Tisztelt Ügyvéd úr!
Teljesen igaza van, ne haragudjon kicsit ki vagyok már merülve idegileg... (egy kis kitérőként hadd írjam le az okát lévén, hogy sokszor már csak az Ön könyvében olvasottakra gondolva nem adom fel a reménytelennek tűnő harcomat: pénteken lesz a köv. tárgyalás, amin már szerepel az iskola szakvéleménye is, ezt viszont a feleségem befolyásolta, erről írásos bizonyíték van a kezemben, ezt már a Drága Derill kolléganőjével privátban le leveleztük, ezúton is köszönet neki, de ma megint megkaptam az önkormányzatnál - amit már annyi más helyen, hogy mit akarok én, én "csak" a gyerek apja vagyok, a gyereknek az anyjánál a helye... Most nagyon félek, hogy a bizonyítékom ellenére a negatív szakvéleményt el fogja fogadni a bíróság, holott a gyerek 90%-os félévit hozott haza és egyértelműen javuló tendenciát mutat minden téren, magatartás, aktivitás stb.)
Igen, két gyermekünk van és a nagyobbik az én gondozásomban áll (nincs elhelyezve, a feleségem ideiglenes intézkedés iránti kérelme - melyben a fiunk nála történő elhelyezését kérte elutasításra került, mivel az indoklás szerint ahhoz a gyermek veszélyeztetve kéne, hogy legyen), és igen, kiegészítő tartásdíjat kért, de az ő 70 ezres gyed-e és az én 280 ezres fizetésem között igen nagy a különbség. És még egy kis csepegtetés :-), feleségem édesanyjától anno ajándékba kaptunk 2,5 millió forintot, amit én most elkezdtem visszafizetni, és ezenkívül a külön tulajdonban álló házamon hitel is van, azt is fizetnem kell, ergo az a 280 ezer már nem is olyan sok... Persze tudom, átlag fölötti, így nem panaszkodni akarok, csak igazságtalannak érzem ezt az egészet, főleg, hogy a feleségemnek - ha nem is sok, de kb. havi 40 ezer körüli - eltitkolt jövedelme is van, én az elköltözése előtt felajánlottam a feleségemnek, hogy maradjon az én házamban, én elköltözöm a szüleimhez, de városon belül maradtam volna (vidéken lakom, Pesttől 20 km-re), így megoldható lett volna a heti váltás, és nem kéne ezt a "kinél lakjon a gyerek" harcot vívnunk. Amúgy kb. 120 ezret követel visszamenőleg.
Üdvözletem és további jó munkát kívánok: Szoszo35