Végrehajtási jogi fórum


végrehajtó1 # 2009.09.30. 13:30

Kicsit késő már lépni.Ezt meg lehetett volna elötte tenni sokszor.
Fura hogy csak az árverés elötti napokban kapkod az adós.
Az ingatlan becsértékét már régen közölték az adóssal akkor miért nem kifogásolta meg?Miért csak az árverés elötti napokban ?

rveresi hirdetmények is pontosan odataláltak hozzájuk.

Országosan hirdetik meg.

”Az árverési eredmény ellen nyujthatunk be panaszt három napon bellül. De hova?„

A végrehajtó területileg ill. városi bíróságára.


Mindenhól csak eltusolják, lepasszolják az embert.

Ha büncselekmény történt (amit ebből megitélni nem tudok) akkor a ill.tékes Nyomozó ügyészségre feljelentést kell írni(önnálló bír.végrehajtónál a helyi rendőrség nem járhat el.)és levél a végrehajtó kamarának.

pestszentlorinc # 2009.09.30. 13:22

Én azért azt nagyon furcsálnám, ha a végrehajtás során az édesanyám tulajdonát képező házban, ami az ő tulajdona 30 éve az ingóságokkal együtt és én csak néhány éve költöztem be egy bőrönddel, szóval nagyon furcsállanám, ha bizonyítani kellene, hogy a házban levő ingóságok az édesanyám tulajdonát képezik..........

fabokek # 2009.09.30. 12:39

Tisztelt Cimzett! Ezuton fordulok ismét Őnökhöz is. Előző e-mailomban irtam hogy ellenünk folyó végrehajtási ügyünk felfüggesztését kértük az illetékes kalocsai biróságtol melyet gondolkodás nélkül utasitóttak vissza holott előtte ügyvéddel konzultáltunk hogy az ellenünk folyo végrehajtásban szereplő tartozás ősszegét a végrehajtónak kőtelessége igazolni hogy tudjuk a tartozásunkat rendezni és ne kerüljőn sor árverésre. Ezt az igazolást a végrehajto megtagadta sőt a hozzá küldőtt ilyen kérelmet is letagadta de a nem létező levélre azért válaszolt két nap mulva hogy nincs igazolás ugy sem akarunk fizetni Ezért kértük a biróságot hogy fuggessze fel a végrehajtást mert igy nem tudunk semmit kezdeni az igazolás nélkül és a biroság kőtelezze a végrehajtót az igazolás kiadására. A biróság elutasitotta a beadványunkat 15 napi fellebbezési határidővel Ezt a végzést szept. 07-én kaptuk kézhez. Még aznap elküldtük a fellebbezésünket, és hogy másnap árverés. Ez senkit nem érdekelt sem a biróságot sem a végrehajtót (akivel sem személyesen sem levélben nem lehet komunikálni) másnap szept. 08-án megtartották az árverést. Három családi házra. szántófőldekre. Kértem személyesen tájékoztatást a biróságon a tőrténtekről de azt üzente le a biróság portájára az ügyintéző hogy nincs mit mondania. Szept. 10-én megkaptuk az árverés eredményét. És milyen érdekes hogy a vevő a végrehajtást ellenünk kérő lánya.( a saját testvérem) Ugy tudtuk családtag nem vehet részt az árverésen. Arról nem is beszélve hogy a nagy három szobás családi ház kikiáltási ára 1 millió ft volt amit aztán 500 ezer ft-ért vett meg a vevő. Volt ami nem kelt el de még két szántófőld is gazdára talált fillérekért akik érdekes modon olyan távoli városi emberek akik nem fognak főldet turni nem beszélve arról hogy az árveresi hirdetmények is pontosan odataláltak hozzájuk. Vajon mit tehetünk ilyen esetben? Ahhoz a birósághoz nem nyujthatunk be panaszt aki ellen panaszkodni szeretnénk. Az árverési eredmény ellen nyujthatunk be panaszt három napon bellül. De hova? Mindenhól csak eltusolják, lepasszolják az embert.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.30. 09:09

A végrehajtó csak ingóságfoglalásra megy ki az adós székhelyére, egyéb cselekményekhez (ingatlanfoglalás, követelés lefoglalása, üzletrész lefoglalása, inkasszó)ez nem szükséges.
Ha felkeres, értesíteni fog róla, mikor. Ha ennek ellenére nem vagy ott, akkor hatósági tanú jelenlétében felnyithatja a helyiséget. "Túrkni, kotorni" nem fog, ellenben lefoglalhat minden ingóságot, amelyről nem igazolják nyomban, hogy nem az adós tulajdona.

(Elég lett volna a kérdést leírnod, annak megválaszolásához az azt megelőző kisregény nem felesleges. Jómagam amúgy is szívesebben alakítom a véleményemet az ítélet, mint a pervesztes fél kommentárja alapján.)

végrehajtó1 # 2009.09.29. 19:55

ponda:

Nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 19:55

Mi a farncnak kell újra megkérdezni azt, amire már kaptál választ? Az nem tetszett?

ponda # 2009.09.29. 19:49

A következő kérdésemre szeretnék választ kapni,

Végrehajtó tehet-e inkasszót egy cég számlájára, akkor ha nem a cég az adós, hanem az akinek rendelkezési joga van a számla felett. A számla a cég nevén van.
A cég tulajdonosa nem az adós.

Válaszokaz előre is köszönöm.

angel75 # 2009.09.29. 11:45

kadaj01 köszönöm a választ

kadaj01 # 2009.09.29. 10:38

angel75, nem fognak lefoglalni nagymamától. A tartozást pakoló pályára teszik, és majd(akár sok sok év múlva) ha az adósnak lesz munkája, lesz lakása, tulajdona, akkor jön majd a kamatos áldás ami a sokszorosa lesz a mostaninak. Elévülést el lehet felejteni, nem fogják hagyni. Nem éri meg nem fizetni. Kérjetek részletfizetést. A gyereknek meg egy kokit.

kadaj01 # 2009.09.29. 10:38

angel75, nem fognak lefoglalni nagymamától. A tartozást pakoló pályára teszik, és majd(akár sok sok év múlva) ha az adósnak lesz munkája, lesz lakása, tulajdona, akkor jön majd a kamatos áldás ami a sokszorosa lesz a mostaninak. Elévülést el lehet felejteni, nem fogják hagyni. Nem éri meg nem fizetni. Kérjetek részletfizetést. A gyereknek meg egy kokit.

angel75 # 2009.09.29. 10:29

Tisztelt Fórumozok!

Szeretnék segítséget kérni ilyenkor mi a tenedő.
Unokaöcsém aki 23 éves a nagymamával lakik már 16 éves kora óta. Sajnos azóta nagyon sok rossz dologban benne volt. Most a legútolsó, hogy haverokkal vettek telefont ami az Ő nevére lett véve. a telefonszámlát nem fizették ki így tartozás keletkezett. A telefontársaság bíroságra adta az ügyet és most követelnek tőle 200.000 forintot. a próbléma ott van, hogy munkája nincs tehát ezt nem tudja kifizetni még csak részletekben sem. Ingatlan, autó stb. nincs a nevén. Ilyen esetben jöhetnek-e foglalni a nagymamához és ha minden a nagymama tulajdonában van akkor onnan foglalhatnak-e le, vihetnek-e el tárgyakat ha a nagymama nem tudja számlákkal bizonyítani, hogy igen is a hűtőt stb. azt ő vásárolta?

gyors válaszukat előre is köszönöm

palota15 # 2009.09.27. 18:25

Ha probléma, hogy 2x feltettem ugyazt a kérdést elnézést. Csak láttam, hogy van egy külön topik és azért volt.
Sajnos az ingatlan értéke nem akkora, egy panellakás. Van rajta másik hitel is. A BB bejegyzése később került rá.
Tarczay Úrnak szóló üzenet pedig az, hogy a bank jogi képviselője mondta, hogy tegyek ajánlatot. Mint írtam megtettem. Erre választ csak emailban kaptam.
Milyen esetben lehet kérni a végrehajtás szüneteltetését illetve megszüntetését?
Tisztában vagyok azzal is, hogy a végrehajtók a jutalékukért kaparnak.
Csak az a furcsa mennyire kiszolgáltatottak vagyunk a bankoknak. Így akár a fél ország az utcára kerülhet?

végrehajtó1 # 2009.09.27. 17:41

palota15: Minden topicban nem kell ugyan azt a kérdést feltenni...elég egyszer

végrehajtó1 # 2009.09.27. 17:35

Azt még meg lehet tenni hogy ha és amennyiben az ingatlan értéke jóval nagyobb mint a teljes tartozás (a járulékos költségekkel együtt)netán többszöröse Pl: nagy értékű családi ház akkor árverésen kívűl de árverési vétel hatályával az általad megjelölt (hozott)vevőnek el lehet adni így a tartozások levonása után visszajáró pénzből kisebb lakást venni.Ez esetben erre még a bejegyzett végrehajtási jog jogosultjának a hozzájárulása sem kell.

ObudaFan # 2009.09.27. 17:26

Az a helyzet, hogy a bank semmilyen ajánlat tételére nem is köteles. Minél tovább folytatódik a végrehajtás, annál rosszabbul jösz ki belőle a végén.

palota15 # 2009.09.27. 15:04

Kedves fórumozók!
Egy végrehajtási ügyben szeretném a segítséget kérni. Az ügy régi 2000-ben történt 2M80eFt-os tartozás. Már kb 4MFt-ot kifizettem, plussz a Bank /ez a Budapest Bank/ ügyvédjének 200eFt-ot. Erről sem elismervényt sem semmi visszajelzést nem kaptam. Azt, hogy a Bank nem áll szóba velem az itt természtes. A jogi képviselőjük kérte tegyek ajánlatot. Ezt megtettem levélben amit át is vett. A képviselő emailben válaszolt nekem, ami ugye nem hívatalos. A szöveg a következő: amennyiben egyben kifizeti a kamat 51%-át hajlandó elengedni. Azután űjan email a tőke egyben történő kifizetése szintén a kamat 50% elengedésre kerül. Ennyi. Mivel ez az ügy réóta tart értesítette a végrehajtót folytassa az eljárást. Ennek következtében azonnali 5M600eFt inkasszó lett a számlámra helyezve. Kaptam levelet a végrehajtótól, hogy 15 napon belül jelezzem van-e erre fedezetem. 2 hétig kórházban voltam ott ért a hír a levélről. A 15 nap még nem telt le.
Most tanácstalan vagyok mit tegyek. A lakásomon ott a jelzálog is. Megyek a családommal az utcára? A számlámra vállalkozói díj megy, tehát még a gyógyszereim sem tudom megvenni.
Aki tud valami jó tanácsot vagy milyen lehetődég van a végrehajtás szüneteltetésére.
Milyen dolog az, hogy a bank nem áll szóba velem, és mióta hívatalos egy email?
Köszönöm

ObudaFan # 2009.09.27. 12:41

Ha az az ingatlan is még az adósé lenne, akkor nem kellene új eljárást indítani. De ha elidegenítette, akkor a szerződés fedezetelvonó jellegének megállapítása és annak megállapítása iránt, hogy az a végrehajtást kérővel szemben nem hatályos, pert kell indítani.

phuboove # 2009.09.27. 12:31

Tisztelt ügyvédek!
Egy pénzkölcsönzési ügyben kérnék tanácsot. Az adós hét károsultnak tartozik akik mind végrehajtást kértek. Az adósnak két ingatlanja van, az értékesebbikre kértük a végrehajtást. Az évek múlásával (2001-2009) különböző bírosági és fellebbezési huzavonák után megtörtént az árverezés, de a kisebb értékű ingatlan került kalapács alá, aminek értéke nem fedezi a követeléseket. Kérdésem az lenne, hogy új eljárást kell indítani, vagy autómatikusan folytatódik az ügy , míg a károsultak meg nem kapják jogos "jussukat". A másik kérdésem, ha az adós "átjátszotta" a nagyobb értékű ingatlan, a per kezdete után családtagjának, akkor mit lehet tenni. Ő jelenleg is benne lakik.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:P

phuboove # 2009.09.27. 12:01

jjjjj

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.26. 08:38

Csak az adós tulajdpnrészét árverezik. (Hacsak nem kéred, hogy adják el egy füst alatt a tiédet is. De akkor meg megaszabhatod a minimumárat.)

U.i.: Ne sírj előre. Ráérsz akkor, ha mr fáj.

bregana # 2009.09.25. 19:55

A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Egy osztatlan közös tulajdonú telken van a házam, amelyre a telekrésszel együtt kizárólagos használatom van. Minden közmű teljesen független a szomszéd telekrészen lakó tulajdonostól. A telekrész keritéssel van elválasztva és külön bejárata van. Az önkormányzat a telek telekkönyvi megosztásához nem járult hozzá, bár a telek mérete ezt megengedné.
A szomszédom közműdíjakkal adós a szolgáltatók felé. Csak ő értesül a felszólításokról, de mivel a telken levő házában nem lakik, és nincs bejelentett munkahelye, így várhatólag csak az ingatlanra terhelhetik a tartozást.
Igaz-e, hogy az én ingatlan részem is veszélybe kerül ez által? Helyette nem tudok fizetni, családommal mindent elveszíthetünk egy ilyen ember miatt?
Az alkotmány a tulajdon jogot védi, de ebben az esetben nem? Azt olvastam, hogy árverés esetén a befolyt összeget felezik a tulajdonosok között. Az én ingatlanom méretben és értékben is sokkal értékesebb, mint a másik lakhatatlan ház értéke. Még ezen is a tartozást felhalmozó fog nyerni? És engem csak kár érhet? Hogyan lehetne ennek a helyzetnek végett vetni? A tulajdonos megtalálhatatlan. A részét cserélni akarja valakivel, de mire én az esetleg helyette kifizetett összeget visszaterhelhetnél az ingatlanrészre, addigra az már nem lesz a tulajdona, és persze semmi sem lesz a nevén. Van valamilyen megoldás arra, hogy ne Én, a törvénytisztelő állampolgár legyek a vesztes? Milyen jogi lépéseket tegyek, hogy megtarthassam az ingatlanomat?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.24. 20:32

Hülyéskedsz? Hogyan lehetne végrehajtás alá vonni egy olyan vagyontárgyat, amely nem az adósé?

Tina2009 # 2009.09.24. 20:14

Kedves Fórumozók!

Az lenne a kérdésem, hogy ingatlan lízing esetében, amennyiben a lízingbevevő (akinek nevére átírták a közműveket) nem fizeti a közmű díjakat, akkor az ingatlan végrehajtás alá vonható-e? Milyen szankciót tud alkalmazni pl. az Elmű? Kikapcsolja az áramot?

Köszönöm előre is a gyors választ.

ObudaFan # 2009.09.24. 12:41

Elárverezhetik. Hogy lehet-e valamit tenni, ezt csak az összes irat ismeretében lehet megmondani.

Gyurko78 # 2009.09.24. 09:27

Tisztel Forumozok.

Kb. 2 éve elvitték a lizinges autom,mert nem tudtam fizetni.Eladták,de maradt fent még több mint 1 millio forint.Azota munkám nincs,részletet nem tudok fizetni,most küldte behajto cég ügyvédje a levelet hogy biroságra küldik az ügyet.Az érdekelne,hogy a nevem van egy ingatlan,amin még 16 év lakáshitel van és egy másik bank az elsődleges kedvezményezett,ezt elárverezhetik-e.Ha igen akkor érdemes ügyvédet fogadnom,lehet valamit tenni?A lakás 2 éve ki van adva albérletbe,hogy tudjam a részleteket fizetni.

Segitségüket elöre is köszönöm.