Végrehajtási jogi fórum

MajorDomus # 2010.03.09. 21:22

eszem

Nyujts be egy végrehajtási kifogást az illetékes birósághoz.
Ezzel időt nyersz addig befejeződhet a lakáskiürités.

Keresd meg a társasházkezelőt irj alá egy tartozáselismerő nyilatkozatot, s kérj tőle egy levelet amiben hozzájárul a végrehajtás felfüggesztéséhez. ( Én is meg- szoktam adni a lehetőséget) ezzel menj el a területileg illetékes önálló birósági végrehajtóhoz, akire az ügyet kiszignálták. Ha nem tudod ki az a biróságon megmondják.

A végrehajtó ennek alapján felfüggeszti a vh-t a kért időre.

végrehajtó1 # 2010.03.09. 19:43

babett 1 olvasd vissza a topikokat.Minden kérdésedre vélaszt kapsz.

babett 1 # 2010.03.09. 10:04

Azt szeretném kérdezni,hogy szolgálati lakásban lakunk.Elég sok a banki kölcsönünk és ott tartunk sajnos már lassan mi is,hogy felmondják a hiteeket sorban.
Gondolom a szolgálati lakásból nem rakhatnak ki bennőnket!
Ha eladnak egy hitelt mondjuk az INTRUM-nak és nem tudjuk fizetni mi történik?
Azt hallottam,hogy egy pénzintézet nem mindjárt a jövedelem tiltáshoz folyamodik hanem Ügyvéd veszi át az ügyet,akivel RÉSZLETFIZETÉSBEN meg lehet egyezni.
Az a baj,hogy minden hitel az Én nevemen van,mert annakidején nekem volt jobb jövedelmem.Azon gondolkoztam,hogy jobban járok ha írunk egy adásvételiszerződést,hogy az élettársamnak eladtam az autóm.Nem egy nagy érték kb.300.000ft.
Mit tanácsolnak?
bízhatok még az ügyvédekben,hogy ha oda kerül a sor és RÉSZLETFIZETÉST adnak?
Köszönöm a gyors választ!

eSZeM # 2010.03.08. 08:52

A segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Lakáskiürítési per van folyamatban, ahol volt férj az 1/1 tulajdonos, az édesanyja a haszonélvező, volt feleség jogcím nélkül lakik az ingatlanban a gyerekekkel. A társasházkezelő értesítette a tulajdonost, hogy több százezernyi közös költség tartozás halmozódott fel, mert a nő nem fizette éveken kersztül. Tulajdonos válaszolt a társasháznak, hogy a haszonélvező lakáskiürítést kezdeményezett, ennek lezárása után, az ismételt birtokbavételkor tudják rendezni a tartozást, (kiadják albérletbe, már van is fix bérlő), mert a tulajdonos nem hitelképes az 50% gyerektartásdíj-letiltás miatt.
A társasház fizetési meghagyást nyújtott be még novemberben, amit a tulajdonos nem kapott meg, mert a tárgyi ingatlanba címezték és volt feleség szándékosan eltüntette az értesítést.
A fizetési meghagyás így jogerőssé vált, végrehajtóhoz került, aki a tulajdonos bejegyzett tartózkodási helyére kiküldte idén márciusban.
Mivel a kiürítési per húzódik, az ingatlan nem adható bérbe, a hátralék tovább nő.
Gondolom,előbb-utóbb - árverezhető ingóság hiányában - az ingatlan árverezése következik.
Mit tehet a tulajdonos, hogy az árverezést elkerülje?
Mondjuk egy ingatlan árverés azonnal lezárná a kilakoltatási pert, mert az új tulajnak csak a haszonélvezővel szemben van kötelezettsége, a jogcím nélkülit feltételezem gond nélkül kipakolhatja...
Tud valaki segíteni?

végrehajtó1 # 2010.03.05. 11:07

A néninek van jogosultsága megkérni a rendőrséget, hogy ne jöjjenek ki”?

:)

Hiába kéri ha a végrehajtó indokoltnak találja akkor jönni fognak.Ebben nincs mérlegelési lehetősége a rendőrségnek.

Visszatérve az időpontra, ezek szerint mostantól nincs lehetőség megakadályoztatni a kilakoltatásokat?

Moratóriumra hivatkozva nincs

Lümier # 2010.03.05. 10:59

A néninek van jogosultsága megkérni a rendőrséget, hogy ne jöjjenek ki? (sajnos neki még mindig ez a legfontosabb). Visszatérve az időpontra, ezek szerint mostantól nincs lehetőség megakadályoztatni a kilakoltatásokat?

végrehajtó1 # 2010.03.05. 06:05

Tegnap rosszul írta,m.Március1-ig
A rendőrség ha a vh-tó szükségesnek tartja akkor közreműködik

Lümier # 2010.03.05. 05:43

Arra lennék kíváncsi, hogy csak a bankokra vonatkozik, vagy bárki másra is? A szomszédomban egy öreg néni feje fölül eladták a lakást (az unokája felelőtlenül vett föl hiteleket és nem fizette) és épp holnap fogja a vh kilakoltatni. Rá miért nem vontakozik a moratórium? És létezik-e, hogy a rendőrség segítkezik ehhez az ügyhöz?

végrehajtó1 # 2010.03.04. 22:14

Pisti55

A te anyaságidból nem fognak letiltani, de a férjed munkanélkülijéből lehetséges, max ilyen esetben 33%-ot!

A munkanélküli ellátásból csak jogalapnélkül felvett munkanélk.ellátást és gyerektartást vonnak.

végrehajtó1 # 2010.03.04. 22:11

sunbaluka

Mennyi időm van a végrehajtó érkezéséig?

A bankok általában eladják a követelést behajtó,követeléskezelő ,faktoring cégeknek.Ezek sokszor évekig (de nem minden esetben)próbálnak fiztésre bírni.Ha "elszakad a cérna" akkor kérnek fm-t.

Illetve ha van 1hiteles auto a nevemen és édesanyám az üzembentartó akkor azt is le tudja foglalni a végrehajtó? Célszerű lenne inkább eladni gyorsan?

Ha hiteles akkor igen.Célszerü lenne eladni ha tudjátok.

végrehajtó1 # 2010.03.04. 22:02

Lümier

ápr.15-ig moratórium.

hogy a törvény a kilakoltatásokkal szemben mire terjed ki

mire gondolsz?

végrehajtó1 # 2010.03.04. 21:59

Reménysugár1963

1.igen a nem fizető tulajdonrészét.De a nem adós tulajdontársak kérhetik hogy az egész ingatlant árverezzék el.
2.végrehajtást kérhet (először fm)és végső soron a a végrehajtás során a vh jog is rákerülhet.Később árverésre is sor kerülhet

Hogy mennyi időt ad a bank azt nem tudom.Bank függő...

Pisti55 # 2010.03.04. 20:20

sunbaluka

Az változó, hogy mennyi idő van, attól függ melyik bank.

Írd meg melyik bank, milyen összegről van szó, mióta nem fizeted illetve mi van a neveden, és hogy milyen körülmények között élsz, gondolok arra, hogy családdal ,egyedül, és van-e vagyonod!

sunbaluka # 2010.03.04. 19:53

Üdvözlök Mindenkit. Az lenne a kérdésem hogy most mondja fel a bank személyi kölcsön szerződést nem fizetés miatt. Mennyi időm van a végrehajtó érkezéséig? Illetve ha van 1hiteles auto a nevemen és édesanyám az üzembentartó akkor azt is le tudja foglalni a végrehajtó? Célszerű lenne inkább eladni gyorsan? Választ előre is nagyon köszönöm. Üdv.

Reménysugár1963 # 2010.03.04. 19:28

Szia Végrehajtó 1!

Csak információt szeretnék kérni!
1.Ha egy ingatlanon jelzálogjog van bejegyezve, de van 3 tulajdonos, aki közül egynek van a jelzáloghitele akkor is árverezhetik-e az ingatlant, ha az 1 tulaj nem fizet?

2.A jelzáloghitel egy ingatlanon rendesen van fizetve, de van személyi kölcsön tartozás, s ebből mit kezdeményezhet az adott bank, aki a személyi hitelt közvetítette? Ráteheti-e egy jelzáloghiteles ingatlanra, amin van jelzáloghitel? Árverezheti-e emiatt?

S mindkét esetben kb. mennyi időt ad az ügyfélnek a bank, hogy esetleg rendezze a dolgát!

Köszönöm a választ!

Lümier # 2010.03.04. 18:43

Szia végrehajtó 1!

Szeretném megkérdezni, hogy mi a helyzet a már elárverezett lakásban lakók kilakoltatásával kapcsolatban? Segíts, hogy a törvény a kilakoltatásokkal szemben mire terjed ki és milyen határidőig él (ápr.15.?)

Köszönöm szépen

Pisti55 # 2010.03.04. 17:46

betti22

Szertnék helyesbíteni, 15 évi házasság után számít közösvagyonnak amit a felek a házasságba hoztak.
Tehát ha ti a házasság kimondásától számított 15 éven belül vagytok, akkor különvagyon van, de, ha nem szertnéd, hogy elvigyenek valamit is szerezz be bútorokra, számítógépre,, tv-re számlákat, a te neved legyen rajta, és amikor jön a végrehajtó akkor mutasd be neki, fontos, hogy akkor ,mert ha utána mutatod be akkor jöhet a per..ecetera,ecetera...!

A végrehajtó az alapvető háztartási dolgokat alpból nem viheti el pl: mosógép,hűtő,létfentartáshoz szükséges villamosági dolgokat, illetve bútorok, ilyen pl: 1 ágy, 1 szék, most így fejből nem megy mind:)

A te anyaságidból nem fognak letiltani, de a férjed munkanélkülijéből lehetséges, max ilyen esetben 33%-ot!
De itt is meg kell említenem, hogy a letiltás nem sodorhatja az adóst olyan helyzetbe, hogy veszélyeztetve legyen a megélhetése.

Ha valami kérdésed van írj privát e-mailt, szivesen segítek. jogiforditas@gmail.com

Gina02 # 2010.03.04. 17:19

Kedves betti22!

Igen sajnos ,ha a végrehajtó kimegy bizony lefoglalhat bármit ha a férjed oda van bejelentve és majd birósági úton ha papirokkal tudod igazolni mi a te különvagyonod azt visszaszolgáltatják...tapasztalatból irom volt részem ebben sajna.
üdv Gina

betti22 # 2010.03.04. 17:10

Jó estét!Olyan kérdésem lenne,jelenlegi férjem előző kapcsolatában közös hitelt vett fel akkori párjával.Férjem a rá eső részt ki fizette,viszont a nő nem törlesztette az Ő részét,kaptunk felszólítást hogy amennyiben nem lesz rendezve lefoglalnak.Telefonon beszéltem velük és azt mondták mivel a nőtől nem tudnak vonni az anyaságiból(férjem is közben munka nélküli lett,Én is anyaságin vagyok)ezért nekünk kell fizetni.Kérdésem az volna hogy így hogy a felesége lettem mennyire érint engem ez a dolog,az Én ingó vagyonomból elvihetnek-e bármit?Ugyanis a férjem a házasságunkba nem hozott sem ingó sem ingatlan vagyont.Válaszát előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.02.28. 16:50

Sajnos a jelenlegi (aktuális) tartozását ha a vh jog arra az összegre van bejegyezve

sasi1 # 2010.02.27. 18:00

Tisztelt végrehajtó1!
Az alábbi témában szeretném a véleményed kikérni: 2008.dec-ben vettem egy ingatlant kft-ként, melyre végrehajtási jog volt bejegyezve 7.600.000 Ft az apeh javára. Az eladó cég adótartozása cégem tulajdonjogának megszerzése napján 9.800.000 Ft volt, a mai napig az adótartozás nincs megfizetve, az apeh megindította a végrehajtási eljárást. Kérdésem a következő lenne: mint dologi kötelezett a 9.800.000 Ft kifizetésével köteles-e a végrehajtási jogot törölni vagy az eladó cég jelenlegi tartozását kell megfizetnem, hogy az ingatlan tiszta legyen?
Előre is köszönöm a választ: sasi1

végrehajtó1 # 2010.02.27. 16:29

Ronesz

Mivel a banki jelzálogos lakásra vh jog került ezért a bank mindig felmondja a szerződést.Ha közben gyorsan kifizetted a vh jog alapját képező tartozást ,akkor szerintem tegyél egy látogatásta bankba és győzd meg őket hogy a részletet továbbra is fizeted,és vetesd le a vh jogot a vh-val. Mert különben egyösszegben fogja követelni a bank a bíróságon.

monalisa1 # 2010.02.27. 16:22

Ha a bank maradéktalanul megkapja az adóstól a tartozás teljes összegét (és kamatok) -mely nem biztos hogy egyezik a végrehajtási összeggel-, akkor eláll a végrehajtástól hiszen neki abban már nincs érdeke. Azonban a végrehajtási intézkezés sincs ingyen valamint a záloglevétel se.

Tessék a végrehajtót felkeresni a részletek egyeztetése végett.

És az egésznek a végén a banktól igazolás hogy a tartozás rendezve lett.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Ronesz # 2010.02.27. 06:44

Üdv.A kérdésem az lenne,hogy abban az esetben mi a helyzet,ha az adós kifizeti a vh.összegét,ám a bank akinek jelzálog van az ingatlanon-amely ingatlanra a biztonság kedvéért vh.jogot jegyeztetett be a vh.kérő-emiatt szerződést akar bontani?A bank visszalép e szándékától,vagy marad a bíróság?Köszönöm.Ronesz-segítő.

danizo # 2010.02.25. 20:20

Köszönöm végrehajtó 1.

Ha beköltöztem, hogyan törölhetem a cég székhelyét.
Mennyibe kerül a törlés, ha egyáltalán ÉN töröltethetem ezt? (Gondolom a CB felé kell jelenteni)
Az adás-vételibe bekerüljön, hogy egy cég székhelye van rajta?