"Jut eszembe: minden hitelfelvételnél van kezes és/vagy adóstárs"
Dehogy van. Miért ne vehetne fel valaki kezes és adóstárs nélkül kölcsönt?
"Jut eszembe: minden hitelfelvételnél van kezes és/vagy adóstárs"
Dehogy van. Miért ne vehetne fel valaki kezes és adóstárs nélkül kölcsönt?
Jut eszembe: minden hitelfelvételnél van kezes és/vagy adóstárs - ha esetleg jelzálog nincs is. Erről egy kukkot sem írt.
A nagyobb városokban majd' minden második sarkon van egy pénzintézetecske "aki" a BAR listásoknak is, a munkanélkülieknek is, a kisnyugdíjasok is stb., szóval csak annak nem aki nem kér - így a gyenge/felelőtlen ember könnyen bajba kerülhet.
Mert komoly bank nem áll vele szóba, főleg ha náluk előzőekben már vett fel személyi kölcsönt.
Ha a feleségednek van ingó- és ingatlanvagyona, akkor tőle fognak követelni, ahogy Mona megírta.
ObudaFan megírta.
Azt meg te sem tudhatod, hogy a jövőre nézve nem szakad-e rád az OTP - legalább is részben... Tehát azt hogy lesz-e hagyatékod azt ma senki sem tudja megmondani.
A feleséged azonban bajba kerülhet miattad mert a házastársak közt egyetemleges felelősségvállalás van.
Na jön itt hideg meleg. Csak kielégítő válasz nem :(
"Ha nem örökölnek semmit, akkor nem felelnek a tartozásokért.
Ügyvéd – Budapest
http://members.chello.hu/tarczay"
"Igy, lehet hogy az unokáid is nyögni fogja még a Te felelőtlenséged árát."
tehát egyszerűsítem a dolgot:
Hogy vihetem a sírba a tartozásom? Örökre?
... az lesz a Te hagyatékod.
Összességében szép nagy lehet az summa amivel tartozol... És a büntetőkamat és a járulékos költségek miatt bár vonják a jövedelmedből -és vélhetően a majdani nyugdíjadból is- valószínleg soha nem fog elérni a hiteltartozások egalizáláshoz.
Tehát amit magad után hagysz az lesz a te örökséged...
A feleséged a házassági vagyonközösség alapján bajban lesz/van, mert az együtt nevetünk együtt sírunk elv alapján amit nem tudnak tőled levonásba helyezni és/vagy árvereztetni, azt majd őtőle...
Azt hogy a majdani haláladkor a gyermekek mit is kezdenek a minuszos hagyatékoddal az a jövő zenéje, de vélhetően visszautasítják azt.
Igy, lehet hogy az unokáid is nyögni fogja még a Te felelőtlenséged árát.
Próbálj mellékfoglalkozást és/vagy másodállást vállani hogy mert a 33%-nyi "jövedelem" semmire sem elég.
"Mona"
laikus hozzászóló
Ha nem örökölnek semmit, akkor nem felelnek a tartozásokért.
Nos végig rágtam magam a fórumozók hozzászólásain, de csak megkérdem én is. Ha lehet e-mailben kérem a választ. Nem sokat vagyok gép előtt. (adosagcsapda@indamail.hu)
Nos pár éve 4-5 teljesen mindegy, felvettem vagy 11 banktól kölcsönt akkor még három munkahelyem volt. Most csak egy rossz:( Szóval nem is fizetem egyik hitelt sem. Háromszoros BAR listán is vagyok. De csak személyi hitel. Sem ingó, sem ingatlanom nincsen. Személyi vagyonom sincs. Esetleg...a fehérneműm :) Se mobil sem arany(zaciba) sem óra sem semmi.
A TÁRGY:
Most jött egy levél a bíróságtól hogy tartozásom behajtható. Fellebbezésnek helye nincs. Szóval vonják gondolom a 33%ot vagy mivel több bank van akár 50% ot is. Nos már a 33% is vonása is veszélyezteti a megélhetésem...nemhogy albérletet, de kaját nem tudok majd venni, a munkahelyre sem tudok bemenni. Tehát kirúgna éhen hallok. Ez nem is baj...jó volt.:)
Viszont van két fiam. Különélünk, de szoktam látni őket. Nos ha tőlem nem örökölnek semmit - akkor megkereshetik őket is a végrehajtók, hogy na tessék rendezni az adóságot ?
Vagy magammal viszem a sírba:? Mert ha szüleimtől sem öröklök semmit, lemondok róla, meg szerintem nem is hagynának rám semmit csak az unokákra, akkor sem büntethetők az én felelőtlenségem miatt ?
Ez a legfontosabb kérdés. Hogy viszem a sírba a tartozásom, és gyerekeim - veleségem hogyan mentesül a hülyeségem miatt.
Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm. Szükségem lesz rá, hogy békében nyugodjak ....
ObudaFan megírta a választ, ha nem érted az a te bajod.
Éppen ezt nem szeretném,hogy az exnejem kerülhessen döntési helyzetbe,/nem részletezem,miért/egyébként nem az volt a kérdésem lényege,hogy 2 éve milyen biztosítást kellett volna kötnöm.Nem lettem sokkal okosabb,de azért köszönöm.
Dönt helyette a túlélő szülője - a gyámhatóság jóváhagyásával.
Kérhetted volna azt a hitelfedelezeti biztosítást., havi pár száz forinttal lenne több az aktuális fizetnivaló és nem izgulnál majd' két évtizedig a családod valamint a kölcsöntartozás miatt...
Menj be a bankba és kérdezd meg, utólagos szerződésmódosítással esetleg nem lenne-e rá lehetőség?!
"Mona"
laikus hozzászóló
Nincs a szerződésben hitelbiztosítás,viszont adott helyzetben egy 18 évet be nem töltött örökös dönthet-e önállóan?
Az, hogy szerződés szerint fizessen tovább, máskülönben a bank felmondhatja a szerződést, és az örökség terhére végrehajthat. Hitelbiztosítást nem kellett kötnöd?
Üdv mindenkinek! A kérdésem a következő.2 éve felvettem egymillió Ft.jelzálogkölcsönt 20 év futamidőre.Ha a futamidő alatt történő halálom esetén a gyermekem még kiskorú,mit tehet a bank.A szerződést átnéztem,ilyen pontot nem tartalmaz.A gyermekem a lakásommal együtt örökli a tartozást is,de ilyen esetben mi a teendője?Köszönettel várom válaszukat.
De, a kocsi az házastársi közös vagyon, így a fele a tied.
Kedves ObudaFan,köszönöm a választ.
Tehát van egy lizingelt autónk jobban mondva a férjemnek van a nevén,viszont én vagyok az örökös aki az adóstársságot örökölte,és ha a fő adós nem tudja teljesiteni az egyösszegben immár közjegyzői uton követelt pénz összeget akkor mitfognak csinálni a mi kocsinkal ugye nem tehetik rá a kezüket és nem leszünk ingóság nélkül! mielőbbi választ várom.
Így van. Aztán te pedig a főadóstól követelheted a megtérítését.
köszönöm a válszt,obudafan! Tehát ha az apám után örökölt összeg kb. 1.500.000ft.-nak felelmeg akkor az örökölt adosság is elmehet a fent emlitett összegig.És igy addig az összegig köteles vagyok vllalni az örökölt adosságot?
Az örökös a saját öröksége erejéig felel a hagyatéki tartozásért. És a még így elúszott örökség értékét is lehet követelni a főadóson.
Sziasztok fórumozók!Kérek egy kis segitséget ,édesapám immár 4 éve meghalt.Örökösök négyen vagyunk,két bátyám,egy öcsém,és én!Viszont nemrég kiderült hogy az idősebbik bátyámnak 2002-ben jelzáloghitel kezesnek ment el az édesapám a tesómnak és annak feleségének!Ők viszont már gy ideje nem fizetik a jelzáloghitel törlesztőt,ezért a bank felmondta a velük kötött szerződést és a közjegyző minket örökösöket akar bevonni a hátralévő összeget kifizetésébe!Végrehajtást meg behajtást akarnak a mi nyakunkba varni!Kérden én mit csináljak,hogy engem kihagyanak az egészből,nem fogok a bátyám hülyeségéért én fizetni!
Kérek választ egy nagyon okos embertől!!!!!!!!!
köszönöm !
Ismét tanultam valamit!
De ha nem utasítja vissza, azzal is csak a közjegyző díját bukja.
Ebben az esetben a hagyatéki eljáráson visszautasítja "az" örökséget, vagyis az adósságot. Mert senki sem köteles a negatív örökséget felvállalni.
"Mona"
laikus hozzászóló
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |