Természetesen bárki megveheti a pénzintézettől a követelést, ha a pénzintézet eladja. Eztuán természetesen ennek a követelésszerzőnek lesz követelése az adóssal szemben. Ebbe belekötni senki nem fog, csak azt nem tudom, miért nem egyszerűbb ennél, ha visszafizeted a hitelt. És ez természetesen nemérinti azt, hogy az ingatlan már a kft-é.
vegrehajtasi eljaras folyamata
Kedves Obudafan! Végrehajtás alá vont jövedelem témakörben tudnál nekem segíteni? A kérdést már feltettem a másik topikban.
üdv, anyegin
végrehajtó 1 !
Már kérdeztem tőled s köszönöm a választ. Most azt kérdezném tőled, hogy tegnap aláírtuk a lizing szerződést ma megyünk a közjegyzőhöz az ügyvéd meg Pénteken megy a föld hivatalba bejegyezni a tulajdonjogot. A munkahelyem felé meg van a tartozásom amiről készült közjegyzői elismerés. Kértem tőlük részlet fizetési lehetőséget de már a héten nem is válaszoltak a leveleimre s ebből arra jutottam hogy tovább adták az ügyet. Mennyi idő múlva próbálják meg az ingatlanra rakni a végrehajtást? Mert hogy Pénteken mér a bank-é lesz az ingatlan, s akkor már csak a munkabéremből tudják majd levonni ami nem is lenne baj.
W
Mivel közjegyző elött ismerted el (de miért?) relatíve gyorsan.
Pontosan mennyidő azt nem tudni.Mert ez a munkáltatótól függ hogyan iparkodik.
De az ungatlan nincs ez ügyben veszélyben.Ha úgy lesz ahogy írtad.
Köszönöm a választ. Remélem holnap jön az ügyvédnő és bejegyezteti a tulajdon jogot. Én meg bemegyek a munkahelyemre és megkérdezem mi a helyzet. Igen sajnos alá írtam közjegyző előtt, de hogy minek. Azt én sem tudom. Furcsa ez az egész ügy. Szívesen leírnám, de nem ide a fórumba ha gondolja.
W
Szeretném megtudni ha van rá lehetőség, hogy egy kb 17M forintos házzal kapcsolatosan, ha árverezésre kerül a sor, akkor mekkora végrehajtási díjat számítanak fel rá. (egyéb költség esetleg?)
Köszönöm
végrehajtó 1 !
Le kértem ma a tulajdoni lap másolatát. Már szerepel rajta egy széljegy tulajdonjogi bejegyzés iránti kérelem amelyet a bank rakot rá akitöl lizingeljük a lakást . Akor a volt munkahelyemmel ha nem sikerül megálapodni a részletfizetésbe nem tudják a tulajdoni hányadomra terhelni csak a jövedelmemre ?
W
Elvileg igen.De csak akkor ha be is jegyzik.Mert még egyenlőre "csak" széljegyként szerepel.
Tisztelt végrehajtó 1!A segítségedet szeretném kérni.A vh.-i jogga terhelt ingatlannal foglalkozom,melyen lakáshitelből eredő jelzálog jogosultság is szerepel.A vh.-mint már korábban írtam-nem köztartozás,sem banki,inkább családi eredetű,ahol a vh.kérő kérte hogy ingatlant is terheljenek vh.joggal.Ugye félő,hogy a lakáshitelt folyósító bank felmondja a szerződést,és betársulhat a vh.-ba.Az adós emiatt a veszély elhárítása miatt kérheti hogy egy másik tulajdonában lévő-jelzáloghitel mentes-ingatlanára átjegyezzék a vh.jogot amíg részletben kifizeti tartozását???Ezzel egyidejűleg megszűnjön a hiteles ingatlanon a vh.bejegyzés?A másik ingatlan a vh.összegének négyszerese piaci áron,így a "garancia" biztosítva lenne a tartozás kifizetésére.Köszönöm.Egyszerű alku lenne,hogy mindenkinek jó legyen...
A bankot kell kérdezni a jelzálog-hitel esetleges áthelyezéséről., az eljárás több okból nem lesz olcsó.
"Lisa"
laikus hozzászóló
„Ronesz”
Kérje a vh-tól.De végső esetben a bíróságtól is.
Tisztelt Végrehajtó1!Köszönöm válaszát,megfogadom a tanácsát.
Tisztelt Lisa!
A probléma az, hogy a másik ingatlannak nincs akkora piaci értéke, mint amekkora felvett jelzáloghitel.:-(Végrehajtó1 tanácsát viszont megfogadom.:-)
"A másik ingatlan a vh. összegének négyszere piaci áron, így a "garancia" biztosítva lenne a tartozás kifizetésére."
Nem én írtam a fentieket...
T.Végrehajtó!
Sajnos magánszemélyként kölcsön adtam egy nagyobb összeget,amelyet az adós nem fizetett vissza,az ügyben jogerős bírósági döntés született,minden bizonnyal az összeget csak végrehajtással tudom visszaszerezni.A végrehajtással kapcsolatban lenne néhány kérdésem,remélem ön felvilágosítással tud szolgálni.
Milyen kamatot kell az adósnak fizetni a késedelmes teljesítés miatt?
A házastárs anyagilag felel-e az adós tartozásáért?
Mennyi idő alatt zajlik le egy bírósági ítéleten alapuló végrehajtási eljárás? Illetve létezik-e törvényi szabályozás arra,hogy egy végrehajtásnak maximum mennyi idő alatt kell lezajlania?
Ptk szerinti kamat
Elvileg igen
Van szabályozás.Évekig is eltarthat.Sok mindentől függ.(pl:el kell e a vagyontárgy az első árverésen?letíltható-e a jövedelme?van-e bankszámla?stb stb)Leírni elég hosszú lenne.Az ingó ingatlan vh-nak meg vannak a határidői.
T.Végrehajtó!
Köszönöm a kérdéseimre adott válaszait.
Sziasztok!
Egy kft ellen jogerősen munkaügyi pert nyertem. Részlet fizetési levelemre nem is reagáltak. (Mindennek több hónapja.) Az ügyvédem nem igazán akar végrehajtást és a kft bankszámla számát kéri tőlem. Ha végrehajtást kezdeményezek akkor mire számíthatok? kb. 3 M Ftról van szó kamatokkal együtt. Mennyibe kerülne ez, és mikorra kaphatnám meg a pénzt? A költségeket áttéríthetem-e az adósra?
Egyáltalán végrehajtást kell kezdeményezni vagy felszámolást?
Minden segítséget megköszönnék. Nem elég hogy évekig kell pereskedni, utána még fizetni sem hajlandó és tovább húzza az időt.
Üdv:
Peti
Má' miért engedményeznéd nekik a részletfizetést, egyösszegben a kötelezés + a kamata. (A költségeidre vonatkozóan kellett az itéletnek rendelkeznie.)
Ha az ügyvéded nem lép -és nem tudni mi okból nem- menj be a bíróságra és kérd a közvetlen letiltást - ehhez tényleg kell tudni a cég bankszámláját. (A cégbíróságon megadják.) Valamennyi illetéket kell fizetni.
Szóval a bíróságon egy nyomtatványt kell kitölteni, és azon kötelezés alapján a cég bankja simán leemeli a pénzt a számlájukról - már ha van rajta annyi...
De jobb lenne ha mégis csak az ügyvéd járna el ez ügyben.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Köszi Lisa a választ. A bankszámlát akkor megszerzem azzal nincs gond.
A részleteket az alperes kérte és úgy voltam vele, hogy egyszerűbb ha így jutok a pénzemhez mintha végrehajtást kérek, stb. Sajnos a jelek szerint csak időhúzásra ment ki a dolog, úgyhogy nem marad más választásom mint lépni.
Végrehatjást kell kezdeményezni vagy felszámolást ilyen esetben? Melyiknek mennyi a költsége? Mennyi a folyamat átfutási ideje?
P
Jó estét!
Gyerekemnek diákhiteles tartozása van. ő nem velünk él, csak az állandó lakás címe van nálunk, külön lakik. Most végrehajtást indított ellene az apeh. Per pillanat munkanélküli, ingó, ingatlanja nincs. Tőlünk elvihetnek bármit is? Hogyan tudom igazolni, hogy minden az enyém és a férjemé?
Köszönöm a segítségüket!
K.
Önöktől nem tudnak elvinni semmit, főleg, ha a gyermek sem él már a háztartásban.
De ha a gyermeknek lesz munkabére, lakása, autója, azt vihetik.
és 5 év után elévül:)
El, de egyből megy is "feketelistára".
Üdv Mindenkinek. Feleségemmel elváltunk. Én elköltözöm és ki jelentkezek a lakásból. Ilyenkor hol fog keresni a végrehajtó? Több címre is kimegy vagy csak ami éppen be van jelentve? Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02