Elhunyt folyószámlájáról utalás halál után

Vadsuhanc # 2023.01.06. 20:58

Nekem még mindig az a gondom, hogy a kérdező ügyvédje az általa kezdeményezett FMH az ellentmondás ellenére sem vitte perbe....

Annak valami oka van, hogy a kérdező ügyvédje azt mondta, hogy a " jogcím kérdéses ". Ezt azért tartom érdekesnek mert a leírás alapján majdnem az egyetlen út az örökrész megszerzésének.

A másik a büntetőeljárás... 2 év alatt ezt már fel kellett volna göngyölíteni vagy megszüntetni vagy vádemelési javaslattal az ügyészségnek elküldeni....

Nekem akkor sem kerek a történet.....

Egyébként most mit is találgatunk itt... a megoldás már meg van....

Majordomus # 2023.01.06. 21:40

Mekkora összegről van szó?

Orokos49 # 2023.01.07. 09:17

drbjozsef

Nem az örökös költötte el (most arról beszélek akik a jogerős hagyatéki szerint örökösök!) hanem a korábban rendelkezési joggal rendelkező személy.

Orokos49 # 2023.01.07. 09:23

Vadsuhanc

A FMH jogcim volt neki kérdéses.

Büntetőeljárás van illetve nyomozás, több mint 2 éve ülnek rajta.
Első körben kihozták, hogy jogszerű volt minden, mert a haláleseti rendelkezés miatt jogszerűen utalt róla hiszen az övé. Igen ám de 2 db számla volt, az egyik jogosan az övén csak épp nem arról történt az utalás!! Hanem arról ahol ez az összeg volt és ehhez nem volt kedvezmenyezett. Az másik kérdés hogy tud a rendőrség ekkora bakit elkövetni hogy nem azt a számlát vizsgálják ami ügyben feljelentés született. A harmadik, hogy a 4 tanu aláirta vajon a jegyzőkönyvet, hogy x számláról kapták az összeget, miközben az utalás y számláról jött? Mert akkor az a hatóság félrevezetése is. Vagy mondják azt hogy nem emlékeznek milyen számlaszámról kaptak pénzt, de utána kell nézniük.

Orokos49 # 2023.01.07. 09:24

Majordomus

Több millió Ft

Vadsuhanc # 2023.01.07. 13:41

Kedves Örökös49!

2023.01.03. napján a fórum órája szerint 10:33 órakor a következőket írtad az Öröklés topicba:

...." FMH is volt, ellentmondott. Per csak azért nem lett abból, mert az ügyvéd szerint a jogcim kérdőjeles volt...".

Megtudhatnánk, hogy mi volt az ellentmondásban és az ellentmondás után miért nem indítottatok pert?

Most azt írtad:-
  • " Büntetőeljárás van illetve nyomozás, több mint 2 éve ülnek rajta.
Ilyen elméletben lehetséges, de gyakorlatban egy ilyen ügy kapcsán szinte kizárt. Két évig nem folyhat a nyomozás vagy közben kellett történnie egy s másnak. Megtudhatjuk mi az ?

A feljelentést ki tette és milyen alapon? Szeretném megkérdezni, hogy Te a két kiskorú gyermeknek mi alapján vagy a törvényes képviselője ?
"

Orokos49 # 2023.01.07. 16:06

Vadsuhanc

Az ellentmondásba csak annyit adott aki levette a pénzt, hogy vitatott összeg (ezt küldte át az ügyvéd aki intézte).
Ő nem vállalta a pert mert nem volt 100%biztos hogy tőle kéne kérnem a pénzt ahogy az FMH jogcimben se volt atombiztos. Ehhez nem értek sajnos.

A feljelentést én tettem, én vagyok a két kiskorú törv képviselője mint anyjuk...:-)

Ahogy irtam, azért tart több mint 2 éve, mert a rendőrség az első évben odáig jutott, hogy tévedésből az elhunyt másik számlaszámát vizsgálta....ez is abszurd nekem.

Majordomus # 2023.01.07. 22:15

Ennyi pénzért már érdemes lépni.