Tisztelt Végrehajtó jelenleg gyesen vagyok és minden tájékoztatás nélkül a Farkas és Társai végrehajtó iroda levonta a gyesemet a családi pótléomat és a gyerektartásomat amit végül is a 3 kiskoru gyermekem kap.Igy itt maradtam eggyetlen fillér nélküla 3 kiskoru gyermekemmel. Kérdezem én hogy gyesből családipótlékból és gyerektartásból milyen jogon vonnak,és a gyerekeimet miből etetem és nevelem .Vagy a végrehajtónak mindenhez joga van ?????????????????????? Válaszát előre is köszönöm
végrehajtás alá vonható jövedelem
Erre a kérdésre előzőekben már kaptál itt választ végrehajtó1-től # e-mail 2010.04.30. 09:06.
ml.
Köszi szépen a választ....és további szép napot kívánok!
Üdvözlettel: Tildus
Tisztelt Végrehajtó....
Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Én jelenleg Gyesen vagyok
Nem kell semmi más nyilatkozat.
Én még nem láttam ilyen papírt - szerencsémre, ettől függetlenül vélem azon bizonyára rajta van, hogy a kérelmező az aláírásával büntetőjogilag felel hogy a kitöltött adatok a valóságnak megfelelnek.
Ha ez mégis kevés -bár nem valószínű hogy a nyomtatvány külön kérné-, még mindig lehet csatolni aktuális jövedelemigazolást.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Köszi a választ, de még azt szeretném kérdezni, hogy a papírt amit ki küldve el küldünk az mellé kell még valami nyilatkozat, hogy a dolgozónak ennyi a fizu, és azért csak ennyi a levonás vagy elég azt az 1 papírt kitöltve feladni...amin bekérik a letíltható összeget ill. azon szerepel a nettó fizu is.....
És tényleg nagyon köszi minden választ.....
Üdvözlettel: Tildus
Tisztelt Végrehajtó....
Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Egyszerű matematika:
nettóbér - öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege ------------------------------------------- letíltás
Annyit még , hogy mivel kis összeg fel adásáról van szó, az lehet 1250 ft is...vagy pontosan mennyi is az amit le lehet vonni....
És bocsi, hogy ennyit zaklatom........................
Tisztelt Végrehajtó....
Tisztelt Végrehajtó...
Ismételten jelentkeznék, ma voltam bennt a végrehajtó irodában és annyit közöltek velem, hogy a főnökömnek meg kellene küldenie az ő általuk nyomtatványt kitöltve, amely tartalmazza a levonható összeget....vagyis a 2000 ft-os összegre vonatkozóan...de a főnőköm továbbra is köti az ebet a karóhoz, hogy küldjék meg neki a pontos összeget....hogy menni is az....A kérdésem a következő lenne, hogy ezt a papírt én nem adhatom én a postára, már le van bélyegezve , aláírva....
Valamint, hogy mennyi a pontos összeg ami ebből levonható.....?Valamint a főnőkömnek elég csak ezt feladnia vagy kell tennie egy nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy xy dolgozónak ennyi a jövedelme és csak ennyi terhelhető le...vagy hogy mükődik ez?
Kérem szíves segítségét...ill. válaszát....mert tényleg nem tudom, hogy mit tegyek....
Tisztelettel:Tildus
Tisztelt Végrehajtó....
Kedves Végrehajtó!
Köszönöm a választ, nem teljesen, de valahogy így gondoltam, tehát van még lehetőségem. Feltételezem ismerik (ex és az ügyvédje) is annyira a jogszabályokat, hogy elfogadják és nem variálnak.
Egy kérdésem lenne még: ameddig törlesztek havonta, addig is megy rá kamat? Vagy a kamat már megállapításra került a végrehajtási összegben, és az összeg már a végleges?
„Azt mondja, nem fogják elfogadni a volt férjemék. ha valóban így lenne és nem fogadják el, beadhatok további fizetési törlesztési kérelmet a bíróságra is?”
Ha csk a vh kérő nem fogadja el akkor a vh-nak az íratot a bíróságra be kell küldenie és a bíróság dönt.
Nem véletlenül kértem a részletfizetést, 26e-t tiltanának, így meg havi 10 e. Tovább tart kifizetni, de biztosabb.
Egyébként köszönöm a választ :-).
Tisztelt Végrehajtó!
Most voltam a végrehajtónál, ugyan nagyon nehézkesen, de talán belátta,hogy ha a 33%-ot vonják, semmi nem marad (bérelem a lakást, két gyerekkel, munkabér-előleg is törlesztés alatt van). Havi 10e Ft-os részletfizetést kértem (összesen 110e Ft-ról van szó)és kifizettem neki a költség díját. Azt mondja, nem fogják elfogadni a volt férjemék. ha valóban így lenne és nem fogadják el, beadhatok további fizetési törlesztési kérelmet a bíróságra is? Vagy valószínűsíthető, hogy mivel a végrehajtó elfogadta, így a volt férjemék sem ellenkeznek, elég "garancia" a végrehajtónál tett nyilatkozatom? (Tudom, minden ember más és más, így nem ismerik őt sem, csak elviekben kérdezem, hogy a végrehajtást kérők mennyire "ellenkeznek" a végrehajtó által elfogadott lehetőségekkel.)
kitta21
„Kérném segítségét abban, hogy ilyenkor melyik letiltásra, hány % jut. Miből mennyit kell vonni”.
Az első kettő marad úgy ahogy van.A harmadikat és minden továbbit sorba kell állítani mindaddig míg az első teljesen(tőke+kamat+költségek) le nem vonatódik.
margaréta*
Vígyen be a vh-hoz írásbeli kérelmet a részletfizetésre.
Vagy adja be a bíróságra és ott kérje.De azért számolja ki hogy mennyi lenne a részlet és mennyit tudnának tíltani.Szerintema kevesebbet válassza.De ezt ön tudja..
.
Tisztelt Cím!
Kérdésem letiltással kapcsolatban a következő lenne: az egyik dolgozónknak már 2 letiltása is van. Az első 33 %-ban kerül levonásra, a 2. 17%-ban. Most érkezett egy 3. letiltás is.
Kérném segítségét abban, hogy ilyenkor melyik letiltásra, hány % jut. Miből mennyit kell vonni.
Sajnos sürget az idő, tud valaki segíteni?
Kedves Fórumozók!
A napokban egy másik topikban írtam, de sajna most nem találom... Lényeg ugyan az. Tartozom volt férjemnek, ami az egyéb költségekkel, kamattal együtt 110e Ft. Jártam a végrehajtónál, amikor is ő elfogadta volna az egyezségünket, amit aztán végül exem felrúgott, szóval ugyan ott tartunk. A végrehajtónál hogyan tudok haladékot vagy részletfizetést kérni? Azt mondta, hogy mai napon beadja a fizetésemre a letiltást. Ezt nem szeretném, viszont a hathavi törlesztést vállalnám. Írásban mit kérjek, hogy elfogadja? Felfüggesztést lehet kérni?
Köszönöm szépen a válaszát....én is úgy értelmeztem, hogy mentességet élvez a jövedelmem 28.500 ft-ig, és nem csupán azért, mert kevés vagy részmunkaidő....hanem a törvény így rendeli el és csak az-az fölötti rész terhelhető le, ahogy korábban is írta.....csak nem értem, hogy ezt egy tanult ember, hogyan is értelmezheti másképp, mint ahogy sem, hogy valaki meg csak az inkasszóra veszi a jövedelem mentességét 28.500 ft-ig....
Szóval nagyon szépen köszi a sok türelmes választ, amivel időközönként esetlegesen kiborítom.....
Tisztelettel:Tildus
Tisztelt Végrehajtó....
Letíltások esetében a jövedelem tv.-ben meghatározott része nem azért mentes a vh alól mert a jövedelem kevés.Eza mentesség több milliós nettó jövedelem esetében is mentes.
Egyébbként a végrehajtásoknak nem az a célja hogy az adóst teljesen le nullázza.Azért van benne a minimális létfentartáshoz szükséges ingóságok mentessége és az elöbb taglalt jövedelem mentesség is.
„Ugye ma már minimálbér 70–80 ezer forint között van, csak azért mert részmunkaidő, ezért kevesebb pénz jár érte, ezért ne lehessen letíltani“ vagyis arra utalt a továbbiakban,hogy a levonás alól nem élvez mentességet az én általam hivatkozott nyugdíj minimum összege…h”
Ha ezt a téves okfejtést elfogadjuk akkor aki állandóan 16-zik annak meg 2*28,500ft a mentes jövedelme?
Ez vicc lenne...
Tisztelt Végrehajtó...
Szóval ismételten jelentkezem....az ügyemmel kapcsolatbsn....sajnos még mindig nem tudtam igazán megnyugodni, merthogy korábban feltettem a kérdésemet más oldalon, még mielőtt Önnek feltettem volna kérdéseimet....na és szóval megkaptam a választ...ami számomra igencsak meglepő volt.....
Idézem a hölgy válaszát...."Én nem láttam a Vht-ben olyat, hogy jövedelem csak azért mert kevés ezért mentességet élvezzen. Ugye ma már minimálbér 70-80 ezer forint között van, csak azért mert részmunkaidő, ezért kevesebb pénz jár érte, ezért ne lehessen letíltani" vagyis arra utalt a továbbiakban,hogy a levonás alól nem élvez mentességet az én általam hivatkozott nyugdíj minimum összege....holott Ön is azt mondta, hogy csak 28.500 fölötti összeg terhelhető le....vagyis mintegy 1500 ft-ot tudnak letíltani....
Köszönöm előre is választát....és türelmét....
Tisztelettel
Tisztelt Végrehajtó....
Tisztelt Végrehajtó....
Köszönöm szépen az eddigi válaszait....
Tisztelettel:
Tisztelt Végrehajtó....
Nem.A nettó fizu 33 vagy 50%-át lehet letíltani.De mentes a vh alól a 28500Ft.
Azaz 30.000ft nettó fizunál 1500ft-ot lehet letíltani.
Szóval a csökkentett összeg=nettó bér....és ennek lehet levonni a 33 ill az 50%-át, ez akkor azt jelentheti, ha jól értelmezem....hogy a 30500 ft-ot lehet levonás alá terhelni 33 ill 50%-ban, vagyis akkor tényleg levonható az a kb 10000 ft tőlem?
Köszönöm előre is válaszát...
Tisztelettel:
Tisztelt Végrehajtó....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02