Gyerektartás és láthatás

reker # 2008.12.08. 07:53

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a bíróság a 14 havi elmaradt gyerektartást általában mennyi időre szokta megadni törlesztésre. És a babakelengye pénzt és perköltség megfizetésének mennyi a határideje a tárgyalástól számítva??

Ha apuka a tárgyaláson közli, hogy nem kíván a láthatással élni, akkor olyankor mi történik? Semmi?

Köszi

Akivalaki # 2008.12.08. 14:37

Tico! Én mint nem jogász, EZ mire volt jó??? Azon kívül, hogy neki is van ezek után egy mondata, miszerint "a kifejezett engedélye nélkül „"elraboltad”" a gyereket tőle"! Az hogy vissza vitted az jó , de mint nevelői szándék semmit sem ért! Azt mondja majd legközelebb, hogy a múltkor is elvitted, és nem bízik meg benned, hogy visszahozod!
Az hogy a kicsi szeret az jó, és erre gondolj, mikor küzdesz a tigrissel. Ne a bosszú éltessen sohasem! Meg ne a betartás! Lehet hogy puhának érzed magad ez miatt de a gyötrelmeket ezzel le lehet rövidíteni. Megszűntetni azt nem! Ez a rablási kísérlet pedig a jövőben felejtős! Ha nem akarsz TE gondot magadnak! AZ hogy ő mit csinál az az ő dolga, meg a törvénykező ügyészé, vagy bíróé, ( elnézést a megszólításért ) ha nem a megállapodás szerint jár el. MAJD ha írásban meg van valami ítélve!
Válás: gondoltál már arra,mit hogyan??? Akkor jön még a fekete leves, és a gyerekkel fog majd zsarolni, csak mondom, készülj rá lelkileg!
Küld a nagyokat át hozzájuk, ahogy idejük engedi....

Akivalaki # 2008.12.08. 14:53

Evelin!

Kinél van elhelyezve papíron a gyerek?
A szóbeli megegyezés ebben az esetben jóformán anyit ér mint az írásbeli. Ha nem hozza vissza akkor a "szerződés" szerint sem hozza vissza.
Arra nem akarsz szerződést iratni vele, hogy megfeleőenn eteti, vagy nem a mérgezett ír sertésáruval etesse? A rendőrség nemigen szól bele, mivel az apánál van. A legközelebbi hatóság a gyámügy. Másnap reggel.
Aztán meg a gyámügy ezeket is figyelembe veszi ha láthatásról van szó. Gondolom egy ilyent nem kockáztatna meg valamit magára adó apuka!
Nehogy azt gondolja minden anyuka, hogy a gyermek ellátása és az ezzel járó felelősség annyira kapós!

evelin202 # 2008.12.09. 13:08

Szia!
Nevetni fogsz,de legszivesebben azt is beleirnám.
nyárom elvitte "nyaralni"4 napra,felhivtam a kislányt,mi újság,erre mondta rosszul érzi magát.
Én naivan még azt hittem azert mert megszidta az apja,erre mondja a kislány hogy nem kapott enni,és éhes.
És ráadásul ez nem véletlen volt,már többször volt példa,hogy nem azért nem adott neki az apa enni,mert nem akart,hanem mert nem volt mit,de szó szerint.
Igazaból nem magának szeretné a kislányt,hanem ha megkapná,átpasszolná az alkoholista anyjának,aki unalmaban nem tud mit csinalni otthon egész nap.

Akivalaki # 2008.12.09. 20:21

Ez már jogi kategória. Az életkörülményeire hivatkozva ( amit ugye bizonyítani kell ) szerintem kérelmet nyújthatnál be a láthatás felfüggesztésére. Ez az én véleményem nem jogászként.

_Wasp_ # 2008.12.09. 21:55

ha valoban nem kapott a gyermeked enni (es nem egy-egy etkezes csuszasarol - valamilyen okbol kimaradasarol, vagy gyermek finnyassagbol nemeveserol beszelunk!) akkor az megalapozhat egy gyamhatosagi figyelmeztetest, esetleg kesobb valamilyen buntetest, meg kesobb talan a lathatas korlatozasat idoben vagy terben.

En azonban praktikusabbnak, es a gyermek szempontjabol elonyosebbnek gondolom, hogy beszeljetek meg a dolgot felnottek modjara, es ha minden kotel szakad (jobb hijan) csomagolj par szendvicset a kicsinek.

szerintem megerne.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Tico # 2008.12.10. 19:05

Tisztelt Segítőim!

Ma megvolt gyermekünk ideiglenes elhelyezésének tárgyalása. Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy is legyen. Sok minden volt a kezemben ami mellettem szólhatott volna. Ennek ellenére mégis úgy döntöttem nem hozom elő. Nem elleneztem egy szóval sem, hogy gyermekünket ideiglenes jelleggel az édesanyánál helyezzék el. Tudom ezt gyermekem érdekében tettem. Úgy érzem jól döntöttem, jól döntöttem a ti segítségetekkel. Köszönöm szépen!
Elnézést kérek azoktól akik arra biztattak, hogy harcoljak érte. Harcoltam érte. Többet kaptam mint amit akartak. Higgyétek el így a legjobb!

Köszönöm még egyszer!

Akivalaki # 2008.12.10. 19:52

Kedves Tico!
Harcoltál és győztél! Hossszú távon legalábbis!
A gyerekeknek jelen pillanatban ez a legjobb megoldás nyugodj meg, jól döntöttél! A tigris is megnyugszik idővel és majd örül hogy elviszed láthatásra! IDŐ és türelem kérdése! Az pedig ugye van! Ha te nem is láthatod a kicsit a nagyokat küld csak szorgalmasan. Tudod a farkas is igy jutott be a malackához, előbb az egyik lábát...! :-) Rendbe jön ez a gyerek kérdés is nyugi. Sok sikert kívánok a továbbiakban! HA segítségre van szükséged tudod hol találod! :-)

Tico # 2008.12.10. 20:11

Igen mindig tudni fogom, hol találom a segítséget! Nem fogok eltűnni itt leszek veletek! Tudok újra mosolyogni! Értem és köszönöm!

lacirek # 2008.12.12. 10:10

Tisztelt fórumozók!

Egy kérdésem lenne láthatás ügyben:
Kettő éves unokámat én nevelem családba fogadással. Az anya nem volt láthatáson szeptember óta, az apa meg nem látta május óta. Mi van akkor, ha én a megítélt láthatásra felviszem Pestre, (230km) és nem akar a kicsi elmenni velük? Mi a lehetőségem? Kérem ha valakinek van ötlete szivesen fogadnám.
üdv Lacirek

Akivalaki # 2008.12.12. 21:57

Elég összetett kérdés.

Beszéld rá mindkettőt hogy kicsit többet szakítsanak időt a gyerekre, mert elég kicsi még és idő közben elfelejti őket. HA ez a céljuk akkor jó úton járnak, ebben az esetben meg azt beszéld meg velük, hogy ne is látogassák. 4-5 évesen elég nehéz lesz elmagyarázni a kicsinek, hogy valójában van neki is apja és anyja de, a szülei lesz*rják. Neki lessz a legroszabb. Mi lenne ha egyensen le is mondanának róla? Mindenkinek az lenne a legjobb.
Etesd be őket, ezzel a szöveggel, és ha lemondanak róla, akkor a kicsit ŐK NEM is érdemlik meg! Jobb "szülője" leszel te egyedül neki mint 2 olyan akinek útjában van. A 230 km kínlódásos utazás a kicsivel csak azért hogy láthassák a gyereküket, aki szinte meg sem ismeri őket, elég nagy áldozat részedről. ( tudom mivel jár egy kicsit felpakolni 1 napi cuccal, és kocsival sem könnyű, de vonat, vagy busz az nem semmi. ) Nehogy már a gyereket kelljen cipelni a szülőhöz. Ha nem képes elmenni megnézni a saját gyereküket, akkor számukra annyit is ér! Emberileg bizonyítottak.

lolo4343 # 2008.12.13. 06:58

Az ilyen tipusú szülők jelennek meg évek múlva és követelik a jogaik gyakorlását.
A gyerek nem ismeri őket, elmenni nem akar velük.
És elketdődik a csata.
Felháborító módon a gyámhivatal álláspontja szerint, ha a gyerek nem akar elmenni a szülőjével, az a gondozó szülő hibája, mert nem készítette fel a kapcsolattartásra.

lolo4343 # 2008.12.13. 07:00

Az ilyen tipusú szülők jelennek meg évek múlva és követelik a jogaik gyakorlását.
A gyerek nem ismeri őket, elmenni nem akar velük.
És elketdődik a csata.
Felháborító módon a gyámhivatal álláspontja szerint, ha a gyerek nem akar elmenni a szülőjével, az a gondozó szülő hibája, mert nem készítette fel a kapcsolattartásra.

lacirek # 2008.12.13. 16:17

Akivalaki!
Nagyon-nagyon köszönön, a hozzászóllásodat, sajnos nem tudom és talán nem is akarom itt leírni az előzményeket!!
Teljesen kétségbe vagyok esve, mert a kicsi a bronchitis olyan stádiumába került, ahonnan nincs visszatérés! Oka a terhesség alatti dohányzás, illetve születése után gyak. kocsmában nőtt fel, aminek a "dohányzás"-vonzatáról nem kell beszélnem!?
A legutóbbi vizsgálat szerint "ha még egyszer befullad", úgy egész életén keresztül gyógyszeres kezelésre szorul!!!
Nem tehetek mást, a gyámhivatal nagyon jól dolgozik itt,(de csakis a törvényeket betartva), mint bírósághoz fordulok és hátralévő életemet annak áldozom, hogy ezek az embertelen törvények, amiknek semmi közük a családhoz, egy kicsit emberközelibbek legyenek
üdv
lacirek
lacirekasi@freemail.hu

erika24 # 2008.12.14. 10:31

Tico ugye tehát azzal zárult, hogy a 6 éves kislány az édesanyjánál maradt?
Mellesleg ezt a megverte nem verte dolgot jó lenne kideríteni ténylegesen....engem vertek a szüleim mikor kicsi voltam és higgyétek el, hogy nagyon nagy trauma az nem is akkor, amikor megesik (akkor is), de évtizedek múltán is rossz dolgok adódhatnak belőle, ha nincs a felszínre hozva.
Ticon úgy érzem egyébek iránt, hogy nagyon megtörte ez az egész dolog és nyilván nem csak neki rossz most.

erika24 # 2008.12.14. 11:49

Azt akarom még kérdezni, hogy a tartásdíj megelőlegezése miatti feljelentésből milyen kára származik a feljelentett félnek (jelen esetben ugye a tartásdíjra kötelezett fél, az apa az)? Szóval azon kívül, hogy ha megállapítják a jogosultságom, akkor ővele mi fog történni? Börtönbe kerül? vagy hogyan zajlik az ügymenet?

kalamalyka # 2008.12.14. 15:34

Amint lesz miből, akkor letiltják. A fizetendő kötelező tartásdfíjon felül , a fizetése max 50%-ig terjedhet a letiltás. Mindaddig míg az elmaradás ki nincs egyenlítve állambácsi felé...aztán már csak a szimpla %-os letiltás marad.

Tico # 2008.12.15. 07:54

Szombaton reggel 08: 00 órától vasárnap 18: 00 óráig nálunk volt gyermekünk. Az első 1 órában csak a nagymamáról beszélt gyermekünk. Ennek az az oka, hogy szinte a gyerek mindig a nagyinál van. Érzem és tudom, hogy ellenem nevelik. Kislányunk nem is akart itt aludni.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Beszélgettünk, játszottunk, moziban és bevásárló központban voltunk. Ölelték és puszilták egymást nagyon sokszor.
Amikor vasárnap este elvitte feleségem a kicsit, kértem, hogy a telefonon keresztül tarthatjuk a kapcsolatot, azon a telefonon amit a kicsi részére vásároltam. Az ikrek és jó magam is ingyen tudnánk vele beszélni. Feleségem csak azt hajtja, hogy minek egy hatévesnek telefon. Ha beszélni akarunk vele akkor hívjuk őt. Ha őt hívjuk még a lányainak is alig veszi fel. Az én hívásomat meg egyáltalán nem. Bizonyítja az is, hogy itt maradt a kicsi párnája vasárnap. Hívtam de feleslegesen. 21: 00-kor felhív és csak emelt hangon közli, hogy
"ha még egyszer felbégázod a gyereket, többet nem adom oda"
Ismételten elmondtam neki, hogy azt mondtam a kicsinek: Anyával megbeszéljük és ha engedi viheted a telefont.
Próbálok jó viszonyt kialakítani, így viszont nem lehet. Nem tudom mit képzel magáról! Csak saját maga érdekeit nézi. Nem elég, hogy elszakította a gyerekeket egymástól, nem engedi, hogy telefonon tarthassák a kapcsolatot. Nem enged semmit! Nyeregben érzi magát, mert a gyereket ideiglenesen nála helyezték el. Még mindig tartom magam a szóbeli egyezséghez amit ő már régen felrúgott. Szerdán megyek ügyvédemhez és átbeszélünk mindent. Ez így nem mehet tovább!!!

Tico # 2008.12.15. 07:56

Még egy dolog. Az anyukája azt mondta a kicsinek, hogy szombat este felhívja. Az ég világon kívül senkit nem hívott fel. Egyik gyermekét sem!

Tico # 2008.12.15. 08:17

Amikor átgondoltam, hogy gyermekünknek mi lenne a legjobb akkor figyelembe vettem azt is, hogy számomra egy kedvező döntés esetén az anya eldobná az életét.

erika24
Sok minden szól mellettem de többek között ezt is figyelembe vettem.

Idegileg kiszámíthatatlan. A mai napig, havonta egyszer phichátriai kezelésekre jár. Gyógyszereket szed amiket most már titkol.

reker # 2008.12.15. 08:59

sziasztok!

a bíróság ma határozott affelől, hogy apuka 264 e Ft gyerektartással tartozik. Eme tartozásmegfizetését 32 hónapra ítélte meg, ami havi 8 ezer forint törlesztést eredményez. Ha fellebbezek az időszak csökkentésére van rá esély, hogy visszafizeti minél hamarabb? Igen sok ez az idő, amit a bíróság határozott meg.
Kérhetem esetleg az egyösszegű vagy az 1 év alatti visszafizetést? Van rá esély, hogy meg is ítélik?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2008.12.15. 09:17

Biztosan mérlegelt a bíság, az esedékes gyerektartás fölött fizeti még a havi 8e-ret. Talán ezért ilyen hosszú.

sagit # 2008.12.15. 09:28

Bocsi Tico !
De :

"degileg kiszámíthatatlan. A mai napig, havonta egyszer phichátriai kezelésekre jár. Gyógyszereket szed amiket most már titkol."

Ilyen nőre bízod a gyermeked... hát nem tudom...
Mindenesetre ezt olvasd el:

http://valas.ferfinet.hu/index.php?…

Tico # 2008.12.15. 10:55

Tisztelt Sagit!
Szerdán találkozok ügyvédemmel. Addig nem jövök el míg át nem beszélünk mindent.

ObudaFan # 2008.12.15. 10:57

Természetesen a részletfizetés hossza vonatkozásában is lehet élni fellebbezéssel, de innen megítélni, hogy ez sikeres lesz-e, lehetetlen.