Kedves Derill! Szünet, de hogyan?

pappa # 2006.01.24. 21:13

Derill köszönöm ügyvédem már régebben kiirta a számodat azt mondta lehet hogy lesz kérdése ő is olvassa a fórumot

derill # 2006.01.24. 11:00

Ha segitség kell, csak szólj, az ügyvéd barátod is hivhat: 06-30-381-8350

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.22. 22:05

(a felhasználó kérésére törölve)

derill # 2006.01.22. 21:11

Megoszthatnád velem, hogy melyik gyámhivatal.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.21. 23:14

Igen. A tanulság annyi hogy amikor anya rákezd hogy nem láthatod a gyereket békességben akkor ott nagy baj van. Köszönöm az ügyvédemmel vigyázunk mindenre beadjuk a bíróságra amit kell. A gyerekem anyja csak jőjjön rendbe és tegye a dolgát ezért imádkozom.
A gyámhivatallal 2x volt dolgom és a butaság és a férfigyűlölet Fellegvára. Ha én így dolgoznék mint ott a hölgyek hát éhen is halhatnék azonkívül sűlyosan ártanak is nemhogy a gyereknek próbálnának segíteni az ottaniak. Nehezen hoznak ki a sodromból de sikerült.

derill # 2006.01.21. 22:26

Nem kértem, hogy ird le ide. És tényleg nem az számit, hogy mit mond, hanem az, hogy mit ir le egy gyámhivatal. Sajnos néha a kettő köszönőviszonyban sincs egymással. Viszont azt sem irtam, hogy várd meg a gyámhivatali határozatot. Ha meg tudtatok egyezni, akkor egyébként is felesleges a gyámhatósági határozatra várni, mivel a gyermekelhelyezés kérdéséről a szülők megegyezésének hiányában a bíróság dönt, tehát ebből az is következik, hogy ha meg tudtok egyezni, akkor az az elsődleges. Persze nyilván irásban, de irtad is, hogy leirta és aláirta. Egyre figyelj. Ennek igy nincs itélet hatálya, magyarán szólva nem kikényszerithető. Tehát ha a gyerek nála van elhelyezve, bármikor meggondolhatja magát, tehát ez esetben mindenképpen fordulj birósághoz, és kérd az egyezség jóváhagyását.
Priviben, ha a hibát megjavitottad, esetleg megirhatod mi történt.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.21. 20:36

Elnézést Derill én itt nem írhatom le mi van a volt nejemmel. Csak anyit hogy ő rámépítette az életét és ebből nagy gondok lettek. Becsapott sok tekintetben pedig rám mindig számithatott. Abban vitatkoznék veled hogy nem mindegy mint mond egy gyámhivatali nő. Tudom én hogy a papír számít. De ha a fiamat ezekre hagyom és papírra várok tragédia is lehetett volna belőle. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

pappa # 2006.01.20. 23:10

A hiba nálam van javítás folyamatban. A fiamat elhoztam az anya írásos beleegyezésével. A többit meglátjuk. Anyával nagy gondok vannak. Minden segítséget köszönök.

derill # 2006.01.18. 17:12

Hát nem tudom hogy küldted, igy sem kaptam semmit. Ahogy elnézem, feladtad, pedig nyert ügyed van. Az hogy a gyámügy mit mond, nem számit. Az számit, hogy mit ir le. Az ellen van helye fellebbezésnek, és végső soron birósági felülvizsgálatnak is.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.17. 23:57

Küldtem. Nem érek el hatósággal sem semmit. A gyámügy eggyütérez volt nejemmel és nem ismer jogszabályt. Hihetetlen. Öngólt rúgtam. Minden segítő szándékot köszönök. Sziasztok.

derill # 2006.01.15. 11:26

Akkor próbáld a regasz@vipmail.hu-ra küldeni, mert igy sem kaptam meg.
Köszönöm.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.15. 09:17

Újraküldöm.

derill # 2006.01.14. 22:36

Nem kaptam meg. derill@freemail.hu
2 l betüvel irtad a derill-t?

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.14. 21:14

Megírtam.

derill # 2006.01.14. 20:48

Sajnos a nők nagy része ilyen. De most legalább hatósággal eléred, csak menjetek szépen sorba, figyeljetek a hatóságok határidejére, ha lejár, azonnal reklamáljatok, hogy ne huzzák el az ügyet.
Ird meg emailben, hogy melyik gyámhivatal, és ki az ügyvéded.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.14. 20:23

Igazad lehet.
41 napja nem láttam a fiamat és még Édesanyámnak sem hívja a telefonhoz, és szörnyű hogy csak hatósággal fogom elérni remélem a találkozást. Nincs más út.

derill # 2006.01.14. 20:08

Rájött, hogy véglegesen elveszitett téged, meg arra, hogy nélküle is boldog lehetsz. Csak ennyi. Nem elég?

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.14. 19:36

Ma tudtam beszélni a volt nejemmel beszélni kicsit túlzás mert kiborulva érkezett a gyámügyi idézés miatt. Gyerekről egy szót nem mondott hiába kérdeztem mi van vele. Köti az ebet a karóhoz hogy mivel megnősültem azzal elvágtam magam a gyerektől. Nem értem és nem tudok beleérezni mi a baja.

derill # 2006.01.14. 18:34

Tudatositani kell benne, ha büncselekmény miatt leültetik, vagy egyáltalán csak elmarasztalják kiskoru veszélyeztetése miatt (és a kapcsolattartás akadályozása az), akkor a gyereket nálad helyezik el.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.13. 12:53

Igen, ez igaz. Képtelenség beszélni a volt feleségemmel csak azt hajtogatja hogy mert megnősültem felejtsem el a gyereket és bármi történik nem fogja odaadni. Sem közös baráttal, sem rokonnal, sem ügyvédemmel nem áll szóba hisztérikusan kiabál. A gyámügyre behívták.

derill # 2006.01.12. 12:35

De van. Ugyanis a következő akadályozás már büncselekmény. Ezt nem árt tudatositani benne. Márpedig ez esetben nem Te ülsz majd helyette.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.11. 23:10

Amit ügyvédem mond az is igaz hogy ha megbüntetik anyát a kapcsolattartás megakadályozásáért és én fizetem ki a büntetést akkor semmi értelme.

pappa # 2006.01.11. 22:24

Köszönöm Derill. Nem akarom hogy a volt feleségem rosszabb helyzetbe kerüljön ezt a munkáját legalább szereti ha nem is fizetik rendesen. Leülni beszélni vele nem lehet közvetítővel is többször próbáltam. Újra megnősültem azóta van ez így bár azelőt is sok feltételt szabott hogy elvihessem a gyereket.
Az ügyvédem nem rajtam akar meggazdagodni, osztálytársak voltunk.

derill # 2006.01.11. 18:19

Tény, hogy jogod van csak a megállapított összeget fizetni, és igen nagy kényszer lehet a pénzhiány. Azonban én nem lépném meg. El kell dönteni, hogy a gyerekért harcolsz, vagy a gyerekednek akarsz ártani. Azzal, ha kevesebbet fizetsz, neki lesz rosszabb, nemcsak mert anya ingerültebb lesz, hanem mert kevesebb jut neki, bár az is tény, hogy megteheted, hogy Te vásárolsz a különbözetért részére ruhanemüt, vagy amire épp szüksége van.

Esetleg jó lenne elgondolkodni azon is, hogy az ügyvédeknek általában nem nagyon áll érdekükbem, hogy a felek megegyezzenek, hiszen ha nem sikerül megegyezni, évekig meg lehet élni egy-egy kapcsolattartási, gyermekelhelyezési ügyből (ráadásul egyszerre két ügyvéd él meg belőle).

Próbálj ügyvéd nélkül leülni a nejeddel, hátha az jobban menne (az biztos, hogy olcsóbban). Azt a pénzt, amit ügyvédre költötök, költhetnétek a gyerekre is. Mindemellett viszont nem ártana esetleg egy közvetitő, ha ezek a beszélgetések vitába torkollanának az első szó után. Ez lehet barát, közös ismerős, családtag, vagy kivülálló is, akár ügyvéd is.

speedy-vel egyetértek. A gyerek próbál a két szülő közt lavirozni, és a kevésbé rossz megoldást választani. Nem akar konfrontálódni egyikkel sem, hiszen neki mindkettő egyformán fontos, mindkettőt szereti. A szülők közti háboru megviseli, tehát a gyereknek igazából erről az egészről nem is szabadna tudnia.

moamoa: ez nagyjából igy igaz, bár a gyer már tartalmazza, hogy amennyiben a kötelességeit nem teljesiti, a kapcsolattartási jog is megvonható, de ez nem annyira átgondolt szabály, hiszen a gyereket is bünteti, ráadásul forditva meg nem létezik (tehát ha nem kap gyereket nem kell fizetnie), ily módon tehát diszkriminativ is. Egy alkotmánybirósági vizsgálatnál igencsak elhasalna.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

moamoa # 2006.01.11. 11:30

Én úgy tudom, hogy a kapcsolattartás és tartásdíjfizetés jogilag nincsenek összekapcsolva.