végrehajtás alá vonható jövedelem

gerbera317 # 2014.08.16. 18:09

Önök a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, önök a végrehajtási ügyek szakértői. Mi a legilletékesebb szervezethez fordultunk.

• Én pedig azt gondolom, hogy az Igazságügyi Minisztérium a törvény gazdája, így ők a legilletékesebb szervezet.

Öntelt vagy nem, teljesen mindegy. Ebben itt tökéletesen igaza van: Azt, hogy a bérletiltás felfüggesztése kérelemhez kötött, ne a végrehajtótól vagy a kamarától tudja meg az adós, hanem a jogalkotó szóvivőjétől.

imike1v # 2014.08.16. 17:59

Tisztelt Fórumozók!

Végrehajtást kérő vagyok a végrehajtó pár hónappal ezelőtt a Vüsz.34 §. e pontja alapján befejezettnek tekintette az eljárást mivel a munkáltató a letiltást előjegyezte.Egy ideig utaltak is rendesen de az eltelt két hónapban nem jött utalás a számlámra az adós munkáltatójától. Ezt jelezzem a végrehajtó felé(gondolom ő is látja hogy ez van mivel a jutalékot nem utalják neki)?
Ilyenkor újraindítják az eljárást?

ius latratus # 2014.08.16. 13:10

Természetesen helyesen: utánaolvas.

ius latratus # 2014.08.16. 13:06

Igen, de a nyomtatott sajtóban bővebb terjedelmű a riport. Azt hiszi ez a nyamvadék, hogy az ő kezében van az igazság jogara, pedig már gyűlik a sz...kupac a feje fölött. Ha egy kicsit utána olvas az ember: ez nyilvánvalóan a hattyúdala lehetett Császti úrnak...

ius latratus # 2014.08.16. 09:11

Off

Mai Nemzetben egy egész oldalas riport Császti Ferenccel. Biztos megköveznek majd itt érte, de én ilyen buta, öntelt kapcarongyot még nem láttam. Éppen az ilyen marhák miatt nő az elégedetlenség, s nő a kuruc - féle honlapok látogatottsága. Sok végrehajtónál jártam már, de ahogy ez a tulok védi az egyre megtépázottabb, egyre büdösebb mundért, hát nem csodálom a növekvő ellenszenvet, nem én...
Amúgy jó a cikk, megtudhatjuk belőle, hogy a jogászok tkp. nem is értenek semmihez.
Anyád.

On

pappcs # 2014.08.15. 21:00

Na igen, az ertéel az mindig is a valós infókat mutatja... (bár ha már császti is ezt mondta a műsorban, akkor lehet benne valami...)

ius latratus # 2014.08.15. 18:28

:))

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.15. 15:53

Ha az RTL-ben mondták, akkor biztos úgy is van.
RTL locuta...

bzoo # 2014.08.15. 10:13

Tegnap mondták az RTL hiradóban hogy nem vonhatnak a fizetésből

gerbera317 # 2014.08.14. 08:12

Az, hogy a végrehajtó elrendelte a rendszeres jutattatásod letiltását, teljesen jogszerű. Az volna jogsértő, ha nem tette volna. Aztán majd a folyósító eldönti, végrehajtás alá vonható-e ez az ellátásod vagy sem.

tünde46 # 2014.08.14. 03:58

Tisztelt szakértö

kérdésem az lenne hogy végrehajtoi letiltást kaptam min adostárs,én rokkantsági ellátásba részesülök ,igy jogos-e a letiltás mert
olvastam hogy aki rokkansági járadékot kap az mentesül a letiltás alol
válaszát elöre is köszönöm

gerbera317 # 2014.08.11. 17:59

61. § (1) A végrehajtás során a munkabérből történő levonásnál azt az összeget kell alapul venni, amely a munkabért terhelő, abból a külön jogszabály szerint levonással teljesítendő adónak (adóelőlegnek), egészségbiztosítási és nyugdíjjáruléknak, magánnyugdíj-pénztári tagdíjnak, továbbá egyéb járuléknak a levonása után fennmarad.
2. § A munkabérre és egyéb járandóságra, valamint a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegre vezetett végrehajtás foganatosítása esetén a bírósági végrehajtás szabályai irányadók akkor is, ha a pénzkövetelést közigazgatási végrehajtás vagy közvetlen végrehajtás útján hajtják be.

Ez alapján én úgy csinálnám a levonást, hogy először az illetményelőleg, mint közvetlen végrehajtással levonandó összeg 33% erejéig, azután 17% erejéig az először érkezett letiltás, míg a többi letiltás vár a sorára. A kérdés csak az, hogy az illetményhivatalban vannak-e ennyire kreatívak.

tescosjoghurt # 2014.08.11. 17:46

Az alábbi ügyben kérném a segítségüket:

Az egyik munkatársam illetményelőlegben részesült, amit a következő hónapban kezdenek levonni az illetményéből. Most kapott a munkáltató viszont 2 végrehajtói levelet, amiben letiltást eszközöltek a jövedelmére. Az lenne a kérdés, hogy hogyan kerül sor az illetményéből levonásra? Az illetményelőleget levonják, és a kért végrehajtást az eredeti fizetése 50%-ig terhelik? Vagy összesen 50% a levonás?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.10. 16:19

A nem magyar törvények milyenek? Azok hogyan rendelkeznek ilyen esetekre?

tímea78 # 2014.08.10. 15:13

Igen ez kérdés volt mert enyhén szólva is bosszantó, hogy az adós él mint hal a vízben feketén dolgozik van pénze igaz a nav nem tud róla és egyszerűen nincs rá mód hogy a jogerős bírói ítélet ellenére sem lehet rajta behajtani a követelést. Ezek a Magyar törvények!
És nem kis összegről van szó!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.10. 14:53

Nem hiszem, hogy ez tényleg kérdés. Hiszen ha egyszer nincs az adósnak foglalható vagyona, jövedelme, akkor nincs neki.

tímea78 # 2014.08.10. 14:25

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

A fő kérdés az lett volna, hogy ilyen helyzetben mi az a lehetőség ami egyáltalán működik?
Mit lehet tenni, hogy az adós fizesse a tartozását?

Köszönöm a választ előre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.10. 13:11

Ki mondta, hogy a törvényen kívüli behajtás működik?

tímea78 # 2014.08.10. 11:09

Tisztelt Fórum!

Ha az adóssal törvényesen nem tud mit kezdeni a végrehajtó (nincs bankszámla, ingatlan, autó, ingóság, bejelentett munkahely) akkor a végrehajtást kérő csak vár amíg lesz foglalható dolog?
Ha van bevétele az adósnak amiről tudni lehet, hogy feketén szerez azzal nem lehet valamit kezdeni?
A behajtó mennyiben más mint a végrehajtó?
Ilyen esetben csak a törvényen kívüli behajtás működik?

Köszönöm a válaszokat előre is!

pippancs # 2014.08.03. 09:29

Tiszteletem!
Olyan kerdesem lenne, h 17 éve dolgozok 1 helyen most leépítés lesz,2honap felmondasi idő es 4 honap végkielégítést kapok, ami 696000 ft ebnol 250 000ft jarulek levonas, maradkb440000ft
van banki(letiltasom) tartozasom(400 000ft) es gyerektartás letiltasom
azlenne a kedesem h itt is ervenyes a max 50%letiltas??
Koszonom

pippancs # 2014.08.01. 18:11

Tiszteletem!

olyan kérdésem lenne, hogy 17 eve dolgozok egy helyen..
most leépítes lesz, végkielégítés címén 2 honap felmondási idő es 4 hónap vegk. Kapok!
696 000 ft ebből lejon az ado, amit kb250 000 ft-ra saccoltak a bérügynél.
az lenne a kérdésem, h Ebből a mradek 440 000 ft-bol mennyit tilthatnak le annak tukrében van banki tartozásom(400 000 ft) es gyerektartás letiltásom,.
itt is a maximális 50%érvényes?
Köszönettel

szuppermen # 2014.07.13. 20:36

olorsi!
Ha véletlenül mégis behajtó lennél, te természetesen a "valós" tartozást hajtanád be, mivel te nem kérnél munkabért, neked nem kell a boltban fizetned, számlákat se kell fizetned, nincs működési költséged, ezért nem tartasz rá igényt :)
A behajtó az eredeti tartozást hajtja be + (PLUSSZ) a munkásai bérét meg hogy neki is megérje.
Nem 2 perc alatt születik meg egy végrehajtás (gondolom), bőven lenne idő megadni, de mindenki csak háborog amikor meg kéne adni amit kölcsönkért.

gerbera317 # 2014.07.13. 20:10

Oda kellett már szólni, mert úgy tűnik, saját erőből ezt nem képes felismerni.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.13. 20:05

gerbera317: ez kemény volt :D

gerbera317 # 2014.07.13. 20:01

Ha pisztollyal kényszerítenének, se mennék behajtónak.

Meg tulajdonképpen alkalmas sem vagy rá. Mármint agyilag...