Köszönöm a választ.
Éngem mint 80%-ban tulajdonost hogy érinthet ez? Veszélyben lesz az ingatlan a fejünk felett? Van egy kiskorú fiam nekem is.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Nem túl valószínű, hogy bárki megvenné. Ha mégis, akkor azt kérheti, hogy váltsd meg tőle.
Megtudná valaki mondta, hogy mennyibe kerül végrehajtást elindítani a nem fizetett gyerektartás miatt?
Köszönöm!
Sziasztok!Én kértem a gyermekem apja után végrehajtást és 99%-át el is vitte a végrehajtó annak a kevéske pénznek ami járt volna a fiamnak.Kemény 1800ft maradt a 850000ft-ból.
Osi23, megkérdezhetném, hogy előre megmondják, hogy egy bizonyos százalék jár a végrehajtónak? Vagy hogy lehetséges az, hogy valaki megkapja a gyerektartás a végrehajtás indításából más meg megszívja?
Boszi29,én akkor tudtam meg hogy mennyi a végrehajtási díj mikor kijött a levél ami maga volt a számla.De ha ezt tudom hogy ennyit kapok csak el se kezdem a végrehajtást.Ez igy nem éri meg.
Hogy kaphatott ilyen sokat a végrehajtó? Elég meredek az összeg.
Foggalmam sincs,de amikor megkérdeztem tőle azt mondta ennyi jár neki.
munkadíj:17300ft,
behajtási járulék:46500ft,
költségtérítések:8650ft
költségáltalány:50%-a
nyomtatvány ktg: 3990ft
posta kgt.:9190ft
utazási ktg:3000ft
eljárás teljes költsége 88.630ft
adóstól behajtott összeg?:5644ft.
maradékot kaptam meg
huuu.....nem semmi! Köszönöm, hogy megosztottad velem.
Nem értem, hogy miért nem tud erről előre az ember, hogy tudja, hogy mihez készüljön föl.
én utána jártam olvasdd el:http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Köszönöm a linket, van ám mit olvasni.
Egyedül adtad be vagy ügyvéddel?
Írtam a bíróságra,hogy nem utal az apuka hónapja,ők küldtek egy nyomtatványt amit sok példányba ki kellett tölteni és elküldeni,aztán kaptam a végrehajtótól levelet.De 2 év alatt hajtotta be a pénzt:(Ügyvéd nélkül csináltam.
„Megtudná valaki mondta, hogy mennyibe kerül végrehajtást elindítani a nem fizetett gyerektartás miatt?”
ingyenes
Nekem nem volt az.Sajnos.
végrehajtó 1,akkor nálunk miért volt 99%-os a végrehajtási díj?Nem lehet panaszt tenni a végrehajtóra aki intézte a dolgot?
Kérdés az volt:vh elindítani.Ez ingyenes.
De a végrehajtásnak vannak költségei mint te is írtad.A kettő nem ugyan az.
Értem.És ez ilyen magas összeg?Mert akkor nincs értelme behajtani.Nekem megint nem fizet az apa 5 hónapja igy megyek pénteken a gyámügyre.Hátha tudnak segíteni.
végrehajtó1
Honnan lehet tudni, hogy mennyibe kerül a díj a végrehajtónak? Egy bizonyos százalék?
A végrehajtott összegből kapják meg? Tehát ha gyerektartásról lenne szó és járna pl. 100.000Ft akkor abból az összegből vonják le a végrehajtónak az összeget, vagy ezt is meghaladhatja?
Köszönöm!
A végrehajtói díjszabást külön jogszabály határozza meg.
A befolyt összegből veszik le.Ez nem érinti a gyerektartozást, mert ezen felül van.
Osi23
„Értem.És ez ilyen magas összeg?Mert akkor nincs értelme behajtani.”
Miért?Nem te fizeted.
Köszönöm. Tehát nekem nem kerülne pénzbe a végrehajtás. De a bejövő (végrehajtott) összegből vonják le ami a gyerekemnek járna?
Nem. A végrehajtó a követelt összegen felül a saját díját is behajtja az adóstól.
Tehát akkor én lennék az adós?
Nem. Te a végrehajtás kérő vagy. Akitől követeled a pénzt az az adós. A végrehajtó az adóstól behajtja a követelést (ezt neked odaadja) + valamint a végrehajtónak járó jutalékot és költséget (ezt megtartja magának).

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02