doktor szerelme aki ha kell feltud irni fogamzásgátlót?figyelmeztettem hogy kimegyek és beszélek vele,ekkor elmondta hogy már csak sms-ben tárgyalnak néha,mert ö megnyugtatja és segit ha baj van annak ellenére hogy hazaköltözésekor lecserélte a számát ö már ezt is tudta.Na mondom erröl megkérdezném a doktor úr feleségét mit szól a kis barátságukhoz erre üvölteni kezdett hogy nem tehetem meg,beteg gyereke van a felesége meg otthagyná biztos válni akarna.És az én házasságom gyermekem feláldozható?
Utánna kérdeztem a barátnöjéhez intézett ferdehajlamú leveléröl azt felelte nincs barátnöje akinek a volt pasiját Ferinek hivják és ö ilyet nem irt.Ujra megkérdeztem mikor ujra beteg lettem töle akkor azt felelte ö ilyet a Nórinak nem is irt soha.Mondom te ezt nem a Nórinak hanem a "tapasztalt"Ritának irtad.Siri csöndben elfordult.Az ire a pontot egy külföldi ismeröse rakta fel aki azt irta milyen jó volt páárommal amikor bedrogoztak és 3an egyszerre kezelésbe vették,ö meg felelte hogy "hát nem is tudlak titeket elfelejteni"!
Ezen végképp kiborultam és erre sem tudott mit válaszolni csak most nemolyan rég amikor otthon jártam.Azt mondta diszkóba mentek igy négyesben.a Telefonjában fura mód találtam Ferit hiváslistán akiröl késöbb kiderült fent van msn.en is nála de iwiwen nem jelölte mivel két falura lakik töle,még gyanus lenne merthogy a Feri is vigan játszik ezzel a játékkal.Amire mindig azt mondta hogy ö ott nem ismerkedik.Mégis a cimlistájában 13új férfit találtam akikröl nem tudott ertelmes magyarázatot adni és titokban ki is törölte öket.Kideritettem hogy közülök sokan játszák szintén a wowot és az egyik valami webkamárába önkielégitös férfi volt aki terhes várandós anyukákat kismamákat keres a kielégüléseihez.
Gyakran kb hetente kiabált velem hogy ha rajtakap hogy nökkel ismerkedek akkor kivág onnan szó nélkül.
Mindenért veszekedett még a kutyájára sem szólhattam mert nincs jogom hozzá hisz nem az én kutyám.
Késöbb külföldre költöztem és már csak 4-6havonta jutottam haza.De sosem hivott és mindössze 9db sms érkezett töle.Ha hivtam lerázott és ment játszani ami miatt veszekedés lett és közölte kezdjünk új életet.Mégis mielött haza indultam 2-3hétre gyorsan képeket küldözgetett fiamról hogy milyen szép és hogy kezdjük ujra mert szeret.Amikor elhittem kiderült hogy csak azért volt,szülei ne kérdezzék mi van velem miért nem megyek haza karácsonyozni.Másnap mikor szülei magukra hagytak vitázni kezdett hogy ö sosem csalt meg és ha nem hiszek neki takarodjak onnan,ekkor megérkezett a postás meghozva a fényképezö gépet amit rendelt,de a pénztárcájában persze csak az én pénzem volt igy azzal fizette ki.ezután egyböl jött simogatott hogy ne menjek el,nyugodjak meg ne legyek már ilyen morcos.
Valami virust elkaptam töle hasmenéssel járt és 39,5.fok os lázam lett.Kértem csináljon teát mire ö:2hát azt felejtsd el hogy én ápolgatlak,majd jól be* a kórházba"
Kedvenc öccse höemelkedésénél már ugrott és csinálta a teát "jaj szegény tesómnak 37,5 a láza"
A pár hét alatt viszont teljesen elhanyagolt nem fözött spontán üvöltözött ha szülei elmentek és el is zavart hogy takarodjak onnan.És egyböl ment játszani.Ha megkértem gyere ülj ide és játsz majd én vigyázok a gyerekre kiabálni kezdett hogy majd ö eldönti mikor akar és mikor nem.Mondom inkább akkor megyek aludni.Erre ö:jaj meggondoltam magam mégis játszom kicsit!Párom féltékeny volt öccse barántöjére és a saját testvérére is még ha nyögött eggyet már berohant hozzá aki épp a barátnöjével közösült,normális nö egyböl bocsánatot kér és bevágja az ajtót.Ö meg csak állt és kukkolta öket.Késöbb mivel öccse is játszott folyton ezért kapcsolata megromlott ráadásnak az egész család nöi tagja azzal zaklatta az ifjú hölgyet hogy lusta és semmirekellö és elzavarták onnan.
Persze beléptem az ö játékosábal,aki ismeri a world of warcraftot tudja miket lehet benne csinálni.Természetesen az én elöfizetésemen is volt pár játékosa sokról nem is tudtam,de amint beléptem 6-8 férfi elkezdett irkálni mert azt hitték én vagyok ö.
Köztöltem hogy hol tudják elérni de azt felelte az egyik fiatalkorú hogy ö nemakar töle semmit mert neki sajnos nem az esete hiszen még csak 14éves.Ledöbbentem hogy játék közben az a téma ki kinek az esete korban stb...
Egyszer megváltoztatta a jelszavamat kedvesem és nem tudtam belépni majd egy ismerösének aki szintén onnan való,eladta 13ezer forintért.Ez alap hangon account lopás és büncselekmény.Mondta beszéljek a sráccal az ö msnjéröl ha akarok még játszani igy is tettem.A fiatalember kedvesen vissza is adta és azt mondta feltöltö meg a kiegészitöt is megveszi hozzá 13-14ezer forintért.Mert hogy érte bármit megtesz.Szóltam az illetönek hogy én nekem ilyet ne irjon,ugyanis a völegénye vagyok.na többet nem is szólalt meg.Ezt követöen beszéltem anyjával telefonon és elmeséltem neki a dolgokat amin jókat röhögött és szerinte kitalálom meg beteg vagyok és az ö lánya nem ilyen. Öt láttam folyton játszani mivel szülei reggel elmennek munkába ö azonnal belép a játékba gyerekemet pedig lerakja a pincébe a babakocsijába és vidáman elvan.Délután mikor megérkeztek munkából gyorsan abbahagyta és úgy tett mint aki a gyerektöl lefáradt hogy egész nap vele volt és vegyék át töle kicsit amig ö játszik.Ilyenkor még este 11-éjfél ig eljátszadozik.Megelégeltem felhivtam ismét anyját.Már hónapok óta ezt csinálja gyermekem meg nem tud beszélni semmit nem javult szókincse.Kértem nézze meg nem használ e altatót a gyerek kakaójához mert akármikor hivom a gyerek alszik és alszik.Namármost fiamat ismerve max fél másfél órát tud aludni de nem egész nap egész héten,hónapokon át.erre ö sem tudott mit mondani,de rászólhatott mert egy idöre leállt a játékkal.fejemhez is vágta hogy 'attól érzed magad apának hogy kéthavonta felhivod anyámat?-"
Amikor hazamentem kért jegyezzem el mert szeret és próbáljuk meg ujra,kocsit is kért mert a gyerekkel nehéz bemenni a városba apját akit gyülöl és náci tisztként emleget nem kéri meg hogy adja kölcsön az autóját.Késöbb durván összeveszhettek,és menyasszonyom irta hogy az anyja épp fözés közben hozzávágta a forró ételt amit készitett és összeégett az arca meg a keze.Ráadásul a gyermekem épp a kezében volt de anyja testvére kikapta onnan hogy védje.A dulakodásra apósom ment be és választotta szét anyát és lányát.Én ezen ledöbbentem.Látva arcát ami csúnyán összeégett kiborultam.szerencsére a fiamnak nem esett baja.Két nappal fiam névnapja elött irtam köszöntöt amire nem jött válasz.Felhivtam mire leüvöltötte a fejemet hogy még erre sem figyelek oda,de közben láttam hogy ismét játszik hónapok óta és betelt a pohár!
Visszakértem a jeggyürüt de nem kaptam mert azt állitja ö vettem,ami azért is érdekes mert nem volt pénze.Megmondtam hogy nem kell olyan feleség aki nem törödik a saját fiával,az én gyermekemmel.Persze minden dolog az apja háta mögött zajlott,mert állitása szerint ha apja megtudná hogy megcsal biztos felpofozná.Amikor kérdezte apja mi történt velem miért nem hivom miért nem vagyunk együtt azt felelte hogy ledér nönek tartom,közben ez már rég nem erröl szólt.
Ettöl teljesen vérszemet kapott és mégtöbbet játszott és amikor hazamentem meglátogatni számonkértem miért nem neveli becsületes módon gyermekünket erre elsirta magát.Séta közben nem a mi problémáinkról beszélt,hanem egy falubéli férfire mutogatott ujjal hogy vele csalta az anyja gyermekkorában az apját és ezért rettenetsen gyülöli öt.gondoltam magamban akkor ez igen jó példa volt mert követi rendesen a jelek szerint!
Átmentem ikreimhez nógrádba szülinapjukat megünnepelni akik osztályelsök 8évesen és benne vannak a fociligában.
Amikor visszaértem látom hogy ex menyasszonyom szerelmes levelet irt nekem iwiwen ahol 2és fél éve irt nekem utoljára.Persze csak féltékeny volt ikreim anyjára ezért irhatta.Válaszoltam neki hogy minek irsz itt ha eddig sem tetted,és tudom hogy titokban lesegeti az adatlapomat.Megkértem adja ide a fiamat,fel szeretném vinni pestre az állatkertbe de azt mondta nem szó sem lehet róla,menjünk el együtt a közeli a vadasparkba ahol elszaladgált gyermekem rászóltam ekkor a kedves anyuka rámüvöltött hogy nincs jogom ehhez,nincs nevelési létjogosultságom mert csak párhavonta megyek oda.Persze neki sem fogadott szót ö pedig teljes eröböl úgy megütötte fiamat hogy helyben összeesett és még a nyakát is felvágta a nevelésre jogosult anyukája a körmével.
Mostani hireim szerint testvére volt páromnak adta a játékát,visszaszerezte elvesztett barátnöjét.
Gyermekem anyja pedig addig sirt hogy lassú a lopott laptopja,mignem kapott egy számitógépet anyukája növérétöl.Nemrég megkeresett hogy nincs pénze küldjek mert sosem adok de fogorvosra kell,természetesen utaltam és plusz extra pénzt is küldtem neki.A külföldröl hazajárásmokor minden alkalommal többszáz ezer forintot költöttem rá és a gyermekemre.De csupa fontos dolgokat rendelt az internetröl amit a gyermek nem használt.Most hétek óta hivom mi ujság vele és a családdal meg persze a fiammal.Eddig nem is volt gond de tegnap mert pont játék közben hivtam ideges volt és közölte soha ne menjek oda és ne is hivogassam öket mert nem akar velem beszélni a fiam meg túl pici nem is tud rendesen megszólalni ezért tteljesen feleslegesen telefonálok.Mellesleg most 3éves fiam és eddig volt idö a lúdtalpát kigyógyitani lábujjhegyen járással tornáztatással.De mivel a nevelésre jogosult anyukája egész nap játszik igy fiam örökre megmarad lúdtalpasnak.Másfél éve kijöttem külföldre és a mégis szókincse nem javult beszéde füfü meg ptöe és hasonló értelmetlen gagyógásból áll.
Kérdezném énmint apja a gyermeknek,milyen jogokkal rendelkezem?Milyen kategóriába esik ez az ügy?Kiskoru veszlyeztetése?Gyermek szellemi és testi fejlödésének elhanyagolása?Mit tehetek ez ügyben?Levelet irtam a gyámhivatalnak ahol a következöket mondták:Ha a családban elöforduló drogproblémával kapcsolatban akarok fellépni forduljak a rendörséghez,ha gyermekem egészségügyi problémájával akkor a védönöhöz,ha gyermekem védelmével kapcsolatban akkor a helyi gyámügyi hivatalhoz kell forduljak!
Itt körbekérdezösködtem és a brit szociális törvények sokkal erösebbek,fele ennyi dolognál elveszik a gyermeket.Mindamellett egész jól keresek,de ha kihoznám ide hetente majdnem 100ezer forint támogatást kapnék.És mivel bérleményben lakom igy adnának egy önkormányzati házat,ami ha jól tudom otthon egész esélytelen vagy hasszú évekig kell rá várni.
Nem tudom pontosan mi a helyes,hol kezdjem a dolgot.Egyelöre csak fényképeket készitek mikor a kedves anyuka nemtörödve gyermekemmel játszik éjfélig.
Ha valaki tudja mit kell ilyen esetekben tenni kérem szóljon,mert ez számomra elfogadhatatlan!A saját fiamat nem nevelhetem,nem szólhatok rá,el nem vihetem de a bedrogozott testvérének vidáman odaadja.Lehet nemibetegségeket ráakasztani,az én fiammal bárki bármit tehet én meg türjem???
Kérlek segitsetek!
Köszönök mindent elöre is!
Tamás123
Én is jártam abban a cipőben, mint Te. Csak tőlem 2 éves korában szakították el a gyerekemet, megpróbáltam én is küzdeni érte, de így 16-17 év után nem tudom megérte-e. Ez amolyan kaukázusi-krétatkör eset. Nálunk is volt ig.ügyi szakértő, a tintapacnis tesztet szintén megcsináltatták velem.
Elemzést kértél a válaszaid alapján, de ez annyira függ az akkori szituációból adódó viselkedésedtől, nonverbális és verbális megnyilvánulásaidtól, amit a pszichológus biztosan szorgalmasan jegyzetelt.
A Rorschach-teszt egy projektív teszt, egyike a legáltalánosabban használt projektív teszteknek.
Értékelésse:
A kvantitatív értékelés során öt kategóriát vesznek figyelembe: lokalizáció (a válasz az egész foltra értendő, vagy annak csak egy részére vonatkozik), a determinánsok (a folt alakja, színe, árnyékolása vagy mintázata váltotta-e ki a választ), a tartalom (a válasz mit képvisel) a gyakoriság (mennyire gyakori vagy eredeti az adott válasz) és az ún. különleges reakciók (a vizsgálati személy helyzetre adott reakciói). Nem tudom a másfél perc alatt adott válaszaid alapján mindezt hogy tudták volna megállapítani?
A kategóriák alapján többféle pontrendszert alakítottak ki, melyek közül kevés bír valóban jó bejósló érvényességgel, ezért a legtöbb pszichológus az értelmezés során a saját benyomásaira, illetve a vizsgált személy teszthelyzetre adott általános reakcióira (nyitott, versengő, elhárító, együttműködő) hagyatkozik inkább.
Címek, ahol jobban utánnanézhetsz:
http://209.85.135.104/search?…
itt többek között ezt írják:
„A szájtfenntartók arra kérik az olvasókat, hogy ha tehetik, ne vessék alá magukat ennek a teszttípusnak. "Amennyiben nem akarja alávetni magát a Rorschach-tesztnek (és véleményünk szerint a gyermekelhelyezés kontextusában erre nincs is szükség), mondja azt a pszichológusának, hogy ismeri a tesztet, és hogy már látta az ábrákat. Amennyiben a pszichológusa etikus, ennek az információnak tudatában nem végezheti el a vizsgálatot" - fogalmaznak felhívásukban.”
http://209.85.135.104/search?…
A teszt megítélése kettős, ráadásul az utóbbi időben több tengerentúli vizsgálat is megkérdőjelezte a személyiségvizsgálat megbízhatóságát. A James Wood vezette amerikai pszichológuscsoport például a What’s wrong with the Rorschach? (Mi a baj a Rorschachhal?) című könyvben összegezte és példákkal illusztrálta a kritikus pontokat. Szerintük leginkább azért veszélyes a teszt, mert egészséges embereket is betegnek mutathat, ráadásul a válaszok kiértékelésének rendszere is magában rejti a hibázás lehetőségét. Az interneten 25 euróért megvásárolható könyvben leírtak szerint ugyanis nincs egy olyan egységes jelrendszer, amelynek segítségével minden egyes válasz egyértelműen besorolható lenne, így viszont két elemző kétféle értékelést adhat ugyanarra a személyre.
A saját tapasztalatom az, hogy első tintapacnis vizsgálatomnál itt Bp-en adott válaszaim alapján semmi kivetnivalót nem találtak személyiségemben, teljes mértékben alkalmasnak találtak a gyerekem nevelésére, addig kb 10 év múlva, ugyanerre a tesztre adott, teljesen ugyanazon válaszaim alapján pedig egy másik város pszichológusa a véleményében leírta, hogy alkoholista vagyok.
Hozzáteszem, ekkor majdnem 40 fokos lázzal, arcüreggyulladással mentem a szakértőhöz. Hozzátartozik még, hogy kérésemre nem csak pszichológus, hanem pszichiátriai szakértő is megvizsgált, aki véleményében teljesen eltérőt állított, cáfolta a feltételezett alkoholizmusomat. Megjegyezném, a pszichiáter az orvos, a pszichológus nem rendelkezik orvosi diplomával, ezáltal diagnózist sem állíthat fel. Azért nem csináltam a két vélemény ellentmondásából ügyet, mert az akkor már 13 éves gyerekem meggondolta magát, és mégis csak az édesanyjával akart maradni. Akaratát tiszteletben tartottam.
Nem csak azután lehet, sőt, az a kívánatos, ha a tudomásszerzést követően azonnal megteszi a fél a bejelentéseit.
A gyerek igen,az szinte tuti.
Beadvány formájában teszem meg az észrevételeket,de csak azután lehet,hogy a vélemény már beérkezett a bíróságra?
Bolha
A gyerekek az igazat szokták mondani, ezzel szemben egy felnőtt nem mindig...
ObudaFan!
Ezen vagyok-leszek.
Persze gondolom igy lesz egy tagadás egy állítás.
Köszönöm
Bolha
Kérd, hogy a bíróság tárgyaláson hallgassa meg a szakértőt, és ott felteheted az ezzel kapcsolatos kérdéseidet.
Tisztelt Fórumozók!
Adott napjainkban egy konkrét gyermek-elhelyezési per,ahol pszichológus szakértő is vizsgálja az érintetteket.A gyermek 5éves.A vizsgálat során rajzolni kell,melyben adott két ház egyikben női alak,a másikban ffi.Köztük egy gyermek ábra.A kérdés,hogy a gyermek bajban van,melyik házba megy segítségért.
A gyermek a vizsgálat után pedig elmesélte otthon,hogy a nőhöz rajzolta a figurát.A miértre,pedig azt mondta:
”A nő mellé kellett rajzolni a figurát,mert a bácsi mondta,hogy oda kell rajzolni..."
Szomorú,hogy ilyen emberek véleményét kéri ki a bíróság.
Bolha
Előírás
És miből gondolod, hogy minden egyes vizsgálaton ugyanazok a képek, ugyanolyan sorrendben követik egymást ezen a teszten???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Sziasztok!
Tisztában vagyok vele, hogy ez jogi fórum, de hátha tud valaki hozzáértő segíteni. Előre is elnézést kérek, ha a következő bejegyzésemet moderálni kell majd valami miatt, ha mégsem, akkor megköszönném, ha egy hozzáértő megírná nekem akár itt, akár az e-mail címemre: nokedli123@citromail.hu azt, a pszichológisi vizsgálat során a Rorschach teszt képeire adott válaszaim alapján mi az "értékelése" rólam. Itt sem zavar az eredmény. Fontos lenne számomra, mert a szakértő válaszát erősen kifogásolom, a Rorschach teszt kompetenciájának is vannak azért határai. Hozzájárulok, hogy itt kapjak elemzést magamról.
Tehát a képekre az alábbi válaszokat adtam:
Rorschach teszt
- Pillangó, molylepke
- Két ember, összeérintett kezekkel egymással szemben
- Két férfi egymással szemben egy asztalnál
- Férfi hátulról, hosszú, földig érő nagykabátban, csizmában
- Denevér
- Kilőtt, elpusztult róka kiterített prémje.
- Két nyuszi hintázik egy libikókán.
- Két állat, medvék fára másznak
- Két birka és két kiselefánt játszik, a kiselefántok a birkák hátára másznak, alul a talaj.
- Körben táncoló figurák
11.
A tesztre a fenti válaszokat ~ másfél perc alatt adtam.
Kalamalyka!
Köszi szépen.
Természetesen a beadványaimban mindig tényszerű, következetes és teljesen higgadt vagyok.
Emberből vagyok, ezt egy tárgyaláson már nem mindig tudom megtenni, meg a weboldalamon sem.
Ha tudod igazolni, akkor szépen sorba, pontokba, S AZT BIZONYÍTÉKOKKAL ALÁTÁMASZTVA tárd a bíróság elé miszerint nem helytálló a szakértői vélemény.
Csak nyugodtan, higgadtan próbáld meg, OKOSAN.
Több célt érsz vele, mintha ajtóstól rontanál.....
Köszi szépen kalamalyka!
Mint említettem, 4 személyről (gyermek és három felnőtt) készült szakvélemény. Rengeted ponton igazolni tudom, hogy a szakértői végkövetkeztetések ellentmondanak dokumentált, hiteles tényeknek.
(amit zárójelben megjegyzek, a nyakamat tenném rá, hogy feleségem pénzes pasija borítékot csúsztatött a pszichológus zsebébe, na persze tudom, hogy az ilyet bizonyítani kellene, ami képtelenség)
Kedves Tamás123!
természetesen kérni lehet másik pszichológus szakértő kirendelését, ám csak igen komoly indok esetében fogják ezt megtenni.
Ha pl. gyermeked tanulmányi eredménye látványosan megromlott, el van mindenképp hanyagolva, vagy a megfélelmlítés valamely nyomát látni lehet rajta............ha netalán elszökik az anyától és nevelőapától, ha titokban sírva felhív, hogy ő ezt már nem bírja tovább, és "szabadítsd ki" onnan...........nos ezeket mind-mind számtalan eszközzel lehet bizonyítani, amiket ugye az évek során gyüjtögetni lehet.
Egy gyerek nagyon elszánt tud lenni, és nagyon lázadó, ha valami neki nem tetszik. Valószínű akkor, hogy az utat is kutatva keresi hogy veled élhessen, hiszen megtiltani, hogy pl. telefonáljon talán fülkéből, vagy meglógjon...stb... ezt teljes mértékben nem lehet.......
Nos, ha ez a helyzet, és ezt valóban bizonyítani tudod, azt, hogy ragaszkodik/ragaszkodna hozzád, de nem mer................... akkor ez tényleg jó alap ahhoz, hogy a szakvéleményt megtámadd.
Lajoska!
Igaz, hogy nem azt kérdeztem, amire válaszoltál, de azért köszönöm a válaszodat. Megköszönném, ha a kérdésemre kapnék válasz, persze ha ki van egészítve egyébbel, annak külön örülök, de a kérdésem egyértelmű.
Kedves Tamás 123!
Nagyon sokat változhatott a fiad az elmúlt évek alatt,és lehet saját véleménye,ami nem biztos,hogy az mint a Tiéd.A fiad szeretheti az anyját és az új párját,attól hogy Te nem.Ebben az esetben nem díjazza a megnyilvánulásaidat ami ellenük irányul-azt még nem érti mennyi mindenre képes sarkalni az embert a kétségbeesés.
Ne röhögj ki,próbálj tanácsot kérni egy elvált anyukától,hogyan tudnád a volt nejed bizalmát visszaszerezni.Szerintem ez az egyetlen út a fiadhoz.Mire a bíróság valamire is jut bőven nagykorú lesz és szóba se fog állni egyikőtökkel se,úgy elege lesz a perekből.
Sziasztok!
Gyermekelhelyezési per van folyamatban, már két éve. Az I. fokú bíróság pszichológus szakértőt rendelt ki a gyermek, illetve a három felnőtt (anya, apa, az anya élettársa) vizsgálatára.
A vizsgálati következtetések, elsődlegesen a gyermekemé, teljesen valótlanok, egy olyan gyermek vizsgálata volt ez, akit a két év alatt maximálisan ellenem, az édesapa ellen hangoltak, megfélemlítették a gyermekemet, sajnálatos módon ezt nem említi a szakvélemény.
Mi annak a pontos módja, hogy elutasítsam a pszichológusi véleményeket, hogyan kérhetek új pszichológiai vizsgálatot?
Indokolnom kell bizonyítékokkal, hogy pl. a gyermekem által elmondott dolgok ellenkeznek a valósággal?
Mi annak a módja, hogy korrekt, jó szakember végezze el az ismételt vizsgálatot?
Köszi Monalisa1!
Írok majd Balázsnak.
Lemaradt, helyesen: balageboy01@yahoo.com.au
Tamás123
Kétszer már beírtad, remélve többször már nem...
Csupán mint javaslat: próbáld felvenni a kapcsolatot balageboy nich nevű egyik kedves fórumos társunkkal - balageboy01@yahoo.com - aki 30-as éveiben járó fiatalember, klinikai pszichológus, akinek szakterülete a gyermekpszichológia. Balázs a neve, és valahol Bp.-est környékén lakik.
Sziasztok!
Elkészült a fiamról a rendőrség által kirendelt pszichológus szakértői vélemény.
Kérdésem az lenne, ha valaki valamilyen szinten otthon van ennek az értelmezésében, segítsen nekem. Kérem, hogy most ne ötletelgetés legyen, azzal én már rég tisztában voltam, hogy a fiam érzelmileg-lelkileg sérült az elmúlt 20 hónap alatt.
Rövid „tényállás“
- Húsz hónapja zárják el a fiamat tőlem
- Ezt feltétlenül nézd meg
3. Teljes mértékű ellenem hangolás
A vizsgálat kettős jellegű volt.
1. Direkt kérdés – direkt válasz / 2–3 oldal, nem idézem be, a fiam nem látott semmit a bűncselekményeknél, stb… (megjegyzem, sajnos mindent látott, az első esetnél 6-8, a második esetnél kb. 2 méterre volt, és végig.)
Ezekből úgy jön le, hogy az apa (én) szinte egy utolsó szarházi alak vagyok, az anya (feleségem) pedig maga a TÖKÉLY
2. A tesztek /szó szerint beidézem a teszt eredményeit:
"2.1. A Három kívánság tesztben a következőket mondja (a történet úgy kezdődik, hogy ha egy tündér itt teremne és három kívánságodat teljesítené, mit kívánnál tőle?)
boldogságosan éljünk
egészségesek legyünk
szerencsések legyünk
A kívánság első sora kifejezi azt a vágyat, hogy végre nyugalom legyen.
2.2. Családrajz
Az anyja „kezdi balról a sort, majd Bálint önmagát rajzolja pecabottal és végül (Mivel Kránicz Attila testmagasságát nem ismerem) egy kicsi embert rajzol (?) Arra a kérdésre, hogy apját miért nem rajzolja a képre, azt a választ adja, hogy "nem akarom“. – Ha mégis rajzolnád, akkor hova tennéd apát? – kérdésre bal oldalon távol helyezi el az apját, de csak a nevét („APA“) írja oda.
2.3. A Fa-teszt a talajtalanságot, teljes elbizonytalanodást mutatja, érzelmi kiüresedést jelez traumával.
2.4. A projektív teszt (Rorschach) Szimbólumrendszere alkalmazkodási konflikzusokat jelez, melyet görcsös megfelelési kényszer kísér. A sorozatos traumák által növelt feszültségek fokozott szorongást, pszichoszomatikus tünetek kialakulását, szeretet utáni vágyat, az elbújás és a biztonság keresés motívumait feltételezik. Korához képest a teszt kiemelkedően jó értelmi színvonalat, kombinációs készséget, flexibilis gondolkodást mutat. Empátiás készsége jó, emberi dolgok iránt érzékeny, ez egyben a sérülékenységét is generálja."
_Wasp_
A mai Magyarországom, ha egy "anya" nem akarja odaadni a gyermeket és még ráadásul áll mellette, mögötte egy pénzes gorilla is, na nem folytatom ...
Elnézést ne kérjek a pasitól, hogy feljelentettem kiskorú veszélyeztetésért és garázdaságért?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02