Hallottam olyat, hogy gyerektartásdíjra végrehajtást kértek a jövedelem 50%-ig, és akkor a jövedelemre már semmi más végrehajtást nem lehet terhelni. Ez valóban igaz?
végrehajtás alá vonható jövedelem
Félig igaz. A letiltás ugyanúgy kiadható több ügyben is, csak ezeknek várniuk kell a sorukra.
Olvastam,többször is a bankszámlán pénz van,nem az hogy családi pótlék,gyes,jövedelem..stb..meg is értettem..ha inkasszóznak akkor mindent inkasszóznak.
De ,hogy tudom én visszaszerezni a családi pótlékot,ha azt vonják le,mert csak az van a számlán?Betudom-e nyújtani a keresetemet az inkasszó kérő felé,hogy hoci vissza azt a pénzt amit a kiskorúm kap?
Nem tudod visszaszerezni, ha tényleg tartoztál.
olyan ez. mint amikor a családi pótlékból tv-t veszek, aztán a végrehajtó lefoglalja... (hát így jártál...)
Nem hiszem..mert megyek is letiltom a számlám máris,így előbb utóbb de én kapom meg a családi pótlékot... :P
Mentes.
Valakinek: van tobbszazer ft-os devizahatraleka ugyanennyi kozuzemi es egyeb tartozasa /gyerektartas tobb szazezer ft melynek vegrehajtasa most van birosagi szakaszban/ nincs: munkahelye, de van a tulajdonaban egy kis erteku ingatlan, mire szamithat a birosagi vgrehajtas soran?
Találtam a jogszabályban olyat, hogy kérhető a végrehajtás részleteinek csökkentését kérni, ha az az adós létfenntartását veszélyezteti.
Valamint a végrehajtás felfüggesztését, ha az adós ellen több végrehajtás van folyamatban. Ekkor az összes tartozását együtt kell kezelni, és a teljes tartozás összegéből kell kiindulni, és állapítják meg a végrehajtás részleteinek összegét?
Hol kell ezt kérni?
Mivel a végrehajtás levonása után nekem és a lányomnak összesen 61 000.- Ft a havi jövedelmünk, ami egy főre 30 500.- Ft. És ebből bölcsőde, bérletek, megélhetés nem jön ki.
Valamint a bérlet-visszatérítésem összegét is felezték, pedig ebből az összegből már le van vonva a tartozás havi törlesztése.
Bonyolítja a helyzetet, hogy nem egy megyében vannak a végrehajtók (kettő cégnél).
Kinél kell kérni a felfüggesztést, illetve a részletek csökkentését?
Azt tudom, hogy az állásból eredő fizetések bizonyos százalékát levonhatják a végrehajtás során. Viszont akkor mi a helyzet, ha egy Kft. cégem van? A céges, vállalkozásból eredő jövedelmemből vonhatnak?
Állásból eredő fizetések? Az meg mi?
"A céges, vállalkozásból eredő jövedelmemből vonhatnak?"
Nem magyarul beszélünk? Egyébként: simán. Meg még az üzletrészed is elvehetik.
Tisztelt Fórum!
Egy családi ház van a nevemen melyen hitel van, ketten vettük fel a fiammal, a hitel az ő nevén van én vagyok az adóstárs. Nyolc éve vettük fel a ház felujitására, amikor még a fiam a felső szinten lakott. Azt szerette volna, hogy adjak neki tulajdonrészt a házból, de mivel ezt nem akartam, igy azonnal elköltözött, az egész hitelt azóta én fizetem, 90 ezer ft havonta, még 14 évig. Az elmult nyolc évből is csak három évig fizette a hitel felét, előtte is az egészet én fizettem. Jövedelme, munkahelye van, a telefont nem veszi fel, hitelt nem fizeti, azt mondja őt ez már nem érdekli. Egyedül nagyon nehezen tudom most mát fizetni. Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Ha elköltözik, tényleg semmi köze többet a hitelhez, nekem kell végig fizetni ami az ő nevén van?
Köszönöm a választ!
Ez nem túl egyszerű.
Nagyvonalakban annyit, hogy követelheted tőle, hogy térítse meg az általad egyedül törlesztett részletek felét. Ő meg követelheti tőled, hogy térítsd meg neki a felét annak, amit a házadra fordítottatok a kölcsönből. Ő egyösszegben követelheti, te meg mindig csak utólag azt, amit magad már kifizettél. Lehet matekozni, érdemes-e perbe bocsátkozni.
Egyébként miért nem engedtél neki tulajdonjogot?
Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem az lenne, hogy a jövedelem letiltás esetén a minimális nyugdíj ami mindenképp megmarad.
Mi van akkor ha vannak egyéb havi törlesztéseim is (pl személyi kölcsön, diákhitel) amire ha a maximálisan kiszabható 33%-ig levonnak már nem marad fedezetem.
Kérhetem, hogy erre is maradjon fedezet? Hiszen ha nem marad, abból is végrehajtás lesz!
Előre is köszönöm a gyors válaszokat!
„Ő meg követelheti tőled, hogy térítsd meg neki a felét annak, amit a házadra fordítottatok ”
Az egészet.
Ha a különvagyonából költöttek volna.
Ha azért volt adóstárs, mert az édesanyja egyedül nem tudta felvenni a hitelt, a teljes összeget pedig az épületre fordították, akkor az általa megfizetett 3 évnyi törlesztést, követelheti az édesanyjától.
Tisztelt Fórumozók!
Sajnos az anyagi helyzetem 3 éve megváltozott. Mint nagyon sokan hitelt, hiteleket vettünk fel a feleségemmel. (OTP: A hitel, hitelkártya, Személyi kölcsön.) Szépen fizetgettük vissza., így is megéltünk. Született egy kisfiunk 7 éve , de történt egy nagy gond. a feleségem 3 éve agyvérzésben meghalt. Egyedül maradtam a fiammal akit azóta is én nevelek. Törlesztgettem erőn felül vissza, görgettem a hiteleket de mára nem tudom fizetni. Azt sejtem,hogy bankot váltok nehogy hirtelen megterheljék a számlám. Az lenne a kérdésem,hogy gyerekét egyedül nevelő eltartónak hány százalékot vonhatnak le végrehajtás során a fizetéséből?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Tisztelt fórumozok!
Személyi kölcsön tartozásom behajtó cégnél van, két éve rendesen fizetek, azonban májustól emelkedni fog a törlesztőrészlet, melyet előre láthatóan, nem fogok tudni teljesíteni. Az általam felajánlott összeget, amennyit eddig is fizettem, most már keveslik. Persze ezt nem értem, mert fizetési hajlandóságot mutatok feléjük, nem akarok eltűnni. Kérdésem az lenne, hogy igaz-e, hogy 1 millió forint alatti tartozás esetén csak fizetési meghagyást kérhetnek? Amennyiben Gyes-en vagyok, melyből nem tudnak végrehajtani,bankszámlámra csak az az összeg érkezik, akkor férjem fizetésére kérhetnek-e fizetési meghagyást? Ha továbbra is fizetem az eddigi összeget, akkor is elindíthatják-e a végrehajtási folyamatot?
Válaszukat előre is köszönöm.
pufi: az mindegy, van-e gyereked és kivel neveled, a fizetés 33%-a vonható (több tartozás esetén 50%), de a bankszámlád egyenlege inkasszózható (28.500,- Ft kivétvelével).
Vizsozso: nem is biztos, hogy kell fmh, hiszen van hitelszerződésed, nem? Az véletlen nincs-e közjegyző előtt aláírva? Ha igen, egyből megy a végrehajtás. Az tévedés, hogy az fmh lassabb, mint a per.
Kedves Szakértô!
Az egyik banknàl van személyi hitelem amit redszeresen vontak a munkabérembôl.Jelenleg a szàmlàra gyermektartàs megy a volt pàromtól és a Gyedem.Ebbôl is vonhat a bank?Mert a gyerektartàsból vonta le autómatikusan.
Köszönöm vàlaszàt
A bank egyikből sem vonhat.
Félreérted. Ugyanannál a banknál van kölcsöne és számlája. Megbízta a bankot, hogy a számláról havonta külön utasítás nélkül átutalással egyenlítse ki a kölcsön részletét. Azt kérdezi, ez a megbízás akkor is érvényes és hatályos-e, ha a számlán munkabért már nem, csak gyerektartást és gyedet írnak jóvá rendszeresen.
T.Kovàcs_Béla
Igen ìgy értettem,ahogy Ön.Most ebbôl is vonhat?vagy kezdheti ha visszamegyek dolgozni.
Köszönöm vàlaszàt
Szerintem nem én értettem félre, hanem a kérdező. Ez ugyanis ebben a formában már nem végrehajtási kérdés.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02