Ez pontosan mit jelent?Hogy értendő az hogy a folyamatos díjjal fognak foglalkozni.....és ez biztos?Tényleg nincs esély a többire?Ez egy kicsit szomorúvá tesz.....hihetetlen hogy ennyivel megússzák azok akik mulasztást követtek el.Ezek szerint Ő is tisztában vele,s ezért nem jelentkezik....
Gyermektartásdíj végrehajtása
A végrehajtási eljárásban van esély vissza a 6 havira és egy kis esély a többire.
Értem!Hát nagyon szépen köszönöm a válaszaid.Tehát a lényeg hogy érdemes fordulni a bírósági végrehajtóhoz és a rendőrséghez is.....gondolom a kettő közül valamelyik csak hatásos lesz.
Minél hamarabb.
Tisztelt Ügyvéd Úr,
férjemmel jelenleg válóper folyik. A bíróság ideiglenes intézkedésként - többek között - gyermektartásdíjat is megállapított, amit férj csak részben fizetett. A hátralékra végrehajtást kértem. A végrehajtás megtörtént, ez végülis "hatott" a férjemre, és a végrahajtónak ki is fizette a követelt összeget. Ennek már 3 hete. Most örülnöm kellene, de mégis... biztosan nem "illik" ilyenkor türelmetlenül az asztalt verni, de mikor jutok már végre a pénzemhez???? Mert hát nyakunkon az iskola, fizuig még jó 2 hét, és mindössze 40 forintom van!!!!
Normális, hogy a hó eleje óta a végrehajtó "ül" a pénzemen? (Feltéve persze, hogy a férjem igazat mond...)
Kedves Ancixxx!
A legegyszerűbben úgy bizonyosodhat meg felőle, hogy fizetett-e, hogy felkeresi a végrehajtót (telefonon semmit se fog mondani). Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Ügyvéd Úr!
Állapíthat meg bíróság ideiglenes intézkedéssel olyan fix összegű gyerektartást, ami rendszeresen a korábban megállapított gyt-vel együtt meghaladja a kötelezett nettó jövedelmének 50%-át?
Így a kötelezett folyamatosan hátralékban van!
A bíróság csak egy fix összeget jelölt meg, százalékot nem is határozott meg.
köszönettel:
Tündér
állapíthat - bár a végrehajtással lehetnek problémák.
és felesleges megoldása
Olyannyira, hogy az ilyen ideiglenes intézkdeést fölöttébb indokolt megfellebbezni, egyebek mellett arra hivatkozással, hogy a jövedelméből nem végrehajtható.
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
És az jogszerű, hogy így elmegy a fizetés 50%-a, 15.000 forint hátralék is keletkezik, valamint a közös vagyon után és egyben a közös gyerekek lakhatását szolgáló ingatlan után fizetendő hiteltörlesztésre pedig a maradékból majd a másik 50%.
A fizetésből így marad 4.000 .-!!!
Bíró válasza: oldja meg!
köszönettel:
Tündér
nem ezt mondtuk.
ennek ellenére a bírónak abban igaza van, hogy ez csak kevéssé kell őt érdekelje: hitelt felvenni és törleszteni nem muszáj, de a gyermektartást kötelező fizetni.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Azt értem én, hogy a gyermektartást kötelező fizetni, de úgy tudom, a házastársak által közösen felvett hitelt is közösen kellene törleszteni. Vagy tévedek?
A másik probléma a gyt összege, ami rendszeresen meghaladja az 50%-ot, így állandóan hátralék képződik - erre megkaptam a választ. Így bízom, hogy a fellebbezésünket nem utasítják el másodfokon.
Kedves Tündér!
Nem érti, vagy nem akarja érteni: A gyermektartásdíjat jogszabálynál és bírói határozatnál fogva kell fizetni, akár a saját szükséges tartás veszélyére is, a törlesztést csak egy szerződés alapján, ami akár átütemezhető, moratórium kérhető rá stb. A gyereknek viszont közben is mindennap ennie kell. Üdv:
ez két teljesen független dolog.
attól még, hogy valakinek 17 gyereke van, kell fizetnie a boltban a kenyérért.
_Wasp_
és felesleges megoldása
(a válasz természetesen Tündérnek ment, csak pár másodperccel később küldtem, mint András.)
_Wasp_
és felesleges megoldása
.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Köszönöm a válaszokat. Értem a gyerektartás és a hitelszerződés közti különbséget.
Persze, lehet kérni a hitelszerződés módosítását, csak ott a bibi, hogy ahhoz kellene az adóstárs/alperes is, aki ezt nem hajlandó megtenni. Ördögi kör, mivel a hitel fedezete a felperes szüleinek ingatlana, amit így a felperes nem mer nem fizetni.
Még egy kérdés: ha az egyik fél éveken keresztül többletet fizet a közös hitelbe, akkor azt a per végén érvényesítheti?
köszönettel:
Tündér
házastársak esetén? nem.
_Wasp_
és felesleges megoldása
ha a házassági vagyonközösség esetétől eltekintünk, akkor aki más helyett teljesít, annak megtérítési igénye támad. Ezt önkéntes teljesítés híján bírósági úton érvényesítheti.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Tisztelt Ügyvéd úr!
Én a párommal másfél éve mentem szét a gyermekünket látogatta fél évig majd nem de nem is fizetett gytdijat. Júniusban volt egy tárgyalás ahol azt mondta 3.5 milliós adóssága van és ezért nem tud fizetni. A biróság ideiglenesen behajtást kért tőle az októberi újratárgyalásig. Azonban ő nem fizet mit tehetek? Panaszlevelet is irtam hogy nem fizetett határidőkig (minden hó 15.-éig). Most azonban jönne a lányhoz de állandóan igér és nem jön vagy kifogást keres úgy gondolom hogy tönkre akarja tenni a mostani párommal a kapcsolatomat. Ő állandóan követel és nekem csak bólintani kéne mindenre a volt párom szerint. Kérem segitsen mit tegyek? Már több mint 100.000 ftal tartozik honnan fogom én azt megkapni? Persze még van egy tárgyalás októberben.
ha nincs miből végrehajtani, akkor nem sokat tehetsz.
A kapcsolattartásra akkor is joga van az apának, ha nem tud tartásdíjat fizetni.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Kedves Ildi !
Ha nincs pénze a gyermeke apjának, akkor nem tud fizetni. Jogilag a gyermektartás összegének megfizetése és a láthatás nem függ össze. Buta asszony az, aki ezt feltételül szabja. A buta asszonny- okos asszony fogalompár nem sértő, hanem pont az asszonyok által kimunkált fogalom.
Kedves Szakértők!
10 éve elváltam a feleségemtől,van egy fiunk,eddig százalékos arányban fizettem a gyerektartást jelenleg 14800ft-ot,most fix összegű tartásdíjra adott be az exem keresetett,ami 25.000ft-ról szól.
Félek hogy ennyit nem fogok tudni fizetni jelen gazdasági helyzetben, viszont 9 éve együtt élek jelenlegi párommal,az ő lakásába,nem vagyok gazdag(tényleg nem),és nincs lakásom se kocsim,viszont van egy hitelezett motorom.Ha nem fogok tudni fizetni eleget vagy elmaradok akkor a jelenlegi párom lakásából is foglalhatnak-e,mert azt hallottam hogy ahová be vagyok jelentve állandó lakcímre ,onnan a végrehajtó foglalhat.Nem miattam,hanem a párom vagyona miatt nem szeretnék neki kellemetlenséget.
Nem élünk egy gazdasági életközösségben.
Köszönöm válaszukat
Kedves Szakértők!
10 éve elváltam a feleségemtől,van egy fiunk,eddig százalékos arányban fizettem a gyerektartást jelenleg 14800ft-ot,most fix összegű tartásdíjra adott be az exem keresetett,ami 25.000ft-ról szól.
Félek hogy ennyit nem fogok tudni fizetni jelen gazdasági helyzetben, viszont 9 éve együtt élek jelenlegi párommal,az ő lakásába,nem vagyok gazdag(tényleg nem),és nincs lakásom se kocsim,viszont van egy hitelezett motorom.Ha nem fogok tudni fizetni eleget vagy elmaradok akkor a jelenlegi párom lakásából is foglalhatnak-e,mert azt hallottam hogy ahová be vagyok jelentve állandó lakcímre ,onnan a végrehajtó foglalhat.Nem miattam,hanem a párom vagyona miatt nem szeretnék neki kellemetlenséget.
Nem élünk egy gazdasági életközösségben.
Köszönöm válaszukat
Bárhol foglalhatják a te tulajdonodban álló ingóságokat.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02