Jó napot!
2018-ban elvégeztem a középiskolát, azonban abban az évben nem kerültem be az általam megjelölt egyetemre. 2019-ben újra felvételiztem, ezúttal szintemelő érettségire is jelenkeztem, hogy biztosítsam a bejutásomat, de így sem vettek fel (fizikai és orvosi alkalmasságin buktam meg), jelentkeztem a pótfelvételi eljárásán belül egy másik egyetemre ahova sikeresen fel is vettek, azonban a pótfelvéteis eljárás azzal jár, hogy mindenáron fizetős. (félévente 195ezer ft), még nem lehetett benyújtani az átsorolási kérelmet, így nem tudom biztosra, hogy át fognak-e venni idén államira.
2018 júniusában megszűnt a tanulói jogviszonyom, ami 2019 szeptembere óta van újra, lévén, hogy egyetemen tanulok.
Édesapám 2020 januárjáig folyamatosan fizette a gyerektartást (még akkor is amikor nem volt tanulói jogviszonyom. Nem tartjuk a kapcsolatot, pedig én próbálkoztam már személyesen és elektornikusan is felvenni vele a kapcsolatot. Egyébként 2016 óta fizet csak gyerektartást)
Most kapott a nagymamám egy bírósági végzést (ő volt nagykorúvá válásomig a gyámom, ugyanis az édesanyám is elhagyott és ismeretlen helyen tartózkodik évek óta) miszerint az édesapám a tartásdíj megszüntetését kérelmezi.
Kérdésem lenne, mi a teendőm ilyenkor?
Az ellenkérelem formanyomtatványát már kitöltöttem nagyjából.
Kötelezhet-e a bíróság arra, hogy fizessem vissza az édesapámnak a tavalyi év kifizetett gyerektartását?
Illetve mennyi esélyem van arra, hogy újra kaphassam a gyerektartást?
Válaszukat előre is köszönettel várom.