Pszichológusi szakvélemény

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 17:37

Milyen bíróság???

Közös megegyezéssel elváltunk végül (1 éves huzavona után) tavaly szeptemberben. Szal megegyeztünk!

A gyámügy rendelte a pszichológust, mert a volt férjem feljelentett, hogy egy általa kiemelt napon a gyerekek nem voltak hajlandóak elmenni vele hétvégére .... de hogy előtte hetekre felszívódott, le se tojta a gyerekeket, az nem érdekelt senkit .... hogy idén (már március vége felé van!!) összesen egyszer jött ide értük (persze "sikertelenül") az szintén nem érdekel senkit :-((((

Zoltanuss # 2008.03.22. 17:25
Végül a biróság dönt
  • úgy ahogy !!
Meg kéne egyezni !
Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:45

Zoltanuss!
Az egyetlen baj ezzel, hogy szinte az egész NEM IGAZ .... és ez alapján ítéltek el engem a gyámhivatalnál, és most emiatt indul a gyerekek gyámhatósági védelembe vétele is :-(( (Így nehéz csak vállat vonni és hátat fordítani neki ....

Agyonlövetni meg engem kéne, ha a valóban olyan lenne a helyzet, ahogy azt a pszichológus leírta!!! És ha csak a szakvélemény alapján kellene dönteni (és nem ismerném magamat), akkor elmennék tüntetni a halálbüntetés visszaállításáért - magamnak ....

A szakértőnek az is a dolga, hogy objektíven értékeljen, és alaposan, gondosan utánajárjon, hogy igaz-e amit leír ..... főleg, ha az állami gondozást lebegteti 2 pici gyerek feje fölött :-(((( Legalább felhívhatta volna pl. az ovit, hogy ott milyenek a gyerekek (a nagyobbik már 3 éve odajár), esetleg netántán kijött volna, hogy a gyerekeket a saját környezetükben, otthonukban is megnézze .....

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:36

Monalisa!
Valamit nagyon félreértettél! A gyámügy rendelte ki nekünk eme pszichológust, nem én kértem! S bíróság sincsen itt sehol!
S nem NAGYON bosszant a szakvéleménye, hanem egyenesen megkérdőjelezi az elmúlt másfél évemet! Azóta szinte egyedül nevelem a gyerekeket, apuka hosszabb-nagyobb kihagyásokkal felbukkan, és csodálokzik, hogy a gyerekőcök nem akarnak vele elmenni 3 napra...
S ez nem felületesség, hanem rosszindulat.
Maszek szakvéleményt én kértem, az előző után - mert ha az elsőben akad egy szemernyi igazság is, akkor tényleg elgondolkodom, hogy állami gondozásban lehet, hogy jobb helye lenne ennek a két törpének .....

Szóval nem én fizettem, de még sajna ez is előfordulhat ... :-((( Ugyanis a közel 200.000 Ft munkadíját azzal fizettetik ki, akit "elítélnek" ... s ebben a pillanatban épp engem .....

S így kérdezni sem tudom, sehogysem, mert ő behívott, elbeszélgetett, megírta, leadta, és ezzel számára vége .....

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:28

ObudaFan!
Sajnos ez a nő már igazságügyi szakértő volt :-(
A gyámügyön kértem, hogy másik szakértő is vizsgálja meg a gyerekeket, mert a szakvéleményben leírtakat az óvodai nevelők is elhűlve, fejüket rázva olvasták, de pénteken kaptam meg a végzésüket, amiben ítéletet hirdettek, miszerint én az apjuk ellen nevelem a gyerekeket. S kizárólag a szakvéleményt vették alapul. Én hiába írtam le - tanukkal - hogy az elmúlt másfél évben (mióta külön élünk) apuka nemegyszer 2 hónapokat is kihagyott a felénk-nézéssel, ami egy 2,5 éves gyerkőc életében eléggé sok idő.
Természetesen fellebezek, de már a gyámHATÓSÁG behívóját is megkaptam a védelembevételi eljárás megkezdésére :-((
Merthogy a szakvélemész konklúziója: a gyerekek az én személiségem és magatartások miatt teljesen zombik, és menjenek állami gondozásba .....
Bíróság még nem volt képben ..... lehet, hogy még az is lesz???

monalisa1 # 2008.03.22. 16:21

Szakvélemény kiegészítésre és/vagy helyreigazításra kérheted fel, illetőleg írásban kérdéseket tehetsz fel neki, melyeket remélve megválaszol majd.

Ha már te fizetted, és ha már nem is segít (...), legalább keresztbe ne tegyen neked.

Írj neki nyugodtan - újabb pénz nuku, használható válasz elvárható lenne...

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:10

A szakvélemény lehetne objektív. De ez tele van értelmetlen mondatokkal, súlyos tárgyi tévedésekkel, és olyan megállapításokkal, amelyek kizárólag rosszindulatúak. Pl: a gyerek betegségeiről az anya elhanyagoló magatartása tehet.
A gyerek bélelzáródással született, és az apjától öröklötten aszthmás.
De folyamatosan gyógykezeltetem, (barlangterápia, rendszeres orvosi ellenörzés, gyógyszerek, stb.) mindent megteszek azért, hogy kigyógyuljon, vagy legalább egy élhető élete legyen. Amióta egyedül élek, azóta nincs tüdőgyulladása!
Erre a "szakértő" megállapította, hogy a gyereket védelmbe kell venni, mert elhanyagolom. És a gyámügy megindította a védelembe vételi eljárást :(
A gyerekről olyanokat ír le, hogy gyenge testi, és szellemi állapotban van.
Testi állapota ügyes, és jól mozog (az ovoda szerint is, de járatom különtornára!), a beszédfejlődeése el van maradva, de természetesen logopédushoz is jár, aki szakvéleménye szerint semmi baj, be fogja hozni.

"A gyerek egy-másfél éves szinten rajzol". Állapította meg a "szakember"

Nincs tisztában ezek szerint, hogy egy egy éves, illetve másfél éves gyerek között másfélszeres a korkülönbség. Illetve az ember örül, ha egy egyéves gyerek köröket rajzol. A fiam pedig autót, vonatot, buszt is szokott rajzolni.

Tele van a "szakvélemény" olyan feltételezésekkel, amelyet alátámasztani sehogy sem lehet, de kugler gyöngyi állítja ezeket.
Csatol a végén egy hat oldalas (a word kezelése is nehéz neki, mert a tördelés az kicsit nem tökéletes) más ember által írt elidegenítési szindrómáról valami szöveget, amely megállapítása szüges ellentétben állnak a saját megállapításaival.

Az egy dolog, hogy lehülyéz, és leírja, hogy alkalmatlan vagyok anyukának. Bár tisztességel nevelem őket egyedül, jó körülmények között.
De az, hogy a gyerekeimet állami gondozásba akarja vetetni, mert utálja a nőket, az azért túlzás.
Tönkre akarja a tenni a gyerekeimet!!!!
(A gyerekem rajzait szerintem össze is keverte máséval)

A nőröl mindet elmond, hogy az iwiwen élete egyetlen célja, hogy megtalálja az igazit....

Zoltanuss # 2008.03.22. 13:00

T. Vitai_Georgina !

A becsületembe gázol, olyan durván, hogy ha igaz lenne, akkor minimum agyon kellene lövetni.
A kóbor kutyáknál javasoltam, ott volt nagy felháborodás - itt kit kéne ? a férjet a pszihológert ?

A szakértőnek egyébként az a dolga , hogy szakértsen - nem kell feltétlenül figyelenbe venni a véleményét - miért nem inkáb azt aki alkalmazta a véleményt ?

Zoltanuss # 2008.03.22. 12:52

Mennyire lehet objektiv egy szakvélemény azon is belül egy pszihologúsé ???
Szerintem semmenyire.
Csak úgy a szakvéleményekről - bárki adhat, természetesen pénzért csak az arra jogosult. Aztán van a speciális fajtálya az un. igazságügyi - itt még szükebb a keret - csak az arra kijelöltek.
Persze nem biztos, hogy az objektiv plána nem egy pszihologúsi területen !!

Még a műszaki világban is vannak egymásnak tök ellentmondó szakvélemények !

Természetesen a semminél jobb !

monalisa1 # 2008.03.22. 10:59

Persze az, hogy az általad felkért pszichológus - elvégezvén a gyermek vizsgálatát -, merőben ellenkező álláspontra jutott mint amit vártál volna, nos azért érdemes elgondolkodni a dolgon...

Egy "maszek" szakvélemény egy picit mindig a megrendelő felé húz... - és nálad mégsem!

monalisa1 # 2008.03.22. 10:55

Igen, és lehet, hogy a bíróság csakis az általa elrendelt, független pszichológus szakvéleményét veszik majd figyelembe döntésénél.

Tehát annyira azért ne legyél előre elkeseredve, legfeljebb NAGYON bosszanthat a felületesség és a "vak is látja" igazságtalanság.

Messze nem lefutott még a meccs.

ObudaFan # 2008.03.22. 10:02

Másik szakértő kirendelését kérheted, és ha ez nem történik meg, vagy a másik szakértő is hasonló véleményt ad, fellebbezhetsz, ha ez sem jön össze, akkor pedig a jogerős határozat ellen bírósághoz fordulhatsz, és igazságügyi szakértő kirendelését kérheted.

Vitai_Georgina # 2008.03.21. 13:55

Sziasztok!

A volt férjem feljelentett a gyámügyön, amiért pszichológus szakértőt rendelt ki a gyámügy.

A "szakvélemény" elkészítésekor nem készült magnófelvétel, valamint semmit sem iratott velem alá a hölgy.
A szakvéleményből viszont süt a gyűlölet, tárgyi tévedések tömkelegétől hemzseg, értelmetlen mondatokkal van tele.
A becsületembe gázol, olyan durván, hogy ha igaz lenne, akkor minimum agyon kellene lövetni.

A gyerekeim védelembe vételét írja elő, ami azért probléma, mert ez sem az óvodai, sem másik pszichológus véleményével, vizsgálatával nem egyezik meg.

Olyan szinten felháborít mindenkit aki olvassa, (pszichológusokat is!!!), hogy azt leírni nem lehet.

Kugler gyöngyinek hívják a "szakértőt"

Mit lehet tenni? Eddig 80 ezer forintomban van, hogy elmentem egy igazi pszichológushoz, aki elvégezte a gyerekek vizsgálatát, és merőben pont az elenkezőjét jelentette ki.
Most a gyámhatóság, a gyámügy, és az önkormányzat gyámügyi osztálya szállt rám ez a szakvélemény alapján.

Hogy tudom megvédeni magam, és a káraim megtérítését követelni ettől a "szakértőtől?"