Tisztelt Jogászok!
A következő kérdésem lenne. Egy elvesztett bírósági perben a másik fél felé 560.000 Ft tartozásom volt. Mivel ezt nem tudtam kifizetni, az illető végrehajtást indított ellenem.2008. április 9-én tudtam kifizetni az összeget, egyösszegben, erről elismervény készült. Ezen felül 2008. április 10-én kifizettem a maradék ( végrehajtó által meghatározott) 107.000 Ft-ot. Szintén elismervény ellenében az illetőnek kifizettem. A második elismervény végére oda van írva, hogy kéri az illető a VÉGREHAJTÁS MEGSZÜNTETÉSÉT! Ennek ellenére az illető feljelentett, hogy a második elismervényen nem az ő aláírása szerepel, hanem én hamisítottam alá. Az ügy vége: írásszakértő 100%-ban aláírónak az illetőt nevezte meg. Ennek ellenére a rokkant nyugdíjamból továbbra is a több mint 600.000 Ft tartozás részleteit tiltatta le és vonatja a végrehajtó. Azt is tudom, hogy az illető a végrehajtó javaslatára jelentett fel. Kérdésem, mivel az eljáró bíróság felé megtettem a szükséges fellebbezéseket, és a bíróság arra nem méltatta az ügyet, hogy annak utána nézzen, hogy valóban ez történt a rendőrségi nyomozás során,hogyan tudnék tovább lépni, és bizonyítani a jogtalan levonásokat. Visszakaphatom e a jogtalanul felvett, tőlem levont pénzeket ( természetesen kamatostól ) és kérhetek e ebben az esetben mind a végrehajtótól, mind pedig az illetőtől kártérítést????
Nagyon megköszönném a gyors válaszukat, ha ez lehetséges.
Köszönettel, Jasmyn