végrehajtás alá vonható jövedelem

gerbera317 # 2014.06.25. 13:19

A végrehajtó minden ingatlanodat lefoglalta, legfeljebb még nem tudsz róla. Egyébként megteheti. Anyukádnak pedig egészen biztos, hogy nem küldött értesítőt.

Katimama22 # 2014.06.25. 03:59

Tisztelt Fórumozók!
Tartozásom volt egy banknak(hitelkártya 170 ezer)sajnos amikor a munkahelyem meg szűnt, nem tudtam fizetni.Van saját házam, és egy 1/3 rész örökség.Amin Édesanyám haszonélvezeti joga van. A bank erre az 1/3 részre jegyzett be végre hajtást.Szeretném tudni ezt megtehetik akkor amikor van saját tulajdonom Nekem a végrehajtó nem küldött semmilyen értesítést, csak Anyukámnak.

gerbera317 # 2014.06.19. 11:39

Kérdésem, hogy két letiltás lehet-e?

Lehet, sőt kell.

És akkor miért terhelték meg még az ingatlant is?

Mert teljesen mindegy, hány éve vagy a munkahelyeden, az akár holnap is megszűnhet, és akkor más módon kell behajtani a követelést, például ingatlan-értékesítésből. De ehhez előbb le kell foglalni az ingatlant, mégpedig azt megelőzően, hogy azt fedezetelvonás céljából eladhatnád.

Mart13 # 2014.06.18. 14:47

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretnék tisztán látni, hogy munkabérből mennyi letiltást - végrehajtói papír alapján - lehet levonni?
Két letiltás szerepel a fizetési papíromom letiltás címén egy 10.000,- Ft és egy 44.434,- Ft összegű 33 % letiltás szerepelt.
Plussz még az egyik bank az ingatlanra is terhelt 400.000,- Ft körüli összeget. Amit nem értek miért nem lehetett levonni a munkabérből. Több mint 10 éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen.
Igy a havi munkabéremből összesen 125.357 ,- Ft vontak le.
Túlórázom, kéz műszakban dolgozom és a havi átutalás 80.215,- Ft lett.

Kérdésem, hogy két letiltás lehet-e? És akkor miért terhelték meg még az ingatlant is?

Köszönöm szépen.

Vh-ügyes # 2014.06.03. 05:44

Sőt, ha tv-t veszel rajta, nappalidban telepíted és pont belép a végrehajtó...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.02. 11:00

Igen.

friskies # 2014.06.02. 09:47

Tisztelt Fórumozók!

Ha bedőlt autóhitel miatt a jövedelem 33%-át levonják azon felül inkasszózhatják a számlát amire a maradék munkabér érkezik?
Hogy működik ez?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Mira74 # 2014.05.15. 17:57

Köszönöm:-))))

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.15. 17:25

Az is igaz. :) De azért mondjuk már meg neki, hogy amíg vissza nem vonja az átutalási megbízást, addig a bank jogszerűen teljesít, mindegy, hogy honnan származik a számlaegyenleg. (A szerződésben pedig alighanem benne van, hogy ha az adós visszavonja a megbízást, akkor a hitelező jogosult felmondani a kölcsönszerződést.)

gerbera317 # 2014.05.15. 14:16

Szerintem nem én értettem félre, hanem a kérdező. Ez ugyanis ebben a formában már nem végrehajtási kérdés.

Mira74 # 2014.05.15. 08:07

T.Kovàcs_Béla

Igen ìgy értettem,ahogy Ön.Most ebbôl is vonhat?vagy kezdheti ha visszamegyek dolgozni.

Köszönöm vàlaszàt

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.15. 06:31

Félreérted. Ugyanannál a banknál van kölcsöne és számlája. Megbízta a bankot, hogy a számláról havonta külön utasítás nélkül átutalással egyenlítse ki a kölcsön részletét. Azt kérdezi, ez a megbízás akkor is érvényes és hatályos-e, ha a számlán munkabért már nem, csak gyerektartást és gyedet írnak jóvá rendszeresen.

gerbera317 # 2014.05.15. 06:18

A bank egyikből sem vonhat.

Mira74 # 2014.05.15. 05:40

Kedves Szakértô!
Az egyik banknàl van személyi hitelem amit redszeresen vontak a munkabérembôl.Jelenleg a szàmlàra gyermektartàs megy a volt pàromtól és a Gyedem.Ebbôl is vonhat a bank?Mert a gyerektartàsból vonta le autómatikusan.

Köszönöm vàlaszàt

pazs # 2014.04.29. 12:04

pufi: az mindegy, van-e gyereked és kivel neveled, a fizetés 33%-a vonható (több tartozás esetén 50%), de a bankszámlád egyenlege inkasszózható (28.500,- Ft kivétvelével).

Vizsozso: nem is biztos, hogy kell fmh, hiszen van hitelszerződésed, nem? Az véletlen nincs-e közjegyző előtt aláírva? Ha igen, egyből megy a végrehajtás. Az tévedés, hogy az fmh lassabb, mint a per.

Vizsozso # 2014.04.29. 11:01

Tisztelt fórumozok!
Személyi kölcsön tartozásom behajtó cégnél van, két éve rendesen fizetek, azonban májustól emelkedni fog a törlesztőrészlet, melyet előre láthatóan, nem fogok tudni teljesíteni. Az általam felajánlott összeget, amennyit eddig is fizettem, most már keveslik. Persze ezt nem értem, mert fizetési hajlandóságot mutatok feléjük, nem akarok eltűnni. Kérdésem az lenne, hogy igaz-e, hogy 1 millió forint alatti tartozás esetén csak fizetési meghagyást kérhetnek? Amennyiben Gyes-en vagyok, melyből nem tudnak végrehajtani,bankszámlámra csak az az összeg érkezik, akkor férjem fizetésére kérhetnek-e fizetési meghagyást? Ha továbbra is fizetem az eddigi összeget, akkor is elindíthatják-e a végrehajtási folyamatot?
Válaszukat előre is köszönöm.

pufi35 # 2014.04.27. 18:44

Tisztelt Fórumozók!
Sajnos az anyagi helyzetem 3 éve megváltozott. Mint nagyon sokan hitelt, hiteleket vettünk fel a feleségemmel. (OTP: A hitel, hitelkártya, Személyi kölcsön.) Szépen fizetgettük vissza., így is megéltünk. Született egy kisfiunk 7 éve , de történt egy nagy gond. a feleségem 3 éve agyvérzésben meghalt. Egyedül maradtam a fiammal akit azóta is én nevelek. Törlesztgettem erőn felül vissza, görgettem a hiteleket de mára nem tudom fizetni. Azt sejtem,hogy bankot váltok nehogy hirtelen megterheljék a számlám. Az lenne a kérdésem,hogy gyerekét egyedül nevelő eltartónak hány százalékot vonhatnak le végrehajtás során a fizetéséből?
Köszönöm előre is a válaszokat.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.22. 07:03

Ha azért volt adóstárs, mert az édesanyja egyedül nem tudta felvenni a hitelt, a teljes összeget pedig az épületre fordították, akkor az általa megfizetett 3 évnyi törlesztést, követelheti az édesanyjától.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.22. 06:54

Ha a különvagyonából költöttek volna.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.22. 05:54

Ő meg követelheti tőled, hogy térítsd meg neki a felét annak, amit a házadra fordítottatok

Az egészet.

gbanderas # 2014.04.21. 21:25

Tisztelt Fórumozók!

A kérdésem az lenne, hogy a jövedelem letiltás esetén a minimális nyugdíj ami mindenképp megmarad.
Mi van akkor ha vannak egyéb havi törlesztéseim is (pl személyi kölcsön, diákhitel) amire ha a maximálisan kiszabható 33%-ig levonnak már nem marad fedezetem.
Kérhetem, hogy erre is maradjon fedezet? Hiszen ha nem marad, abból is végrehajtás lesz!

Előre is köszönöm a gyors válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.07. 06:14

Ez nem túl egyszerű.
Nagyvonalakban annyit, hogy követelheted tőle, hogy térítse meg az általad egyedül törlesztett részletek felét. Ő meg követelheti tőled, hogy térítsd meg neki a felét annak, amit a házadra fordítottatok a kölcsönből. Ő egyösszegben követelheti, te meg mindig csak utólag azt, amit magad már kifizettél. Lehet matekozni, érdemes-e perbe bocsátkozni.

Egyébként miért nem engedtél neki tulajdonjogot?

evica1219 # 2014.04.06. 12:14

Tisztelt Fórum!

Egy családi ház van a nevemen melyen hitel van, ketten vettük fel a fiammal, a hitel az ő nevén van én vagyok az adóstárs. Nyolc éve vettük fel a ház felujitására, amikor még a fiam a felső szinten lakott. Azt szerette volna, hogy adjak neki tulajdonrészt a házból, de mivel ezt nem akartam, igy azonnal elköltözött, az egész hitelt azóta én fizetem, 90 ezer ft havonta, még 14 évig. Az elmult nyolc évből is csak három évig fizette a hitel felét, előtte is az egészet én fizettem. Jövedelme, munkahelye van, a telefont nem veszi fel, hitelt nem fizeti, azt mondja őt ez már nem érdekli. Egyedül nagyon nehezen tudom most mát fizetni. Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Ha elköltözik, tényleg semmi köze többet a hitelhez, nekem kell végig fizetni ami az ő nevén van?
Köszönöm a választ!

ius latratus # 2014.03.27. 09:45

Állásból eredő fizetések? Az meg mi?

"A céges, vállalkozásból eredő jövedelmemből vonhatnak?"

Nem magyarul beszélünk? Egyébként: simán. Meg még az üzletrészed is elvehetik.

DEndre # 2014.03.26. 18:28

Azt tudom, hogy az állásból eredő fizetések bizonyos százalékát levonhatják a végrehajtás során. Viszont akkor mi a helyzet, ha egy Kft. cégem van? A céges, vállalkozásból eredő jövedelmemből vonhatnak?