Végrehajtási jogi fórum


zsofar # 2010.05.10. 17:32

S nekünk a banktól kapott papíron rajta van hogy ha Ők lesznek a tulajdonosok nem terhelhetik Végrehajtási joggal az ingatlant . Még vagy 6 év van a Lízing addig nincs gond ?

W

zsofar # 2010.05.10. 17:27

S ez mit jelet ? Mire számíthattunk ? hiszen a bank lesz a tulajdonos nem ?

W

végrehajtó1 # 2010.05.10. 17:23

zsofar

Mivel a tulajdonjog fentartásával adjátok el ezért a vhjog rajta lesz.

végrehajtó1 # 2010.05.10. 17:17

SZONU
A végrehajtónak kötelessége pontosan megmondami hogy mennyi atartozás és hogyan áll az ügy.Menjen be jegyzőkönyveztesse ezirányú kérelmét.Választ fog kapni.De ne hagyja magát.
Ha ketezckedik akkor írjon avégrehajtói kamarának és a megyei biróság elnökének.

zsofar # 2010.05.10. 17:16

Sziasztok .
Most teljesen megvagyok zavarodva . Kérem segítsetek !

Volt egy kérdésem ami így szólt : „A történet a következő: A jelzálog hitelünket nem tudtuk fizetni. A bank felmondta a hitelt de a bank csoportjába tartozó bank felajánlotta hogy megveszik az ingatlant és Lízing keretén belül törleszthetjük tovább a fennmaradó összeget.A tu­lajdoni lapon. 2010.februárban szerepel széljegyként a tulajdon bejegyzés iránti kérelem és én és a feleségem tulajdonjog fenntartással történt eladási kérelme. Közben sajnos a volt munkahelyem felé keletkezett tartozásom végrehajtásra került és 2010. áprilisában Végrehajtási jog bejegyzési kérelem szerepel széljegyként.
Kérdésem most így a rangsor elve alapján a végrehajtási jogot elfogja utasítani a földhivatal ?”

Dr. Mohos Gábor ügyvéd

válasza ez volt : IGEN.

Az ingatlanjog.hu meg az alábbi választ adták :

„tisztelt Zsolt!
Nem, az ingatlant a vh. terhelni fogja.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd ”

Most akkor mi az igazság ? Holnap 9 -re kell mennem a végrehajtóhoz.

Sürgős választ kérek .

W

ingatlanok # 2010.05.10. 14:07

A végrehajtó levele előtt nem kapott semmit? Mennyi idő volt, míg eljutott az ügy végrehajtásig?

SZONU # 2010.05.10. 12:47

Jogi segítséget szeretnék kérni végrehajtással kapcsolatban.
A bátyám elment kezesnek egy rokonnak. Természetesen nem fizetik a hitelt és már kapot levelet a végrehajtótól hogy a rokon ingatlanával kapcsolatban a végrehajtást kezdeményezték .
A bátyám fél hogy annyira elhúzódik az ügy hogy nem fogja fedezni az ingatlan ára a fennmaradó hitelt, mert addig is rakódik rá a büntető kamat.
Megkereste a végrehajtót, hogy adjon tájékoztatást arról hogy áll az ügy. Csak annyit mondott neki forduljon a földhivatalhoz és semmi mást.
Merre érdemes elindulni?

True North # 2010.05.10. 12:15

Végrehajtást kérőként kell-e ismételten előleget fizetnem a végrehajtónak, ha az adós lakcime változik?
A 2. végrehajtó nem kért előleget, a 3. kér, pedig az adós már egy 4. végrehajtó területén lakik.

Vh. kifogásomra válszolva a biróság szerint fizetni kell, mert az adós lakcimváltozása új üggyel egyenlő, én pedig a törvényben nem találom egyértelmüen, hogy mi a helyzet. Fellebbezzek?

monalisa1 # 2010.05.08. 16:08

Egyetlen lehetséges "menekülési út" mielőbb munkát találni., a munkajövedelem 33%-a vonható le, többes tartozás esetén max. 50%.

A tartozás ha a végrehajtó "úgy akarja" soha nem évül el - és ennek érdekében bizonyára tesz is, illetőleg míg visszafizetésre nem kerül a tartozás a kamatokkal és a végrehajtási költséggel együtt.

Azt tisztázni kell, hogy miért csak 100e Ft az aktuális követelés.

Külön írom: az önkormányzattól kérj lakásfenntartási támogatást., havi pár ezer forint valamelyik közüzemi számla kifizetésénél.

"Lisa"
laikus hozzászóló

dazso # 2010.05.08. 12:49

Tisztelt Végrehajtó!
Több banknál van lejárt hiteltartozásom, amit már két éve nem tudok fizetni. Eddig gyesen voltam, most munkanélküli járadékot kapok. A tartozás több millió forint, amit valószínűleg soha nem tudok kifizetni. Lakásunkat, autónkat már rég eladtuk, jelenleg önkormányzati lakásban élünk két gyerekünkkel. Most jutottunk el oda, hogy az egyik végrehajtó(két év után) fizetési meghagyást bocsátott ki. Az ottani tartozás majdnem egy millió forint volt, de csak 100.000 Ft-ot követelnek most tőlem. Mi ennek az oka? Meddig mehet ez az egész? Életem nagyon nagy hibájának tartom, amit évekkel ezelőtt elkövettem, hogy annyi hitelt felvettem. Egyszerűen nem tudok rajta változtatni, lehetőségem sincs, hogy valaha visszafizessem azokat a hiteleket. Vége lehet ennek valamikor? Ha egyszer el tudnék menni dolgozni, akkor meg le fogják tiltani a fizetésem teljesen. Szóval rosszabb, mintha börtönbe kerülnék, mert egyszerűen kilátástalan a dolog. MInden napom rettegésben élem, többször volt idegösszeomlásom, olyan, mintha egy dobozba lennék zárva örök életemre. Egyik napról a másikra élünk, nem tudom, hogy a gyerekek mit fognak szólni hozzá, hogy ha a tévét is elviszik a lakásból. Ügyvédre nincs pénzem, és szerintem egy ügyvéd sem tudna mit tenni a jogos követelésekkel. Mit tehetnék ebben a helyzetben?

ingatlanok # 2010.05.08. 10:24

Akkor ingatlan- és gépjármű-nyilvántartásban sem nézhet utána, mi van az adós nevén?

nandy # 2010.05.08. 09:50

A behajtónak nincs végrehajtási joga, az csak a végrehajtónak van.

De ha pl. olyan hitelszerződést írtál alá, melyben hozzájárulsz az inkasszóhoz, akkor a jogosult letilthat a bankszámládról.

ingatlanok # 2010.05.08. 07:42

Behajtó hozzáférhet a bankszámlához?

végrehajtó1 # 2010.05.07. 21:19

Tilthat-e le a fenmaradó összegből pénzt a hitel fizetésére.

a letíltás 50%-ig mehet.Ha a gyerektari nincs 50% akkor van lehetőség a személyikölcsöntartozás letíltásának.Egyébbként minden más esetben sorba lesz állítva a letiltás.
Ez csak akkor igaz ha a gyerektarit letiltás utján fizeti és nem önként adja fel.

harcos5 # 2010.05.07. 20:08

T. Végrehajtó1!

Személyi kölcsönöm van 2X44ezer ft volt az összeg(kezes és fedezett nélküli).már egy éve nem tudom fizetni mivel elvesztettem a munkahelyem.3 hónapja van újra állásom.Nincs a nevemen semmi(autó,ingatlan,telek stb)Behajtótol jött papír a bankszámlámról vonják le a tarozást de nincs rajta pénz.
Közben gyerektartást is kell fizetnem kettőt az egyik gyermek sajnos beteg igy neki magasabb az összeg.
Mit tud tenni ilyenkor a végrehajtó,ha van már hivatalos munkám,de fizetek belőle gyerektartást.
Tilthat-e le a fenmaradó összegből pénzt a hitel fizetésére.

Válaszokat előre is köszönöm

monalisa1 # 2010.05.07. 19:10

Az adós az átíratással (= ajándékozással) fedezetelvonást követne el mely büncselekmény. Ezzel együtt az ügyletet a bíróság semmisnek nyílvánítja.

Az adóssal szemben fizetési meghagyást kell kezdeményezni a bíróságon - ha nem fizet per lesz a dologból., a jogerős itélettel már fel lehet keresni a bírósági végrehajtót.

Külön kell kérni ill. lehet kérni a bíróságot hogy az adós házára a földhivatalban rendeljenek el perzárlatot, hogy a jogvita végéig semmiképp se tudja azt elpasszolni.

Javasolnám ügyvédet fogadni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

gemel # 2010.05.07. 13:37

Jo napot kivanok. Szeretnem megtudni, hogy magan tartozas eseten kerheto-e csaladi hazra arverezesi eljaras, ha igen, az mennyi ido alatt zajlik le? Meg valamit; ilyen esetben ha az ados atirja a hazat mas nevere/pl.gyerek/ akkor a kovetelonek van-e lehetosege tovabb kovetelni?Koszonom a valaszt.

nandy # 2010.05.06. 14:52

gajda:

ha már hat éve folyik az EON-os ügy, akkor nehéz elhinni, hogy korábban nem tudtál róla.
Az kevés, ha a hagyatéki eljárás során nem veteted a listára, sőt! Az, hogy a hagyatéki eljárásban nem vették leltárba, az nem akadálya a végrehajtásnak.

Korábban kellett volna gondolkodni, mert ha az adósság meghaladja az örökölt vagyon mértékét, akkor inkább vissza kellett volna utasítani az örökséget...
Most már mit tehetsz? Nagyjából semmit.

Annak esetleg utána lehetne még járni, hogy az eltelt 6 év alatt kit és mikor értesített az EON, a bíróság és a végrehajtó, valamint hogy mikor indult a végrehajtás?

végrehajtó1 # 2010.05.06. 13:30

igen

balazs69 # 2010.05.06. 13:25

Értem. Kártérítésit?

/Köszönöm/

végrehajtó1 # 2010.05.06. 12:31

Nem büncselekmény.Neked pert kell indítani a vh kérő ellen, mivel nem jelentette be a követelése csökkenését,megszünését.

balazs69 # 2010.05.06. 12:29

Kedves Nandy!

Úgy tűnik rendeződnek a dolgok. Csak egy kérdésre kérnék tőled választ,ha időd engedi.

  • Akkor, ha a vh kérő tudatában van annak, hogy nincs követelése, és nem jelenti be a végrehajtó felé, az bűncselekmény-e? Ha igen,akkor mit követ el az illető?

Szeretném lezárni a dolgot,nem akarok büntetőt indítani,ha nem muszáj, de jó lenne tisztán látni.Az milyen indok a végrehajtás folytatására, hogy "hát én nem tudtam, hogy a végrehajtás tovább folyik".(elfogadja-e a bíróság egy büntetőben)
Szeretnék békében élni az én kis családommal, de ha nem hagynak minket békén és jogtalanul kárt okoznak ezután is,akkor valamit lépnem kell.Lehet hogy én nem tudom másképpen leállítani sajnos a rosszhiszeműséget majd.

gajda22 # 2010.05.06. 09:03

Sziasztok..
Kérdésem a következő lenne..

2009.apr. elején halál esett miatt örököltem.. Közjegyző előtt szépen aláírtam ,mit örököltem..Adósság persze nem volt feltüntetve..utólag 2010.januárjában kezdett nekem a végrehajtó írogatni , hogy örököltem egy EON tartozást még anno, ez egy 100 ezer forintos adósság lenne, de mivel 6 éves már lassan az ügy igy közel 600.000 forintot követel most tőllem a végrehajtó..Nem értettük miért nem értesítettek időben az adósságról, mikor még lett volna nekem miből rendeznem az útólagos tartozást, de én minden pénz házfelújításra költöttem...Ha 6 éves ügy, akkor a közjegyzőnek is kellett volna értesíteni erről de semmi..Persze mi megfellebeztük de jobb lett volna ha nem, mert semmi pozítivum.. Most az van, hogy beterhelte ezt az összeget, a házamra, a földeimre, (2 föld eladásából tudnám rendezni ezt az egészet, de ő beterhelte, így elsem tudom adni, minden vevő megriad ettől hogy terhelve van) , próbáltam vele írásban szépen, élőben szépen kértem részlet fizetést, semmit sem kaptam, ki kell perkálni kész, megértem, de 3 havi részletet adna? Nem tudok 3X 200 ezer forintot igy kifizetni, sőt most hogy fellebezgettünk ideges lett, ma kivonta a kocsimat a forgalomból, persze nem jött megse nézte a kocsit, csak szépen küld egy papírt, kocsit lefogalta,rá egy hétre a papír az az ma, hogy kocsi rendszámát és forgalmiját adjam le , mert kivonta ideglenesen a forgalomból a kis okmányirodás barátjával..Köszönöm szépen, pont most akartam eladni a kocsit, most már ezt sem tudom, persze így jó a magyar államnak mert semmit nem tudok eladni csak a kamat nő, mindent elvesztek, addig kamatoztatja az egészet mig elveszik a házamat! Köszönöm mátészalkai kedves végrehajtó úrnak Tarcsa László-nak aki tönkretette az életemet..Azért írtam ide mint független jogi szakértők, Önök szerint jogos e ez az egész? Vagy ennek mi a folyamata?
Köszönöm a választ előre is!!!!!

balazs69 # 2010.05.05. 18:52

Kedves Nandy!

Köszönöm és bízom a szakmai tudásodban. Csak kérdezném, hogy ha a követelés nem jogos, megszüntette a bíróság a jogalapját, akkor is engem kellene hogy terheljen a végrehajtó díja?
Ez nekem így nem egyértelmű. Először is a VH lapon az van, hogy előzetesen nem végrehajtható. Akkor miért van végrehajtás? Hiszen közben a bíróság ítéletet hozott és 2008-tól visszamenőleg hatályon kívül helyezte azt az ítéletet, amire hivatkozik a vh kérő.

A vh kérőnek szerintem már a másodfokú ítélet kézhez kapásakor kellett volna jeleznie, hogy már nincs követelése. De ezt nem tette meg, eltelt 3 hónap. erről én nem tehetek, arról sem hogy elszámolták és ez miatt gondolták azt, hogy még van követelésük. Egyszerű matematika, de mégiscsak elszámolták.

A pláne az a történetben, hogy a másodfokú bíróság kérdezte a vh kérőt, hogy folyik-e ellenem végrehajtás, mert ha igen, akkor az így az ítélet alapján nem releváns. A vh kérő azt nyilatkozta szóban, hogy nem. Így ezért ezzel nem kívánt foglalkozni a másodfok, mert ez alapján nem látta értelmét külön határozatot hozni ebben.
Viszont kiderült, hogy ez nem volt igaz, hanem a háttérben volt egy végrehajtás beadva előtte pár nappal.Tehát nem csak engem vágtak át ezzel.

Én a becsületes dolgokat szeretem, ezt a dolgot így nem, még akkor sem, ha ez jogilag helyes.

A vh költség szerintem a vh kérőt terheli akkor, ha nincs követelése. Nem így van?

nandy # 2010.05.05. 14:59

Nem biztos, hogy megszűnt a követelésük, mert azzal, hogy végrehajtásra adták az ügyet, a tartozásod nőtt a vh. költségeivel. Azt is ki kell fizetnie valakinek.

Ha a vh. kérő bejelenti, hogy a követelése kiegyenlítésre került, akkor neki kell elszámolnia a végrehajtóval a költségeket illetően.

Tehát elképzelhető, hogy a vh. kérő felé kifizetted a tartozásod, de a vh. költsége még lóg a levegőben, így továbbra is tartozol.