Kft - tagok nem beszélnek


vanda24 # 2006.01.11. 18:08

Köszi Lala és Fan:))

ObudaFan # 2006.01.11. 17:04

Kezdeményezzen törlési eljárást a cég ellen, ha az elérhetetlen. A kérelembe - a későbbi félreértések elkerülése érdekében - ezeket a problémákat - leszámítva, hogy nem ő fizette ki a saját törzsbetétjét - le is írhatja. Ha a cég elérhetetlen, meg fog szűnni, és ő sem lesz tag.

_Lala_ # 2006.01.10. 16:04

Hát, ebben az esetben beszélni kell a másik két taggal, hogy "papíron" eladja az üzletrészét a másik két tagnak, az eredeti névértéken, de a pénzre nem tart igényt. Ez a másik két ürgének nem sok pénzébe kerül (szerződés, ügyvéd, cégbíróság), de ennyit minimum be kell vállalniuk.

vanda24 # 2006.01.10. 15:58

Kedves Obudafan!

Az lenti problémával kapcsolatban,továbbra is változatlan a helyzet.
Érdekesség még az ügyben,hogy ez a harmadik tag úgy lett 25%-os üzletrésszel tag a Kft-ben,hogy egyetlen fillért sem fizetett be törzsbetétként.
Mivel egy igen speciális szakterületen nagy szakértelemmel rendelkezik,viszont nem volt 500ezer forintja,és nagyon szerették volna őt tagként ,befizették helyette.
Most viszont mivel semmi kapcsolat nincs és talán nem is működik a Kft. egyszerüen szeretne az egészből szabadulni.
Gondolom üzletrész átruházás lenne a megoldás,de ez nem jelent majd számára később SZJA és egyéb adózással kapcsolatos problémákat?
A tagok talán még tartanak is tőle,hogy ilyen könnyelműen befizettek helyette 500ezer forintot.
Persze neki semmi követelése nincs,csak nem akar tovább tag maradni:)

ObudaFan # 2006.01.02. 20:43

Az ügyvezető köteles őt tájékoztatni ezekről a kérdésekről. Ha ezt nem teszi, a cégbíróságtól lehet kérni, hogy kötelezze erre, ez pedig végrehajtható lesz. Ez azért lenne fontos, mert valóban úgy tud a 3. tag szabadulni, ha eladja az üzletrészét, csak az nehéz úgy, ha nem lehet tudni, mennyit ér.

vanda24 # 2006.01.02. 20:24

Sziasztok!

Mi van olyankor,ha van egy Kft.amely fél éve alakult három taggal és most két tag akik egyébként házaspár nem beszélnek a harmadik taggal.(a harmadik tag 25%-os üzletrésszel rendelkezik)
Ez a személy békésen szeretne elválni tőlük,és a Kft-től is hiszen munkát úgy sem tudnak közösen végezni ilyen megromlott viszonyban.
A legegyszerűbb lenne az üzletrészének az átruházása!?
Jelenleg semmit nem tud a Kft.működéséről,tehát fogalma sincs,hogy pl.volt e valmilyen bevétel az elmúlt hónapokban.
Van valalkinek valami jó ötlete?

Köszi:Vanda