„" a szülők megállapodása értelmében fizetendő 20.000 Ft-ot.”"
Csak a két szülő között történt megállapodás négyszemközt? Nem bíróság nem ügyvéd stb......
„" a szülők megállapodása értelmében fizetendő 20.000 Ft-ot.”"
Csak a két szülő között történt megállapodás négyszemközt? Nem bíróság nem ügyvéd stb......
Tisztelt Szakértők!
Információt szeretnék kérni Önöktől elmaradt gyerektartás-követeléssel kapcsolatosan.
A párom évek óta munkanélküli, az én fizetésemből élünk, az ő kizárólagos tulajdonú lakásában. Kiskorú gyermekével jó kapcsolatot ápolunk, de sajnos,tartásdíjat már nem tudunk a szabályos formában és a megítélt összegben fizetni. Támogatjuk a gyereket(17 éves) amennyire tudjuk, kisebb összegekkel, és ha édesanyja konkrétan kér valamiben segítséget, igyekszünk teljesíteni a kérését.
Sajnos ezek mértéke nem tudja elérni a szülők megállapodása értelmében fizetendő 20.000 Ft-ot. A kisebb összegek nem az édesanyához kerülnek, hanem a gyereknek szoktuk odaadni ezeket, készpénzben. Bizonyítékunk erre nincs.
Egy másik ügyből kifolyólag a szülők viszonya nemrég feszültté vált, és a volt feleség megfenyegette a páromat, hogy követelni fogja az elmaradt tartásdíjat.
Tudni szeretném mire számíthatunk, ha valóban él a törvény adta lehetőségekkel. Végrehajtást kérhet és akár börtönbe is kerülhet a párom? Milyen megoldások lehetségesek a helyzet rendezésére, ha nincs módunk fizetni?
Segítségüket előre is köszönöm!
Jó eséllyel a főiskolásra is lehet kérni megszüntetést.
Munkáltatói igazolást te nem feltétlenül fogsz tudni beszerezni, majd a bíróság.
üdvözlöm!
Gyerektartásdíj megszüntetés ügyében szeretnék kérdezni.
3 gyerek van, ebből egy ikerpár 26 évesek, a 3. gyerek 23 éves.
Az egyik 26 éves és a 23 éves már dolgozik, önálló jövedelemmel. A másik 26 éves főiskolán végzős és önköltséges képzésre jár.
Kérdés, hogy a főiskolás esetében is kérhető a megszüntetés, mivel elmúlt 25 éves? vagy mert nem államilag finanszírozott képzésre jár?
Illetve a keresethez mit kell becsatolni, milyen iratokat?
Szükséges, hogy a dolgozó gyermekek hol dolgoznak és mióta? Szükséges pl munkáltatói igazolás?
köszönöm
Meghatalmazassal sem tudunk intezkedni helyette? Mennyi a maximum amit levonhatnak tole automatikusan a fizetesebol? Nagyon koszonom!
Ez csak perben szállítható le. Pereskedni pedig itthon kell.
Per tud indítani. Hogy aztán "el tudja-e intézni", az más kérdés. A perre magyar bíróságnak van joghatósága.
Koszonom valaszat! Esetleg meg abban nem tudna segiteni, hogy onnan kintrol el tudja intezni, hogy csokkentsek a gyermektartas merteket? Hova tud ott kint fordulni? 100ezer forint tartasdijat kellene fizetnie havonta egy gyermekre, sajnos szabadulni akart a hazassagbol, ezert meggondolatlanul alairta ezt a magas osszeget. Szeretnenk neki segiteni, hogy esetleg el tudja intezni, hogy ez az osszeg kevesebb legyen. Koszonom elore is nagyon!
@kalozoner: Valószínűsítem, hogy a gyermektartásdíjat le fogják vonni a fizetéséből.
Tisztelt szakértők,
A segítségüket szeretnem kerni: nagybattyam evek ota kulfoldon el (Anglia) a hazassaga tonkrement, egy gyermeke van. Sajnos szenvedelybeteg, nem fizeti a gyermektartast evek ota, a volt felesege beperelte, most jutott olyan szakaszaba a dolog, hogy felvettek a kapcsolatot a kinti munkahelyevel, hogy nem keves elmaradasa van. Mi tortenhet ilyenkor? Kirughatjak es hazatoloncolhatjak? Esetleg kint bortonbuntetes varhat ra? Vagy esetleg vonni fogjak folyamatosan a munkaberebol? A helyzet az, hogy egy irrealisan magas osszeget irt ala valaskor, amit keptelenseg fizetni..
Valaszat elore is nagyon koszonom!
Igen.
Nagyon köszönöm a választ. Akkor bemegyek a legközelebbi rendőrségre és feljelentem őt gyerektartásdíj nem fizetése miatt?
büntetőeljárás indul, nyomozni fognak, vizsgálják, hogy önhibájából vagy önhibán kívüli ok miatt nem tesz eleget a tartási kötelezettségének
Már csak az anyukája. De sajnos a nagyszülők sem tartották a kapcsolatot a gyerekkel.
És mit fog tenni a rendőrség, ha feljelentem őt?
tehetsz feljelentést a rendőrségen. az apa szülei élnek még?
Az én történetem.... Van egy 10 éves kislányom. Van bírósági végzés a tartásdíjról, de apuka még egy fillért sem fizetett eddig. Állami támogatást megkaptam, azt már nem vehetem tovább igénybe. Végrehajtó nem találja az apát, vagyis nincs se állandó lakcíme, se bejelentett munkahelye. A gyereket születése óta egyedül nevelem, az apa 7 éve látta utoljára, azóta el van tűnve.
Ilyenkor mit lehet tenni? Hova, kihez forduljak?
Előre is köszönöm a segítségeket!
Köszönöm!
Cyca
Ha nem él a kapcsolattartási jogával rendszeresen, akkor jó esély van a kapcsolattartást módosíttatni.
Ha a munkáltató fizet ki munkabért, de nem vonja le a tartásdíjat és nem utalja ki neked, kezesként perelheted a céget.
Köszönöm.
Nem a végrehajtási végzésre gondoltam hanem az eredeti megegyezéses végzésre. Tudom sajnos, hogy nincs összefüggés. Ha nem látogatja a gyermeket akkor ne legyen kötelezettség a felkészítésre heti 2alkalommal.
A cégnek kötelessége lenne utalni, nem? Mi lesz ha továbbra sem utal?
Cyca
Nincs összefüggés a tartásdíj és a kapcsolattartás között.
Köszönöm. Azért, jó, hogy ilyen könnyen ki lehet bújni egy kötelezettség alól.... :-(
Még egy kérdés, ugye most van egy végzés a láthatásra kérhetem annak a csökkentését? (hetente 2nap láthatása van)
Cyca
Ha a végrehajtó nyilatkozik, hogy nincs miből végrehajtani, a gyámhatóságtól kérhetsz állam általi előlegezést.
Nincs vagyona, elajándékozott mindent még az autója sincs a nevén....Egyéb ötlet? (jól jönne!)
Cyca
Pereld be a céget is. Továbbá kérj végrehajtást az adós teljes vagyonára.
Tisztelt Szakértők!
4évvel ezelőtt közös megegyezéssel került elhelyezésre a gyermekünk. Az egyezség kitért a gyermek tartására is és a kapcsolattartásra is. Édesapa vitte a gyermeket azokon a napokon amik rögzítve vannak. A gyermektartást fizette (voltak csúszások de fizette) Idő közben az új kapcsolatából született két gyermeke. Az új családot elhagyta és kapcsolatot létesített egy új hölggyel (akinek nincs gyermeke). Ekkor kezdődtek a gondok. Elvitte láthatásra a gyermeket majd aznap visszahozta és utána nem jelentkezett sem telefonon sem személyesen a gyerektartást sem fizette. Majd hónapok után telefonon jelentkezett, de a gyermek ugyan beszél vele, de láthatásra nem akar elmenni. Közben az utánam következő kapcsolatból született gyermekekre elindult az elhelyezési per (édesapa magának akarja a két gyermeket) akkor elkezdte fizetni a tartásdíjat, de nem a teljes összeget csak amennyit ő gondolt (mondván, hogy a gyermek nem akarja látni és ezért nem érdemli meg a teljes összeget) a tárgyalás megvolt így újra nem fizet. Ünnepekre ajándékot sem adott a gyermeknek (nem érdemli meg a gyerek azt mondja). Hat hónap elteltével beadtam a végrehajtási letiltó kérelmet a bíróságra, plusz kértem a jövőre nézve a gyermektartás folyamatos letiltását. A cégnek ahol dolgozik megküldték a letiltó végzést, de a cég nem utal. Ilyen esetben mit tehetek?
Cyca
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |