Tisztelt Szakértők!
A véleményüket szeretném kérni. Édesapám meghalt. Sajnos nem volt valami jó a viszonyunk, a halála előtti egy évben nem is beszéltük egymással. A temetését, és a hagyatékkal kapcsolatos ügyeket a testvérem intézte, aki nem fogadta el a felajánlott segítségemet. Többször kérdeztem tőle, hogy mit tud a hagyatéki leltárról, illetve a hagyatéki tárgyalásról, de a válasza mindig az volt, hogy ez egy nagyon lassú eljárás, és még semmit nem tud, de majd szól. Most megtudtam, hogy a hagyatéki eljárás már lezajlott, csak éppen a testvérem "elfelejtett" említést tenni rólam, egyedüli örökösként tüntette fel magát. Édesapánknak nem volt vagyona, csak egy kis lakása, és talán némi pénze a bankszámláján. Az lenne a kérdésem, hogy én most mit tehetek ebben a helyzetben? Fogadjam el, hogy egyedül a testvérem örökölte édesapánk lakását, vagy vigyem perre az ügyet, esetleg próbáljak megegyezni vele? Egyáltalán ilyen hogyan történhet meg? A hagyatéki eljárás során senki nem néz utána, hogy az elhunytnak hány gyermeke, hány örököse van? A segítségüket előre is köszönöm.