Családi házról van szó és persze lakottan. A 3 testvér tulajdonbában van egyenlő arányban. De ha rárakják a végrehajtási jogot és már meghaladta az ingatlan részarányos értékét akkor mit tehet? Mit vesz el ha semmi nincs?
Végrehajtási jogi fórum
„Az nem irreális dolog picit,hogy 1.250.000 ft megfizetés miatt közel 4 millió ft értéket lefoglaljon??”
Egyáltalán nem! Sőt, az eredeti tartozás egy-két év alatt a duplájára is emelkedhet, majd még tovább...
Az talán egy picit jobb hír, hogy bár a te ingatlanrészedre be fogják jegyezni a végrehajtási jogot, de nagy valószínűséggel nem fogják tudni elárverezni, mert ki venne meg egy harmad részt, ráadásul lakottan (gondolom, a lakásotokról beszélsz)?
Azon viszont érdemes lenne elgondolkodnod, hogy mit csinálj a továbbiakban. A felmondott hiteled miatt esély sincs arra, hogy máshonnan hitelt szerezz. Ott van még az autó hitele is, ha azt sem tudod fizetni, előbb-utóbb mindenképp elveszik.
Az idő múlásával pedig emelkednek a kamatok, végrehajtás költsége, egyre nehezebb lesz kikeveredni belőle. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jobb lenne mielőbb rendezni a tartozásod, mert szabadulni másképp nem fogsz tőle.
Az nem irreális dolog picit,hogy 1.250.000 ft megfizetés miatt közel 4 millió ft értéket lefoglaljon??
Ha már végrehajtónál van az ügy, akkor csak rajta áll... Van, aki 1-3 hónapon belül elintézi, mások többet várnak. De az tuti, hogy az autódat, ingatlanrészedet mindegyik lefoglalja.
Katalin.
Köszönöm a tájékoztatásodat,annyit kérdeznék, hogy az első végrehajtói papír után amit megkaptál mennyi idő alatt kerülnek árverezésre a dolgok? Azért,hogy mennyi időm van megoldást találnom a dologra. Ez volt az első felszólítás..
Kova 77!
Bocsi hogy "beleszólók", de ilyen helyzetben vagyok, az tuti, hogy az autódat lefoglalja, és valószínű, hogy a lakás tulajdonrészedet is, majd elárverezi!!
Az meg nem érdekli, hogy az autód hiteles, te fizetheted tovább a hitelt a banknak, vagy törlesztve, vagy egy összegben.
Hidd el én már mindent végigzongoráztam, hogy legalább a hiteles autómat megmentsem, de a mai nap folyamán végig kell néznem, ahogyan a saját udvaromon elárverezik! :(
Nem okoskodásként írtam, csak saját személyes tapasztalatból, de azért olvasd el olyan emberek írását is, akik jogilag is értenek hozzá!
Tisztelt végrhajtó.
Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy ma kaptam egy felszólítást a végrehajtótól,miszerint be kellene fizetnem 15 munkanapon 1.250.000 ft-ot egy banki tartozás miatt. Mivel ezt az összeget én képtelen vagyyok kifizetni pláne ennyi idő alatt mi az amit fog tenni a végrehajtó és mi az amit én tehetnék. Van egy ingatlan ahol résztulajdonos vagyok 33%-ban az ingatlan értke 9 millió forintra tehető,állásom sajnos nincsen ezért is kerültem ebbe a helyzetbe,van egy autó /ami a banké/ de a nevemen van kb 800.000ft még a hitel rajta a mai árfolyamok szerint, az autó értéke a piaci árak alapján kb. 700-800.000 ft-ra tehető. hitelt nem kapok,pláéne ilyen rövid határidővel,és bejelentett munkahelyem sincsen. Alkalmi munkákból tartom fenn magam valahogy. Mi következik,vagy mit tehetek ez ügyben?
Köszönettel: Kovács Ferenc
Tisztelt végrehajtó1
Köszönöm a válaszát !!!!
Előbb-utóbb a nyugdíjból fogják levonni a tartozást, több hitelező esetén 50%-ot. Ha a feleséged adóstárs valamelyik hitelben, akkor az ő béréből is vonhatnak 50%-ot.
A lakást akkor is elárverezhetik, ha más bank jelzálogjoga rajta van. Nincs menekvés.
A 8 mFt-os hitel felvételét még rosszabb ötletnek tartom... adósságból adósságba... bár nem csodálkozom, hiszen ha képes voltál a lakáshitel mellé még (5 db!!!) bevásárló- és egyéb hitelkártyát is igényelni...
Üdv.
Nyugdíjas vagyok havi110.000ft kapok
Nyugdíjkiegészítő foglalkozásom van, vállalkozó vagyok.havi 30.000ft körüli hasznos bevételem van.
Jelzálog hitelem van amit eddig rendesen fizetem.havi 40.000ft
Két éve vettem fel 3.500.000ft-ot svájci frankban
Most 5.000.000ft körül van a tartozásom,a forint gyengülése miatt.
Öt különböző banknál van bevásárló-hitelkártyám.
Most már havi 150.000ft a törlesztörészletem.
Ebben a hónapban nem tudtam befizetni a 150.000ft-ot mert közösköltség,villany, gáz,víz,fűtésdíj elmaradásomat kellet rendeznem.Feleségem minimálbért keres ami a megélhetésünkhöz is kevés.
A lakáshitelt együtt vettük fel.
10 éves kislányunk van.
Ha ezekután csak a lakáshitelt törlesztem kifizetem a rezsit akkor a hitelkártyás tartozásom miatt a bankok elárverezhetik a lakásomat? A Lakásom 5.000.000ft-ot ér és csak az a bank van jelzálogilag bejegyezve aki a kölcsönt adta.
Megkerestem a bankokat telefonon de nem ad haladékot,és fizetési könnyítést egyik sem.
Ha az összes hitelem egy bank átvenné ami 8.000.000ft
akkor havi 100.000ft részlettel tudnám fizetni.
De mindenkinek ingatlan fedezet kell ami nincs.
Autom sincs.
Mit tegyek, mire számítsak?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.
urbi62
zért jobb lett volna nevesíteni a z ingó vagyont.De szerintem nem .
Tisztelt végrehajtó1 nagyon szépen köszönöm a gyors választ, megnyugtatott !!
Még egy buta kérdés: 5 éve házasodtunk össze a férjemmel akkor készíttettük a szerződést, abba nem lehet belekötni, hogy azóta hátha vett a férjem valamit ?
Mármint a végrehajtó nem köthet bele ????
(a szerződésben az áll, hogy bútorozott családiház az én tulajdonom plussz az autóm)
„Ilyenkor ha kijön a vh. akkor is végrehajt a lakásban levő ingóságokat, mert ide van bejelentve vagy csak az autóját ????
Hogyan védhetem meg a saját tulajdonomat vh alól ????”
Kimehet mert ott lakik de elé kell tenni a h.szerződést.Így aggódalomra semmi oka nincs.Csak az adós vagyonát vonhatja vh alá.
Segítséget szeretnék kérni !!!!
Férjem önhibáján kívül (GYED ideje alatt TB adminisztrációs hiba kapcsán) nem fizetett gyerektartást(levonós), bírósági végrehajtás alá került, mi befizettük utólag egy összegben a tartásdíjat, jelenleg a megszüntető eljárás folyik, de nagyon megijedtem a végrehajtástól, mivel házassági szerződásünk van a férjemmel, hogy neki semmi féle tulajdona nincs sem a házban, mint ingatlanban, sem ingósága nincs.Csak egy autója az p nevén.
Ilyenkor ha kijön a vh. akkor is végrehajt a lakásban levő ingóságokat, mert ide van bejelentve vagy csak az autóját ????
Hogyan védhetem meg a saját tulajdonomat vh alól ????
Köszönöm előre is a segítséget !!!!!!
nandy, köszönöm a választ, most már csak az a kérdésem, hogy vhol azt olvastam, hogy a végrehajtónak újra kell kalkulálnia a bérét, jutalékát, a megegyezésnek megfelelő, befizetett összegnek megfelelően, ugye a jutalék az 5M forintig 10%, tehát azért nem mindegy, hogy 1,4 millió vagy 860.000 forint 10%-át vesszük
ez mennyire igaz így
üdv
endre
rendy:
Mivel már a végrehajtónál van az ügy, így mindent ki kell fizetned akkor is, ha a vh. kérővel másképp állapodsz meg.
lehet egyezkedni a végrehajtóval, hátha enged valamit, de nem köteles!
Ha te a vh. kérőnek teljesítesz, akkor ő is egyetemlegesen felel a vh. költségek megtérítéséért! Meg sem lehet addig szüntetni a vh. eljárást, amíg nincs kifizetve a végrehajtó díja.
Kedves Végrehajtó, segítségét szeretném kérni egy kérdésben:
Tanulmányi szerződéses per, elvesztettem...
Kaptam egy Felhívást a lakcím szerinti önálló bírósági végrehajtótól, hogy x napon belül a számlájára fizessem meg a következő költségeket :
tőke: 868000
kamat:530000
készkiadás:21000
ált. költségáltalány:14000
egyéb költség : 8700
munkadíj : 39000
m.díj DSZ 10/11 szerint: 4000
költségáltalány : 21000
jutalék : 141000
A kérdésem az lenne, hogy ha én megállapodtam a végrehajtást kérővel, hogy a tőkét egy összegben megfizetem, akkor ők eltekintenek a kamattól, valamint amikor megegyezzünk, akkor ők kérik a végrehajtás felfüggesztését és amikor befizettem a 868000ft-ot akkor kérik a végrehajtás megszüntetését, mi az amit mindenképpen ki kell fizetnem a végrehajtónak munkadíjként abban az esetben ha eddig csak egy felhívás kézbesítése történt meg és nem érezném teljesen korrektnek a teljes munkadíjat illetve jutalékot megfizetni, persze lehet a törvény mást mond.....lehet-e egyezkedni a végrehajtóval a munkadíjáról abban az esetben ha mi a végrehajtást kérővel megegyeztünk, a megegyezés szerinti összeget a végrehajtást kérő felé rendeztem és ők a végrehajtás megszüntetését kérik?
üdv
rendy
Senki nem tud segíteni, tanácsot adni nekem??:-(
Tisztel Fórumozók!
A következő ügyben szeretném kérni a segítségeteket. Édesanyám dologi adósként szerpel egy kb 5 éve felvett jelzálog hitel ügyben. A hitel már nagyon régen több éve nincs fizetve, de eddig semmi nem történt. 2010.07.01.-én kapott a bíróságtól egy végzést amiben a végrehajtási záradék kiállítását kérő Zrt-nek a kérelmét hatáskör hiánya miatt áttenni rendeli az okiratot készítő közjegyzőnek. Tudtuk, hogy meg fog történni a baj de mégis az lenne a kérdésem, hogy legalább időhúzásból mit lehet ilyenkor tenni? Eddig azt a tanácsot kaptam, hogy ezt a végzést azonnal meg kell fellebbezni kérni a végrehajtási záradék kiadásának felfüggesztését kérni 2010 12. 31.-ig. Hivatkozva a 194/2010. számú kormányrendeletre, arra, hogy édesanyám ebbe a lakásba lakik és az utcára kerül ha kilakoltatják, és arra, hogy ő csak dologi adósként szerepel az ügyben. Ez szerintetek jó ötlet? Van némi remény, hogy év végig így el lehet húzni a dolgot? Esetleg valami mást nem tudtok tanácsolni, hogy mit lehet még tenni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Hát sok mindent nem mert a bankszámlát be kell jelentenie az Apehnak.
Talán ha az üzleti partnereinek nem az apehos számlát adja meg.PL:nyit takszövben valahol az országban.
Köszönöm a választ!
Ebben az esetben mit tud tenni? Hibába dolgozik, az összes pénzét leemelik? Megoldás van? Készpénzben nem nagyon fizetnek.
ingatlanok
A vállalkozótól ugyan úgy be lehet hajtani min t a magánszemélytől.Az eltérés az hogy neki nincs munkabére ezért a vállalkozói bankszámla vonható végrehajtás alá.És itt nem érvényes a % limit.
általában elég hogy a szülő nyilatkozik,de ez függ a körülményektől.Pl:80éves szülők nehezen bizonyítják be hogy a Ps3 a sajátuk:)
hajdunepanett, megtudhatod mennyi jelzálog van az ingatlanon, ha a földhivatalból kikérsz egy tulajdoni lapot(6000forint körül van). A helyrajzi számot és a többi adatokat megtudod a férjednek a tulajdonában lévő hagyatéki végzésből. Amúgy szerintem az egész meséd egy hatalmas kamu.
Köszönöm a gyors választ!Anett
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02