árvaellátás

dori999 # 2010.06.05. 11:21

Érdeklődni szeretnék, hogy szerdán töltöm a 25-öt viszont a tanulmányaimat meg nem fejeztem be(felsőoktatás- nappali tagozaton).
Írtam egy méltányossági kérelmet (formanyomtatvány alapján ami fenn van a honlapon) ezt viszont elutasították. A hivatkozás oka hogy betöltöm a 25öt na de erre vonatkozik a méltányosság. Ez lesz az első diplomám másfél évem van már csak vissza, igaz már előtte jártam egy másik szakra de ott megszakadtak a tanulmányaim. Jó tanuló vagyok és így most veszélybe került a tanulmányaim folytatása.
Lehet hogy azért kaptam a visszautasítást mert nem ez az első intézmény ahova beiratkoztam felsőoktatásba?
A levélben amit küldtek az áll, hogy további jogorvoslatnak helye nincs.
Akkor semmi esélyem nincs?

a választ előre is köszönöm!

hnika # 2010.06.04. 15:09

Sziasztok.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy nekem jár az árvaellátás,(23 éves vagyok, nappali tagozatos szóval minden rendben) de szeretnék iskola mellett teljes állásban dolgozni. Akkor is fog járni nekem, vagy azzal hogy suli mellett dolgozom elveszítem?
Előre is köszi

norryka89 # 2010.05.21. 15:40

Szia!Nagyon nagyon szépen köszönöm a választ:D Sokat segített.
Nórika

monalisa1 # 2010.05.20. 16:39

Alapból nem, de nincs tiltva méltányossági kérelem előterjesztésének: röviden részletezve a család jelenlegi körülményeit, anyagi helyzetét. Pár hét múlva fognak válaszolni.

Akár e-mailban is írhatsz a lakhely szerinti Nyufig ügyfélszolgálatnak melyet az alábbi honlap jobb oldalán megtalálsz.

A pontos ügyiratszámot feltétlen meg kell adni.

http://www.onyf.hu

Külön írom: ha esetleg elutasítanák a kérelmet, évente két alkalommal lehet tőlük kérni szociális segélyt - külön nem "reklámozzák".

Ugyanez az önkormányzattól azzal módosítva, hogy a segély lehet rendszeres vagy eseti.

Valamint lehet kérni lakásfenntartási támogatást: havi pár ezer forintban hozzájárulás valamelyik közüzemi számlához.

"Lisa"
laikus hozzászóló

norryka89 # 2010.05.20. 14:30

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem azzal kapcsolatban ,hogy az árvaellátáson lehet e emelni, mert sajnos nem boldogulunk. :( édesapám már 3 éve halt meg ,3an vagyunk testvérek és édesanyámnak nincs munkája!
Előre is köszönöm a segítséget.
Nórika

Attila25 # 2010.05.16. 12:44

Köszönöm a segítséget!

monalisa1 # 2010.05.14. 13:30

Erre vonatkozóan valószínűleg nincs formanyomtatvány.

Röviden írd le minek alapján kéred az árvaellátás további folyósítását. Ami az igazolásokat illeti jó lenne ha az állapotodról minél frissebb orvosi papírt tudnál becsatolni - fénymásolatban.

Add meg az eddigi ügyiratszámodat, a pontos lakcímedet, valamint jelöld hogy miként kéred a folyósítást: havonta a postás hozza vagy .... bankszámládra utalják.

Az egyes kérelem elbírálása nem egyik napról a másikra való, tehát türelemmel várakorni kell. Tértis levélben add postára, a másolatat és a posta feladóvevényt őrizd meg.

Járj eredménnyel!

"Lisa"
laikus hozzászóló

Attila25 # 2010.05.14. 11:08

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem.
Most fogom betölteni a 25-öt, tehát az árvaellátást már csak fellebbezéssel kaphatom meg, ez eddig rendben is van, de mivel nem igazán értek a jogi dolgokhoz , ezért nem tudom ,hogy hogyan kéne kinézzen egy ilyen fellebbezés. Formailag milyennek kell lennie? Mennyire kell hivatalosnak lennie? Az igazolások milyen régiek lehetnek? (erre vonatkozó űrlapot a ONYF honlapján nem találtam)

Válaszotokat előre is köszönöm!

Ronaldinho # 2010.05.12. 08:54

Köszönöm szépen !

monalisa1 # 2010.05.10. 12:32

Ha a munkahely informálja a nyugdíjfolyósítót az éppen elég.

Nagy kincs egy rokkantnak a munkalehetőség - a pénzkereseten kívül, mert ha jónéhány éven keresztűl ez megmaradna, szolgálati éveket lehetne "gyűjteni" a majdani többlet nyugdíjhoz.

Minden jót!

ml.

Ronaldinho # 2010.05.10. 11:13

Sziasztok !

Köszönöm szépen a válaszodat .
Muszáj e-mailt küldenem ? Mert a munkahely úgy tudom értesíteni foglya a Nyufig...
köszi..

monalisa1 # 2010.05.07. 13:20

Ha az árvaellátásra az egyéb feltételek adottak, a munkavégzés nem kizáró ok.

Azért egy e-mailban informálisan tájékoztasd a Nyufig-ot.

http://www.onyf.hu

"Lisa"
laikus hozzászóló

Ronaldinho # 2010.05.07. 12:31

Sziasztok !

Aszt szeretném kérdezni, hogy árvaellátás mellet lehet-e munkát vállalni ?
30 éves vagyok és gyerek koromban meghalt édesapám. Én 10 éves korom óta beteg vagyok, de most lehetőségem volna rehabilitációs munkára , de nem szeretném ha ebből kifolyólag megvonnák az árvaellátásomat !
Előre is köszönöm

monalisa1 # 2010.05.05. 18:27

Kellene a honlapcíme - és tudatni a Nyufig-gal, hogy az árvajáradék kérdésében kellően képben legyenek.

jetta14 # 2010.05.05. 18:15

Ez az iskola egész napos és akár eltarthat egy évig is.

monalisa1 # 2010.05.05. 13:20

Tisztázni kell azt is hogy svédben ez a nyelviskola egész éves oktatást jelent és napi szinten 4-6 órás tanítást, vagy csak pár hónapos és esetenként mondjuk 1-2 órás elfoglaltság. Mert azért nem mindegy...

monalisa1 # 2010.05.05. 12:38

A tanév végéig, azaz junius hónapban még fogod kapni az árvaellátást.

Ami a további tanulás dolgát illeti, közömbös hogy a tanulmányokat belföldön vagy külföldön, középiskolában vagy felsőfokú oktatási intézetben folytatja a gyermek, azonban az adott tanévre történő beíratkozásról az iskola igazolását meg kell küldeni az Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak - mivelhogy maguktól nem tudhatják tanul-e még. (A jogalap nélkül felvett ellátást kamatával együtt vissza kell fizetni.)

A svéd nyelviskola -a nappali oktatás ellenére- nem hiszem hogy "belefér" a fent említett bármelyik oktatási intézmény meghatározásába., még van időd a kiutazásig, ezért javasolom e-mailban kérdezz rá a dologra. A címet eggyel lentebb megtalálod.

"Lisa"
laikus hozzászóló

jetta14 # 2010.05.05. 11:00

Sziaztok!

Lenne egy problémám. Idén érettségizem és nem tudom, hogy augusztusig kapom-e az árvaságit vagy nem. Mivelhogy júniusban vége van a vizsgáimnak.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy én kiszeretnék menni külföldre tanulni és, hogy külföldi tanulmányoknál is jár az árvasági ellátás? Svédországban van ez az iskola, ez egy nyelv iskola nappali rendszerű. Aki kimegy Svédországba annak kötelező ez az iskola de nappali oktatásban folyik, tehát külföldön is az árvasági vagy nem?

Aki tudna válaszolni az jó lenne.

Előre is köszönöm ha valaki válaszol rá.

monalisa1 # 2010.04.01. 16:06
monalisa1 # 2010.04.01. 16:05

Lacc 88

Minden beíratkozott szemeszterre jár az árvaellátás, de mivel te jelenleg szünetelteted a tanulmányokat ezért valószínűleg nem vagy jogosult az ellátásra. Javaslom e-mailban kérdezz rá a nyufignál, a pénzt pedig addig se kültsd el mert félő vissza kell fizetni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2010.04.01. 15:59
monalisa1 # 2010.04.01. 15:59

ebymano

Az árvaellátásra jogosultságot nem befolyásolja az élettársi és/vagy házasságkötési viszony.

http://gazdasag.halmaz.hu/…aelletas.php

"Lisa"
laikus hozzászóló

Lacc 88 # 2010.04.01. 12:39

Heló.

Lenne egy kérdésem. Főiskolás tanuló vagyok és minden félévben kérvényeznem kell az árvaellátást. De ebben a félévben passzív státuszban vagyok, tehát még az iskola tanulója maradtam csak ezt a félévet hivatalosan nem kezdtem el. Úgy tudom ilyenkor nem jár iskolalátogatási igazolás, ezért árvaellátás sem. Még a márciusi összeget megkaptam, de nem tudom meddig jár az előző féléves árvaellátás. Vagy már ezt semn lett volna szabad megkapni és vissza kell majd fizetnem?

Köszönöm előre is a választ.

ebymano # 2010.04.01. 10:43

bocsi forma hiba (A barátomnak bejelentett munkahelye nincs) bocsi véletlen volt

ebymano # 2010.04.01. 10:42

szia van egy olyan problémám, hogy mivel várandos vagyok de még folytattom a tanulmányaimat ezáltal jogosult vagyok az árvaellátásra, de mi van akkor ha én élettársi kapcsolatott létesítek a barátommal a kicsi miatt. Akkor is jár az árvaellátás? (A barátomnak állandó vejelentett munkahelye)köszi szépen előre is a választ