végrehajtás alá vonható jövedelem

garai # 2010.07.10. 06:48

Tisztelt Végrehajtó!

Érdeklődni szeretnék az alábbiakról.

Édesanyám mozgássérült, rokkantnyugdíjas.

havi jövedelme

• 22.800,- fogyatékossági támogatás
  • 61.000,- rokkantsági nyugdíj

Most Albérletben él havi ~50.000,- ért.
szinte semmilyen ingósága nincs

Hogy legyen bejelentet címe is
un. Tartózkodási helyként a házamban van bejelentve.

Sajnos válása előtt felhalmozott igen csak nagy banki tartozásokat, több banknál: kb 1.000.000,- ot /amiről már tudok :-( /
hogy hogy adhattak neki hitelt azt se értem!

Kérdésem hogy mire számíthat ő, ill. én, a családommal hogy náluk van a bejelentet tartózkodási helye?

Köszönettel

végrehajtó1 # 2010.07.09. 07:17

Azt szeretném kérdezni,hogy meddig mehetnek el a jövedelmem tiltásával?
Tárgyakat elvihetnek a lakásból mint pl.számítógép­.tv.mosógép?
Ha ezt a párom betudja bízonyítani,hogy az ővé,akkor is elviheti a végrehajtó?
Azt hallottam,hogy még jövedelmem van addig a bankok sorban álnak a tiltásra.Ez ténleg így van?

Válasz:

50%-ig
igen
nem(de ha házastársak akkor igen,kivéve ha az ingóság a házastárs külön vagyonát képezi)
igen

végrehajtó1 # 2010.07.09. 07:14

Mzsg

A letíltásnak semmi köze nincs a un. létminimumhoz.

Patrika # 2010.07.09. 06:32

Tisztelt Végrehajtó!

Sajnos úgy jártam,hogy ebben a hónapban az X bank levont a jövedelmemből 33%-ot.1.5 hónap elmaradásom volt de mivel ÚJRAKEZDÉSI HITELRŐL an szó azt mondták et szígorúbban veszik.
Nekem nem szólt sem a bank sem a munkahelyemen csak nagyot koppantam,amikor jóval kevesebb pénzt kaptam a számlámra.
Nagyon sok a hitel törlesztésünk televagyunk DEVIZA HITELEKKEL is sajnos és elmaradásaink vannak.
A többi bank is rendszeresen fenyeget,hogy tiltani fogja a jövedelmem.
Azt szeretném kérdezni,hogy meddig mehetnek el a jövedelmem tiltásával?
Ingatlanom nincs tehát azt nem vehetik el.Szolgálati lakásban lakunk.
Tárgyakat elvihetnek a lakásból mint pl.számítógép.tv.mosógép?
Ha ezt a párom betudja bízonyítani,hogy az ővé,akkor is elviheti a végrehajtó?
Azt hallottam,hogy még jövedelmem van addig a bankok sorban álnak a tiltásra.Ez ténleg így van?
Köszönöm válaszát.

Hol kérdezhetek?

Mzsg # 2010.07.08. 21:57

T Végrehajtó!
További kérdésem: még akkor is vonhatnak 33%, ha a létfentartásunkat veszélyezteti? Mivel az egy főre eső jövedelmünk a létminimumot sem éri el? és két kiskorú gyermeket nevelek egyedül?, vagy ezt a bíróság dönti el? Várom válaszát.

ronix4 # 2010.07.08. 18:46

Igen én vagyok a tulaj..
hát nem tudom elég nagy kakában vagyok ugy érzem

nandy # 2010.07.08. 17:50

A munkanélküliből és a családi pótlékból nem tilhatnak le - de ezt a jelek szerint te is tudod.

A "hiteles" autót viszont minden további nélkül végrehajtás alá lehet vonni, ha te vagy a tulajdonosa (forg. engedélyben nézd meg!)

ronix4 # 2010.07.08. 15:25

NANDY

Jelenleg munkanélküli vagyok,ellátást már nem kapo a családipótlék,van meg árva ellátás..autom van de hitel van rajta...
A ház az ami aggaszt..szerinted??mit tegyek?,
köszi

nandy # 2010.07.08. 15:20

Kicsit későn kérdezel... van egy jogerős, végrehajtható bírósági ítélet.

Ha már végrehajtás alatt van az ügyed, akkor kénytelen leszel kifizetni, vagy viszik a béredet, autódat, házadat.

ronix4 # 2010.07.08. 14:53

Állitolag azt állitják,hogy nem számoltam el a készlettel ami nálam volt.Biroságra vitték az ügyet ÉS ÉN HÜLYE nem foglalkoztam vele,mert ugye papirom van rola,amiben leirják hogy nem tartozom semmivel feléjük.2007-ben számoltam le onnan.És kaptam levelet a végrehajtotol amiben 600 ezret követelnek,ebben minden benne van.Ma irtam egy levelet a végrehajtónak amiben kértem hogy szüntesse meg az eljárást és mellékeltem a papirt.
Hozzá nyulhatnak a jelzálogos ingatlanhoz aminek a fele a gyerekek nevén van?Vagy mit tegyek??

végrehajtó1 # 2010.07.08. 13:20

ronix4

Ha papírod van hogy nem tartozol neki akkor mire és hogyan kér végrehajtást?

végrehajtó1 # 2010.07.08. 13:19

Mzsg

A rok.nyug.-ból 33-ot vonhatnak .a többiből nem.

ronix4 # 2010.07.08. 07:15

Tisztelt Végrehajtó,Fórumozok!

Elözmény:3 kiskoru gyerek ,jelzágoggal és elidegenitési tilalommal(szocpol)terhelt ház,(a hitel rendesen van fizetve) fele ház a gyerekek nevén van(az apa halála után került rájuk)a másik fele az enyém,a másik felén haszonélvezeti jogom van.
Végrehajtást kér a volt munkáltatom elszámolási kötelettség végett(papirom van rola hogy nem tartozom nekik).
az összeg 600 ezer ft.
Jelenleg munkanélküli vagyok,
Kérdés:mit tehetnék,illetve a fent emlitett ingatlant elárverezhetik e.
köszönöm a választ

Mzsg # 2010.07.07. 22:06

T. Végrehajtó!

Rokkantnyugdíjas vagyok 57.000 ft/hó kapok, 2 kiskorú gyermeket nevelek, ezen kívül még családipótlékot kapok a gyermekekre 29.600 ft/hó. Ezen jövedelem végrehajtás alá vonható-e, ilyen családiállapot mellett. Tulajdonunk nincs, ingóságunk alap. Mire számíthatok? Köszönöm válaszát.

Gyurcsánné # 2010.06.22. 08:03

Tisztelt Fórumozók!
Tudna valaki válaszolni a kérdésemre, nagyon köszönöm előre is.

luck-666 # 2010.06.21. 10:27

várni fognak a sorukra,olyan egyszerűen nem fognak elengedni

csregina # 2010.06.21. 10:01

Köszi a választ. Vagyonom nincs, az exem eladta már a házunkat és "elfelejtett" kifizetni, a pénzt meg már felélte vagy eltüntette. Egyedül a fizetésem van mint vagyon. De a kérdésem még fent áll, mi van akkor, ha mondjuk van már két letiltásom, de jönne még? Az valamilyen módon behajtható vagy be kell nyelnie a banknak, hogy bebukta, mert nem behajtható?

nandy # 2010.06.21. 09:39
  1. Nem kérhet valaki saját maga ellen letiltást.
  2. Kezesként a teljes vagyonoddal felelsz, akár a házadat is elárverezhetik.
csregina # 2010.06.21. 09:16

Én arra szeretnék választ kapni, hogy mi van akkor ha a volt férjem hitelét rajtam szeretnék behajtani, mert én voltam a kezes, de tőlem ezt már nem tudják vonni? Ugyanis megpróbálom úgy megakadályozni az exem "kedvességét", hogy a bankomnál ahol nekem jelenleg lakáshitelem és személyi hitelem is van, fizetésletiltást kezdeményezek önmagam ellen. Ha ez kivitelezhető a kettő együtt kiteszi a törvényben előírt 50%-ot, így akkor ugye többet nem lehet vonni.De mi lesz a kezességemmel? És ha még van egy fizetési meghagyásom ami ellen fellebbeztem és épp a bírósági perre várunk, azzal ilyenkor mi történik? Ha ezeket nem tudják már levonni, és semmim sincs amit terhelhetnének vagy foglalhatnának, akkor ezeket el kell könyvelniük veszteségként a bankoknak, vagy valahogy még mindig behajthatók rajtam? Tudna nekem segíteni valaki? Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.06.19. 17:54

igen kérje bátran.

anyuka05 # 2010.06.19. 17:39

Kedves Végrehajtó
Arra szeretnék választ kapni hogy az exemtől utalnak nekem a munkahelyéről a fele fizetését de ez nem éri el a kiszabott gyerektartási összeget azaz még 20 ezret kellene fizetnie nekem kpba de nem teszi. Nem is ez a lényeg hanem a gyerekek után járó tavalyi adókedvezményt ő kapta meg a fizetésébe amit nem ad ide. erre azt mondták hogy végrehajtást kérhetek de mivel a fizuja felét már levonják nem tudják honnan hajthatják be. Kérdésem hogy ha a bankszámlára megy a maradék pénze kérhetem hogy a bankszámlát inkasszózzák le?
Köszönettel

végrehajtó1 # 2010.06.19. 06:32

33% ha több letíltás akkor 50%

végrehajtó1 # 2010.06.18. 17:21

Ugyan annyit és ugyan úgy mint a munkabérből

Sebastian # 2010.06.18. 15:01

Tisztelt Fórumozok!

Az én kérdésemre ha lehet valaki adjon már tanácsot, hogy hova forduljak.

Köszönöm: Sebastian

végrehajtó1 # 2010.06.18. 09:24

Kérdésem volna, hogy ebben az esetben hogy történik a végrehajtási jog érvényesítése, illetve mennyiben érinti ez az én örökrészemet?

Nem csak az adósét azaz a tesóét.

A ház eladása esetén az én örökrészemet is tehelik majd a testvérem tartozásai?

nem

Elárverezhetik az ingatlant addig , amíg a haszonélvező édesapánk él?

A haszonélvezet nem akadály a az árverésnek.De! Csak a z adós tulajdonihányadát lehet árverezni.Vagy egyben ha a nem adós tulajdonostársak is írásban kérik hogy egészben legyen az ingatlan árvarezve...