Végrehajtási jogi fórum

czines # 2010.06.24. 03:31

Tisztelt fórumozók.
Ha tud valaki segítsen.Fiam 23éves nappali tagozatú főiskolán tanul.Volt feleségem 2002 óta nem fizet gyerektartásdíjat.2003.10.hóba 152000ft-ot jegyeztek be jelzálogként az ingatlanra.azóta én végrehajtást nem kértem mert azt hittem hogy a további fennálló tartozás az pörög kamatokkal együtt.Most kb.1 millióval tartozik.Kérdésem az lenne hogy 2003óta ha nem kértem a végrehajtást attól függetlenül ez az összeg megillet e? ha a végrehajtó szüneteltette az eljárást mert én is tartoztam neki kamattal ami 84000ft és nem mentem be elszámolni gondolván hogy neki végrehajtani kellene nem az én ügyemmel összevonni azt.Az ő végrehajtója kalocsai az enyém debreceni mi köze a kettőnek egymáshoz?

végrehajtó1 # 2010.06.23. 06:43

Igen

kk04 # 2010.06.22. 12:18

Próbáltam visszaolvasni, de konkrétan így nem találtam a esetet. Egy ingatlan 1/4- e az idősebb testvéré, akinek a terhére 1 M Ft végrehajtási jogot jegyeztek be az ing.-nyilv.-ba.
A másik negyede az öccséé, a fele pedig az anyjuké, akinek a többi részen még haszonélvezete van. Azt értem, hogy a hszonélvezet miatt még lehetne árverezni, de így hogy két másik tulaj is van, ráadásul az egyik benne lakik árverezhető-e az ingatlan?

ivane # 2010.06.21. 18:16

Tisztelt kollégák!
abban kérném a segítséget, hogy egy házastársi közös tulajdont megszüntető ítéletben a bíróság kimondja az ingatlan árverés utján történő értékesítését megadva a legkisebb forgalmi árat,továbbá az adott időszakra megállapított többlethasználati dijat, azonban a felperes ezen ítélet ismeretében a végrehajtási lapot úgy állította ki, hogy a x összeg többlethasználati dij és járulékai iránt indította el a végrehajtási eljárást.
Ez azt jelentené, hogy a végrehajtási eljárás csak ezen összeg behajtására szolgál vagy az egész ingatlan értékesítésére. ha csak a többlethasználati dijra indította el a végrehajtási eljárást, akkor a közös tulajdon megszüntetésekor neki járó összeg mint ítélt dolog elévülhet, hiszen a jogerős birósági döntés után többmint 5 év után nem indította el a közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó végrehajtást. Vagy ugyan a végrehajtási lap rosszul lett kitöltve de magában foglalja ezt is?
Bocsánat ha tul bonyolultam irtam, segítségüket köszönöm, további szép estét

jogobella # 2010.06.15. 12:40

Tisztel Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy a végrehajtási eljárás során előterjeszthet-e az adós költségmentességi kérelemet?
Előre is köszönöm!

nandy # 2010.06.15. 11:47

Nem tudsz mit tenni.

Max75 # 2010.06.15. 10:37

Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni a tekintetben, hogy végrehajtási ügy jegyzőkönyv birtokában és annak a tudatában, hogy az adós nevén nincs gépjármű, nincs ingatlan és az a cég melyben szerepel "ismeretlen helyre költözött" vagyis a foganatósítás megakadt, mi a teendőm? Köszönettel

nandy # 2010.06.06. 12:40

Összesen 50%, tehát 20% (tartásdíj) + 30% (hiteltartozás).

De ennél sokkal rosszabb lesz, ha az ingatlant is árverezik.

hoppáréka # 2010.06.04. 11:35

Kedves Fórumozók!

Az alábbi ügyben várom a javaslatokat!

Adott egy kedves családi barát, aki 1 kiskorú gyermek után jövedelme szerint 20% gyermektartásdíjat fizet.
Na, itt jön a galiba, a válság miatt megemelkedett a lakáshitele, amit nem tud időben fizetni,de minden hónapban fizet amennyit tud.
Most fél, hogy a bank elviszi a házát,és persze az ingatlanárak a padlón.
Ebből adódóan ,ha marad fent tartozása, a fizetésének hány %-ban tilthatják.Persze a meglévő 20%-os gyermektartáson kívül.

33%....ebből 20% gyerektartás, vagy a 20% felül+ 33%, mert akkor szerencsétlen elég nehéz idő előtt áll.
Vélemény?????

pazs # 2010.05.26. 16:56

munkabér, nyugdíj, szociális segély, bármi?

WTamás # 2010.05.26. 16:39

érdeklődnék mi a következő lépés.
Nincs lakcímem már, csak a bejegyzés szerint a településen lakom, az előző lakhelyemen volt a végrehajtó. Durcásan távozott.
Nincs vagyonom, számlám, lakcímem értékem semmi. elérhetetlen vagyok a számára ....Most mit tehet a végrehajtó?

kl1ma

ártatlan1 # 2010.05.25. 07:06

Rendben hogy kifizetem,de már 50% ki fizettem a végrehajtóval kötött megállapodás értelmében,a folyószámlámat inkasszóval terhelte,de mivel a Bank közölte,hogy a számlán lévő összeg 40% erejéig utal a végrehajtónak,így a végrehajtó nem kérte a továbbiakban az inkasszót ha nem talált egy görögségrészt és rá terhelte,minden előzetes értesítés nélkül.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.25. 06:57

Fizesd ki!

ártatlan1 # 2010.05.25. 06:54

Sziasztok!

Mindenféle előzetes értesítés nélkül a végrehajtó,rá tette a kezét az örökségem részére,és csak egy tulajdoni lap szemlét küldött a földhivatal, ez szabályos így?
Ha nem akkor mit lehet tenni,az összeg amúgy csak 150.000ft.

True North # 2010.05.22. 08:04

Tisztelt Szakértő urak,
még egyszer megemliteném a problémámat, mert szorit a határidő :

Végrehajtást kérőként kell-e ismételten előleget fizetnem a végrehajtónak, ha az adós lakcime változik?

Vh. kifogásomra válszolva a biróság szerint fizetni kell, mert az adós lakcimváltozása új üggyel egyenlő, de én a törvényben nem találom egyértelmüen, hogy mi a helyzet. Fellebbezzek?

végrehajtó1 # 2010.05.21. 19:13

nem kerülsz börtönbe:)

pisti0 # 2010.05.21. 16:24

Tisztelt fórumozók!
Nagy gondban vagyok és segítséget szeretnék kérni.
Már ezelőtt kb 1 hete írtam a fórumba hogy van 1 autó amit megterhelt 1 végrehajtó áram számlatartozás miatt. (a gépjármű nem az enyém csak az én nevemen van) Ki is akarták vonni a forgalomból, de megegyeztem a végrehajtóval, hogy fizetem részletekbe, csak ne vonja ki illetve ne árverezze el. Ja és az autó hitelre lett vásárolva, ezért a bank is tud róla. És most a következő a problémám: A sógorom (ő fizeti az autót) a mai napon közlekedési balesetet csinált. Totálkárra törte a kocsit. Na, most mit csináljak???
Ha jelentem a bank felé, akkor köteleznek a fent maradó részletek kifizetésére? Mert sajnos nekem ennyi pénzem nem lesz soha. És mit fogy szólni a végrehajtó? Aki az áramdíj elmaradás miatt terhelte meg. Azt sem tudom kifizetni egybe. Nem szeretnék ezért börtönbe kerülni. És azt sem szeretném ha a családomnak valami baja lenne ebből. Nagyon ideges vagyok hogy mi lesz ebből. Kérem segítsenek.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.21. 15:07

Katalin: a végrehajtás alatt álló követelés is engedményezhető, de ettől a végrehajtás még nem szűnik meg, csak az új jogosult érdekében folyik tovább.

kingacunci18 # 2010.05.21. 12:17

Tisztelt Fórumozók!!!!!Egy két kérdésben kérném tanácsotokat!!!!!
A párom 2005-ben vett egy autót teljesen új 0 ft-ért szinte illetve az előző autóját beszámították de az elenyésző volt!!!!!3.700.000 Ft volt az autó új ára!!!!Minden szép és jó volt amíg nem kezdett el emelkedni a törlesztőrészlet!!!!!Utólag rájött hogy ez nagy butaság volt!!!!!De mindig utólag vagyunk okosak!!!!
Szóval a válság hatására tavaly elvitték az autót jobban mondva mi vittük be mert kinek kell a 100-200 ezer forintos szállítási díj???!!!!!!
Aztán jött a várakozás és a levél miszerint a kocsit 1.100 ezer forintért adták és még így is maradt 2.200 ezer körül!!!!Szóval megkérdezték mennyivel tudjuk fizetni!!!!!Vállaltunk 50.000 ft-ot még 5 évig(2014-ig)!!!!De közben nekem megszűnt a mnukahelyem és amióta nincs nem is fizetjük négy hónapja!!!!
Most felmondták a szerződést és most nem tom mi lesz!!!!!Félek hogy a nagymamája háza veszélyben van mert ő a kezes????
Mi történik ezután????
Rászállnak a fizetésére???De nem számlára jön de tudom hogy a cégnek is küldhetnek levelet és rajtuk keresztül tiltják!!!!
A párom felhívta a bankot és mondták hogy már ők ezzel nem foglalkoznak és már átadták egy behajtó cégnek!!!!!!
Ha valaki tud segítsen!!!!!!

Katalin 0925 # 2010.05.20. 11:49

Kedves Kbs!

Köszönöm a tegnapi válaszát!

A következő kérdésem az lenne, hogy végrehajtást kérőtől meg lehet e venni a követelést magánszemélynek is, és ezáltal le lehet e a bírósági végrehajtást állíttatni?

Köszönöm előre is a választ!

zolt72 # 2010.05.19. 15:59

a ptk szerint 5év az elévülés de minden 5 éven belüli végrehajtási cselekmény meghosszabitja az elévülést,de ami engem érdekelne az a 10 év után birosági uton nem behajthato adosság pontos értelmezése lenne.és az ado tartozás 5év 6 .honap utáni gyakorlati behajthatosága érdekelne.köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.19. 15:37

Semmit - mert hogy 5 év. (Illetve annyi, amennyi a végrehajtandó követelésé egyébként lenne.)

zolt72 # 2010.05.19. 15:27

végrehajtás elévülése 10év után a ptk szerint.mit jelent a gyakorlatban,köszi a választ

végrehajtó1 # 2010.05.19. 15:11

szuli

igen

szuli # 2010.05.19. 14:58

Azt kérdezem az árvákat és az özvegyet ki lehet-e lakoltatni végrehajtással?