Köszönöm szépen a válaszokat!
Gyerektartás és láthatás
Sziasztok!!
Ujra a segitségeteket szeretném kérni.
Tegnap felmerült egy kis gond.
tegnap hozták vissza a lányomat,és közölte az apja,és mama,hogyha 2 hét mulva jönnek érte 1 hétre vinnék el mert Bécsbe mennek ki a rokonukhoz.
Én persze nem engedélyezem.
Az lenne a kérdésem,Ha Bécsbe mennek,utlevél kell a lányomnak??Most apr.22-én lesz 3 éves.
És az anya jováhagyása nem kellene hozzá???
Mert akkor igy bármikor ki is vihetik,hiába tiltottam meg.
Köszönöm a segitségeteket.
Még egy:A nagyszülönek is van külön láthatása ha kéri,mert eggyütt lakik a gyetmekem apjáva.
köszönöm.
Szép napot nektek.
Sziasztok!!
Ujra a segitségeteket szeretném kérni.
Tegnap felmerült egy kis gond.
tegnap hozták vissza a lányomat,és közölte az apja,és mama,hogyha 2 hét mulva jönnek érte 1 hétre vinnék el mert Bécsbe mennek ki a rokonukhoz.
Én persze nem engedélyezem.
Az lenne a kérdésem,Ha Bécsbe mennek,utlevél kell a lányomnak??Most apr.22-én lesz 3 éves.
És az anya jováhagyása nem kellene hozzá???
Mert akkor igy bármikor ki is vihetik,hiába tiltottam meg.
Köszönöm a segitségeteket.
Még egy:A nagyszülönek is van külön láthatása ha kéri,mert eggyütt lakik a gyetmekem apjáva.
köszönöm.
Szép napot nektek.
Szia bernadett!Az attól függ,hogy mi áll a jogerős végzésbe.Gondolom nálad van elhelyezve a kislány így a te beleegyezésed mindenképp kell hogy elvigyék 1hétre Bécsbe.Közös a szülőifelügyelet?Másik:A nagyszülő nem kap külön láthatást ha együtt lakik az apával.Ha külön laknának akkor is csak a különélö szülő rovására állapítanának neki láthatást.Én ugy tudom Bécsbe nem kell utlevél."De nem biztos"
Jogisegitő!!
Nem közös a gyerekfelügyelet.
Nálam van elhelyezve a gyerek.
Köszönöm.
Kiskorú gyermek esetében útlevél kell mindenképp. És egy nyilatkozat,, mely szerint elengeded, vagy ennek hiányában egy bírósági végzés, mely tartalmazza azt, hogy az apa viheti külföldre a gyereket.
E nélkül csak mindkét szülő jelenlétében engedik ki az országból. Vagy meghatalmazás a kísérőnak, vagy veled úgy, hogy válásról papír mi szerint tied a szülői felügyeleti jog és csak a tied. Ha közös, akkor a nem jelen lévő szülőtől engedély.....
Huhhhhh..kicsit zavarosra sikeredett.........
Egy pár ország pl. Románia, Horvátország most keményítette be e téren...de útlevél mindenként kell kiskorú esetében...... Szigorították a kiskorúak külföldre utazását szülői felügyeleti joggal rendelkező szülő hiányában................
kísérő lehet viszont csoportvezető, kirándulásszervező is (pl. iskolákban, de nekik is kell meghatalamazás- ez kicsi kitérő volt, bocsánat)
Kalamalyka köszi,hogy kijavítottál. Az utlevél dolgában nem voltam biztos. Az viszont biztos hogy az apának szünetel a szülőifelügyeleti joga és így ő semmiképp nem tud a kislánynak utlevelet csináltatni és nem is viheti ki Bécsbe a gondozó szülő beleegyezése nélkül. Ja és brigitta1978 a nagyszülői láthatás is biztosan úgy van. Tehát nyugodj meg mert a te engedélyed mindenképpen kell!!:)
„.........és közölte az apja,és mama,hogyha 2 hét mulva jönnek érte 1 hétre vinnék el mert Bécsbe mennek ki a rokonukhoz....”
Szerintem itt az alapvető probléma........ talán kérni vagy megbeszélni...............
Közölni???
Kedves Bernadett!!!
Csak egy jó tanács.talán első dolgoként ezt a fajta hozzáálást kellne rögvest rövidre zárni.........valahogyan szépen.. :)
Köszönöm.
Sajos itt ez van,itt nem tudnak kérni,csak követelni sajnos.
Igy is mindig variálnak,nem elég a 2 nap 2 hetente,már 1 hétre követelik.
Pedig van papirom.De nem érdeklik.
Itt nem az apa a bünös,mert ő skrizofén,hanem a mama,aki mindent mindig jobban tud.
Köszönöm.
Nem szabad ezt hagyni... Hová fajul???? Tessék következetesnek lenni.............pl. elmenni azon hét végén vagy időben amikor nincs láthatás, ha más nem csak sétálni vagy vendéget/vendégeket hívni, vagy csak egy kis játszótársat.......csak hogy lássák, hogy nektek is van programotok...........
Még 1x!!!! ezt nem szabad hagyni!!!!
Speciel Bécsbe simán ki lehet menni útlevél nélkül, ugyanis az osztrák-magyar határon nincs határellenőrzés.
Az más kérdés, és ebben kalamalykának igaza van, hogy egy ausztriai igazoltatás során fel kell tudni mutatni a 14 év alatti kiskorú útlevelét. De azért egy ilyen igazolás jóval valószínűtlenebb, mint nem schengeni határon az útlevélvizsgálat. Tehát, ha nem is jogszerűen, de effektíve elég könnyen ki tudja vinni.
Kedves bernadett1978!Sajnos akkor mégis csak jol tudtam,hogy Bécsbe nem kell utlevél.Csak ugy tudod elkerülni,hogy kivigyék hogy nem engeded el a kislányt az apjához több időre mint ami a végzésben szerepel ha 2nap akkor csak arra a 2re!Ha meg nem hozza vissza a megadott időre feljelentheted a rendörségen mert jogtalanul tartja magánál a gyereket.A mamával nem kell törödni neki semmi joga nincs!
Sziasztok! Egy ideje olvasgatom ezt a fórumot, ezért gondoltam, hogy írok én is. Segítségeteket, hozzászólásaitokat előre is köszönöm.
6 éve váltam el, és velem maradt a kisfiúnk. Volt férjemnek mindig is jólfizető állása volt, így mindig szép gyermektartásdíjat kapunk (a fizetése 20%). De most nyáron újra fog nősülni és valószínűleg hamarosan lesz gyerekük is. Ez mennyiben befolyásolja a gyermektartás összegét? Félek, hogy az új menyecske majd nem nézi jószemmel, hogy mi milyen sok pénzt kapunk. A közös kisfiúnk minden második hétvégét van az apjánál, illetve gyakran viszi el 1-1 hétre, de ilyenkor is mindig ugyanannyi pénzt adott.
Szia Fu4!Lehet az uj feleség ráhatásával kérni fogja a bíróságtól a tartásdíj csökkentését,de tulságosan nem fogják csökkenteni.Mivel egy gyermek esetében a kereset 15-25%-át szokták megálapítani több gyermek esetében pedig a keresete 50%-át osztják el annyi gyerekre ahány van.Tehát szerintem még nem csökkentik marad 20% amennyiben majd késöbb még 1gyereke születik akkor csökkentik 16,6%-ra.
ha elviszi a gyermeket kapcsolattartásra az apa (legyen az 3 hónap) addig is kell tartásdíjat fizetnie (nemhogy nem kellene fizetnie, vagy tőled kapna ezidő alatt)
sajnálatos módon egységes a bírói gyakorlat.
tehát az apa nem fizethet kevesebbet ebben az időszakban sem.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Köszönöm szépen a válaszokat.
Mi is csinálunk programokat,főleg most,hogy itt a jó idő,nem ülünk otthon.
Van egy 8 hetes fiam a mostani férjemtől,és ez nem nagyon tetszik nekik.
Lányok,igaz az hogy 6 éven alul ha nem akaeom nem viheti el az apja,csak nálunk láthatja???
J.héten megyek a családsegitőbe.
És az igaz,hogy ha betölti a 3 évet,akkor nyáron köteles vagyok juni-juli-aug-ban odaadni 1-1-1 hétre????
Köszönöm.
Az ex-ed ne a te új családi életeddel foglalkozzon, mármint hogy mi tetszik neki vagy netán mi nem - semmi köze hozzá! Ezt határozottan rendezd le.
Akár már a 3 év betöltése előtt is elviheti - akár hétvégére is -, amennyiben megfelelő a hely és a fogadtatás, valamint a bánásmód. Természetesen össze kell szokniuk egymáshoz, ehhez pedig a fokozatosság útja vezet.
Annak semmi akadálya, hogy egy 6 évest a nyári időszakban egy-egy hétre elvigye az édesapja, sőt ma már ez a természetes, és az elvárható - a gyermek szempontjából is.
Javaslom olvassad vissza ezen topic oldalait, sok hasznosság található másik esetéből.
Köszönöm.Az okés hogy 6 évesen megy nyaralni,de most ápr.22-én lesz 3 éves,és már most nyáron viszik 3x1hétre.
Köszönöm.Az okés hogy 6 évesen megy nyaralni,de most ápr.22-én lesz 3 éves,és már most nyáron viszik 3x1hétre.
Bernadett 1978!Az attól függ,hogy mi szerepel a bírosági végzésbe.Lehet kérni a bíroságtól,hogy 3év alatt nincs elvitel csak az anya othonában látogathatja akkor idöszakos kapcsolattartási joga nincs,de ha az van a végzésbe,hogy már 3 éves kor elött is elviheti akkor az idöszakos kapcsolattartásra is viheti már (nyári,téli,őszi ,tavaszi szünetek kétnapos ünnepek...stb)A hangsuly a végzésen van!
Köszönöm.
Igen a végzésben ez van hogy 2 napra is viheti,de anno 2007.márciusában volt a tárgyalás,és a birónő nekem azt mondta ez a törvény,hogy 3 éves kor alatt is odaadhatom a lányomat.
Nemrég tudtam meg,ez nem igy van.
Kértem magam mellé kirendelt ügyvédet azt sem kaptam mert a birőnö azt mondta tiszta ügy lesz ez.
Azt tudnod kell az apjáéknak van pénzük,
Az ésesapa lövöldözött is,és azt is pénzel intézték el.
Ez van.
De mert beteg leszázalékolt ezért 5000e kapok havonta.
Csak ismételni tudom: akár egy 3 évest is elvihetnek már hétvégére, ha megfelelő a hely-, a fogadtatás- és a bánásmód. Természetesen a kicsinek ne tök idegen helyre kelljen mennie és számára idegen emberek közé, tehát a fontos az előzetes szoktatás - és ez nagyban függ tőled is...
Ezt kell jól átgondolnod: te és ő(k), és ha a feltételek adottak akkor "nem remegsz" amiért a kislányod alkalmanként másoknál lesz.
Hidd el, nagyon ritka, hogy egy gyermek valahol nem érezné jól magát, ha szeretettel vannak iránta.
Az természetes, hogy egy 3 éves bújík az anyukájához, de ez nem azt jelenti, hogy "idegen" legyen számára az apja, illetőleg az ő jelenlegi családja.
Abba most ne menjünk bele, hogy az ex esetleg az eddigiekben nemigen a kicsi lányával, de ha mégis, hát nosza: kezd el az összeszoktatást...
szeretnék tudakozódni..a magyar jogszabályok szerint egy anyának több joga van válás után a gyerekhez mint az apának???????
Mi kell ahhoz hogy a gyerekeket nálam(apánál) helyezzék el,milyen feltétel,anyagi,bármi..
Mivel a volt nejem nem nagyon gyerekpárti,neki az ingatltn és a pénz többet jelent...
Hátha volt valaki ilyen helyzetbe aki tudna segíteni egy kicsit..
előre is köszönöm...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02