csopi2!
Hasonló cipőben járok, mint te. Az én volt férjemnek Kft-je van, 3 kocsmával, 4 alkalmazottal és azon ügyködik, hogy bebizonyítsa, ő nem képes fizetni az 50 ezer forintos gy.t. díjat, amit 3 évig fizetett.
Adtam be egy ellenkérelmet és viszontkeresetet, tettem pár bizonyítás indítványt, most nem részletezném (csak ha kifejezetten érdekel) hogy pontosan mivel bizonyítom az ellenkezőjét. Többek között én is beírtam azt, (úgy olvastam más is érvel ezzel) hogy eddig is tudta fizetni az 50 ezret, sőt ősszel két esetben előre fizetett, azaz kétszer 100 ezret tett a számlámra. Na, ezt neki is megküldte a bíróság, erre most a legújabb lépése az, hogy úgy tesz, mintha nem tudná fizetni. Egyszer tett 20 ezret, valamint most pár napja megint ugyanannyit a számlámra. Gondolom majd a bíróséágon jön a sírás-rívás, hogy ennyire szegény. Hát mit mondjak, nem vagyok nyugodt affelől, hogy sikerül nekem a bizonyítás. Ráadásul a bírónőt (egyszer volt tárgyalás) nagoyn közönyösnek ítéltem és sajnos ilyen véleményt hallottam róla mástól is. Kért környezettanulmányt, amit el is végeztek. A volt férjem az édesanyjához van bejelentve, így ott végezték el a környezettanulmányt. Közben meg a barátnőnél lakik, kiváló anyagi körülmények között.
Ő sem gondoskodik természetben sem a gyerekekről, én ezt beírtam, nem tudom hogyan fog mérlegelni a bíróság. Természetesen fel vagyok készülve, hogy II. fokra is megyünk, ha kedvezőtlen az ítélet számomra, én biztos, szerintem ő sem hagyná ki. Mivel a fő tevékenysége a vendéglátás, így a mérleg és a könyvelési anyag összeállításához nem kellett más, mint egy ügyes könyvelő. Így pont annyit mutat az eredmény, amennyit mutatnia kell, sem többet, sem kevesebbet. Így arra sem hagyatkozhatok. Ezt onnan is tudom, hogy egyrészt korábban én üzemeltettem az akkor még egy kocsmát, másrészt szakmámat tekintve mérlegképes könyvelő vagyok. :)