Kedves Rexor!
Köszönöm az ötletet. Valamit mindenképpen tennem, kell mert ez az állapot már nem tartható fent sokáig. Megpróbálom, közvetett bizonyítékokkal alátámasztani az édesapám álláspontját :)
További szép napot!
Üdv,
Optimális
Kedves Rexor!
Köszönöm az ötletet. Valamit mindenképpen tennem, kell mert ez az állapot már nem tartható fent sokáig. Megpróbálom, közvetett bizonyítékokkal alátámasztani az édesapám álláspontját :)
További szép napot!
Üdv,
Optimális
Tisztelt Rexor!
Köszönöm, hogy velem együtt gondolkodik.
Az nem valószínű, hogy a testvérem jobb belátásra tér és elismeri a tartozását. Én arra gondoltam, megpróbálok közvetett bizonyítékokat gyűjteni, amik a kölcsönadásra vezethetők vissza. Pl.: Abban az időben ha jól emlékszem, a testvérem gyesen volt és a férje talán munkanélküli vagy épp vállalkozó volt. Ekkor vásároltak egy nyaralót és egy új gépkocsit...stb. Mit gondol ilyen közvetett bizonyítékokra lehetne alapozni?
Sajnos, közben az idő múlik és a szüleim minden megtakarított pénze és ereje a testvérem "laza" életének a finanszírozására megy el. Nagyon nehéz ezt a helyzetet 300 km-es távolságból, akár csak nyomon is követni. Valamint, nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a szüleim az unokáikért bármit képesek akár erejükön felül is megtenni- ez az este érzelmi háttere, ami szerintem szintén nem lehanyagolható :(
Köszönöm
Jobb lett volna, ha utalja, így az a baj, hogy nehéz lesz bizonyítani, hogy mi is történt valójában. Kölcsön lehet a felek akarata szerint, de mivel nem készült írásos szerződés erről, nehéz lesz bizonyítani. Nem tudom mekkora összegről van szó, de első körben lehetne fizetési meghagyást kérni a bíróságon (de itt is az a baj, hogyha ellentmondással él a lány, nem könnyű bizonyítani, hogy kölcsön nyújtása történt).
Kedves Rexor!
Én úgy tudom, hogy az összeget a húgom egy összegben készpénzben kapta meg az édesapámtól. Sajnos, nem történt átutalás...így könnyebben lehetne igazolni, hogy valójában ki költötte el a pénzt. Nagyon felzaklat ez az ügy, ezért talán nem fogalmaztam egyértelműen :)
Köszönöm
Kedves Optimális!
Csak az édespa részére koncentrálva nem tudom, hogy jól értem e dolgot. Apa felvette a kölcsönt, majd a kölcsön összegét továbbutalta a lányának?
Kedves Mindenki!
A történet szereplői egy "kedves" fiatal pár és a feleség édesanyja és édesapja.
A "kedves" pár két apró gyermekével szeretet volna lakáshoz jutni, ám nem volt megtakarított pénzük, ezért a szocpolra és a szülői házra felvett jelzálog hitelre alapozva, vásároltak egy házat. A dolog eddig rendben is lenne. A jelzálog hitelt az édesapa vette fel és az ő nyugdíjából vonódik azóta is. A "kedves" pár pedig megvásárolta a házat, de mivel még egyéb hiteleket is vett fel az új házra, és azokat nem fizették, azt rövidesen el is fogják árverezni. A "kedves" kislány megígérte az édesapjának, hogy a törlesztő részleteket utólagosan visszafizeti az apának, de erre 7 éve egy alkalommal sem volt példa. Az apa azóta is fizet. Az idősebb házaspár kapcsolata megromlott, ezért az apa egyedül nyögi a "kedves" lánya tartozását. 62 évesen minden nap azért kell fel, hogy előteremtse a megélhetéséhez szükséges pénzösszeget. A rezsi és a törlesztő részlet a teljes nyugdíját elviszi.
Az édesapa szerette volna ha a "kedves" lánya aláír egy elismervényt amin elismeri hogy tartozik az apának a jelzálogra felvett hitel összegével. A "kedves" lány ezt nem hajlandó elismerni, hivatkozva arra, hogy neki két kiskorú gyermeke van és amúgy sem tudja visszafizetni.
A jövő
Az édesapa aki, az én édesapám is sajnos, segítség nélkül már nem képes megoldani a helyzetét, ezért én segíteni fogok neki, de nem szeretném ha a testvérem ezt az esetet ilyen könnyen megúszná. Ha édesapám már nem él édesanyám fogja tovább fizetni a testvérem hitelét, aki szintén kis nyugdíjas. A húgom, a haza elárverezése után simán beköltözik a szüleim családi házába és nem fogja elismerni a tartozását édesapánk felé, valamint ha sajnos öröklésre kerül sor nem fog kiköltözni a családi házból, mert azt gondolja ő ezt megteheti.
A hitel felvételéről sajnos, csak későn értesültem, már nem tudtam tenni semmit. De a szüleim élete azóta összeomlott, az édesapám idős ember léttére minden nap dolgozik. Én nem tudok annyit segíteni rajtuk ami kihúzza őket a csávából és csak nézem, ahogy a testvérem az unokákkal operálva a nagyszülői szeretetre alapozva nyomorba dönti a szüleinket.
Megoldás?
A hitelszerződés megtámadása mivel a testvérem félre vezette a szüleimet? Mert amikor elvitte őket a bankba a szerződés kötésre kezesnek hívta őket, csak ott derült ki hogy ők a hitel felvevői. Úgy gondolom, erre nem lehet alapozni :(
A tartozást milyen módon lehet, és kell elismertetni a húgommal?
Várom, az ötleteket, mert én már nem nagyon látok kiutat ebből a helyzetből!
Köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
A szükséges sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezek a sütik biztosítják a weboldal alapvető funkcióit és biztonsági jellemzőit, névtelenül.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
Az analitikai sütiket arra használják, hogy megértsék, hogyan lépnek kapcsolatba a látogatók a weboldallal. Ezek a sütik segítenek anonim, statisztikai információt szolgáltatni a látogatók számáról, a visszafordulási arányról, a forgalom forrásáról stb.
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
A hirdetési sütiket arra használják, hogy a látogatókat releváns hirdetésekkel és marketingkampányokkal találkozhassanak. Ezek a cookie-k nyomon követik a látogatókat a webhelyeken keresztül és információkat gyűjtenek, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessenek meg.
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
Az egyéb kategorizálatlan sütik azok, amelyek elemzése folyamatban van, és még nem kerültek kategóriába sorolásra.
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |