Gyermektartásdíj végrehajtása

Vadsuhanc # 2018.02.15. 22:28

" a szülők megállapodása értelmében fizetendő 20.000 Ft-ot.”"

Csak a két szülő között történt megállapodás négyszemközt? Nem bíróság nem ügyvéd stb......

Kati64 # 2018.02.15. 22:24

Tisztelt Szakértők!
Információt szeretnék kérni Önöktől elmaradt gyerektartás-követeléssel kapcsolatosan.
A párom évek óta munkanélküli, az én fizetésemből élünk, az ő kizárólagos tulajdonú lakásában. Kiskorú gyermekével jó kapcsolatot ápolunk, de sajnos,tartásdíjat már nem tudunk a szabályos formában és a megítélt összegben fizetni. Támogatjuk a gyereket(17 éves) amennyire tudjuk, kisebb összegekkel, és ha édesanyja konkrétan kér valamiben segítséget, igyekszünk teljesíteni a kérését.
Sajnos ezek mértéke nem tudja elérni a szülők megállapodása értelmében fizetendő 20.000 Ft-ot. A kisebb összegek nem az édesanyához kerülnek, hanem a gyereknek szoktuk odaadni ezeket, készpénzben. Bizonyítékunk erre nincs.
Egy másik ügyből kifolyólag a szülők viszonya nemrég feszültté vált, és a volt feleség megfenyegette a páromat, hogy követelni fogja az elmaradt tartásdíjat.
Tudni szeretném mire számíthatunk, ha valóban él a törvény adta lehetőségekkel. Végrehajtást kérhet és akár börtönbe is kerülhet a párom? Milyen megoldások lehetségesek a helyzet rendezésére, ha nincs módunk fizetni?
Segítségüket előre is köszönöm!

ObudaFan # 2017.04.25. 19:42

Jó eséllyel a főiskolásra is lehet kérni megszüntetést.
Munkáltatói igazolást te nem feltétlenül fogsz tudni beszerezni, majd a bíróság.

Jalda # 2017.04.25. 18:11

üdvözlöm!

Gyerektartásdíj megszüntetés ügyében szeretnék kérdezni.
3 gyerek van, ebből egy ikerpár 26 évesek, a 3. gyerek 23 éves.
Az egyik 26 éves és a 23 éves már dolgozik, önálló jövedelemmel. A másik 26 éves főiskolán végzős és önköltséges képzésre jár.
Kérdés, hogy a főiskolás esetében is kérhető a megszüntetés, mivel elmúlt 25 éves? vagy mert nem államilag finanszírozott képzésre jár?
Illetve a keresethez mit kell becsatolni, milyen iratokat?
Szükséges, hogy a dolgozó gyermekek hol dolgoznak és mióta? Szükséges pl munkáltatói igazolás?
köszönöm

kalozoner # 2017.04.12. 19:52

Meghatalmazassal sem tudunk intezkedni helyette? Mennyi a maximum amit levonhatnak tole automatikusan a fizetesebol? Nagyon koszonom!

gerbera317 # 2017.04.12. 14:12

Ez csak perben szállítható le. Pereskedni pedig itthon kell.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.04.12. 14:12

Per tud indítani. Hogy aztán "el tudja-e intézni", az más kérdés. A perre magyar bíróságnak van joghatósága.

kalozoner # 2017.04.12. 13:53

Koszonom valaszat! Esetleg meg abban nem tudna segiteni, hogy onnan kintrol el tudja intezni, hogy csokkentsek a gyermektartas merteket? Hova tud ott kint fordulni? 100ezer forint tartasdijat kellene fizetnie havonta egy gyermekre, sajnos szabadulni akart a hazassagbol, ezert meggondolatlanul alairta ezt a magas osszeget. Szeretnenk neki segiteni, hogy esetleg el tudja intezni, hogy ez az osszeg kevesebb legyen. Koszonom elore is nagyon!

Grave7 # 2017.04.11. 19:04

@kalozoner: Valószínűsítem, hogy a gyermektartásdíjat le fogják vonni a fizetéséből.

kalozoner # 2017.04.11. 18:16

Tisztelt szakértők,

A segítségüket szeretnem kerni: nagybattyam evek ota kulfoldon el (Anglia) a hazassaga tonkrement, egy gyermeke van. Sajnos szenvedelybeteg, nem fizeti a gyermektartast evek ota, a volt felesege beperelte, most jutott olyan szakaszaba a dolog, hogy felvettek a kapcsolatot a kinti munkahelyevel, hogy nem keves elmaradasa van. Mi tortenhet ilyenkor? Kirughatjak es hazatoloncolhatjak? Esetleg kint bortonbuntetes varhat ra? Vagy esetleg vonni fogjak folyamatosan a munkaberebol? A helyzet az, hogy egy irrealisan magas osszeget irt ala valaskor, amit keptelenseg fizetni..

Valaszat elore is nagyon koszonom!

ObudaFan # 2017.03.15. 20:41

Igen.

Dekra # 2017.03.15. 19:03

Nagyon köszönöm a választ. Akkor bemegyek a legközelebbi rendőrségre és feljelentem őt gyerektartásdíj nem fizetése miatt?

Burn Out # 2017.03.15. 18:56

büntetőeljárás indul, nyomozni fognak, vizsgálják, hogy önhibájából vagy önhibán kívüli ok miatt nem tesz eleget a tartási kötelezettségének

Dekra # 2017.03.15. 18:52

Már csak az anyukája. De sajnos a nagyszülők sem tartották a kapcsolatot a gyerekkel.
És mit fog tenni a rendőrség, ha feljelentem őt?

Burn Out # 2017.03.15. 17:46

tehetsz feljelentést a rendőrségen. az apa szülei élnek még?

Dekra # 2017.03.15. 17:43

Az én történetem.... Van egy 10 éves kislányom. Van bírósági végzés a tartásdíjról, de apuka még egy fillért sem fizetett eddig. Állami támogatást megkaptam, azt már nem vehetem tovább igénybe. Végrehajtó nem találja az apát, vagyis nincs se állandó lakcíme, se bejelentett munkahelye. A gyereket születése óta egyedül nevelem, az apa 7 éve látta utoljára, azóta el van tűnve.
Ilyenkor mit lehet tenni? Hova, kihez forduljak?
Előre is köszönöm a segítségeket!

CyberCica33 # 2017.03.13. 14:26

Köszönöm!

Cyca

ObudaFan # 2017.03.13. 13:40

Ha nem él a kapcsolattartási jogával rendszeresen, akkor jó esély van a kapcsolattartást módosíttatni.
Ha a munkáltató fizet ki munkabért, de nem vonja le a tartásdíjat és nem utalja ki neked, kezesként perelheted a céget.

CyberCica33 # 2017.03.12. 18:03

Köszönöm.
Nem a végrehajtási végzésre gondoltam hanem az eredeti megegyezéses végzésre. Tudom sajnos, hogy nincs összefüggés. Ha nem látogatja a gyermeket akkor ne legyen kötelezettség a felkészítésre heti 2alkalommal.
A cégnek kötelessége lenne utalni, nem? Mi lesz ha továbbra sem utal?

Cyca

ObudaFan # 2017.03.12. 16:43

Nincs összefüggés a tartásdíj és a kapcsolattartás között.

CyberCica33 # 2017.03.12. 15:03

Köszönöm. Azért, jó, hogy ilyen könnyen ki lehet bújni egy kötelezettség alól.... :-(
Még egy kérdés, ugye most van egy végzés a láthatásra kérhetem annak a csökkentését? (hetente 2nap láthatása van)

Cyca

ObudaFan # 2017.03.12. 14:54

Ha a végrehajtó nyilatkozik, hogy nincs miből végrehajtani, a gyámhatóságtól kérhetsz állam általi előlegezést.

CyberCica33 # 2017.03.12. 12:07

Nincs vagyona, elajándékozott mindent még az autója sincs a nevén....Egyéb ötlet? (jól jönne!)

Cyca

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.12. 11:51

Pereld be a céget is. Továbbá kérj végrehajtást az adós teljes vagyonára.

CyberCica33 # 2017.03.12. 11:05

Tisztelt Szakértők!

4évvel ezelőtt közös megegyezéssel került elhelyezésre a gyermekünk. Az egyezség kitért a gyermek tartására is és a kapcsolattartásra is. Édesapa vitte a gyermeket azokon a napokon amik rögzítve vannak. A gyermektartást fizette (voltak csúszások de fizette) Idő közben az új kapcsolatából született két gyermeke. Az új családot elhagyta és kapcsolatot létesített egy új hölggyel (akinek nincs gyermeke). Ekkor kezdődtek a gondok. Elvitte láthatásra a gyermeket majd aznap visszahozta és utána nem jelentkezett sem telefonon sem személyesen a gyerektartást sem fizette. Majd hónapok után telefonon jelentkezett, de a gyermek ugyan beszél vele, de láthatásra nem akar elmenni. Közben az utánam következő kapcsolatból született gyermekekre elindult az elhelyezési per (édesapa magának akarja a két gyermeket) akkor elkezdte fizetni a tartásdíjat, de nem a teljes összeget csak amennyit ő gondolt (mondván, hogy a gyermek nem akarja látni és ezért nem érdemli meg a teljes összeget) a tárgyalás megvolt így újra nem fizet. Ünnepekre ajándékot sem adott a gyermeknek (nem érdemli meg a gyerek azt mondja). Hat hónap elteltével beadtam a végrehajtási letiltó kérelmet a bíróságra, plusz kértem a jövőre nézve a gyermektartás folyamatos letiltását. A cégnek ahol dolgozik megküldték a letiltó végzést, de a cég nem utal. Ilyen esetben mit tehetek?

Cyca