CSJT - kérdés

Salimar # 2006.03.23. 08:54

MissParis sok sikert és kitartást.

pappa azon még nem gondolkodtál el, hogy sokszor jobb ha a gyereket csak az egyik szülő neveli és nem azt látja a gyerek, hogy a szülők marják egymást???
Hátránnyal indul mert csak az egyik szülője él vele? Lehet, hogy ezt át kellene fogalmazni kicsit.
Tudod néha jobb egy ilyen hátrány mint ha a rossz együtt élő szülői kapcsolat miatt kerül hátrányba.
Annyira anyaellenes sokszor amiket írsz.
Nem vagy kicsit nőgyülölő a felszín alatt? Lehet, hogy nem tudatosan de nagyon sokszor ez jön le az írásodból.

MissParis # 2006.03.23. 07:24

Igen, küldöm az e - mail címedre!

pocak # 2006.03.23. 07:23

MP, van e-mail elérhetőséged?

MissParis # 2006.03.23. 07:13

Kedves Kérdezőné, nagyon köszönöm a hozzászólásodat! Szerintem Te nem is tudod, hogy milyen sokat jelentett ez most nekem. Tegnap este már majdnem gyerekgyilkosnak lettem kikiáltva, nem beszélve arról, hogy azért állok a párom mellett, hogy javítsak az anyagi helyzetén, persze csak hogy nekem jobb legyen... sajnos látnom kell, hogy mint az élet sok más területén, itt is negatívak az emberek. Segítőkészség nulla, csak tapossuk bele még jobban a sárba... az nem tűnik fel, hogy én belekerültem egy élethelyzetbe, amiről nem tehetek és (fiatal korom ellenére) nem hagytam el a páromat, ahogy a nők 80% - a tette volna, hanem Mellette vagyok. Nem sok fiatal lányt ismerek, aki bíróságra, gyámhivatalba járna a párjával meg kitenné magát ezeknek az igazságtalan támadásoknak önszántából. De nem akarok mártírt csinálni magamból, itt nem az a cél. Csak pontosan igaz, amit mondasz; könnyebb értetlenkedni és hülyét csinálni a másikból, mint elfogadni, hogy létezik ilyen helyzet is és ettől még nem vagyunk rossz emberek... szép napot Neked!

kérdezőné # 2006.03.23. 06:55

MP: Tudod, amikor én először érkeztem ide, még kaptam segítséget. Aztán a "beszélgetéseink" ugyanúgy elfajultak, mint a tieid. Olyan érzésem volt, és van ma is, hogy azt, amit én írtam el sem olvasták. Rosszindulatú, kiforgatott, megtekert.... engem sértő, abszolút egyoldalú, semmit figyelembe nem vevő stb. De nem csak ketten vagyunk így. Olvastam több olyan hozzászólást is, melyben már értetlenkedésnek nevezte -szerintem jogosan- valaki a kötekedő, rosszindulatú megjegyzéseket. Az én párom helyzetét is ellehetetlenítette, sőt!, ellehetetleníti az exe, igaz, más szituval. Azzal is vádoltak már itt, hogy én hajtok a párom otthagyott ingó és ingatlan értékeire. Arra, amivel kapcsolatban annyit szeretne elérni, hogy kiválthassa vele a gyt. Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyanis jövök én itt képbe? Szóval én is védtem, és védem a párom életét, és jövőjét, kerestem a megoldásokat, ezért kaptam is fejemre rendesen! Ha gondolod pl az Obudafanhoz topicban olvashatsz róla.
Nekem is rosszul esett, amit velem csináltak, pedig az ügyhöz direktbe semmi közöm, csak a párom mellett álltam, akinek a döntését akartam, akarom elősegíteni infókkal.
Fel a fejjel! Nem vagy fekete bárány!

MissParis # 2006.03.22. 21:38

Gondolkozni egyedül is tudok, nem kell hozzá segítség. Nekem nem volt abortuszom, nem öltem embert és ami a legfontosabb önzetlenül tudok az embereken segíteni - a saját eszközeimmel persze. Ezért nem köpöm magam pofán pl. most sem, amikor a lefekvéshez készülődés közben a tükörbe nézek... Remélem segített a beszélgetés a továbbgondolkodásban. Jó éjt!

pappa # 2006.03.22. 21:34

Remélem, a beszélgetés nem volt haszontalan, kaptál segítséget a továbbgondolkodáshoz!

MissParis # 2006.03.22. 21:31

Na, innentől én ezt befejeztem. Mindenkinek jó éjszakát kívánok és kívánom, hogy ne kerüljetek olyan helyzetbe, hogy mások segítségére szoruljatok!

pappa # 2006.03.22. 21:29

A hölggyel gondolom nem voltak házasok,tehát vagy tett apai elismerő nyilatkozatot a párod vagy pedig a bíróság állapította meg az apaságot. Melyik is volt?

MissParis # 2006.03.22. 21:26

Igen, a mostani állás szerint Õ a vérszerinti apa. Így értettem.

pappa # 2006.03.22. 21:24

Igazi apán azt az embert érted, aki szeretne lemondani róluk, vagy valaki másra célzol? /Azért kérdem ezt, mert korábban felmerült, hogy tán nem is a párod az apa./

MissParis # 2006.03.22. 21:21

Volt már nekik pótapukájuk nem is egy... igazi apjuk meg VAN!

pappa # 2006.03.22. 21:21

Igy van, és ha szereted a párodat, akkor nem keseregni segítesz neki és nem az önsajnálatban állsz mellette.

MissParis # 2006.03.22. 21:19

Most komolyan csak arra megy ki a játék, hogy kiforgassuk a szavaimat?! Én ebben nem szeretnék részt venni, nem magyarázom a bizonyítványomat olyanoknak, akik nem bírnak jóindulattal fordulni egy másik EMBER felé... nem gondoltam, hogy itt is ezzel talákozom.

moamoa # 2006.03.22. 21:17

Azt gondolom, hogy ha ráadásul ismerik is a gyerekek az apjukat, mert már valamilyen szinten jelen volt az életükben, törődött velük, akkor még súlyosabb döntés anyagi okokból lemondani róluk. Ha jól számolom a párod 27 éves lehet, még bőven ívelhet felfelé az életpályája, kerülhet jobb anyagi helyzetbe . Sőt, erre szerintem, nagyobb az esélye, ha vállalja a már meglévő gyerekeket is, mint hogyha azon kesereg, hogy tönkre lett téve az élete.

pappa # 2006.03.22. 21:13

Arról nem is beszélve, hogy az ikrek kénytelenek apa nélkül nőni,ami iszonyú hátrány a számukra, lelkileg nagyon sokmindenben hiányt szenvednek... Ezen is kellene és lehetne segíteni...

pappa # 2006.03.22. 21:08

Azt irod,nem tudnátok elnézni, ha a gyerekek bármiben is hiányt szenvednének.Ha a párodnak sikerülne megszabadulni az apai kötelességeitől, melyek közül jelenleg azt gyakorolja csak, hogy gyerektartást fizet, akkor a gyerekek nyilván rosszabb helyzetbe kerülnének, és hiányt szenvednének ebben-abban. Akkor most hogy is van ez?

MissParis # 2006.03.22. 20:56

Szia! Nem mondtam, hogy akadályozza, csak jelentősen nehezíti. És azt sem mondtam, hogy 6 éve nem törődik a gyermekekkel. Teljesen más volt az a kapcsolat és teljesen más a miénk. Nekem elég biztató az, hogy szeretjük egymást. Mindenben támogatom, amit tesz, ezért vagyok mellette. Majd mindjárt jönnek a többiek, hogy ha embert akar ölni, abban is támogatom?... szóval azért vagyok Mellette, hogy a támasza legyek, remélem Te érted...

pappa # 2006.03.22. 20:55

MP, akkor jó. Akkor viszont kérjétek a kapcsolattartás szabályozását, és vigyétek a gyerekeket kéthetente korizni meg strandra. Anyuka el fogja engedni őket, olyan nincs, hogy nem. Nagyon jó lesz hidd el, sokkal jobb, mint most. Mindenkinek.

moamoa # 2006.03.22. 20:52

MP: Azt írod, hogy a párod és a gyerekei anyja között bizalmi kapcsolat volt. Vagy legalábbis a párod bízott abban, hogy a nő gyógyszert szed. Most veled van bizalmi kapcsolatban, azaz most benned bízik, hogy szeded a gyógyszert. Szerintem önáltatás azt hinned, hogy a ti családalapításotokat az akadályozza, hogy már vannak a pasinak gyerekei. Szerintem rossz döntés abban támogatni a társad, hogyan szabaduljon meg a gyerekeivel járó felelősségtől. Főleg ha azt akarod, hogy ő legyen a te gyerekeid apja is. Nem túl biztató a saját jövődre nézve egy olyan potenciális apa, aki már hat éve nem törődik a gyerekeivel.

MissParis # 2006.03.22. 20:48

Nem tudná. Én sem tudnám.

pappa # 2006.03.22. 20:45

Jól gondolom, hogy a párod nem tudná elnézni, ha a gyerekei bármiben is hiányt szenvednének? S te sem? Vagy tévedek?

MissParis # 2006.03.22. 20:40

Azért nem hagytam Pappa, mert valaki feszegette ezt a témát. Mellesleg igaz volt. És egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan fogan egy gyermek. Az én esetemben legalábbis nem lesz az.

MissParis # 2006.03.22. 20:38

Hát nekem elég rosszul esne, ha a kedvesem gumit húzna... de ez mindenkinek a magánügye... Azt hiszem, én itt be is fejeztem, segítséget nem kaptam a kérdésben, amivel idejöttem. Ez van. Majd megoldjuk valahogy.

pappa # 2006.03.22. 20:37

Az nyilvánvaló, hogy egy kétgyerekes apának kevesebb pénze van, mint egy független pasasnak. Hozzájárul az ikrei eltartásához és naná, hogy emiatt sok mindenről le kell mondania. Ha a gyerekek nem kapnák meg tőle a nekik járó pénzt, akkor nagyon sajnálatos módon ők kerülnének rosszabb anyagi helyzetbe, és ezt a kedves apuka bizonyára nem tudná elnézni, na és te sem, ugye?

Hagyd már azt a tablettát, meg a szegény pasi átverését. Rég volt, tán igaz se volt. És teljesen mindegy, hogyan fogant az a két kölök.