Tisztelt Szakértők!
Házasság bontási ügyemben szeretném a segítségüket kérni. 2007 áprilisában válókeresetet nyújtottam be, mert tudomásomra jutott, hogy férjemnek két éve házasságon kívüli kapcsolata van. Ezt még megelőzte, hogy férjemnek akkoriban volt egy súlyos, daganatos megbetegedése, amiből energiát, időt és pénzt nem sajnálva gyógyíttattam ki. Mára teljesen rendbe jött, olyannyira egészséges, hogy még a rokkantnyugdíját is visszavonták, és 100%-osan munkaképessé minősítették.
Azonban az életünk azóta pokollá vált. Megegyezni nem tudtunk a házassági közös vagyon kérdésében, mely közösvagyon tartalmaz 2 garázst, 2 lakó ingatlant, és a bíróság által megállapított több milliós bankszámlán lévő összeget. Kérésem felé mindössze annyi volt, hogy költözzön el az otthonunkból az édesanyjához (aki a másik saját ingatlanunkban lakik) amíg a vagyonmegosztás tart, de ő elköltözés helyett csak hatalmaskodni kezdett rajtam és a két közös gyermekünkön. Ez annyit jelent, hogy a két szobás és nappalis házunkban most a gyerekek és én lakunk egy 12 nm-es szobában, a férjem pedig használja a korábbi hálószobát, és a nagy nappalit, ahová mi be sem tehetjük a lábunkat. A rezsiköltségekhez nem járul hozzá, arra hivatkozva, hogy "fizetett már eleget".
A legutóbb épp külföldről érkeztem haza, ahova tanárnő lévén gyerekeket vittem kirándulni, amikor észrevettem, hogy a gyermekeink és a családom számára vásárolt 50 ezer forint értékű vitaminokat mind egy darabig ellopta, és nagy valószínűséggel értékesítette. Nem lenne ilyen dolgokra rászulva, ezt mind azért teszi, hogy tönkre tegyen bennünket.
Nagyon tanácstalan vagyok, félek attól hogy a következő lépése már a bántalmazás lesz, ezért kérek tisztelettel minden Kedves Szakembert, hogy segítsenek rajtam véleményük leírásával.