Gyerektartás és láthatás

galga # 2009.08.20. 18:34

Kedves Liza!

A másik leányzó után közös megegyezéssel fizet, bíróság nem avatkozott be korábban, mert meg tudtak egyezni (a volt feleségnek vett egy lakást, így állapodtak meg még a 25.000 forintban).
Köszönöm az ötleteket és a segítséget, utána fogok ezeknek nézni a gyermekfelügyeletnek Viszont az most jutott eszembe, hogy nincs óvodáztatási kötelezettsége a szülőnek iskolába iratkozás előtt?.
Szeretem magam megoldani a problémáimat, ha tehetném egy árva garasra sem tartanék igényt, ezért sem pereskednék szívesen.
Azonban abban igazad van, hogy le kell írni a dolgokat. Mégegyszer köszi!

galga

monalisa1 # 2009.08.20. 14:12

galga

A párod másik gyermeke aki után 25e Ft-ot fizet hány éves? És ezt az össszeget önként fizeti vagy bírósági kötelezés alapján?

A kötelezett eltartott gyermekenként 15-25%-ot köteles fizetni a mindenkori havi jövedelméből, általában 20%-ot. A 190e Ft/hó nettó alapján a 20%-ot középarányosnak véve 38e Ft t.díj járna a közös gyermeketeknek., ezt vagy adja önként vagy bármennyire is sűrű az elfoglaltságod mégis csak kénytelen leszel bírósághoz fordulni. (Ezen utóbbi azért is célszerű, mert ha egyszer már jogerős itélet/végzés van a kezedben, esetleges nemfizetés esetén végrehajtás kérhető.)

Én az albérletet úgy értettem, hogy nem önálló lakás hanem szobabérlés/társbérlet a pénzszűke kényszere miatt. No persze a garzon az más, az önálló lakhatás...

A kerületi gyámhivatalban esetleg tudnának javasolni otthon lévő anyukát aki tudna vállalni gyermekfelügyeletet, gondozást - akár felepénzért is mint az alapítványi díjtétel.

A láthatás/kapcsolattartás dolgát a lehető legrészletesebben leszabályozni és papírra vetni és mindkettőtök részéről alá is írni, így ha valaki valamit nem tart be akkor a gyámhivatalban eljárhatnak vele szemben.

A gyermek vitele-hozatala további is mint költség, és továbbra sem biztos, hogy a különélő szülőnek fog kelleni ezt bevállalnia - bárhgy is van te költöztél másik városba.

Javaslom olvassad vissza ezt a topicot és a címben közel hasonlóakat, mert másik esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.

Kívánok további minden jót, jobbat.

"Lisa"
laikus hozzászóló

galga # 2009.08.20. 10:47

Kedves Pözümi!

Az első gondolatom a waldorf ovi volt, utána is néztem, mert a családban több gyermek waldorfos (csak nem itt), A dolog ott állt meg, hogy amikor már a negyedik ovit néztem meg, és kiderült, hogy ott csak délután 13.00 óráig lehetnek a gyerekek, feladtam. Fél ötig dolgozom, és akkor még utána tudok érte menni. Ha tudsz olyan waldorfot, ahol tovább lehetnek, vagy valamilyen módon megoldják a felügyeletet, értesíts kérlek, nagyon megköszönném! A VI. kerületben lakunk.

Galga

Pözümi # 2009.08.20. 09:20

:) bocsánat elütöttem: 20 000 = 20 ezer :)

Pözümi # 2009.08.20. 09:18

Galga!
A waldorf óvodák fantasztikusak, és "csak" 20000 ezer körül van azt hiszem a díjuk. Bár sajnos a hatalmas túljelentkezés miatt nagyon nehéz bejutni, de egy próbát esetleg megér... Melyik kerületben laksz?

Pözümi

galga # 2009.08.20. 08:35

Kedves Lisa!

A dolog kicsit bonyolultabb ennél. Nekem muszáj volt onnan elköltöznöm, hiszen nem lakhatok a volt páromnál, amikor az új barátnő már odaköltözik, ráadásul azon a vidéken nincs senkim, a munkahelyemen pedig a volt párom miatt ellehetetlenedett a helyzetem.
Ha ismered valamennyire a budapesti albérleti díjakat, akkor azt is tudod, hogy ez budapesten egy átlag albérleti díj rezsivel egy 36 négyzetméteres galériás garzonért. Ennél kisebb már csak a kutyaól lehet. Bocs. Sajnos olcsóbban nem találtam a körzetben, 5 éves gyerekkel nem utazhatok napi 2 órát oviba, munkahelyre, segítségem nincs. Éppen ezért nem ismerek senkit, aki otthoni anyukaként tudna segíteni, meg egy picit tartok is az ilyesmitől, hiszen nem kis rizikó van benne. Addig 100 kilométerről jártam be naponta ( 5 óra hossza + 60ezer forint)a szüleimtől. De ez tarthatatlan volt amiatt, hogy szinte alig láttam a lányomat.Az alapítványi ovi is addig volt átmeneti, de egyetlen megoldás, amíg ovi szünet van. Gondolom az érthető, hogy dolgoznom kell, állami óvodák pedig bezárnak legalább 1 hónapra.
Én nem szeretnék pereskedni, túl sokat dolgozom ahhoz, hogy erre energiám legyen. Csak szerettem volna tudni, hogy az apának mi a kötelessége azon túl, hogy rövid határ időn belül eltávolít bennünket az addigi otthonunkból. Ezt a közös felügyeletet azért nem értem, mert 350 kilométerre lakunk most, tehát ez kizárt. Mit jelent a közös felügyelet? És ki mondja ezt ki? Sajnos nagyon tapasztalatlan és tájékozatlan vagyok ezügyben.
Azt pedig végképp nem értem, hogy miért kellene nekem fizetni az útiköltség felét. Kényszerből, az ő döntése alapján költöztünk. Másrészt erre akkor sem lenne pénzem, ha nem lennének ilyen ovi költségek.

galga

monalisa1 # 2009.08.19. 21:29

galga

Az általad leírtak alapján osztok és szorzok, és kérdezem: muszáj neked ca. 85.000 Ft/hó albérletben lakni? Olcsóbb ill. kisebb nincs?...

A drága alapítványi magánóvoda helyett is lehetne keresni egy otthon lévő anyukát aki a sajátja mellé bevállaná a kislányod napközbeni vigyázását, gondozását - vélhetően kevesebbért is.

Ha az apával nem tudtok egyezségre jutni a t.díj összegéről akkor kénytelen leszel bírósághoz fordulni. Egyúttal kérjed a kislány nálad történő elhelyezését - miközben vélhetően a közös szülői felügyelet megmarad. Tisztázandó a láthatás/kapcsolattartás kérdése is azzal, hogy mivel te költöztél másik városba, az ebből adódó mindenkori "hozom-viszem" költség vélhetően a te kontódra lesz majd...

"Lisa"
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.08.19. 21:18

Pözümi

Bírósághoz kell fordulni a gyermekelhelyezés dolgában - a döntésig is már ideiglenes intézkedést kérni -, egyúttal a láthatás/kapcsolattartás lehetőleg minimális szintre történő korlátozását. (A belerúgás éppen elég komoly veszélyeztetést jelent.) A t.díj kérdését is tisztázni.

Keresd fel a kerületi gyámhatóságot, segíteni fognak elinditani az ügyet.

"Lisa"
laikus hozzászóló

galga # 2009.08.19. 20:38

Jó estét, vagy szép napot!

Néhány hónapja szétváltunk (nem voltunk házasok)az 5 éves lányom apjával és Budapestre költöztünk, hogy állást kapjak. A volt párom házasságából van 3 lánya, akikből már csak 1 után fizet gyerektartást. Az ő nettó fizetése kb. ugyanannyi, mint az enyém (kb. 190 ezer forint), azonban ő vidéken kertes házban lakik, én pedig a lányommal Budapesten albérletben. Mivel már nyáron költöztünk a fővárosban, állami óvodai helyet nem kaptam, így egyelőre egy alapítványi óvodába jár, ami 70.00 forint + 690 Ft/nap étkezés. Szerettem volna szeptembertől állami óvodába járatni, de a beiratkozás májusban lezárult, eddig mindenhonnan elutasítottak, kerületen kívül pedig szinte szóba sem állnak. Ha az albérletet és az óvodát kifizetem 20.000 forintom marad. Eddig még nem kaptam az apukától tartásdíjat. Szeretném tudni, hogy kérhetem-e a lányom óvodáztatási költségeinek a felét tartásdíjként? A másik lánya után 25.000 FT/hó fizet a másik anyukának.

Köszönöm!

Pözümi # 2009.08.19. 20:04

Segítséget szeretnék kérni.
Élettársi kapcsolatban éltem eddig a párommal, van egy 16 hónapos kisfiúnk. Egy hónapja elköltöztünk a kicsivel, végleg. Nem tudom, milyen lépéseket kéne először megtennem, hogy hivatalos úton is rendezzük a láthatás-gyermektartás kérdést. Eddig úgy gondoltam, hogy békésen kéne megoldanunk, de sajnos kezdem úgy látni, hogy ez nem fog menni. Arra vonatkozóan is lenne kérdésem, hogy mi kell ahhoz, hogy a gyerek úgymond "csak az enyém" legyen. Sajnos kiszámíthatatlan az apukája, habár komoly testi sértést még nem követett el rajta, már volt rá precedens, hogy belerúgott, arrébb rúgta, magára akarta hagyni(14 hónaposan!!!!). Tudni kell továbbá az eddig félre ismert apukáról, hogy több bírósági ügye is van folyamatban, adó és egyéb pénzügyi tartozások és gubancok folytán.Ilyen feltételek mellett ha belevágok a perbe, mik a kilátásaim? Elnézést, ha szánalmasan együgyű a kérdésem, de eddig sosem volt szükségem ügyvédi tanácsra (szerencsére), pláne nem ilyen ügyben. Köszönettel:
Pözümi

derill # 2009.08.19. 14:08

Pert indítani? Azt írtad folyik a válóper. Abban kell kérni. Én kérném a gyermekek apánál történő elhelyezését, ha még az elhelyezés tekintetében nem született döntés, akkor akár az is szóba jöhet, hogy a gyermekeket átköltözteti az apa magához (legalább a bántalmazás miatt) és feljelentést tesz kiskorú bántalmazása (értsd: könnyű testi sértés) miatt a rendőrségen a bántalmazó személy ellen. Ha az anya is erőszakos a gyermekekkel, akkor még a távolságtartás elrendelése is szóba jöhet. A gyermek elhelyezés során a bíróság azt vizsgálja, hogy a gyermekek nevelésére melyik szülő alkalmasabb. Egy gyermekeket verő, erőszakos, pszhichiátriai kezelés alatt álló, a gyermekeket eltartani nem tudó személy nem hinném, hogy a legalkalmasabb választás lenne a gyermekek felnevelésére, remélhetőleg mindezt, amit írtál, bizonyítani is lehet, ez esetben pedig jó esélyetek van. Az ellennevelést kissé nehezebb bizonyítani, de nem lehetetlen, azon is múlik, hogy kit kaptok szakértőnek. Jó szakértő képes kimutatni, de találkoztam már olyannal is, hogy fogalma sem volt arról, hogy eszik-e vagy isszák a PAS-t (szülői elidegenítési szindróma).

Egyébként pedig a bíróságok nem szokták vizsgálni, hogy milyen kiadásai vannak a feleknek, mindenki maga "csinálja" a kiadásokat. Kérdés, hogy a közös gyermek figyelembe vételét kértétek-e, tehát a bíróság hogyan állapította meg a tartásdíj összegét, elviekben az apa jövedelmének 50 százalékát kell osztania 4 felé, tehát 12,5 százalék per gyermek. A fennmaradó 50 százalék mehet a hitelekre és megélhetésre. Ha nem ezt tette, akkor az ideiglenes intézkedést érdemes megfellebbezni ezzel az indokkal.

Meddig mehet ez így? Akármeddig. Melyik részére gondolsz? A tartásdíjra? Amíg rászorulnak. Az alblérlőkre? Amíg a per jogerősen le nem zárul és szükség esetén a végrehajtás meg nem történik. A gyermekek verésére? Amíg nem intézkedtek.

Az ideiglenes intézkedés jogszerűségének megítéléséhez kevés az infó, látni kellene az ideiglenes intézkedést, tudni kellene, hogy az apa jövedelme mennyi, milyen nyilatkozatok és indítványok voltak, stb. Ha van ügyvéd, ő meg tudja mondani, hogy jogszerű volt-e.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Tündér4 # 2009.08.19. 12:31

Kedves Derill!

ügyvéd van, mégis itt tartunk. albérlők miatt bírósági eljárás indult, ősszel lesz csak tárgyalás.
kérdés:
meddig mehet ez így?
jogszerű ez az ideiglenes intézkedés?
gyermekek jó helyen vannak-e az anyánál, érdemes-e gyermekelhelyezésért pert indítani?

köszönöm

derill # 2009.08.19. 12:27

Mi a kérdés? kevés az infó, szerintem keress ügyvédet. Kirakhatatlan albérlő nincs. Ha nem fizetitek a lakást, a Bank "elviszi". Ha nincs pénzetek ügyvédre, próbáljátok meg ezt:
http://www.erdcenter.hu/…gyvedje.html

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Tündér4 # 2009.08.19. 10:50

Kedves Fórumozók, ebben az ügyben kéném a segítséget:

párom válópere majd 2 éve tart. 6 tárgyalás volt eddig, csak az ő mint felperes szem. meghallgatására került csak sor.
2 ingatlan van két külön településen. az egyikben lakik a feleség 3 gyerekkel. (a másikban kirakhatatlan albérlők.)
mindkét ingatlanon van hitel, összesen több mint 100 ezer. ebből a feleség 15000-t törleszt, a többit a párom.
a bíróság az utolsó tárgyaláson ideiglenes intézkedésként letiltással végzést hozott a gyerektartásról. így a párom fizetéséből 4 ezer forint maradt, ha a közös gyerekünk utáni gyt-t levonjuk. a feleség nem hajlandó a hitelből többet vállalni. nem is dolgozik, már egy éve.

feleség ellen több renbdeli erőszakos bűncselekmény miatt eljárás van folyamatban. erőszakos, indulatos ember, pszichológus is kezeli. gyerekeket az új párjával együtt az apa ellen neveli, aki pofozza is a gyerekeket. bár a kapcsolattartást biztosítja a feleség.

válaszokat előre is köszönöm
Tündér

kisa6 # 2009.08.19. 08:00

T.Fórumozók!T.Attika!
Tegnap tanárúr jól megmosolyogtatott,bár nem tudhatta,én a párom nevében írok.El kell mondjam,voltam már ezen az oldalon,azon is.Elváltként harcoltam a férjem ellen,gyerek,gyerektartás,lakás,volt minden.Mostani párommal 9 éve élünk együtt,most jön a 2.közös babánk,kedves Attika,én hoztam előző házasságból kettőt,most küzdünk párom fiáért,szóval az összesen 5 gyermek.Megvagyunk,igaz mostanság úgy mint mások,kicsit nehezebb,de mindíg dolgoztunk,és neveltük a srácokat.Volt férjem a mai napig piszkál,nem akarja nagyon a gyerektartást fizetni,úgy gondolja,én már másé vagyok,oldjam meg.Még jó,hogy letiltják a fizujából.Anyuka a kisfiúról nem gondoskodik egy forinttal sem,egy éve,mióta ideküldte nekünk,nem is dolgozott soha,most is a 60 éves anyukája küld neki pénzt.Akkor miről írsz,kedves Attika?
Szép napot mindenkinek!

derill # 2009.08.18. 23:55

Gabesz12: Óbudafan válaszát had egészítsem ki. Tényleg van ilyen szabály, hogy "1 éves tartózkodáson túl a különélő szülő beleegyezése hiányában csak a magyar bíróság hozzájárulásával lehet a gyermeket külföldre költöztetni, ennek megsértése esetén a gyermek hazahozatalát kérheti a különélő szülő.", azonban ha megvárja a párod az egy éves kint tartózkodást és ezt követően kezd intézkedni, pont kifut abból az időből, amikor a gyermekek jogellenes elviteléről szóló hágai egyezmény alapján még visszahozathatná a gyermekeket. Tehát amint az anya kiviszi a gyermekeket Németországba és bekövetkezik a következő kapcsolattartási időpont amivel nem tud a párod élni mert nincsen a gyermekek ott ahol át kellene őket vennie, azonnal forduljon az Igazságügyi Minisztérium Jogi Főosztályához (tudomásom szerint még mindíg dr. Brávácz Ottóné foglalkozik vele) és kérje a gyermekek visszahozatalát. Anya oda költözik ahova akar, de a gyermekek szokásos tartózkodási helye Magyarország, elviekben azonnal visszahozzák őket. Ha a kapcsolattartási joga a párodnak nem volt még szabályozva, tehát az elhelyezésről sem döntött még bíróság, akkor is kérheti a visszahozatalt, de akkor már akár az első nap ahogy elvitte őket, mivel ez esetben, ha közös a szülői felügyeleti jog, akkor ki sem viheti őket a párod engedélye nélkül. Ld. Pk. 284-es állásfoglalás.

Maffia: kell a vér szerinti apa hozzájárulása. A kapcsolattartás szabályozásának mikéntje bírófüggő. Ha az apa ezidáig soha nem tartotta a gyermekkel a kapcsolatot mert nem igényelte, akkor amikor kéri, kérheted, hogy fokozatosan állítsa helyre a bíróság az apával a gyermek kapcsolatát. Ha egyértelműen bizonyítható, hogy az apa önhibájából soha nem is kereste a gyermeket, ezen az alapon akár a szülői felügyeleti joga is megvonatható (láttam már ilyen ítéletet) és ez esetben az apa hozzájárulása sem fog kelleni a "névrevételhez", ami egyébként a gyermek örökbefogadását jelenti gyakorlatilag. Ehhez a hozzájárulást az apa egyébként is megadhatja, sok apa, ha nem kíváncsi a gyermekre, akkor meg is adja annak reményében, hogy akkor nem kell tartásdíjat fizetnie, tehát kérdezd meg az apát, hátha válaszol. Ha az apa kapcsolatot tartott eddig is a gyermekkel, vagy legalább is próbálta (kérte tőled többször stb.), akkor viszont a bíróság Neked róhatja fel, ha a gyermek nem akar az apjával találkozni, ugyanis e tekintetben a gondozó szülőn van a felelősség, hogy kialakítsa a különélő szülő és a gyermek kapcsolatát. A fokozatos kapcsolattartás sokféleképpen történhet, történhet úgy is, hogy eleinte rövidebb időtartamban találkozik az apa a gyermekkel mondjuk naponta vagy kétnaponta, majd egyre hosszabb időtartamban. Elvinni elvileg akár már az első naptól elviheti, ugyanis van egy olyan jogszabály, ami szerint nem tagadható meg az elvitel joga az apától, ha nem bizonyítható, hogy veszélyeztette a gyermeket. (Gyer. 27. §) Ezt ugyan tapasztalataim szerint néhány bíróság nem ismeri vagy ismeri de figyelmen kívül hagyja, de a legtöbb bíróság ismeri és betartja. Elviekben nem korfüggő ugyanis, hogy az apa a gyermeket elviheti-e vagy sem, ugyanis amíg nincs döntés a gyermek elhelyezéséről, azonos jogokkal rendelkezik mindkét szülő, tehát bármelyik elviheti a gyermeket, így az apa is. Ha mondjuk az apa elvinné a gyermeket, Te sem gondolod, hogy akkor neked nem lenne jogod elvinni kapcsolattartásra, csak azért, mert épp az apa gondozza, tehát fordítva is így van. Néhány dolog persze behatárolhatja ezt (például ha a gyermek szopik), de azért ez az általános, és szerencsére egyre általánosabb. Ne felejtsd el, hogy a gyermeknek a saját apjára van szüksége még akkor is, ha ez Neked terhes, mert már nem szereted.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

diki4273 # 2009.08.18. 18:50

Dr. Attika!
Nem a férfiak a célpontok, hanem a kötelességét felejtő szülő, lehet nő, férfi. Azok a szülők ellen emelnek panaszt a fórumozok, akik elfeledkeznek a kötelességükről. Itt nem arról szól a dolog, hogy ki hogyan tudja eltartani a gyerekét, és kinek jár a tartásdíj. Ez természetesen a csemetéké, de míg az egyik szülő a közösen vállalt "szerelem gyümölcséért" keményen dolgozik az utolsóját is odarakja, inkább maga nélkülöz, addig a mellét verő imádó másik szülő éli a nyugis életét. Hiszen nem neki kell etetni, ruházni, gyógyszert venni, virrasztani, leülni tanulni a gyerekével, hanem a támadott másik marha. Én esetemben is ha a gyerektartásról volt szó, akkor volt feljelentés a gyámügyön, mert nem láthatja a gyerekeit. (Kapu a mai napig nyitva áll) Különben elment a fiai mellett az utcán úgy, hogy félrefordította a fejét. Gyerekeim sírva panaszolták. Hivatalos helyen, meg sírt ő hogy szereti őket. Végeredménye az lett a bizonygatásainak, nem vihette el a házból a gyerekeit. Azóta nem is kiváncsi rájuk. Pedig lett volna alkalma. Sem a névnapjukat, sem a születésnapjukat nem tudja évek óta!
Ennyit a szegény másik félről. Mindennek ellenére ha látni akarná a fiait nem állnék az útjába.
Máskor mielőtt leírsz valamit gondold át, mert nem biztos, hogy igazad van. Mindezek ellenére én nagyon tisztelem azokat az apákat, akik tényleg nem a pénz miatt szeretik a gyerekeiket. És elítélem azokat az anyákat, akik csak a pénzre hajtanak. Sajnos a mai világban sokunknak nehéz a megélhetés és azért követeljük a járandóságot, mert nem a gyerek elől szeretnénk elvenni a fizetni valókra, hanem hogy nekik jobb legyen.

diki

Grád András # 2009.08.18. 12:33

Mindent értek, és többé-kevésbé egyet is értenék, de miért éppen a "családanyák"? A családapák nem? Nem előítéletes ez így egy kicsit? Szerintem ez mindenkire egyaránt vonatkozik, mellesleg Kisa6 is történetesen férfi! :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Dr.Attika # 2009.08.18. 12:28

Kedves "volt" feleségek, Családanyák!
A "volt" párjuk nem Önöknek tartozik, hanem a gyermeküknek. A gyermek tartására elsősorban emberi mívoltunkból fakadóan vagyunk kötelesek. A jog és annak minden eszköze ( végrehajtás, büntetőjogi szankció stb.) akkor "lép be", ha ezt önként nem tesszük. A gyermek elhelyezése, tartása tárgyában a bíróság dönt a felek meghallgatása után, ha ők ebben nem tudnak megállapodni. Hölgyeim, amikor amellett érvelnek,hogy Önöknél helyezzék el a gyermeket, akkor azt is számításba kell venni, hogy el tudják-e tartani . Az apa "fizetőképességében " nem szabad reménykedni élethosszig, mert mi van, ha ő meghal. Felelősséggel kell kérni a gyermek "nálam történő elhelyezését". ha nem biztosak abban, hogy az apa fizetésének elmaradása esetén is fel tudják nevelni a gyermeket, akkor hagyják azt az apákra.

Grád András # 2009.08.18. 11:03

Kedves Kisa6!

Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy a tartás elmulasztása bűncselekmény előfeltétele, hogy ezt a tartási kötelezettséget végrehajtható bírósági ítélet elrendelje. Majd ja lesz ilye, és annak nem tesz hosszabb időn át eleget, akkor feljelentheti. Ha még nem is volt ilyen határozat, akkor addig felejtse el! Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kisa6 # 2009.08.18. 10:56

T.Tanár Úr!
Megvolt a pszichológus meghallgatás,mint azt multkor írtam,anyuka hétfőre kapott harmadszorra dőpontot,nem ment el.Doki felhívta,állítólag kiment a bokája.Hétfőre kapott újabb időpontot,de már csak azért,hogy ne azért legyen a tárgyalás elhúzva,mert nincs a másik fél meghallgatva.Ha ezen is túlvagyunk,mivel anyuka egy éve nem járul semmivel hozzá a gyermek ellátásához,hol kell feljelenteni gyerektartás tartozás miatt?Lejjebb olvastam erről a feljelentésről.Köszönöm válaszát.

trigi # 2009.08.18. 06:48

szia diki
természetesen írok majd,ha valami érdemleges történik,és segítek ha tudok.
szia
trigi

diki4273 # 2009.08.18. 06:22

Trigi!
Hasonló cípőben járok, mint te. Nekem is sok pénzzel tartozik a volt párom és mikor emberi hangon próbálom tőle kérni törlessze erőteljesebben, még annyit sem küld vagy egyáltalán nem. Kérlek ha a bíróságon elérsz valamit légy szíves írdd meg nekem az email címemre, talán lassan vége a nyári szabadságolásnak és válaszolnak neked.
Címem: diki4273@citromail.hu
Előre is köszönöm segítségedet.
Üdv Diki

diki

Mafffia # 2009.08.17. 20:20

Hááát, köszönöm, hogy válaszoltak...:(
További szép estét.

trigi # 2009.08.17. 20:16

tisztelt grád úr
akkor most várjam meg a bíróság reagálását,vagy ettől függetlenül jelentsem fel a rendőrségen tartásdíj elmulasztása miatt?
vagy most mit tegyek?
válaszát előre is köszönöm
trigi