Tisztelt ügyvéd Úr!
Én most kezdenék bele a gyerektartásba.Ahelyzetünk egy kicsit bonyolult.A gyermekeim apja Egyiptomi.Kettő gyermekünk van.10 éves fiú aki szellemi fogyatékos és egy 6 éves kislány.Házasságunk csak az egyiptomi papirokszerint van aminek a felbontása jelenleg folyamatban van.A gyerekek itt születtek és itt lettek anyakönyvezve az apa nevére.
A válásunkhoz a kinti bíróság határozatára van szükségünk,de ez még nincs meg.A férjem le akar mondani a gyerekekről mondván így nem kell majd fizetnie semmit és ő azt mondja hogy a kinti bíroság dönt erről.De a gyerekek Magyar állampolgárok.
Illetve ha itt is lemond a gyerekekről akkor nem kell gyerektartást fizetnie?Ő a nevéről is leakarja venni őket.illetve ha automatikusan döntenek ott a gyerektartásról,akkor Magyar bírósághoz nem fordulhatok?Kérem segítsen
Nem tudok hova fordulni.
A nagykövetségen azt mondanak amit akarnak a vállás is nem véletlen történik ilyen lassan.Május hónapban voltam fent előszőr és most augusztus 7_én megyek megint.Nem tudom hogy bele lehet ebbe vonni a magyar törvényt is?
Előre is köszönöm válaszát
Tisztelettel:Fehérvári Katalin