szakdolgozat


manolo # 2005.08.24. 09:36

kedves Legislator!
köszönöm,hogy válaszoltál.
igen,megjelent mostanában többféle könyv is,de még azt sem tudom hogy építsem fel az egészet.Amihez nem nagyon találok anyagot:a nők és a gyermekek ellen elkövetett erőszak és bántalmazás az ókorban/középkorban.bevezetésként kb 8 oldalt kellene írni.amit találtam,néhány sor.

ez az egyik fő problémám.

Legislator # 2005.08.23. 11:40

Manolo, mintha megjelent volna a témáról egy könyv mostanság. Érdemes a Simek Kittyről írt munkácskát is kézbevenni.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2005.08.23. 11:39

Javaslom az MTA JTI által kiadott Lamm-Peschka főszerkesztette Jogi Lexikont. Esetleg belekukkanthatsz a Jogi Enciklopédiába (kis sansz), illetve a Pomogyi-féle Jogi Lexikonnak mondott valamibe, de ez a régi, Márkus Dezső-féle ötkötetes Jogi Lexikonból+a 80-as és 90-es évek joggyakorlatából válogat. A Márkus is alapforrás a történetre+rengeteg szakirodalmat ajánl. Ezeket minden szakdolgozónak ajánlom, akik joggal foglalkoznak.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2005.08.23. 11:35

Kedves Thetys!

Az Ítélőtáblához tudok egy történeti könyvet, majd ideírom az adatait. 8Talán Gábor János írta). Javaslom a Kerszöv CD Jogtár Jogi Bibliográfia adatbázisa mellett a MOKKA adatbázist is (www.mokka.hu). Egyébként a Kerszöv az Ogy. könyvtártól vásárolja az adatokat. Érdemes még elolvasni Maraffai Tamás barátom tanulmányát, ez a Collega folyóiratban megjelent 1999 körül.


Sunshine after the rain.

manolo # 2005.08.23. 10:21

sziasztok!

szakdolgozatot írok a családon belüli erőszakról.
első szakdolgozatom.
szívesen fogadok minden ötletet.
előre köszönöm segítségeteket.

manolo

Thetys # 2005.07.08. 08:19

sziasztok!
Segítségeteket kérném, hogy az Ítélőtáblákról hol találhatok anyagot. Próbáltam a google-n keresztül keresni, de több tízezer találtot hozott ki, aminek a nagy része a különböző döntésekről, határozatokról szól. Engem főleg a kialakulása, története érdekelne, és megjelenése, megvalósulása a polgári eljárásjogban. Jogszabályhelyek megjelölésével. Esetleg ötleteket várnék, honnan induljak.
Köszönöm!

mosolygó :) # 2003.11.26. 20:37

Mint már oly sokszor most is elsődlegesen a publikált döntéseket, azaz BH-kat tudom javasolni, valamint a cd jogtár jogi bibliográfiáját. Jó munkát :-)

szlaura19 # 2003.11.24. 15:43

Kedves Segítő!

Szakdolgozatot írnék a hetekben magánjog-szerződések,szerződés szegések témában.Adás-vételi és lízing szerződés szegésekre szeretnék példákat kapni,ha lehet.Nem nagyon tudtam ez ügyben hova fordulni.A témát pedig minél több példával kellene alátámasztanom.A példa lehet telekommunikációs,autós,ingatlanos...Bármi segítene. Előre is köszönöm!