költözés válás után

mackolacko # 2017.06.06. 10:30

Nem, hanem írtam egy gyámhivatalnak (nem az illetékesnek).
Ők talán a kérdésre válaszolnak, mert itt már mindenről szó volt, csak arról nem, amit kérdeztem.
Köszönöm a sok jóindulatot. :)

Burn Out # 2017.06.06. 04:02

gondolom a gyakorikerdesek.hu-n....

mackolacko # 2017.06.06. 03:40

Köszönöm szépen, nem kértem szubjektív véleményt, főleg nem a tények ismerete nélkül. ;)
Választ kértem, azt nem kaptam, ezért megkérdeztem máshol inkább.

MajorDomus # 2017.06.05. 19:03

az elmúlt három évben az apa legalább tíz eljárást indítot ellenem,

Mondjuk ilyen gondolkodásmód esetén ezt nem is csodálom!

ObudaFan # 2017.06.05. 13:18

Milyen sérelmet jelent számodra, ha bejelented?

mackolacko # 2017.06.05. 06:20

Kedves ÓbudaFan!

Köszönöm szépen a válaszodat.

Az lenne még a kérdésem, hogy köteles vagyok-e a költözés után bejelenteni a gyámhivatalnak az új lakóhelyemet. Létezik erre valamilyen jogszabály? Lehet-e szankciója, ha ezt nem teszem meg? Ezt ugyanis a gyámhivatal mondta nekem, hogy be kell jelentenem, de a környezetemben senki nem hallott ilyenről.

ObudaFan # 2017.06.05. 06:12

Igazából teljesen mindegy, ki kéri az újraszabályozást. Viszont ha nem egyeztek meg, akkor így is, úgy is újra kell szabályoznia a gyámhatóságnak.

mackolacko # 2017.06.04. 19:32

Régen váltunk el, nálam helyezték el a gyermeket, kizárólagos szülői felügyeleti jogom van.

Burn Out # 2017.06.04. 18:49

amúgy a szülői felügyeleti jogot hogyan szabályozta a bíróság?

mackolacko # 2017.06.04. 18:36

Átgondoltam, többször, mint ti. Nem szeretnék mélyebben belemenni, nem ismered a konkrét helyzetet.
Te az apának pl azt tanácsolnád, hogy menjen be a bíróságra, és kérje a tartásdíj emelését (miután az anya tízezerszer kiszúrt vele)?

Burn Out # 2017.06.04. 18:32

Miért járjak én utána annak, hogy NEKI jobb legyen és olcsóbb, nekem pedig rosszabb és drágább? ” - na innentől gondolod teljesen rosszul. azzal, hogy valaminek az elébe mész, pont nem neki teszel jót. a helyedben átgondolnám, amit Scales írt.

mackolacko # 2017.06.04. 18:17

Kedves Scales!

Köszönöm szépen a válaszodat. Megértem, hogy fontos az együttműködés és ez a gyermek érdeke, csak tudod, az elmúlt három évben az apa legalább tíz eljárást indítot ellenem, volt, hogy hazudott, volt, hogy csökkenteni akarta a gyerektartást, ritkítani a láthatást (!), volt, hogy azt mondta, nem öltöztetem a gyermeket rendesen vagy fertőző beteg, el kellett vinnem orvoshoz, ahol megállapította az orvos, hogy nem futószemölcse van, csak hámsérülése stb. Én már olyan szinten belefáradtam ebbe, éveken át tárgyalásokra jártam, magyarázkodtam, fellebbezéseket írtam, hogy ezek után ha nem muszáj, a gyámhivatal közelébe sem megyek. Ha az apa akar valamit, akkor majd ő szépen megfogalmazza és beadja a keresetét. Miért járjak én utána annak, hogy NEKI jobb legyen és olcsóbb, nekem pedig rosszabb és drágább? Egyszer végre szeretnék már magamra és a gyermekre figyelni.
Ezért kérdeztem, hogy kötelezhet-e a gyámhivatal, hogy bejelentsem a lakcímváltozást és kedzeményezzem a kapcsolattartás módosítását. Mert ha nem büntethetnek meg ezért, akkor sajnálom, de nem teszem meg.

Scales # 2017.06.04. 17:54

Kedves mackólackó!

Bár nem engem szólítottál meg, de szeretnék neked segíteni. A kapcsolattartás alapvetően a gyermek joga. Ha a gyámhatóságnál kéred a kapcsolattartás módosítását mindketten elmondhatjátok mit szeretnétek. Hiszen gondolj bele. Ez a távolság anyagilag is jobban megterheli a különélő szülőt, de az oda-vissza utazgatás ideje a gyermeket is. Nem tudom nálatok mi a kapcsolattartás rendje, de pl. a kétnapos ünnepek egyik napjára meghatározott 10-18-ig időkeretbe hogyan oldható meg?! Ha jól működik köztetek a kommunukáció akár már egy kész megállapodással is mehettek, ha nem majd a gyámhivatal megoldja... Csak egyetlen dolgot tarts szem előtt, hogy a gyermeked érdekét szolgálja és ebbe bele tartozik a kapcsolattartó szülővel lévő jó kapcsolata is, főleg ha van rá igény a másik fél részéről. Természetes a kapcsolattartó szülő is kérheti a módosítást, de azért jelen esetben te vagy az aki változtat a feltételeken.
Én laikusként válaszolok, válaszomat kérlek e szerint értékeld.

mackolacko # 2017.06.04. 17:08

Nekem jó úgy is, ahogyan most van a láthatás. Azért nem értem, miért tőlem kéri a gyámhivatal a kapcsolattartás módosítását. Az apa érdeke, hogy változzon, nem? Ő sem ad be keresetet, hogy több tartásdíjat fizethessen. :)

Burn Out # 2017.06.04. 16:19

ha csak az apának jelzed és megegyeztek a továbbiakban, hogy mi meg, hogyan legyen, akkor annak a végrehajtását utólag gyámhatóságilag nem lehet kikényszeríteni. ha meg a gyámhatóság dönt, akkor ki lehet kényszeríteni.

mackolacko # 2017.06.04. 14:36

Kedves Burn Out!

Köszönöm a válaszod.
És célszerű vagy kötelező ezt megtennem? Lehet szankciója annak, ha csak az apának jelzem a költözést (jó előre)?

Burn Out # 2017.06.04. 13:43

Mivel a költözés következtében valószínű, hogy változni fog a gyermek átadásának és visszaadásának a helye így valóban célszerű lenne kérni. Változhat még az időpontja is. Lehet, hogy az átadásnál közreműködőt vesztek majd igénybe. Ha volt hétközben valamilyen láthatási joga a másiknak, akkor azt most nem fogja tudni gyakorolni stb.

mackolacko # 2017.06.04. 09:39

Kedves ÓbudaFan!

Az egyik régebbi hozzászólásban írod, hogy ha belföldöm költözöm és a gyermek nálam van elhelyezve, akkor senkinek semmi köze a költözéshez, se az apának, se a bíróságnak.

Én most éppen ezt szeretném meglépni. 220 km-re fogunk költözni a jelenlegi lakhelyünktől, és a gyámhivatalban azt mondták nekem (egy másik eljéárásban kapcsolattartás végrehjatása ügyében tartott tárgyaláson), hogy ha elköltöztem, akkor ezt jeleznem kell a gyámhivatalnál és kérnem kell a kapcsolattartás újraszabályozását.

Én ezen igencsak meglepődtem, soha nem hallottam ilyenről, és a környzeetemben mások sem. Tényleg be kell jelentenem ezt a gyámhivatalnak? És miért kérjem a kapcsolattartás újraszabályozását. Hiszen nem tudhatom, hogy az apa mit szeretne.
Létezik erre valami jogszabály?

Köszönöm szépen, ha megtisztelsz a válaszoddal.

ObudaFan # 2014.06.02. 20:45

Akkor ezen nyilván el fogtok vitatkozni, hogy akkor most elköltöztél-e, vagy sem.

Lexi73 # 2014.06.02. 11:53

Tiszteletem ! Akkor kiegészítem annyival hogy nem válás miatt költözöm el , hanem " hogy levegőt " kapjon . Közben beadja a válópert (lakcím kártyám oda szól ) A dolgaim egy része is ott van .

ObudaFan # 2014.06.02. 10:24

Ha kifejezetten elköltözöl, akkor véleményem szerint igen.

Lexi73 # 2014.06.01. 21:29

Tisztelt ügyvéd úr !
Lenne még egy kérdésem. Ha elköltözöm és valamilyen okból vissza szeretnék költözni , (ez a bejelentett lakcímem más lakcím nem lenne) jogilag támaszthat-e akadályt szándékom elé ?
Válaszát előre is köszönöm .

ObudaFan # 2014.03.09. 18:23

Akkor, ha nem önszántából költözött házasfél, a lakáshasználati díj ellenértékét lehet kérni. Ha pedig tulajdoni hányada is van az ingatlanban és a házastársa nem engedi vissza, magatartásával megakadályozza a visszatérést, akkor többlethasználati díj kérhető.

dette # 2014.03.09. 18:21

T.ugyved ur!

Ha valakit elkuld a hazastarsa a kozos otthonbol es annak a lakhatasaert fizetni kell,hogy legyen hol laknia akkor az kerheto a masik feltol aki elkuldte?? Ha igen akkor mire givatkozva??
Udv:Dette

manó19 # 2013.07.02. 06:19

Köszönöm szépen.
Igen, én is ezt olvastam itt az oldalon... de ez a család problémás, nem fogják annyiban hagyni, simán nem fog menni.