Gyermektartásdíj végrehajtása

cukormókus # 2009.08.06. 17:27

Ez pontosan mit jelent?Hogy értendő az hogy a folyamatos díjjal fognak foglalkozni.....és ez biztos?Tényleg nincs esély a többire?Ez egy kicsit szomorúvá tesz.....hihetetlen hogy ennyivel megússzák azok akik mulasztást követtek el.Ezek szerint Ő is tisztában vele,s ezért nem jelentkezik....

ObudaFan # 2009.08.06. 18:09

A végrehajtási eljárásban van esély vissza a 6 havira és egy kis esély a többire.

cukormókus # 2009.08.06. 18:41

Értem!Hát nagyon szépen köszönöm a válaszaid.Tehát a lényeg hogy érdemes fordulni a bírósági végrehajtóhoz és a rendőrséghez is.....gondolom a kettő közül valamelyik csak hatásos lesz.

ObudaFan # 2009.08.07. 10:10

Minél hamarabb.

ancixxx # 2009.08.22. 20:57

Tisztelt Ügyvéd Úr,
férjemmel jelenleg válóper folyik. A bíróság ideiglenes intézkedésként - többek között - gyermektartásdíjat is megállapított, amit férj csak részben fizetett. A hátralékra végrehajtást kértem. A végrehajtás megtörtént, ez végülis "hatott" a férjemre, és a végrahajtónak ki is fizette a követelt összeget. Ennek már 3 hete. Most örülnöm kellene, de mégis... biztosan nem "illik" ilyenkor türelmetlenül az asztalt verni, de mikor jutok már végre a pénzemhez???? Mert hát nyakunkon az iskola, fizuig még jó 2 hét, és mindössze 40 forintom van!!!!
Normális, hogy a hó eleje óta a végrehajtó "ül" a pénzemen? (Feltéve persze, hogy a férjem igazat mond...)

Grád András # 2009.08.22. 21:21

Kedves Ancixxx!

A legegyszerűbben úgy bizonyosodhat meg felőle, hogy fizetett-e, hogy felkeresi a végrehajtót (telefonon semmit se fog mondani). Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Tündér4 # 2009.08.25. 11:35

Kedves Ügyvéd Úr!

Állapíthat meg bíróság ideiglenes intézkedéssel olyan fix összegű gyerektartást, ami rendszeresen a korábban megállapított gyt-vel együtt meghaladja a kötelezett nettó jövedelmének 50%-át?
Így a kötelezett folyamatosan hátralékban van!
A bíróság csak egy fix összeget jelölt meg, százalékot nem is határozott meg.

köszönettel:
Tündér

_Wasp_ # 2009.08.25. 11:37

állapíthat - bár a végrehajtással lehetnek problémák.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Grád András # 2009.08.25. 11:54

Olyannyira, hogy az ilyen ideiglenes intézkdeést fölöttébb indokolt megfellebbezni, egyebek mellett arra hivatkozással, hogy a jövedelméből nem végrehajtható.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Tündér4 # 2009.08.25. 12:00

És az jogszerű, hogy így elmegy a fizetés 50%-a, 15.000 forint hátralék is keletkezik, valamint a közös vagyon után és egyben a közös gyerekek lakhatását szolgáló ingatlan után fizetendő hiteltörlesztésre pedig a maradékból majd a másik 50%.
A fizetésből így marad 4.000 .-!!!
Bíró válasza: oldja meg!

köszönettel:
Tündér

_Wasp_ # 2009.08.25. 12:04

nem ezt mondtuk.

ennek ellenére a bírónak abban igaza van, hogy ez csak kevéssé kell őt érdekelje: hitelt felvenni és törleszteni nem muszáj, de a gyermektartást kötelező fizetni.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Tündér4 # 2009.08.25. 12:13

Azt értem én, hogy a gyermektartást kötelező fizetni, de úgy tudom, a házastársak által közösen felvett hitelt is közösen kellene törleszteni. Vagy tévedek?

A másik probléma a gyt összege, ami rendszeresen meghaladja az 50%-ot, így állandóan hátralék képződik - erre megkaptam a választ. Így bízom, hogy a fellebbezésünket nem utasítják el másodfokon.

Grád András # 2009.08.25. 12:24

Kedves Tündér!

Nem érti, vagy nem akarja érteni: A gyermektartásdíjat jogszabálynál és bírói határozatnál fogva kell fizetni, akár a saját szükséges tartás veszélyére is, a törlesztést csak egy szerződés alapján, ami akár átütemezhető, moratórium kérhető rá stb. A gyereknek viszont közben is mindennap ennie kell. Üdv:

_Wasp_ # 2009.08.25. 12:24

ez két teljesen független dolog.

attól még, hogy valakinek 17 gyereke van, kell fizetnie a boltban a kenyérért.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.25. 12:25

(a válasz természetesen Tündérnek ment, csak pár másodperccel később küldtem, mint András.)

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.25. 12:28

.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Tündér4 # 2009.08.25. 12:32

Köszönöm a válaszokat. Értem a gyerektartás és a hitelszerződés közti különbséget.

Persze, lehet kérni a hitelszerződés módosítását, csak ott a bibi, hogy ahhoz kellene az adóstárs/alperes is, aki ezt nem hajlandó megtenni. Ördögi kör, mivel a hitel fedezete a felperes szüleinek ingatlana, amit így a felperes nem mer nem fizetni.
Még egy kérdés: ha az egyik fél éveken keresztül többletet fizet a közös hitelbe, akkor azt a per végén érvényesítheti?

köszönettel:
Tündér

_Wasp_ # 2009.08.25. 13:13

házastársak esetén? nem.

_Wasp_

és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.25. 13:14

ha a házassági vagyonközösség esetétől eltekintünk, akkor aki más helyett teljesít, annak megtérítési igénye támad. Ezt önkéntes teljesítés híján bírósági úton érvényesítheti.

_Wasp_

és felesleges megoldása

ildi12 # 2009.08.25. 14:47

Tisztelt Ügyvéd úr!
Én a párommal másfél éve mentem szét a gyermekünket látogatta fél évig majd nem de nem is fizetett gytdijat. Júniusban volt egy tárgyalás ahol azt mondta 3.5 milliós adóssága van és ezért nem tud fizetni. A biróság ideiglenesen behajtást kért tőle az októberi újratárgyalásig. Azonban ő nem fizet mit tehetek? Panaszlevelet is irtam hogy nem fizetett határidőkig (minden hó 15.-éig). Most azonban jönne a lányhoz de állandóan igér és nem jön vagy kifogást keres úgy gondolom hogy tönkre akarja tenni a mostani párommal a kapcsolatomat. Ő állandóan követel és nekem csak bólintani kéne mindenre a volt párom szerint. Kérem segitsen mit tegyek? Már több mint 100.000 ftal tartozik honnan fogom én azt megkapni? Persze még van egy tárgyalás októberben.

_Wasp_ # 2009.08.25. 15:14

ha nincs miből végrehajtani, akkor nem sokat tehetsz.

A kapcsolattartásra akkor is joga van az apának, ha nem tud tartásdíjat fizetni.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Dr.Attika # 2009.08.25. 15:44

Kedves Ildi !
Ha nincs pénze a gyermeke apjának, akkor nem tud fizetni. Jogilag a gyermektartás összegének megfizetése és a láthatás nem függ össze. Buta asszony az, aki ezt feltételül szabja. A buta asszonny- okos asszony fogalompár nem sértő, hanem pont az asszonyok által kimunkált fogalom.

gourman # 2009.09.14. 19:07

Kedves Szakértők!

10 éve elváltam a feleségemtől,van egy fiunk,eddig százalékos arányban fizettem a gyerektartást jelenleg 14800ft-ot,most fix összegű tartásdíjra adott be az exem keresetett,ami 25.000ft-ról szól.
Félek hogy ennyit nem fogok tudni fizetni jelen gazdasági helyzetben, viszont 9 éve együtt élek jelenlegi párommal,az ő lakásába,nem vagyok gazdag(tényleg nem),és nincs lakásom se kocsim,viszont van egy hitelezett motorom.Ha nem fogok tudni fizetni eleget vagy elmaradok akkor a jelenlegi párom lakásából is foglalhatnak-e,mert azt hallottam hogy ahová be vagyok jelentve állandó lakcímre ,onnan a végrehajtó foglalhat.Nem miattam,hanem a párom vagyona miatt nem szeretnék neki kellemetlenséget.
Nem élünk egy gazdasági életközösségben.
Köszönöm válaszukat

gourman # 2009.09.14. 19:12

Kedves Szakértők!

10 éve elváltam a feleségemtől,van egy fiunk,eddig százalékos arányban fizettem a gyerektartást jelenleg 14800ft-ot,most fix összegű tartásdíjra adott be az exem keresetett,ami 25.000ft-ról szól.
Félek hogy ennyit nem fogok tudni fizetni jelen gazdasági helyzetben, viszont 9 éve együtt élek jelenlegi párommal,az ő lakásába,nem vagyok gazdag(tényleg nem),és nincs lakásom se kocsim,viszont van egy hitelezett motorom.Ha nem fogok tudni fizetni eleget vagy elmaradok akkor a jelenlegi párom lakásából is foglalhatnak-e,mert azt hallottam hogy ahová be vagyok jelentve állandó lakcímre ,onnan a végrehajtó foglalhat.Nem miattam,hanem a párom vagyona miatt nem szeretnék neki kellemetlenséget.
Nem élünk egy gazdasági életközösségben.
Köszönöm válaszukat

ObudaFan # 2009.09.14. 19:45

Bárhol foglalhatják a te tulajdonodban álló ingóságokat.