Elhunyt folyószámlájáról utalás halál után

Orokos49 # 2023.01.05. 16:15

Megtörténik a haláleset.
14 nappal később elutalnak róla sok pénzt 4 személynek (holott nem egy örökös lenne).
Nem jelzik a banknál a halált. Eleve másik számlaszerződést adnak be leltárba. (de én gondoskodtam róla , hogy bekerüljön, más ügyből kifolyólag tudtam erről az összegről és női megérzés...na)
Hagyatéki tárgyalás megtörténik, leltárban a pénz, jogerős, minden frankó.
De banknál széttárják a kezüket, hogy nincs pénz. Ennyi.

Vadsuhanc # 2023.01.05. 14:43

Kicsit sorendbe kellene szedni a dolgokat....

Megtörtént a haláleset.
Megtörténik a hagyatéki tárgyalás. (jogerős )
Abban az szerepel, hogy a kiskorú ZZZ pénzintézetnél vezetett 1111111.számú örökhagyó számláján lévő összegből X forintra jogosult.
Bementek a pénzintézethez.
A pénzintézet közli, hogy nincs meg a a hagyatékban a kiskorú által örökölt összeg?

Orokos49 # 2023.01.05. 14:10

Vadsuhanc

Én a kiskorú örökös törvényes képviselője vagyok.

Azt nem tudhatom, hogy miért mondta az ügyvéd, hogy az FMH-ben a jogcim kérdőjeles, de valószinűleg nem lesz más megoldás mint a polgári per.

Közben még itt felmerült a jogi alap nélküli gazdagodás is - hiszen aki kapta a pénzt, jogalap nélkül gazdagodott.

Vadsuhanc # 2023.01.05. 11:44

Örökös49..!

Azt meg lehet tudni, hogy Te milyen szerepet játszol az ügyben? ( örökös, örökös képviselője, gyámja, elhalt testvére stb? )

A másik. Azt írtad..„." FMH is volt, ellentmondott. Per csak azért nem lett abból, mert az ügyvéd szerint a jogcim kérdőjeles volt.

A kérdés röviden miért mondta azt az ügyvéd, hogy a jogcím kérdőjeles?

Kovács_Béla_Sándor # 2023.01.05. 10:59

Revideálok: gerbera helyett a doktor értendő.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.01.05. 10:58

Nem jók ezek a kérdések - ahogyan gerbera célzott rá. Ez polgári jogi igény, célszerű lenne megbízni egy ügyvédet.

drbjozsef # 2023.01.05. 07:44

Most tényleg? Külön topik? Hát.

Orokos49 # 2023.01.04. 18:58

Kedves Fórumozók,

kérdéseim: felelősségre vonható e az, aki az elhunyt személy bankszámlájáról (tudja a halál tényét természetesen) pénzt fogad el átutalás formájában 2 héttel a halál beállta után (nagyobb összeget)?
Ha a temetést intéző személy nem jelenti a halálesetet a banknak (pedig tud a számlákról!) és még fél évig használja a bankkártyát, számlát? A bank mossa kezeit, nem tudott a halálról, csak fél évvel később értesitette a közjegyző.

Köszönöm