Szerintem ezeket nem kell félteni.
„S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?”
Fogsz kapni fizetési megyhagyást a bíróság postázza ki ,ha nem közjegyző elött kötötted a kölcsönt.
Szerintem ezeket nem kell félteni.
„S honnan tudom meg hogy végrehajtásra adták az ügyet ?”
Fogsz kapni fizetési megyhagyást a bíróság postázza ki ,ha nem közjegyző elött kötötted a kölcsönt.
A kölcsönt nem ott kötöttem csak amikor eljöttem akkor egy tartozás elismerést írattak alá velem közjegyző előtt mert nem adták volna ki a papírjaimat.
Köszönöm a választ.
Ui: Amúgy ez az egész baj keletkezett mert egy zsarolási ügybe keveredtünk ahol mik vagyunk a sértetek. A gyanúsítót már más ügyből kifolyólag 1 év 6 hónapot kapott és még a mienk nincs lezárva.
W
Pár kérdést szeretnék feltenni,előre is köszönöm ha valaki válaszol.
Szóval,páromnak több hitele van különböző bankoknál.Sajnos már mindenhol elcsúszott és fenyegetőznek sorban.A folyószámlája az otp-nél van és az kapásból 50-et levon a fizujából a részletekre.:(
Az érdekelne ha a többi banknál nem tud fizetni és azok beakarják hajtani rajta a tartozást akkor ugye max. az 50%-át vonhatják le havonta?És akkor ugye nem járhatna úgy hogy az otp leveszi az 50-et és utána még a fizuja másik felét a behajtók azaz nem maradna egy forintja sem...?
Még egy kérdés.
Egy ismerősömnek szintén rengeteg tartozása van és azt találta ki hogy otthagyja a bankját a folyószámla hitelével és a személyi kölcsönével együtt hogy ne vonják le egyből a fizujából és nyit egy másik banknál folyószámlát és oda kéri a fizetését.Ez az út mennyire járható?azzal tisztában van hogy a jelen bankja majd behajtja rajta a tartozását de jelen esetben így maradna egy kis pénze egy rövid ideig,mivel nem azonnal vonnának neki.Vagy hogy működik ez?
„Az érdekelne ha a többi banknál nem tud fizetni és azok beakarják hajtani rajta a tartozást akkor ugye max. az 50%-át vonhatják le havonta?És akkor ugye nem járhatna úgy hogy az otp leveszi az 50-et és utána még a fizuja másik felét a behajtók azaz nem maradna egy forintja sem…?”
Igen max 50%.
A behajtók semmit sem tudnak levonni.Célszerü lenne nem saját névre szóló bankszámlára utaltatni hogy a vh-tó se férjen hozzá.
„azzal tisztában van hogy a jelen bankja majd behajtja rajta a tartozását de jelen esetben így maradna egy kis pénze egy rövid ideig,mivel nem azonnal vonnának neki.Vagy hogy működik ez?”
Valahogy úgy. De csak rövid ideig.
zsofar:
Ha közjegyző előtt elismerted a tartozást, akkor szinte azonnal végrehajtásra adhatják az ügyedet.
nandy !
Tudom, de én azt kérdeztem hogy én vagyok az ingatlan tulajdonosa hanem a bank akitől lízingeljük , és nincs kocsim se akkor marad a jövedelem ? Ingosák nem sok van s a tartozás 2 Mft körül van . Mit tudnak tenni ?
S hogy kapok-e valami levelet hogy végrehajtásra adták az ügyet ?
Nandy!
Úgy akartam írni hogy a bank a tulajdonos nem én !
Mert lízingelem a lakást még vagy 6 évig.
W
„S hogy kapok-e valami levelet hogy végrehajtásra adták az ügyet ”?
Aha letíltást a munkáltatód.
„
...akkor marad a jövedelem ?”
Igen marad a munkabéred letíltása
Köszönöm a választ. Akkor várom hogy szóljanak a letiltás miatt .Az a lényeg hogy a családom biztonságban van attól az embertől aki ezt tette velünk. S ez a lényeg. Mindent neki köszönhetünk , a tartozást az hogy nem a mienk a lakás hanem a banké.
W
Végrehajtó 1 !
A kérdésem az lenne még hozzád, hogy a fizetésemen kívül a nevemen lévő bankszámlára is rá tehet tiltást? Azért kérdezem mert az én visszatérítésem és a feleségemé is az én bankszámlámra fog érkezni ha nem kérem meg az Apeh- t hogy lakcímre küldje ki a pénzt.
Köszi előre is !
W
zsofar
Ahogy írod.Kérd postán vagy más nevén lévő bankszámlára az a biztos.
Köszönöm a válaszod ! Még egy utolsó kérdésem lenne. Hogy van értelme írni levelet a végrehajtónak vagy a bíróságra ? Szerintem ha tovább adták az ügyet akkor azt múlthéten tették. Mennyi idő kb míg jön a letiltás , vagy megjelenik a házunknál ?
W
Végrehajtó 1 !
Ma beszéltem a volt munkáltatómmal. Mondták hogy végrehajtásra adták az ügyünket. Bementem a végrehajtó-hoz mert ma volt ügyfél fogadás és megkérdeztem milyen lehetőségeim vannak. Azt mondták a héten kapok egy levelet amiben szerepelni fog a teljes tartozás és egy időpontot amikor be kell mennem. Feltudnak ajánlani 5-6 havi részlet fizetést. Szerinted ezt elfogadjam vagy várjam meg míg a béremből levonják ? Kicsit tanácstalan vagyok. Az ingatlan nincs veszélyben mert az a bank tulajdona, kocsim nincs ingóság meg nem sok van amit lefoglalhatna.
Kérlek tanácsolj valamit !
W
Neked kell tudni hogy elfogadod e.Számold ki mennyi lesz a részlet havonta és számold ki mennyit tudna letíltani.Ezután neked kell eldönteni melyiket "tudod" vállalni.
Köszönöm a választ. Tanácstalan vagyok . 2Mft 6 havi részlet 350e Ft kb . Ha marad a munkabér az nem lesz sok 40-50e Ft amit vonni tudd csak hogy mellette még tilt-e valamit vagy ki jön a lakásra és lefoglal dolgokat. Na ezt nem akarnám. írok egy kérvényt hogy megpróbálok valami Hitelt intézni. 2 hónapot adjanak addigra valami csak sikerül.
Ilyet szoktak engedélyezni ?
W
Tisztelt Szakértők!
Adósom ellen fizetési meghagyásos eljárást indítottam, le is zajlott minden, a bíróság határozatára az adós munkáltatója bejegyezte az adósom fizetésére a letiltást. A követelésemet a fizetéséből kértem levonni mivel vagyona nincs. A bíróságot a napokban értesítette az adós munkahelye, hogy az adósom munkaviszonya megszűnt.
Mire számíthatok ilyenkor? Ha munkanélküli lesz és segélyt kap abból vonják majd a követelést? Vagy csak ha újból elhelyezkedik és fizetést kap? Még egy fillért nem láttam a követelésből, mert 3. voltam a letiltást kérők sorában és még nem került rám a sor...
Előre is köszönöm a segítséget!
Csak ha újra fog kapni fizetést akkor lehet tovább tíltani.
Végrehajtó 1 !
Köszönöm a választ. Tanácstalan vagyok . 2Mft 6 havi részlet 350e Ft kb . Ha marad a munkabér az nem lesz sok 40–50e Ft amit vonni tudd csak hogy mellette még tilt-e valamit vagy ki jön a lakásra és lefoglal dolgokat. Na ezt nem akarnám. írok egy kérvényt hogy megpróbálok valami Hitelt intézni. 2 hónapot adjanak addigra valami csak sikerül.
Ilyet szoktak engedélyezni ?
W
SYzerintem vázold a problémát a vh-nak .Az ingófoglalástól nem kell megijedni.Abból áll hogy a helyszinen a foglalási jegyzőkönyvben összeírja az ingóságokat.Bár ha tutira kapsz kölcsönt és ki tudod fizetni a tartozást akkor ajáld fel az ingóságokat biztosítékként.Akkor biztos várni fog 2 hónapig.Ha kifizetted akkor feloldja a foglalás alól.
Üdvözlök mindenkit!
Amióta dolgozhattam,azóta dolgozok is (29 éves vagyok).Felvettünk mi is hiteleket (diákhitel,A-hitel ill. kártyahitelek)persze mindet az én nevemre hisz az exemnek nem volt bejelentett jövedelme.Azóta magamra maradtam a "hiteleimmel" (havi 75.000),sőt tápénzre kellett mennem mivel a munkaköröm a veszélyes munkakörökhöz sorolható és terhes lettem.Sem ingó sem ingatlan vagyonom nincs csak a mostani táppénzem (havi 95.000).A hab a tortán,hogy egy behajtó cégtől kaptam egy levelet,hogy ott is tartozásom van állítólag.Ezt mostmár végképp nem tudom még törlesztve sem MOST fizetni.A táppénz 33%-át is vonhatják akkor is ha akkor a többi hitelem is végképp ellehetetlenűl? Milyen megoldások lehetnek ilyen helyzetre?
„A táppénz 33%-át is vonhatják akkor is ha akkor a többi hitelem is végképp ellehetetlenűl?”
táppénzből nem vonnak bankitartozást.
„Milyen megoldások lehetnek ilyen helyzetre?”
valahogyan fizetni...
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A következő ügyben kérnék tanácsot Öntől:
Nagy összegű tartozásom van (jogerős bírósági ítélet alapján), mely 2 éve él. Többször kerestem a másik felet, hogy miként kéri a tartozás rendezését. (Levél személyes találkozás )Mivel nagy az összeg csak részletekben tudnám kiegyenlíteni.
Sajnos nem jelezte semmilyen formában, hogy miként kéri az összeget, illetve, hogy beleegyezik-e a részletfizetésbe. Most viszont, fenyegetőzik a végrehajtással.
Természetesen kamatokat számolt ami a 2 év alatt nem kevés.
Szeretnék a helyi bíróságon egy összeget letétbe helyezni, ezzel jelezni jóhiszemű fizetési szándékomat.
Kérdezném, hogy ennek mi a módja? Ezek után is kérhet végrehajtást? Kérhet-e kamatokat?( attól függetlenül, hogy ő nem jelentkezett, ő nem adta meg, hogy hogyan fizessek!!!) Persze ő is tartozik, igaz csekélyebb összeggel, de ezzel kapcsolatban sem nyilatkozik, sőt úgy tesz mintha az nem is lenne.
Kérdezném, ki dönti el, hogy miként legyen a tartozás kiegyenlítése? Az adósnak vagyis nekem a lehetőségeim szerint, vagy akinek tartozom ő dönti el? Vagy bírósági úton?
Köszönettel: B.I.
A holnapi naptól kezd el a tartozást postai csekken részletekben megfizetni, az időközben felgyülemlett kamatot ill. az ő viszonttartozását egalizálni az utolsó utáni külön csekken. (Az egyes befizetési csekkeket gondosan őrizd meg.)
Mi a fenének vártál két évet is, ezzel csak kamatterhet csínáltán magadnak.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Szeretném megkérdezni,ha r.nyugdjas vagyok és sajnos több hitelem van,levonják a nyugdíjam 50%-át?akkor is ha ezzel az életem ellehetetlenül, hisz a lakáshitelem nem bírom kifizetni és az utcára kerülök. Mit tehetek ???Sürgős válasz várok. A lakásra nem terhelhetnek mert az leasing. A kocsim 16 éves és annyi a hitel rajta mit az értéke. Írjatok valami okosat, mert már úgy érzem közeleg a vég......
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |