Senkinek nincs több, mint a másiknak. Ahhoz kerül a gyermek, akinél a testi , szelemi, erköülcsi fejlődése jobban biztosított. Ez pedig elsősorban szakértői kérdés.
Gyerektartás és láthatás
...és ha egyformán alkalmasak, hány százalékot adsz az apának?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Hány százalék esélye van annak, hogy ha ma ötkor végigmész az Andrássy úton, találkozol Kossuth Lajossal? ;)
értem én... csakhogy a szakértő csak akkor foglal határozottan állást, ha az anya alkalmasabb, vagy ha igen-igen nyomos tények szólnak az apa mellett. Egyébként azt mondja, hogy mindkét szülő alkalmas.
A bíróság meg dönt. (dönt?)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
csak azért kérdem mert ha elvinném magammal őket a gyerekvédelmis mibe szólhat bele
Mi az ami miatt egy anyának előbb itélik mint például nekem.(apának)
Mivel még házasok vagytok a gyermekvédelmis nem szól bele ha elviszed őket,de a gyerekeknek sokat árthatsz vele!Főleg akkor ha ragaszkodnak az anyjukhoz.Ezzel csak lelki sérülést okozol nekik és végül mégis az anyjukhoz kerülnek.Ha igaz amit írtál akkor a meg tudtok egyezni egyik nálad másik nálad.Vagy mégsem igaz?Ha nincs egyezség te jársz rosszabbul.Mivel ez a bíroi gyakorlat és a gyerek érdeke!
Bocsi elirtam.Egyik nálad másik nála legyen elhelyezve.
igaz amit irtam .De ezt leírassam vele hogy később ne változtassa meg ?mert nála a kimondott szó kb 2 nap és annyi.A családja befolyásolja ,amikor beszélnek vele akkor teljesen más lesz ,de ezt a nejem nem veszi észre.
elfelejtettem hozzá írni a gyerekek közül a lányom engem akar.a fiam meg ahhoz nagyon kicsi hogy ezt eldöntse.De ha arról van szó mindkettő kell nekem hisz a gyerekeim!!Értük vagyok.Nekik dolgozom.Az a baj ezt csak a hétköznapi ember érti meg a bíró nem nagyon foglalkozik vele.
Igen irja le beleegyezik abba hogy a kislány nálad legyen elhelyezve lehetöleg ügyvéd elött,de mindenbe egyezetek meg a gyerekekkel kapcsolatban és irjátok is le kapcsolattartást részletesen tartásdíjba megegyezhetek hogy egyikötök sem fizet...stb tehát mindent azután a bírosággal jóvá kell hagyatni az egyezséget igy jogerős végzést kapsz róla.Hát igen a biró gyakorlat ilyen.Igy van csak esélyed.
Köszönöm a segítséget sokat jelentett ez.Próbálok vele beszélni.Értelmesen elmagyarázni neki a dolgokat,amivel segítettetek...Ha lesz még aki tud valamit irni ezzel kapcsolatban azt szívesen fogadnám.Addig is kitartás mindenkinek aki ilyen ügyeket jár ,mert ehhez csak az kell!!!Majd irok a fejleményekről...Maradok tisztelettel!
Paralla
Ha lehetséges egy jogszabályi hivatkozást szeretnék megtudni, arról hogy a láthatásnál meddig köteles a gondozó szülő várni.
Kedves kali!Az attól függ miben egyeztetek meg a tárgyaláson.Általában max fél orát kell várnod utánna nyugodtan csinálhatsz programot,de viszont amennyiben előre jelezte hogy X orát késni fog akkor köteles vagy megvárni azt az idöpontot.Ha nem ér oda arra az időre sem akkor egy percet sem kell várnod tovább.Lehet egy kicsit zavarosan sikerült fogalmaznom,de talán érted mit akartam mondani.
Sziasztok!
KÉrdésem az lenne, hogy ha az apukának megítélik a láthatást, amit eddig még nem kért szerencsére, akkor köteles vagyok-e a szüleim házában fogadni őt? Nekem nincs saját tulajdonú ingatlanom, szüleimmel élek a gyerekkel együtt. ha ők azt mondják, látogatáskor, hogy nem jöhet be, azt jogosan teszik, elvégre az ő házuk. De engem érhet-e valami kellemetlenség ebből adódóan?
Kedves Jogsegítő!
A problémám nem igazán komplikált, mégis szükségem lenne egy-két kérdés megválaszolására. Van egy 14 hónapos kislányom. Az édesapjával még a terhesség alatt megszakadt a kapcsolatunk, mely 6 évig tartott, de nem voltunk még élettársak sem. Nekem már egy éve van egy kapcsolatom. Együtt is élünk és a párom nagyon szeret minket. A volt páromnak nyílván ez nem tetszik, mivel Ő még lelkiekben nem zárta le ezt a kapcsolatot. Én minden segítséget megadtam neki, hogy normálisan élhessünk így négyen és a kislányom, Emma igazi családban élhessen és ne kelljen majd neki hazudni, ha azt kérdezi, hogy minden rendben van-e? A volt párom már többször zaklatott szexuális sms-ekkel és érzem, hogy neki az lenne jó, ha csak a kislányommal élnék. A láthatás biztosítva van neki és rokonainak(Volt úgy, hogy minden nap jött valaki), néha hetente többször is szokott jönni. A párom tud mindenről, amit az exem művel és ez mindenkinek terhére van. Most kitalálta, hogy Ő megy be a bíróságra és kéri a bíróságot, hogy határozza meg a láthatást. Ez azért is érthetetlen számomra, mert a láthatás mindig megengedett neki. Valamint talán nekem lenne jogom bíróságra menni, hiszen az a kapcsolatba való kavarása később a kislányomra is ki fog hatni. Ez számomra a legfontosabb. A kérdésem az lenne, hogy milyen jogai vannak neki és nekem?
Kedves Jogsegítő!
A problémám nem igazán komplikált, mégis szükségem lenne egy-két kérdés megválaszolására. Van egy 14 hónapos kislányom. Az édesapjával még a terhesség alatt megszakadt a kapcsolatunk, mely 6 évig tartott, de nem voltunk még élettársak sem. Nekem már egy éve van egy kapcsolatom. Együtt is élünk és a párom nagyon szeret minket. A volt páromnak nyílván ez nem tetszik, mivel Ő még lelkiekben nem zárta le ezt a kapcsolatot. Én minden segítséget megadtam neki, hogy normálisan élhessünk így négyen és a kislányom, Emma igazi családban élhessen és ne kelljen majd neki hazudni, ha azt kérdezi, hogy minden rendben van-e? A volt párom már többször zaklatott szexuális sms-ekkel és érzem, hogy neki az lenne jó, ha csak a kislányommal élnék. A láthatás biztosítva van neki és rokonainak(Volt úgy, hogy minden nap jött valaki), néha hetente többször is szokott jönni. A párom tud mindenről, amit az exem művel és ez mindenkinek terhére van. Most kitalálta, hogy Ő megy be a bíróságra és kéri a bíróságot, hogy határozza meg a láthatást. Ez azért is érthetetlen számomra, mert a láthatás mindig megengedett neki. Valamint talán nekem lenne jogom bíróságra menni, hiszen az a kapcsolatba való kavarása később a kislányomra is ki fog hatni. Ez számomra a legfontosabb. A kérdésem az lenne, hogy milyen jogai vannak neki és nekem?
Reker! Nem probléma. Előre összecsomagolod a gyerek holmiját, és akár a kapuban is átadhatod az apának, ugyanott vissza is kapod.
Ha azonban úgy érted, hogy sem elvinni nem engeded - mert azt a gyerek zsenge kora miatt még nem ítélte meg a bíróság -, sem be nem engeditek az apát, nos, azért szorulni fogsz. És joggal.
Jogsegítő! Értettem amit írtál:) nem volt zavaros. De nem volt ilyenről szó hogy meddig kell várnom, se egymás között se a tárgyalásokon.
A tény az hogy 8-12 között van láthatás, eddig 9-ig ideértek, most egy ideje már 9 után jönnek, és jelezni nem szokta ha nem jön. Állítása szerint szokta, de én nem kapom meg a leveleket. Bár az is tény hogy egy ideje le van tiltva az a címe amin írogatni szokott, mert csak zaklat, és fenyeget. De tudattam vele hogy a munkahelyi ciméről ha ír azt megkapom. Tehát lehetősége lenne hogy tudassa hogy mi van.
Még egy kérdésem lenne, ha zakalatás miatt feljelentést teszek az a későbbiekben hogy befolyásolja a láthatást, most a nagypapára gondolok, itt elsősorban.
Gikuska!Az nem baj ha ő elmegy a bíróságra szabályoztatni a kapcsolattartást.Mivel ugy legalább szabályozva lesz és nem mehet akkor amikor neki jó.Te kérheted a biroságtol,hogy 3éves koráig ne vihese el hanem nálad látogathassa 2hetente szomb v vasárnap 2-4órára pl(minden páros hétvege vasárnap 9-12 oráig)Akkor vagy köteles láthatást biztositani,amikor kapcsolattartási joga van egyébként nem....
Kedves Jogsegítő!
Köszönöm válaszodat! Én is így tudtam.Ezért is nem értem,hogy Miért Ő akar bejelenteni a bíróságon?? Logikátlan... Mivel,ez nekem lenne a "fegyverem" vele szemben,nem pedig neki!!? Nem értem a viselkedését! Ebből Ő csak "vesztesen kerülhet ki",nem? Mivel így csak kevesebbszer láthatja a kislányát! Vagy rosszul tudom??
Kali!Ha nem kapsz levelet nem kell várnod max joindulatból 8:30ig.Persze az értesítő levélnek is hívatalosnak kell lennie vagyis ajánlot levélként kell feladnia.A nagyszülöt nem vagy köteles beengedni amennyiben nincs láthatási joga.Ha együtt él a különélö szülövel ugy meg a nagyszülö nem kap külön láthatási jogot.Nyugodtan tehetsz feljelentést zaklatásért.Távoltartást is elrendelhetnek ha sulyos!
Kali!Ha nem kapsz levelet nem kell várnod max joindulatból 8:30ig.Persze az értesítő levélnek is hívatalosnak kell lennie vagyis ajánlot levélként kell feladnia.A nagyszülöt nem vagy köteles beengedni amennyiben nincs láthatási joga.Ha együtt él a különélö szülövel ugy meg a nagyszülö nem kap külön láthatási jogot.Nyugodtan tehetsz feljelentést zaklatásért.Távoltartást is elrendelhetnek ha sulyos!
Gikuska!Igy van ahogy irod ő kerül ki vesztesen az ügyből mivel a kislányt kevesebbszer láthatja és még tartásdíjat is fizetnie kell az összes jövedelmének a 15-25%-át.De a tartásdíj megállapítását neked kell kérned és még visszamenőleg is követelheted,de csak 6 hónapra.A te fegyvered a tartásdíj meg az elvitel joga szüneteltetése a kicsi korára való tekintettel.Tehát mindenképpen neked nyert ügy!
Kedves Jogsegítő!
Értem! Eddig fizette a gyerektartást is,rendszresen jön látogatni is,meg az anyja is! (sűrűn) Ezértis nem értem,hogy miért Ő fenyegetőzik ezzel?? Semmi logikát nem látok benne!Szeintem,csak rossz neki azt látni,hogy a jelenlegi párommal egy családként élünk,és ez fáj neki! Közbe meg fenyegetőzik,hogy bemegy a bíróságra,meg fogadjak ügyvédet,mert neki jó ügyvéd ismerőse van! Válaszodat köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02