végrehajtás alá vonható jövedelem

végrehajtó1 # 2010.03.25. 08:01

Szerintem ezeket nem kell félteni.

S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?

Fogsz kapni fizetési megyhagyást a bíróság postázza ki ,ha nem közjegyző elött kötötted a kölcsönt.

zsofar # 2010.03.25. 09:19

A kölcsönt nem ott kötöttem csak amikor eljöttem akkor egy tartozás elismerést írattak alá velem közjegyző előtt mert nem adták volna ki a papírjaimat.

Köszönöm a választ.

Ui: Amúgy ez az egész baj keletkezett mert egy zsarolási ügybe keveredtünk ahol mik vagyunk a sértetek. A gyanúsítót már más ügyből kifolyólag 1 év 6 hónapot kapott és még a mienk nincs lezárva.

W

Klau14 # 2010.03.27. 13:23

Pár kérdést szeretnék feltenni,előre is köszönöm ha valaki válaszol.
Szóval,páromnak több hitele van különböző bankoknál.Sajnos már mindenhol elcsúszott és fenyegetőznek sorban.A folyószámlája az otp-nél van és az kapásból 50-et levon a fizujából a részletekre.:(
Az érdekelne ha a többi banknál nem tud fizetni és azok beakarják hajtani rajta a tartozást akkor ugye max. az 50%-át vonhatják le havonta?És akkor ugye nem járhatna úgy hogy az otp leveszi az 50-et és utána még a fizuja másik felét a behajtók azaz nem maradna egy forintja sem...?

Klau14 # 2010.03.27. 13:28

Még egy kérdés.
Egy ismerősömnek szintén rengeteg tartozása van és azt találta ki hogy otthagyja a bankját a folyószámla hitelével és a személyi kölcsönével együtt hogy ne vonják le egyből a fizujából és nyit egy másik banknál folyószámlát és oda kéri a fizetését.Ez az út mennyire járható?azzal tisztában van hogy a jelen bankja majd behajtja rajta a tartozását de jelen esetben így maradna egy kis pénze egy rövid ideig,mivel nem azonnal vonnának neki.Vagy hogy működik ez?

végrehajtó1 # 2010.03.27. 17:59

Az érdekelne ha a többi banknál nem tud fizetni és azok beakarják hajtani rajta a tartozást akkor ugye max. az 50%-át vonhatják le havonta?És akkor ugye nem járhatna úgy hogy az otp leveszi az 50-et és utána még a fizuja másik felét a behajtók azaz nem maradna egy forintja sem…?

Igen max 50%.

A behajtók semmit sem tudnak levonni.Célszerü lenne nem saját névre szóló bankszámlára utaltatni hogy a vh-tó se férjen hozzá.

azzal tisztában van hogy a jelen bankja majd behajtja rajta a tartozását de jelen esetben így maradna egy kis pénze egy rövid ideig,mivel nem azonnal vonnának neki.Vagy hogy működik ez?

Valahogy úgy. De csak rövid ideig.

nandy # 2010.03.27. 17:59

zsofar:
Ha közjegyző előtt elismerted a tartozást, akkor szinte azonnal végrehajtásra adhatják az ügyedet.

zsofar # 2010.03.28. 09:14

nandy !

Tudom, de én azt kérdeztem hogy én vagyok az ingatlan tulajdonosa hanem a bank akitől lízingeljük , és nincs kocsim se akkor marad a jövedelem ? Ingosák nem sok van s a tartozás 2 Mft körül van . Mit tudnak tenni ?

S hogy kapok-e valami levelet hogy végrehajtásra adták az ügyet ?

zsofar # 2010.03.28. 09:29

Nandy!

Úgy akartam írni hogy a bank a tulajdonos nem én !
Mert lízingelem a lakást még vagy 6 évig.

W

végrehajtó1 # 2010.03.28. 16:14

S hogy kapok-e valami levelet hogy végrehajtásra adták az ügyet ”?

Aha letíltást a munkáltatód.

...akkor marad a jövedelem ?

Igen marad a munkabéred letíltása

zsofar # 2010.03.28. 16:20

Köszönöm a választ. Akkor várom hogy szóljanak a letiltás miatt .Az a lényeg hogy a családom biztonságban van attól az embertől aki ezt tette velünk. S ez a lényeg. Mindent neki köszönhetünk , a tartozást az hogy nem a mienk a lakás hanem a banké.

W

zsofar # 2010.03.29. 18:32

Végrehajtó 1 !

A kérdésem az lenne még hozzád, hogy a fizetésemen kívül a nevemen lévő bankszámlára is rá tehet tiltást? Azért kérdezem mert az én visszatérítésem és a feleségemé is az én bankszámlámra fog érkezni ha nem kérem meg az Apeh- t hogy lakcímre küldje ki a pénzt.

Köszi előre is !

W

végrehajtó1 # 2010.03.29. 18:36

zsofar

Ahogy írod.Kérd postán vagy más nevén lévő bankszámlára az a biztos.

zsofar # 2010.03.30. 07:24

Köszönöm a válaszod ! Még egy utolsó kérdésem lenne. Hogy van értelme írni levelet a végrehajtónak vagy a bíróságra ? Szerintem ha tovább adták az ügyet akkor azt múlthéten tették. Mennyi idő kb míg jön a letiltás , vagy megjelenik a házunknál ?

W

zsofar # 2010.03.30. 13:03

Végrehajtó 1 !

Ma beszéltem a volt munkáltatómmal. Mondták hogy végrehajtásra adták az ügyünket. Bementem a végrehajtó-hoz mert ma volt ügyfél fogadás és megkérdeztem milyen lehetőségeim vannak. Azt mondták a héten kapok egy levelet amiben szerepelni fog a teljes tartozás és egy időpontot amikor be kell mennem. Feltudnak ajánlani 5-6 havi részlet fizetést. Szerinted ezt elfogadjam vagy várjam meg míg a béremből levonják ? Kicsit tanácstalan vagyok. Az ingatlan nincs veszélyben mert az a bank tulajdona, kocsim nincs ingóság meg nem sok van amit lefoglalhatna.

Kérlek tanácsolj valamit !

W

végrehajtó1 # 2010.03.30. 19:43

Neked kell tudni hogy elfogadod e.Számold ki mennyi lesz a részlet havonta és számold ki mennyit tudna letíltani.Ezután neked kell eldönteni melyiket "tudod" vállalni.

zsofar # 2010.03.31. 05:56

Köszönöm a választ. Tanácstalan vagyok . 2Mft 6 havi részlet 350e Ft kb . Ha marad a munkabér az nem lesz sok 40-50e Ft amit vonni tudd csak hogy mellette még tilt-e valamit vagy ki jön a lakásra és lefoglal dolgokat. Na ezt nem akarnám. írok egy kérvényt hogy megpróbálok valami Hitelt intézni. 2 hónapot adjanak addigra valami csak sikerül.

Ilyet szoktak engedélyezni ?

W

Amanie # 2010.04.06. 05:55

Tisztelt Szakértők!
Adósom ellen fizetési meghagyásos eljárást indítottam, le is zajlott minden, a bíróság határozatára az adós munkáltatója bejegyezte az adósom fizetésére a letiltást. A követelésemet a fizetéséből kértem levonni mivel vagyona nincs. A bíróságot a napokban értesítette az adós munkahelye, hogy az adósom munkaviszonya megszűnt.

Mire számíthatok ilyenkor? Ha munkanélküli lesz és segélyt kap abból vonják majd a követelést? Vagy csak ha újból elhelyezkedik és fizetést kap? Még egy fillért nem láttam a követelésből, mert 3. voltam a letiltást kérők sorában és még nem került rám a sor...
Előre is köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2010.04.06. 13:08

Csak ha újra fog kapni fizetést akkor lehet tovább tíltani.

zsofar # 2010.04.07. 06:37

Végrehajtó 1 !

Köszönöm a választ. Tanácstalan vagyok . 2Mft 6 havi részlet 350e Ft kb . Ha marad a munkabér az nem lesz sok 40–50e Ft amit vonni tudd csak hogy mellette még tilt-e valamit vagy ki jön a lakásra és lefoglal dolgokat. Na ezt nem akarnám. írok egy kérvényt hogy megpróbálok valami Hitelt intézni. 2 hónapot adjanak addigra valami csak sikerül.

Ilyet szoktak engedélyezni ?

W

végrehajtó1 # 2010.04.07. 15:29

SYzerintem vázold a problémát a vh-nak .Az ingófoglalástól nem kell megijedni.Abból áll hogy a helyszinen a foglalási jegyzőkönyvben összeírja az ingóságokat.Bár ha tutira kapsz kölcsönt és ki tudod fizetni a tartozást akkor ajáld fel az ingóságokat biztosítékként.Akkor biztos várni fog 2 hónapig.Ha kifizetted akkor feloldja a foglalás alól.

Eva80 # 2010.04.09. 17:37

Üdvözlök mindenkit!
Amióta dolgozhattam,azóta dolgozok is (29 éves vagyok).Felvettünk mi is hiteleket (diákhitel,A-hitel ill. kártyahitelek)persze mindet az én nevemre hisz az exemnek nem volt bejelentett jövedelme.Azóta magamra maradtam a "hiteleimmel" (havi 75.000),sőt tápénzre kellett mennem mivel a munkaköröm a veszélyes munkakörökhöz sorolható és terhes lettem.Sem ingó sem ingatlan vagyonom nincs csak a mostani táppénzem (havi 95.000).A hab a tortán,hogy egy behajtó cégtől kaptam egy levelet,hogy ott is tartozásom van állítólag.Ezt mostmár végképp nem tudom még törlesztve sem MOST fizetni.A táppénz 33%-át is vonhatják akkor is ha akkor a többi hitelem is végképp ellehetetlenűl? Milyen megoldások lehetnek ilyen helyzetre?

végrehajtó1 # 2010.04.09. 18:02

A táppénz 33%-át is vonhatják akkor is ha akkor a többi hitelem is végképp ellehetetlenűl?

táppénzből nem vonnak bankitartozást.

Milyen megoldások lehetnek ilyen helyzetre?

valahogyan fizetni...

BIldikó64 # 2010.04.12. 10:24

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A következő ügyben kérnék tanácsot Öntől:
Nagy összegű tartozásom van (jogerős bírósági ítélet alapján), mely 2 éve él. Többször kerestem a másik felet, hogy miként kéri a tartozás rendezését. (Levél személyes találkozás )Mivel nagy az összeg csak részletekben tudnám kiegyenlíteni.
Sajnos nem jelezte semmilyen formában, hogy miként kéri az összeget, illetve, hogy beleegyezik-e a részletfizetésbe. Most viszont, fenyegetőzik a végrehajtással.
Természetesen kamatokat számolt ami a 2 év alatt nem kevés.
Szeretnék a helyi bíróságon egy összeget letétbe helyezni, ezzel jelezni jóhiszemű fizetési szándékomat.
Kérdezném, hogy ennek mi a módja? Ezek után is kérhet végrehajtást? Kérhet-e kamatokat?( attól függetlenül, hogy ő nem jelentkezett, ő nem adta meg, hogy hogyan fizessek!!!) Persze ő is tartozik, igaz csekélyebb összeggel, de ezzel kapcsolatban sem nyilatkozik, sőt úgy tesz mintha az nem is lenne.
Kérdezném, ki dönti el, hogy miként legyen a tartozás kiegyenlítése? Az adósnak vagyis nekem a lehetőségeim szerint, vagy akinek tartozom ő dönti el? Vagy bírósági úton?
Köszönettel: B.I.

monalisa1 # 2010.04.12. 14:03

A holnapi naptól kezd el a tartozást postai csekken részletekben megfizetni, az időközben felgyülemlett kamatot ill. az ő viszonttartozását egalizálni az utolsó utáni külön csekken. (Az egyes befizetési csekkeket gondosan őrizd meg.)

Mi a fenének vártál két évet is, ezzel csak kamatterhet csínáltán magadnak.

"Lisa"
laikus hozzászóló

baba53 # 2010.04.12. 16:23

Szeretném megkérdezni,ha r.nyugdjas vagyok és sajnos több hitelem van,levonják a nyugdíjam 50%-át?akkor is ha ezzel az életem ellehetetlenül, hisz a lakáshitelem nem bírom kifizetni és az utcára kerülök. Mit tehetek ???Sürgős válasz várok. A lakásra nem terhelhetnek mert az leasing. A kocsim 16 éves és annyi a hitel rajta mit az értéke. Írjatok valami okosat, mert már úgy érzem közeleg a vég......