Sziasztok!
Eddig is sokat segítettetek, ha tudtok, kérlek most is lássatok el néhány okos és szakszerű tanáccsal!
Az előzmény: volt férjem több mint egy éve falhalmozódott különbözeti gyermektartásdíj hátralékát nem óhajtja kiegyenlíteni, végrehajtást kezdeményeztem, van a nevén ingatlan.
Most kaptam a bíróságtól (a végrehajtási ügyintézőtől) egy levelet, melyben azt írja, hogy egyeztessek "az adós munkahelyével a hátralék tekintetében".
Ettől azonban van egy kis gyomorgörcsöm, hiszen a bátyja, a volt sógorom cégénél dolgozik, és vele meg végképp nem voltam soha sem jó viszonyban.
Hivatalos megkeresésnek szerintetek jó, ha a végzésre és annak számára, valamint a Csjt. nem tudom, hogy kell írni, de talán Vr. 17. § (2)-re hivatkozom? ("Ha a kifizetett díjazás olyan összegű, hogy - a tartásdíj levonására vonatkozó szabályok alapján - még az alapösszeg levonása sem lehetséges, azt, illetőleg annak le nem vont részét a munkáltató hátralékként nyilvántartja és - amint erre lehetőség nyílik - a hátralékot folyamatosan levonja.")
Kérdésem még az is, hogy (kicsit lejjebb a Csjt-ben) hogyan kaphatok tájékoztatást a munkabéréről?
Ennek most azért van jelentősége, mert a Bíróság által is ismert munkahelyén hivatalosan valószínűleg valóban annyit keres, amennyi után tartásdíjat fizet, viszont egy régi közös ismerősünknek adott névjegykártyán egy, általam eddig nem ismert cég alkalmazottjaként van feltüntetve.
Mit javasoltok, mit tegyek?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Kriszta
Kriszta