„A párom az elöző èlettársi kapcsolatában amiben èlt az egy Kft.”
Itt hagytam abba az olvasást. Fuss neki mégegyszer!
Kft. - s kérdések
Tisztelt Fórumozók!
Olyan tèmában kèrnèm a segítségeteket hogy:
A párom az elöző èlettársi kapcsolatában amiben èlt az egy Kft.
A cégben a párom 10% rèszesedèse van.Nos amióta a párom velem èl a cègről egyáltalán semmit sem tud mert a volt èlettársa aki egyben a cèg ügyvezetője ès tulajdonosa semmiféle információt nem hajlandó vele megosztani ennek úgy 11 ève.
A minap az e-cèg betekintőn keresztül a cèg iratait nèzve bukkantam olyan információra hogy párom helyett többször is alá irtak alapító okirat módosításokat amik rendesen ügyvèd által ellenjegyezve lettek.
Ami a kèrdès lenne
Párom már nagyon nagyon szeretne kiszállni ebből az egèszből.Merre induljunk el?Mert a volt èlettársa beszèlni sem hajlandó vele így szinte kizárt hogy bár hogy is meg tudjanak eggyezni.
Az aláírás hamisítással kihez èrdemes fordulni?Ügyvèd? Rendőrség?
Valóban.
De talán ő volt az egyetlen tag is.
Az ügyvezető hunyt el? Hát akkor a Kft. tulajdonosa nevezhet ki újat, nem?
Kérni kell, és rendelnek a cégnek ügygondnokot, és működik tovább, mint rendesen.
Ha egy Kft. egyetlen ügyvezetője elhunyt és nincs törvényes örököse, mi történik a céggel és a cég tulajdonában álló ingatlanokkal?
Kedves Kovács_Béla_Sándor,
Köszönöm a választ, ha jól értem :), Ön szerint nem probléma. Ha jogerősen elveszítené végül a cég tulajdonos a pert, és a pótmagánvádlók arra hivatkoznának, hogy az ingatlan kellett volna legyen a követelésük fedezete / felszámolás indul, akkor sem törhetnek az ingatlan új tulajdonosának orra alá borsot?
Azon nem múlik.
Kedves Fórumozók!
Egyszemélyes Kft tulajdonosával szemben indított pótmagánvádas eljárásban a bíróság büntetőjogi intézkedésként korlátozást rendelt el az illető üzletrészének 100%-ára (ez a cégkivonatból látszik, állítólag az elrendelő határozat sem fejti ki ennél bővebben a korlátozás tartalmát).
Ennek a Kft-nek van egy ingatlana, ami eladó.
A korlátozás nem az ingatlanra van elrendelve, hanem az üzletrészre - az eladó szerint az ingatlan épp ezért forgalomképes. A tulajdoni lapon volt egy perfeljegyzés, mert első körben a pótmagánvádlók arra kérték a korlátozást, de azt a bíróság elutasította, így rövid időn belül a perfeljegyzés a tulajdoni lapról törölve lett.
Önöknek mi a véleményük, meg szabad vevőként venni ilyen ingatlant, amíg az üzletrész korlátozás hatályban van?
Köszönöm!
ssn84,
Inkább azt értsd meg, hogy homályos tényállásra, ahol te se tudod egyáltalán mi van, akkor mi honnan tudhatnánk az ügyedről mi itt bármit is?
Ha az a kérdésed, mire számíthatsz, akkor :
Btk.396.§ Költségvetési csalás, alapesetben 3 évig terjedő szabvesztés, minősített eseteinek 5-10 év között.
Ezen kívül végrehajtás, vagyontárgyaid lefoglalása, elárverezése, számlád inkasszója, fizetésed, jövedelmed letiltása.
Ezek LEHETNEK. Hogy mi lesz? Ki tudhatná azt...
Lehet, hogy nem hiszed, hogy a könyvelő hibás lenne! Nem is ezért vagyok itt, de az furcsa, hogy jun. 1-én még nem tudja átadni nekem a 2020-as mérleget!
Segítségért fordultam ide de nem igazán tud senki semmi használhatóval előállni! Nem állítottam, hogy én nem volnék hibás, tudom az vagyok! Most viszont a kiutat keresném ebből az egészből!
Segítségeket előre is köszönöm!!!
Beidézem az Art-t mikor szabhat ki 200% adóbírságot a NAV:
(4) * Az adóbírság mértéke az adóhiány, illetve jogosulatlan igénylés kétszáz százaléka, ha az adóhiány a bevétel eltitkolásával, hamis bizonylatok, könyvek, nyilvántartások előállításával, felhasználásával, illetve a bizonylatok, könyvek, nyilvántartások meghamisításával, megsemmisítésével függ össze.
Ugye nem kell mondani, hogy ezek nagyon súlyos dolgok. Ennek nem sok köze van a könyvelődhöz...
Tényleg hülye vagyok az egészhez! Az áfát nem duplázták hanem a 20-as év az egyik fele a másik a visszadobott számlák és arra jött még 200%-os büntetés! 20-as évre nem keletkezhetett ennyi áfa! A könyvelőm valamit nagyon elszúrt! Nagyon félek attól, hogy mint magánszemély mire számíthatok!?
Ilyen mértékű büntetést a NAV egy esetben szab ki: ha a számla fiktív volt, ergo nem történt semmilyen szolgáltatás , mégis levonásba került az áfa (ezért mondom, hogy a történet nem kerek). Fiktív számla befogadása pedig már nagy valószínűséggel kimeríti a költségvetési csalás fogalmát is. Ha kimeríti a költségvetési csalás fogalmát akkor az már bűncselekmény, ha bűncselekmény akkor a saját vagyonoddal is felelsz ezért.
Nem titkolok el semmit! Segítséget szeretnék kérni! Van egy áfatartozásom (visszadobott számlákból) amit nem fizettem be mert kértem fizetés könnyítést de azt elutasították és ugyan abban a levélben kB a négyszerese lett az egész amiből az áfát megkétszerezték a többi a büntetés!
De az alapkérdésre visszatérve: ha nincs bűncselekmény magánszemélyként nincs mitől félned, csak az ügy furcsa nekem.
Mivel azt írod, hogy büntetést is kiszabtak gondolom itt már jogerős határozatról van szó. Elég sok lehetőség lehetett volna itt: jegyzőkönyvi észrevétel, fellebbezés, és végül a bírósági szakasz, ha jogszabálysértő a döntés. Nem tudom ezeket miért nem léptétek meg, de gondolom alapos ok volt rá (vagy valami más van a háttérben, amit nem akarsz megosztani..).
Bocsánat, de nem igazán értem! Mit tudok most tenni? Magánszemélyként mire számítsak! Könyvelőm nem tud semmi használható segítséget adni! Elnézést, hogy értetlenkedek de nagyon hülye vagyok az ilyen jogi ügyekhez!
Nem pont úgy lesz. Ilyen indoklással nem minősítik megalapozatlannak az ÁFA levonását. Az adóhatóság ugyanis az ügyletek gazdaságosságát, ésszerűségét nem vizsgálja. A valóságosságát annál inkább.
Nem vontunk le kétszer áfát! A NAV azért dobta vissza a számlát mert szerintük nem volt indokolt alvállalkozó bevonása!
Az alapproblémára visszatérve: mi az hogy "visszadobott számla"? Kétszer vontatok le az áfát ugyanazzal a számlával?
Felszámolást még nem indítványoztam!
Kezdő kft-s vagyok gyenge könyvelővel! Sajnos ez már így alakult! A kérdésem az lenne, hogy magánszemélyként mire számíthatok? Kétgyerekes családapaként nem szeretném elveszíteni a házunkat!
Indítványoztad már a felszámolást?
Egyébként ha nem bűncselekménnyel idézted elő azt az adóhiányt, akkor nincs szankció. (Az is igaz, hogy ha nem követted el a költségvetési csalást, akkor szerintem az adóhiány se lenne megállapítható.)
"Az attól függ, miért bírságolták meg a céget. Nem feltárt adóhiány és járulékai az a "bírság"?"
Igen, visszadobott számla és ebből adódó áfa tartozás! Az áfát megduplázták és még büntetést is kiszabtak, miután nem tudtam időben befizetni! Kértem fizetés könnyítést amit elutasítottak!
Az attól függ, miért bírságolták meg a céget. Nem feltárt adóhiány és járulékai az a "bírság"?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02