Gyerektartás és láthatás

paradigma # 2013.10.25. 13:31

Alábbi videónak van_e bizonyító ereje?

A gyermek születésekor a Nami89 képzelt apát jegyeztethet be, a gyermek nagykorúvá válásáig meggondolhatja magát és apaság megállapítása iránt pert indíthat. Ezen a jogcímen ki-be járhat a férfi életében, zsarolhatja, fenyegetheti következmény nélkül. Ha éppen „jó napja van” van, akkor beleegyezhet a gyermek származásának olcsóbb, egyszerűbb, de ugyanúgy megbízható peren kívüli tisztázásához, ha azonban anyagilag „ki akarja herélni” a férfit, akkor joga és lehetősége van bíróság elé idéztetni a majdnem félmillió forintba kerülő igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra, és még húzós ügyvédi munkadíjat is a nyakába varrhat.

Az pedig még bizonyításra vár, hogy az apa egyáltalán akarta-e a gyermekáldást!

Apaként megnevezni azt a férfit aki nem is akarta a gyermeknemzést az igen is jogsértő magatartás.

ObudaFan # 2013.10.25. 11:42

nami89

Pert indíthatsz a gyermek lakóhelye szerinti helyi bíróságon az apaság megállapítása és a gyermektartás iránt. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium segít a lakcím meghatározásában.

paradigma # 2013.10.25. 08:12

Kedves Nami89!

Csak gratulálni tudok!

"Anyának lenni kötelesség, leányanyának lenni dicsőség!"

"Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség"

Az apának csak gratulálni tudok. A leghelyesebb megoldás önmaga védelme érdekében.

Jómagam anno vállaltam a "háziasítást" ami természetesen nem volt elég életem párjának. Most amikor már ingem-gatyám ráment az évekig tartó pereskedésre,most már nyiltan hirdetem: Az igazi férfi inkább támaszkodik a jobb kezére mint bármilyen hepciás gyönyörre!!! Ámen... és természetesen Szabadság Elvtársak!

nami89 # 2013.10.20. 20:21

Sziasztok!
Szeretnék tisztán látni a következő dolognál.
Jelenleg várom az első gyermekem,aki nem sokára napvilágot lát. A babát közösen akartuk a párommal. Amint kiderült, hogy állapotos vagyok, rá nem sok időre párom külföldön vállalt munkát. Nekem azt mondta, azért megy ki dolgozni, hogy mindene meglegyen a babának, ami szép és jó. Csak sajnos semmi támogatást nem kapok tőle. A helyzetünket az is megnehezíti, hogy nem vagyunk házasok és apasági nyilatkozatot sem tett. Megkértem, hogy térjen be a konzulátusra, hogy ezt a nyilatkozatot pótolja, de sajnos nem hat a szó.Jövő augusztusban szándékozik csak hazatérni 2 hétre, miközben a baba már most decemberben érkezik. A legrosszabb az, hogy kb hetente beszélünk, de nem igazán érdeklődik a kicsi iránt.
Kérdésem az lenne, hogy milyen úton módon tudnám elérni, hogy vállalja az apaságot? Na meg ha nem változik a helyzet a baba iránti érdeklőse, akkor a gyerektartást hogy tudnám indítványozni az irányába? Cég nevét nem tudom, ahol dolgozik, és a külföldi lakcímét sem hajlandó megadni, többszöri kérés után sem.Ebben a helyzetben mi a teendő?
Előre is köszönöm a válaszokat

monalisa1 # 2013.10.19. 12:39

(Ismerek valakit úgyszintén minimálbéres bejelentésű, mellette eddig havonta jó sokat zsebretett. Az illető nemrég súlyos agyvérzést kapott: alíg bír lépni és a bénult oldali keze sem fog rendbejönni. Tart a rokkantosítása: élete végéig szinte filléreket fog majd kapni - lám kockázata van az adócsalásnak...)

ObudaFan # 2013.10.19. 06:59

El kellene indítani a pert és ideiglenes intézkedést kérni. Milyen jövedelme van neki?

Csabees6639 # 2013.10.19. 05:20

Szép napot!

Összetett problémámban kérnék segítséget!
Folyamatban van egy per, ami az egyik szülőnél elhelyezett gyermek tartásáról szól. Harmadik tárgyalás következik, annak állása szerint ítélet is fog születni. Másik fél felismerve, hogy rokontartást kell fizetnie - visszamenőleg és jogosultság fennállásáig - benyújtott a rokontartás iránti perben felperesként levő személlyel szemben a nála elhelyezett kiskorú gyermek érdekében egy tartásdíj emelése iránti kérelmet.

Kérdésem: Ha az első perben amúgy is mérlegelik a két gyermek életkörülményeit, annak tükrében állapítanak meg rokontartást, hogy a kiskorú gyermek ne szenvedjen hátrányt, akkor van-e helye tartásdíj iránti kérelemnek, vagy azt elutasítja a bíróság, és nem indul per?

Válaszukat előre is köszönöm!

PurTina1978 # 2013.10.18. 06:43

Sziasztiok!

segatíséget szeretnék kérni, egy éve küldön vagyunk 2.5 éves kislányom Édesapjától, én albérletben vagyok a kétgyermekkel, csak a kislány az Ővé, nincsen gyermek elhelyezés, illetve láthatás megállapítva.
Imádja a kislányt, viszi is, Ő az Édesaníjával él Budakeszin, vállalkozó, minimál bérre bejelentve.
Csak éppen fizetni nem akar, azt mondja, hogy vesz a kicsinek vitaminokat, meg olykor ruhát, és ezt mind egy excel táblázatban vezeti, jó ha ad olykor 3000 Ft-ot, 1x-1x 10.000-et.

Én tisztességgel dolgozom a gyes mellett, de egy albérletet fenntartani, két gyermek mellett nem egyszerű.
Mit tudok tenni? Mennyi a minimális gyerektartás, amit megitélnek,mert ez így nem jó, hogy felszámolja, ha a pici nála van egy hetet, hogy ott evett, miért adna pénzt és Ő nem fog engem eltartani.

De könyörgöm nem engem tartana el ezzel, az a kislányának jár.

Kérlek segítsetek.

Köszönettel.

ObudaFan # 2013.10.06. 19:54

Ez azért egy meglehetősen egyöntetű gyakorlat, nem feltétlenül csak egy eseti döntésben lehet.

Kristin44 # 2013.10.05. 10:21

ObudaFan
Köszönöm a választ. Abban nem tudsz segíteni, hogy hol találom meg ezt a Kúriai állásfoglalást? Kerestem a Kúria oldalán, de ott nem találtam.

ObudaFan # 2013.10.04. 14:08

Igazolni kell azt, hogy mi zárja ki az ápolási díjat és igazolni kell az ápolás szükségességét is. De még úgy sem lesz egyszerű, mert a kiskorú gyerek tartása megelőzi a szülő tartását.

Kristin44 # 2013.10.04. 08:48

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy gyerektartásdíj megállapítása ügyében az alábbiakról tájékoztatta az eljáró bíró a páromat:
"Eljáró bíró tájékoztatja a felperest, hogy kiskorú gyermekének a tartására saját tartásának a rovására is köteles. A Kúria álláspontja szerint, amennyiben a munkavégzésben súlyos betegség nem akadályozza, és kiskorú gyermek eltartására köteles, legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelmet el kell, hogy érje, és a gyermektartásdíj ezen összegből kerül megállapításra."
Egyrészt szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki ennek az állásfoglalásnak a konkrét számát és helyét ahol megnézhetném az egészet, mert én sehol sem találom.
Másrészt meg a gondom az vele, hogy hogyan gondolja ezt a bíró, amikor a párom munkabére kevesebb mint a főállású minimálbér, persze ennek megfelelően nem is 8 órában dolgozik; de a többi időben az édesanyját ápolja, aki otthon van betegen, csak sajnos a januártól életbe lépett szabályok miatt, az ápolás okán nem jogosult ápolási díjra; így a munkabérén kívül más jövedelme nincs. Persze a csökkentett munkaidőnek megfelelő minimálbért eléri, de ugye az nem bruttó 98eFt. Vagy rosszul értelmezem, amit a bíró mondott és figyelembe veszik azt, hogy a munkaideje kevesebb és ezáltal a bére is kevesebb; vagy ha életszerű ha nem akkor is a bruttó 98eFt utáni nettó bér alapján fogják megállapítani a gyerektartást?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

ObudaFan # 2013.10.03. 22:00

Szerintem ennek a legjobb ellenszere az lesz, ha mostantól igen pontosan igényled betartani a kapcsolattartást.

horerke # 2013.10.01. 13:39

Üdvözlöm,
Gyermektartást fizetek havi 50.000 ft-ot 2 gyermek után rendesen mindenhónapban.A láthatást a másik fél minden féle ürügyre hivatkozva nem akarta,így végül az évek folyamán elmaradt teljesen. 5 év után viszont feljelentett a gyámügyön, hogy nem látogatom a gyerekeket, és pénzbírságra számíthatok, mert veszélyeztetem a gyermek ép fejlődését a láthatások elmaradásával.Hát kész vagyok, akkor most mit tegyek? Tényleg megbüntetnek? Nem én nem akartam. Viszont most már rengeteg idő eltelt és szép szavakkal illetnek a gyerekek a hátam mögött, ezek után viszont már én nem szeretném a láthatást, de természetesen a gyerektartást továbbra is fizetem amig tanulnak, hiszen ez a természetes szerintem. S.O.S. Horerke.P

ObudaFan # 2013.09.23. 20:43

Attól, hogy ezt kéred, még nem biztos, hogy másik bíró fogja tárgyalni.

Detti27 # 2013.09.23. 16:19

Kedves ObudaFan!
Szívesen elküldöm szkennelve a megállapodást és a bírósági határozatot.Nincs félreértés,2 éve nevelem az apja anyagi hozzájárulása nélkül a lányomat, és hitelből vettem 33nm-es panellakást,abban élünk,az önerőmet az apai örökségem jelentette,és még a személyes tárgyaimat,bizonyítványaimat,a gyerek játékait sem hozhattam el a közös háztartásból.És ezt is jóváhagyták.Budai Kp-iBíróság,H.É. monogrammú bírónő...
A jogi képviselőm szerint a bíróság mindent jóváhagy,amiről a 2 fél megállapodott.Szerintem a családjogi törvénynek felül lehetne/kellene írnia megállapodást,amennyiben a gyerek érdekei azt kívánják.De ez csak megérzés...

Szóval nem kell indokolni,ha szeretnék gyerektartást kapni???

És kérhetem,hogy másik bíró tárgyalja az ügyet???

ObudaFan # 2013.09.23. 13:26

Erős a gyanúm, hogy valamit félreértesz. Ha ezt így jóváhagyta volna a bíróság, akkor nem lenne nagy probléma a megváltoztatása, de mondom, ezt nehezen hiszem.

Detti27 # 2013.09.23. 12:32

Sajnos jóváhagyta a bíróság. Sőt,mindezt úgy,hogy tőlem még keresetigazolást sem kértek!! Pont emiatt kérhetem azt,hogy másik bíróhoz kerüljön az ügyem??

Indok ezek szerint nem kell,igaz?Csak mert már az első határozat sem volt jogszerű...Vagy ha már akkor belementem, most kell indokolnom, hogy miért kérem mégis azt, ami jog szerint jár?

ObudaFan # 2013.09.23. 12:16

Detti27

Minden ilyen esetben van tárgyalás és lehet egyúttal a kapcsolattartás újraszabályozását kérni. Az első kérdés viszont nem válaszolható meg, mert az eleve gyakorlatilag lehetetlen, hogy a bíróság jóváhagyjon egy olyan egyezséget, ahol minden megváltás nélkül lemondasz a tartásdíjról.

ObudaFan # 2013.09.23. 12:15

adala12

A betegség nem neki felróható, tehát vélhetően igen.

Detti27 # 2013.09.23. 12:13

Kedves Ügyvéd Urak!
Novemberben lesz 2 éve,hogy elváltam.Akkor közös megegyezésben (félelemből) lemondtam a gyerektartásról,megváltva nem lett.A jogi képviselőm nem képviselte ebben(sem) a jogaimat,azaz a gyerek jogait/érdekét.
Azóta bátrabb vagyok,és szeretnék gyerektartást kapni.
Kérdéseim:
1.) Nincs nyomós ok, változás a gyerek életében,ami miatt kérem, csak úgy érzem, az apa is hozzájárulhatna végre a gyerek költségeihez. Így,indok nélkül kaphatok-e tartásdíjat?
2.)ehhez kell-e tárgyalás,vagy a beadvány alapján automatikusan megítélik?
3.)ugyanabban a beadványban kérhetem-e a kapcsolattartás újraszabályozását? Túl általános a megítélt kapcsolattartás, ezzel rendszeresen visszaél a gyermekem apja...
Köszönöm!

adala12 # 2013.09.21. 08:20

Kérdésem az lenne, ha az apuka a megbeszélt időben nem jön el "betegsége miatt" azt be kell e pótolni?

ObudaFan # 2013.09.18. 05:41

Szerintem ezért nem.

kunyhó # 2013.09.17. 17:49

Feleségem a Gyámhivatalnál feljelentett, hogy a kapcsolattartás nem a kapcsolattartás céljának megfelelően valósult meg, mert az apa "aludt vagy dolgozott".
Én 3*12 órában dolgozom. Sokszor veszek ki szombat vasárnapra 3 nap szabadságot, ha a láthatás egybeesik.Most csak egy éjszaka üközött, gondoltam nem veszek ki egy munkanapért 1,5 nap szabadságot.Szombat reggel elhoztam a gyereket, este mentem dolgozni. Édesanyámnál voltunk. A gyerek vele aludt. Mire felkelt, otthon voltam.
Ezért engem gyámhivatal felelősségre vonhat?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.09.04. 20:14

Igen.