Gyerektartás és láthatás

_Wasp_ # 2009.08.13. 10:27

aki elköltözött, az viseli a kapcsolattartás terheit. (különösen, ha ő a kapcsolattartó szülő - merthogy a kapcsolattartás költségeit elsősorban ő viseli)

Igaz ez, hacsak más nincs egy határozatban vagy megállapodásban, és ekkor neked sehova nem kell vinni a gyermekeket, tehát a különélő szülő dolga ennek intézése.

(én pl 150 km-ről hozom viszem a lányom, és nem okoz semmiféle gondot. Ez a világ legtermészetesebb dolga.)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Tico # 2009.08.13. 10:23

Tisztelt mosza!

Ha már a kapcsolattartást újra szabályoztatjuk akkor lehet e kérni, hogy a kapcsolattartás itt legyen a mi településünkön és ne a gyerekeknek keljen 102 km.-t utazni.

Ugyanis az ex költözött el! Vállalja Ő az utazás terheit!

pantharei # 2009.08.13. 10:13

Kedves Ügyvéd Úr!
Köszönöm a választ.
Üdvözlettel:
pantharei

Kedves Pnatharei!

Ha van 40 órás munkaviszonya, akkor nem jár, hiába jár még főiskolára, mert innentől ez úgy minősül, mintha estin vagy levelezőn végezné. Üdv:

dr. Grád András
ügyvéd – egyetemi tanár
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06–30–280–1846
www.kapcsolattartas.hu

_Wasp_ # 2009.08.13. 10:08

az előzőt mire válaszoltam??? kutya legyek ha értem. Felül volt egy kérdés, és miután megválaszoltam eltűnt. Utál engem ez a fórum...

_Wasp_

és felesleges megoldása

Grád András # 2009.08.13. 10:06

Kedves Pnatharei!

Ha van 40 órás munkaviszonya, akkor nem jár, hiába jár még főiskolára, mert innentől ez úgy minősül, mintha estin vagy levelezőn végezné. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Tico # 2009.08.13. 10:02

Úgy gondolom ha tényleg komolyabb sérülés látható lett volna, azonnal őrizetbe vesznek bántalmazásért. Legalábbis annyi időre amíg látlelet nem készül. Gondolom nem volt olyan veszélyes mert akkor a helyszínről nem jöhettem volna el.
Azon kívül, hogy az adataimat felvették mást nem csináltak velem.

_Wasp_ # 2009.08.13. 09:51

Eddig az előző munkahely automatikusan fizette a bíróság kérésére a gyerektartást, munkahelyváltáskor átkerül az uj helyre az adó papírokkal a gyerektartás fizetési kötelezettség is?
elvileg igen, gyakorlatilag nem biztos

Ha az apa minimális gyerektartás mellett minimális láthatást kér az kivitelezhető?
ha így állapodnak meg a felek, akkor miért ne?

Vagyis összefüggésben van a gyerektartás összege a láthatási idővel? Mivel az apának 30 napos láthatása van a nyári időszakra, jogi alapot adhat-e ez, hogy 1 hónapot ne fizessen, mivel akkor úgyis nála van a gyerek?
az egységes ítélkezési gyakorlat szerint: nem.

ilyenkor a teendő, megteheti ezt az apuka?
nem. bár közvetlen szankciója nincsen

Megtagadhatja e a láthatást az anyuka, ha tudja, hogy nem az apjával van a gyerek, és nem fog tudni kapcsolatot tartani vele?
nem teheti meg.

_Wasp_

és felesleges megoldása

pantharei # 2009.08.13. 09:43

Kedves Tanár Úr!

A három feltétel együtt áll fenn, az első kettő szerint jár, a harmadik szerint nem. Akkor hogyan van ez?

Köszönettel és üdvözlettel:
pantharei

Kedves Pantharei!

1. A gyerek főiskolai hallagatói jogviszonnyal rendelkezik még.

Ha nincs neki másik felsőoktatásban szerzett diplomája, akkor jár.

2. A 3 éves nappali főiskolai képzést befejezte, de fél év van még a diploma munka elkészítésére és államvizsgára.

Lásd fent.

3. A gyerek heti 40 órás munkaviszonyt létesített, amiből olyan rendszeres jövedelme van, hogy képes magát eltartani.

A munkábaállás napjától nem jár. Üdv:

dr. Grád András
ügyvéd – egyetemi tanár
06–30–280–1846
www.kapcsolattartas.hu

Attix # 2009.08.13. 09:42

Ki akar rúgni-elnézést.

Attix # 2009.08.13. 09:41

Köszönöm.
Másik probléma: a lakásunk is közös, és hiteles, munkanélküli lettem télen, elhagytuk a lakást anyagi magfontolásból. Találtam munkát, vissza is mennék a lakásomba, de a feleségem ragaszkodik a lakáshoz, mind én is. Ki rúgni a saját lakásomból? Fele-fele a lakás.

pantharei # 2009.08.13. 09:39

Kedves Tanár Úr!

Az alábbi három feltétel együtt áll fenn. Az első kettő szerint jár, a harmadik szerint nem. Akkor hogy van ez?

Üdvözlettel és köszönettel:
pantharei

Kedves Pantharei!

2. A 3 éves nappali főiskolai képzést befejezte, de fél év van még a diploma munka elkészítésére és államvizsgára.

Lásd fent.

3. A gyerek heti 40 órás munkaviszonyt létesített, amiből olyan rendszeres jövedelme van, hogy képes magát eltartani.

dr. Grád András
ügyvéd – egyetemi tanár
06–30–280–1846
www.kapcsolattartas.hu

ObudaFan # 2009.08.13. 09:31

Az anyósod által felvett hitelhez elvileg sem neked, sem a feleségednek semmi köze.

_Wasp_ # 2009.08.13. 09:30

kisebb erekben (pl hajszálérben) nem alakulhat ki vérrög, mert nem tud továbbmenni.

Az alkaron kívül levő erek ilyenek.

;)

_Wasp_

és felesleges megoldása

Attix # 2009.08.13. 09:27

Vannak akkor problémák. És vannak a közös vagyon is.
Anyósom vett föl legalább két hitelt. Ez közös vagyonban számít?

Grád András # 2009.08.13. 09:26

Urak!

Ezek tipikusan olyan dolgok, amik elméletben előfordulhatnak, csak éppen a valószínűségük a nullához tart. Ha minden iskolai,
kocsmai, edzőtermi stb. verekedésben vérrög alakulna ki egy ütás nyomán, és a delikvens belehalna, vagy akár csak minden ezredikben is, már rég kihalt volna az emberiség. :-) )Magam is küzdősportoltam évtizeden át, de még csak nem is hallottam soha ilyen esetről, viszont minden edzésen megállás nélkül csépeltük egymást. Úgyhogy talán sokmilliomodik esetben elvben előfordulhat, de a lényegében 0 valószínűséggel nem érdemes foglalkozni, mert ennyi erővel a marslakók támadását is várhatjuk. :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

_Wasp_ # 2009.08.13. 09:13

én nem vagyok orvos, de viszonylag komoly küzdősport múltam van. az alkarra (puszta kézzel vagy lábbal) bevitt ütés vagy rúgás legrosszabb esetben várhatóan csak zúzódást (kék foltot), vagy horzsolást okoz. Ez a legrosszabb esetben is csak könnyű testi sértés.

A nagyon erőteljes találat okozhatna ugyan csonttörést, repedést, és ez valóban nyolc napon túl gyógyulna, de ezt egyrészt észrevenné Tico, másrészt nem hiszem, hogy egy átlagember tipikusan be tudná vinni.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Grád András # 2009.08.13. 08:57

Kedves Pantharei!

Lásd fent.

Grád András # 2009.08.13. 08:55

Kedves Attix!

Amiről Ön ír, az nem egyenlő a közös szülői felügyelettel, de kétségtelenül azzal szokták ezt a megoldást összekapcsolni. És ezt valóban csak egyezség keretében lehet megcsinálni, amit a bíróság a végzésével jóváhagy, de ilyen ítéletet bíróság nem hoz. Sokan idegenkednek tőle, pedig valójában nem rossz, akik kipróbálták, azoknál bevált, sok ilyet ismerek. Ennél csak a 2 hét itt, 2 hét ott a jobb, mert az egyúttal a hétvégi programokat is lehetővé teszi és megoldja a nyári kapcsolattartást is. Üdv:

gambler # 2009.08.13. 08:50

Attix !
Ha jól tudom, ez az un.közös felügyelet, amit bíróság nem ítél meg, csak akkor, ha ebben ti ebben a feleségeddel megegyeztek. Bár, én nem vagyok szakértő, csak egy érintett ...

Attix # 2009.08.13. 08:47

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

A feleségem beadta a válási papírokat. Azt szeretném kérdezni, kapcsolattartást is ítélhet a bíróság úgy, hogy a gyermekemet egy hétig nálam lehet, a másik héten az feleségemnél?

pantharei # 2009.08.13. 08:44

Tisztelt Ügyvéd Hölgy/Úr!

Gyerektartás ügyben az lenne a kérdésem, hogy az alábbi helyzetben jár-e törvény szerint tartásdíj:

Köszönettel:
pantharei

Tico # 2009.08.13. 08:41

Ja igen. Ott volt a szerető annak élettársa és volt feleségem.

Tico # 2009.08.13. 08:40

Ütés és rúgás nem volt annyira veszélyes mert minden esetben a srác jobb alkarját érte. Úgy gondolom, hogy 8 napon belüli sérülés keletkezett ha egyáltalán keletkezett. November óta provokálnak aljas hazugságaikkal és gondolom ezt is súlyossá bróbálják majd tenni.

Tico # 2009.08.13. 08:19

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

16 éves lányaim a héten anyjuknál lettek volna kapcsolattartáson. tegnapi nap folyamán lányaim sírva hívtak fel, hogy haza akarnak jönni, mert anyjuk kedd óta folyamatosan becsmérel engem. Gyermekeim érdekeit szem előtt tartva el is indultam értük, tőlünk 102 km.-re lévő kapcsolattartási helyre. Lányaim pedig az ottani vasút állomásra. Anyjuk azonban utánuk ment és utazó táskájukat elvette, betette a gépkocsiba és kényszerítette a lányokat is, hogy szálljanak be. Majd vissza vitte őket a kapcsolattartási helyre ahova bezárta őket. Délután amikor megérkeztem telefonomat hangrögzítésre állítottam, hogy beszélgetésünket rögzítsem. Kértem, hogy 16 éves lányainkat engedjék el. Folyamatosan becsméreltek lányaink előtt. Mind három gyermekem sírt. Feleségem szeretője egyfolytában provokált, majd amikor leköpött átugrottam a kerítésen és egyszer meg ütöttem ill. kétszer megrúgtam. Nem vettem észre, hogy telefonom leesett a fűre. Majd lányaim utazó táskáival ki másztam a kerítésen. Továbbra is csak becsméreltek.
Lányaim csak okkar jöhettek ki amikor a rendőrség be ment a kapcsolattartási helyre. A rendőrség nyilatkoztatta lányaimat hogy kivel szeretnének lenni majd haza indulhattam velük adataink felvétele után. Telefonomat úgy kaptam vissza, hogy több adatot és hangfájlokat töröltek belőle és ráadásul meg is karcolták több helyen. Törölték a rögzített (ordibálást részükről) beszélgetést is. Lányaim próbálták kihozni telefonom de a szerető élettársa ezt megakadályozta oly módon, hogy lányaim kezéből szorítás által kivette. Kislányom is aki 7 éves szintén kiakarta hozni a telefont de Őt is bántalmazta. Fájdalmas sírással jött ki az épületből.

Délután a Gyámügyi hivatal ügyfélfogadásán megtesszük panaszunkat!

Szeretnék tisztában lenni azzal, hogy amiért bántalmaztam a férfit (ki provokálta és elhangzott, hogy csak a látleletre ment) mire számolhatok!

Mókusélet # 2009.08.13. 06:49

Bocs monalisa, nem vagyok jogász, de sajnos érintett.
Az sajnos , azt jelenti,hogy nem viheti el a gyereket az anya lakásából.Az én pároméknál is ez volt, anya persze ott volt és provokálta, ha nagy néha dolga volt, rájuk zárta az ajtót és kulcsot sem hagyott.Szégyen ez ma Magyarországon, de ez van.Anyák, akik ezt kérik abban bíznak, hogy így apa előbb-utóbb elmarad.
És nem akarom rudolfot elkeseríteni, nálunk már a gyerek elhozható a bírósági végzés szerint, de "nem érnek rá" nincsenek otthon láthatáskor.Utólag szoktunk sms-t kapni, mikor a párom a lakás elött csönget.Hiába van végzés,hogy következő héten pótolni kell, anyát nem érdekli és a gyámhatóság tehetetlen.Minden alkalommal levélben jeleztük és még egyetlen egyszer sem hívtak, írtak vissza.