Végrehajtási jogi fórum

Lümier # 2010.03.30. 12:14

Bocsánat (!!!), sajnos hiányosak voltak az infóim ezzel kapcsolatban.
Tudom hogy kissé nonsence :), de valóban ez áll a jegyzőkönyvben, amit idéztem (célzok a rendőrségre). Egy kerti traktorról van szó, ami "kiadásra rendelt" a bíróság által. Ez tuti.
A jegyzőkönyv viszont hibásan van kitöltve (jelezte a vh kérő) - az ingatlan 1/1 részben az adósé. Végül akkor a főkövetelésen felüli összeget ki részére kell megfizetnie, amennyiben megvásárolja az ingatlant 70%-ért?

végrehajtó1 # 2010.03.30. 10:22

Menyni a tulajdona?3/6-d?a másik 3/6-od nem az adósé?

végrehajtó1 # 2010.03.30. 10:20

Ne csepegtesd az infót.Mi aza tárgy?
És a bíróság kiadatni rendelte?Nem a tartozás fejében kerülne lefoglalásra?

De írtam az igazolja a tulajdonjogot aki magáénak valja.

A rendőr meg mit javasolgat?Neki az a dolga hogy a vh-tó testiépségét védje és minden olyan cselekményt megtegyen ami az eredményes eljárás biztrosításához szükséges.Felcserélődtek a szerepek.A végrehajtó meg gumibotoz?:)

Lümier # 2010.03.30. 08:37

végrehajtó1

Azért kérdeztem kinek kell igazolnia a tulajdonjogát, mert jelen esetben az exférjnél van az a nagy értékű tárgy, amit a tartozás fejében le akart foglaltatni a feleség /vh kérő/. Idézek a jegyzőkönyvből: "A mai napon x Ft értékű x tárgy kiadása meghiúsult, mert adós azt mondta a jelenlevő Rendőröknek és Nekem /VH/, hogy ez nem a kiadásra rendelt x tárgy. Állítása szerint kb. 3 éve vette és alkatrészekből rakta össze. Tekintettel, hogy egyértelműen nem azonosítható be az x tárgy, a rendőrség javaslatára (az x tárgy beazonosításáig) az eljárást elhalasztom." A feleség még ezt az egy értéket sem tudta lefoglaltatni az exférjtől. Mit tehet?
Ha jól értem, akkor jelen esetben 5.740.000 Ft-ért átveheti az ingatlan a feleség? A főkövetelésen felüli összeget ki részére kell megfizetnie? A tulajdoni hányad szerint 3/6 - 3/6 az exférj tulajdona, mi lesz a többi tulajdonos részével?

végrehajtó1 # 2010.03.29. 18:20

Lümier

Az ingóságok között viszont van egy igen értékes tárgy, amit nem foglaltak, mert a vh kérő nem tudta igazolni a tulajdonjogát.

Ezt nem értem!Nem a vh kérőnek kell igazolnia a tulajdonjogot.Vagy az ővé?Akkor meg mit akar lefoglaltatni?Nem értem

Mit jelent az pontosan, hogy „átveheti az ingatlant“? Mennyi idő múlva lesz kitűzve a köv. árverés? A becsérték 10 %-át kell készpénzben odavinni és bemutatni a vh-nak az árverésen, és amennyiben övé lesz az ingatlan mennyi időn belül kell kifizetni a teljes összeget?

A közölt adatok esetében ingyen átveheti az ingatlant.Ezt írásban kérje a vh-tól.De ha az árverésen csak a 70%-ig lehettet lemenni akkor csak a becsérték 70%-ának megfelelő tartozás esetén lehet átvenni az ingatlant.Ha ezt nem éri el akkor a különbözetet a vh kérőnek (aki át akarja venni a lakást) kell kifizetnie.
Ha ezzel nem él akkor 6 hónapig szünetel a végrehajtás.Majd ezt követően a vh kérőnek kell írásban kérnie a következő árverés kitűzését.

végrehajtó1 # 2010.03.29. 18:01

zimcsi

igen

Lümier # 2010.03.29. 08:17

Már a negyedik árverés is lezajlott, de nem kelt el az ingatlan. Mit jelent az pontosan, hogy "átveheti az ingatlant"? Mennyi idő múlva lesz kitűzve a köv. árverés? A becsérték 10 %-át kell készpénzben odavinni és bemutatni a vh-nak az árverésen, és amennyiben övé lesz az ingatlan mennyi időn belül kell kifizetni a teljes összeget?
~ 1 vh kérő van
~ becsérték beköltözhetően: 8.200.000 Ft
~ a telekkönyvi adatok szerint a t. hányad: 3/6 - 3/6
~ a végrehajtást kérőnek a főkövetelése 3.200.000 Ft, a jkv kiállítása időpontjában fennálló vh. okirat szerinti teljes tartozás: 4.690.115 Ft
Az ingóságok között viszont van egy igen értékes tárgy, amit nem foglaltak, mert a vh kérő nem tudta igazolni a tulajdonjogát. A számla kivételével mivel lehet még igazolni a t.jogot, mi az amit a végrehajtó elfogad ilyen esetben?

zimcsi # 2010.03.28. 18:48

Jó estét!
Ha valaki nem ért egyet a fmh-val,akkor mi történik?mi következik?Tárgyalás?

Köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.03.28. 17:01

Nem ússza meg.Csak a végrehajtói letéti számlára fizessen úgy ahogy a részletfizetésben írva vagyon.

Györgyi1 # 2010.03.28. 16:14

T. Végrehajtó!
Az alábbiakban kérném tanácsát.
A Centrum Parkoló egy fizetési maghagyást adott be ellenem, amire én sajnos nem reagáltam, igy a Biróság végrehajtást rendelt el. A birság kb 69.000.- Ft volt, de mire a végrehajtóhoz került, már 121.000.-Ft lett. Bementem a végrehajtóhoz és kértem részletfizetést, amit megkaptam , 4 hónapra. Az lenne a kérdésem, hogy ha a Centrumnak két részletben átutalom a 69.000.- Ft-ot, meguszhatom a többi végrehajtói költség megfizetését. Már egy hónapot átutaltam a végrehajtó számlájára.

Köszönettel Györgyi

végrehajtó1 # 2010.03.27. 18:04

kérnék felvilágosítást hogy legalább tudjam mire számíthatok

Rövidtávon semmi gond,ellenben hosszútávon ...

Ha nincs végrehajtás alá vonható vagyontárgy ingatlan akkor a végrehajtás szünetel addig amíg netántán egyszer lesz valami ...

Zala1 # 2010.03.27. 12:00

Tisztelt Szakértők!
A problémám a következő: egy banki tartozás miatt bírósági eljárást indítottak ellenem. Még kaptam 3 nap haladékot a hitel kiegyenlítésére egy összegben amit nem tudok teljesíteni. Ha nem élek ezzel a lehetőséggel akkor írták hogy végrehajtók fognak jönni. A tényállás az hogy amikor ezzel a hitellel éltem akkor még a szüleimhez voltam bejelentkezve de már egy éve a barátomhoz vagyok állandó lakcímre bejelentkezve,a lakás amiben élünk nem a barátomé hanem szolgálati az ő részéről. Mivel ezt a bírósági levelet tegnap kaptam a szüleimhez érkezett vagyis arra a címre ami szerepelt a hitel felvételkor. Ha most kijönnek gondolom a szüleim házához fognak először. Mivel már nem oda vagyok bejelentkezve gondolom akkor eljönnek ahol ténylegesen élek. Itt ebben a szolgálati lakásban semmi nem az enyém még bérlőként sem szerepelek mert a barátom nevén van a lakásbérleti szerződés. Szüleim házához visszatérve náluk sincs semmim. Ebben az esetben mire számíthatok? Ha el akarnak vinni bármit is hogy igazoljam hogy nem az enyém hanem minden a barátomé? A tv,hűtő,bútorok ezekhez nincs semmi névre szóló papírom hogy a barátom tulajdona. Az én nevemen nincs semmi se ház se autó. Fizetésből sem tudnak vonni semmit mert jelenleg GYED-en vagyok. Elég rossz a helyzet de ebben kérnék felvilágosítást hogy legalább tudjam mire számíthatok. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel : Zala1

végrehajtó1 # 2010.03.26. 18:39

Mi a menete annak, ha a feleség saját maga szeretné megvásárolni a következő árverésen az ingatlant?

Ha a 2. áreverés sikertelen volt akkor a vh kérő átveheti az ingatlant.

A konkrét válaszhoz tudnom kell a következőket:

• hány vh kérő van?
  • mennyi a becsértéke az ingatlannak?
  • 1/1 tulajdoni hányad az adósé?
  • mennyi a vh kérő követelése?

Az ingóságokkal kapcsolatban lennék arra kíváncsi, „hogy jelen esetben ki az akinek igazolnia kell a tulajdonjogát a végrehajtáskor”?

Mindig az igazolja aki magáénak valja vagyis aki igényt tart reá

A rendőrség jelen volt a végrehajtáskor és az Ő javaslatukra a végrehajtó a beazonosításig felfüggesztette az eljárást

Nem semmi:)Ilyet is ritkán látni.

De ha az ingóságok időközben elértéktelenedtek akkor minek lefoglalni?

Lümier # 2010.03.26. 08:19

Kedves végrehajtó1!

Adott egy válás, ahol a férj maradt a közös ingatlanban. A bíróság x összeg kifizetését szabta ki a férj részére és bár lassan 3 éve húzódik az ügy, de a feleség sajnos azóta sem jutott a pénzéhez (mert a negyedik árverésen sem kelt el az ingatlan). Mi a menete annak, ha a feleség saját maga szeretné megvásárolni a következő árverésen az ingatlant?
Közben az asszony ingóságainak nagy részét a (már nem) közös ingatlanból a férj kihordta az udvarra, ahol az eltelt évek alatt elértéktelenedtek. Az ingóságokkal kapcsolatban lennék arra kíváncsi, hogy jelen esetben ki az akinek igazolnia kell a tulajdonjogát a végrehajtáskor? A végrehajtást kérőnek - jelen esetben a feleség - vagy a volt férjnek? Ugyanis a férj sok mindenről azt állítja, hogy az azóta eltelt időszakban vásárolta és az nem közös, vagy akár a feleségéé. A rendőrség jelen volt a végrehajtáskor és az Ő javaslatukra a végrehajtó a beazonosításig felfüggesztette az eljárást. Persze amikor vásárolták azt a bizonyos tárgyat, már akkor sem volt számlájuk róla. Mit lehet tenni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szobi # 2010.03.23. 17:19

Tisztelt Fórumozók!

Egy nagyon fontos kérdésem lenne!
A késedelmi kamat hány év után évül el?
Mert most rajtam 2004-től követelnek késedelmi kamatot!
a tőkét késéssel ugyan, de kifizettem végig
(ebbe már nincs tartozásom)
és most 2004-2007-ig terjedő késedelmi kamatot akarnak rajtam behajtani (a minap már végrhajtói irodától kaptam levelet)
egyébként pedig egy benzinkútról lenne szó.
15 évig tankoltam ott(nem kis mennyiségről van szó, havonta 2500-3000 liter gázolaj), és mindíg kifizettem a számlát igaz néha késtem egy kicsit, de kifizettem!
2 éve nem tankolok ott és most akarja rajtam behajtani a késedelmi kamatot!

válaszokat előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.03.21. 15:56

Ha jól emlékszem az átvételtől számított 15 napon belül kell kipostáznia.
Ha per lesz akkor jó isten tudja mikor lesz vége.

ingatlanok # 2010.03.21. 06:25

Köszi a választ! Mennyi idő alatt adja ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság a fizetési meghagyást? Ha ellentmondás van, per lesz belőle? Mennyi idő mindez?

végrehajtó1 # 2010.03.21. 06:04

ingatlanok

Ha a kezes nevén nincs semmi akkor gyakorlatilag semmit sem.Fmh-t kérnek.Ha nem mond ellent akkor jogerősítik. Majd vh-hoz kerül az ügy.Az jó esetben kimegy és meg győződik róla hogy milyen ingóság van ,van e letíltható jövedelme.Ha nincs semmi akkor szünetel a végrehajtás addig amíg lesz valami végrehajtható vagyona.Diohéjba ennyi:)

A szerződésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság ill. a Fővárosi Bíróság hatáskörét kötötték ki

Ide adják be a Fmh-t.

ingatlanok # 2010.03.20. 18:34

Köszönöm a választ!
Egy másik kérdésem is lenne: céges hitelnél egy bt kültag kezességet vállal a cég tartozásáért. A hitel felmondásra került. A kezes nevén semmi nincs, eladta az ingatlanát. Mit tudnak behajtani? Mi a végrehajtás menete? Fizetési meghagyással indul? Mennyi idő szokott lenni? A szerződésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság ill. a Fővárosi Bíróság hatáskörét kötötték ki. Ez mit jelent? Köszönöm

végrehajtó1 # 2010.03.20. 17:14

nem érinti

ingatlanok # 2010.03.19. 15:59

Tisztelt Szakértők!

Egyszer már leírtam a következő esetet, azonban kiegészíteném a problémát:

2004-ben alakult egy bt, mely 2007.07.hóban hitelt vett fel. A hitel 2008.08.hóban lejárt, azonban mivel a bt nem tudta visszafizetni egyösszegben a tartozást, 2009-ben megállapodást kötött a bankkal részletfizetésről. Azonban a bank ezt felmondta, mivel a bt elmaradt a részletekkel. A bt beltagja kezességet vállalt. A felesége nem tulajdonosa a bt-nek, s enm is volt az.2005.07.hóban kötöttek házasságot, azonban 2008.09.hóban elváltak, a vagyonközösség megszűnt. A feleségé volt az ingatlan 11/15, a férjé a 4/15 része. A vagyonközösség megszűnése után a feleségé lett az ingatlan teljes egészében. Az elszámolás pénzmozgás nélkül történt, mivel a gyerektartás költsége belekerült a megváltási árba. Kérdésem az lenne, hogy a volt feleséget ill. a tulajdonába került ingatlant érintené-e a végrehajtás? Köszönöm előre is

Ronesz # 2010.03.18. 19:56

Üdv Végrehajtó 1. Pontosan ebben az érdekel,hogy a végrehajtó visszahelyezi ilyen esetben a döntésig??Köszönöm.Azért kérdezem mert visszahelyezte az irodai ügyintéző.

végrehajtó1 # 2010.03.18. 17:46

Ronesz

Ezt már régebebn kérdezted.Mást nem tudok válaszolni.

Ronesz # 2010.03.18. 17:38

Üdv.Érdeklődöm.A vh.jogot a végrehajtó méltányolva helyzetet és fizetési szándékot,egy másik ingatlanra tette át,ám a vh.kérő kifogásolta.A bírósághoz került az ügy.Döntésig a végrehajtó visszahelyezi a jogot a vh.kérő általi ingatlanra,vagy vár?Valamint a jelzálogjogosult bank ezen idő alatt beszállhat a vh.ba,vagy kivár?(Nagy esély van hogy a bíróság a kifogást elutasítja szociális helyzet miatt)

Lümier # 2010.03.18. 15:48

Köszi :)