végrehajtó feljelentése


miti5 # 2010.05.27. 19:55

sziasztok!!!!

problémám a következő lenne:súlyadóval kapcsolatban végrehajtóhoz adták az ügyem(adócsoport),az autót kivonta a forgalomból.Azóta bebizonyosodott hogy eleve jogtalanul követelték az adót rajtam, az adócsoport vissza is vont mindent,(( nekem azt mondja))a végrehajtó pedig azt mondja a telefonba tartozásom van adócsoportnak is és nekik is eljárási illeték címen.berágtam és elküldtem a pi....ba!!!!!én járkáljak a dolgok után stb mikor ők a munkájukat trehányul végzik, és még mingig én szíííívok???
Hol tudnám feljelenteni őket,és kártérítést követelni amiért évek óta packáznak velem,jogtalanul.
köszönöm a választ ha valaki tudna segíteni.

Dr.Attika # 2010.05.27. 20:07

Közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése iránti pert lehet indítani a végrehajtó székhelye szerinti megyei( fővárosi) bíróságon. Ennek szabályait a Polgári Perrendtartás tartalmazza.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.28. 07:33

Ahhoz kár is kellene, meg jogellenes magatartás.

miti5 # 2010.05.28. 18:44

köszönöm a válaszokat!
károm oly modon keletkezett,hogy nekem kellet ezer valahányszáz ft-ért igazolást kérnem a közlekedési nyilvántartó osztálytól,hogy az adott szgk még 2005ben kivolt vonva a forgalomból amig a tulajdonomban volt,ezért eleve nem követelhették rajtam az adót!és mire kinyomoztam telefonálgattam hogy egyáltalán mit tegyek,az se ingyen volt,se az időm,azért mert ők felelőtlenek és szó szerint be akartak palizni.most meg megint én sétáljak a végrehajtóhoz hogy ugyan már vegye le a tiltást,mert szerintem ez is az ö dolga lett volna h utána nézzen jogos-e az adócsoport követelése.ezekszerint a végrehajtó vakon behajtja amit mondanak neki?????
közel másfél éve eladni se tudom a mostani autom,ami ez miatt szintén vesztett értékéből,főleg a válság idején,ki miatt ,ö miattuk,mert"hülyék".
ezért szeretném most én meghurcolni őket valahogy,erre nem jár kártérítés?
ebbe az országba mondjuk nem csodálkoznák ezen,itt pont azok élnek meg akik ilyenek

végrehajtó1 # 2010.05.28. 19:02

mert szerintem ez is az ö dolga lett volna h utána nézzen jogos-e az adócsoport követelése.ezek­szerint a végrehajtó vakon behajtja amit mondanak neki?????

Ha nem is vakon de be kell hajtania és nem vizsgálhatja a végrehajtható okirat valóságtartalmát.

Ha nem jogos akkor ez esetben a z adócsoport tartja a hátát.Őket kell a Ket. szerint perelned.

prometheusz # 2010.09.02. 09:53

csak elvi kérdés:

a végrehajtó perelheti rajtam a végrehajtás költségét is, én meg perelhetek a hatóságtól minden össz költséget?

ha igen akkor mi van ha nincs tartalékom, a hatóság felé a perem lassan megy, igy rajtam csak végrehajtva hajtható be a végrehajtási költség (amihez természetesen ujabb végrehajtási dij társul) és is az ördögi kör be sem zárul, hanem csak egyre növekszik az ív a végrehajtás végrehajtásának végrahjtói dijja miatt, stb. stb...)

szóval ilyenkor mi van?

C a s a b l a n c a # 2010.09.02. 12:00

Kedves Prometheusz!

A végrehajtási eljárás költsége bizonyára valamely tartozás végrehajtása során keletkezik. Viszont a törvény meghatározza a végrehajtási eljárás során befolyt összegek kielégítési sorrendjét, azaz először a végrehajtási költség kerül kiegyenlítésre, majd az egyéb költségek (pl: ügyvéd díja), ezután a kamat és a legvégén a tőketartozás.
Ergo: a végrehajtási költség nem marad a végére...

Ha mégis valamilyen gubanc keletkezett a sorrendben vagy az ügyben, akkor igen, a végrehajtó eljár saját költségének behajtásáért, de nem perel be, hiszen az alapügyben már jogosult eljárni. (A végrehajtási eljárás egy alapügyhöz kapcsolódik, önállóan a költségre újabb eljárási költség díjat nem lehet foganatosítani. Viszont minél tovább tart, valószínűleg annál költségesebb a díjazás.)

A végrehajtás költsége objektív elemeket is tartalmaz: a kamarai átalány díját, a postaköltséget, a kiszállási díjat stb., illetve az ügyértékkel arányosan - törvényben meghatározott - végrehajtói jutalékot (díjazást).

nandy # 2010.09.02. 12:19

végrehajtva hajtható be a végrehajtási költség (amihez természetesen ujabb végrehajtási dij társul)

Ezt nagyon félreérted! Ahogy előttem már írták, a végrehajtás során először a vh. költséget írják jóvá, így nem valószínű, hogy abból marad tartozás.
Ha mégis (mert pl. a vh. kérőnek fizetsz közvetlenül, és ő sem fizeti be a vh. költséget), akkor sem lesz újabb végrehajtás, hanem folytatódik az előző mindaddig, míg minden forint be nem érkezik a végrehajtóhoz.

prometheusz # 2010.09.02. 13:57

Na ez érdekes.
Nekem Apeh ráterhelt a házamra félmilliót, de olyan szegény vagyok hogy a felét - ami késdelmi pótlék volt - elengedte. A maradék nagy részét a személyi jövelemadóelőleg nagyban fedezte.
A többit részletre nagy nehezen kifizettem. Erre felhivtak, van még 3500 Ft, ha azt befizetem, akkor lekerül a terhelés a házamról.
Ezt is megtettem, kényelmesen hátradőltem, erre most jön a levél, fizessek 50 000 Ft-ot a végrehajtás költségeként.

  1. most gondolkozom hogy a fenébe fizessek 50 000 Ft-ot, mikor 80 000 Ft-ból élünk, s nem az a a kérdés hogy honnan teremtjük elö az 50 000-t, hanem hogy hogy élünk meg ennyiből abból ami a havi hiteltörlesztés után marad...
  2. lehet hogy akkor a mai napig fenn van a félmilliós jelzálog esetleg ha nem sikerül előteremtenem ezt az 50 000- is, akkor emiatt mégiscsak vihetik a házat???
Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.02. 14:03

Olyan szegény vagy, hogy félmilliós adóhátralékod keletkezett...

prometheusz # 2010.09.03. 09:18

Igen mert 5 évig nem tudtam befizetni 124 000 Ft-os adót ami azért keletkezett mert ingatlancsere közben maradt 300 000 Ft ami persze elment a költözésre illetékre és egyéb költségekre bőven. Ehhez hozzá rájött 166 000 Ft fővárosi illeték - amiről nem is tudom, mi az de az apeh sem tudta megmondani.
E két összegre jött rá 300 000 késedelmi pótlék.

Hozzáteszem az ingatlan eladás évében a 100 000 Ft munkáltatói jóváirást is elbuktam, mert abban az évben sok milliós jövedelmem volt, az meg csak 1 300 000 Ft alatt jár. Igy rögtön ennyivel magasabb is lett az adó... Lényegében ezt az értékt nem tudtam befizetni miközben plusz költségeim is felmerültek.

prometheusz # 2010.09.03. 09:24

Ja és az hogy valakinek 5 éve keletkezett 124 000 Ft adóhátraléka ingatlan cseréből, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ma, 5 évvel késöbb nem szegény...

prometheusz # 2010.09.03. 09:27

Nem mintha olyangazdagnak kéne lenni 124 000 Ft adóhátralék keletkezéséhez, kiszávolhatod, évi kb 400 000 Ft, vagyis havi alig több mint 10 000 ft-os jövedelemnél már meg is történhet...

Mi ez szerinted ha nem szegénység?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.03. 11:37

GOndolom, már az ingatlan sincs meg akkor...

végrehajtó1 # 2010.09.03. 12:05

Ezt most apehos végrehajtó hajtotta vagy bírósági?

prometheusz # 2010.09.03. 20:11

a következő volt "röviden":
tavaly nyáron jött egy ajánlott levél a földhivataltól, a tulajdoni lapommal amin rajta volt a bejegyzés. jelzálog apehtől, s érték.
kézműtétem miatt akkoriban gyakran nem voltam otthon, lehet jött közben más ajánlott levél is de ha igen, azt nem kaptam meg.

hivtam apehot hogy mi van
megadták a külsős végrehajtó számát.
akit nem értem el.
tanácsot kértem itt Tőletek.
azt a tanácsot kaptam,menjek be apehhoz részletet kérni s ezzel együtt a végrehajtás leállitását.

megtettem, megirtam a papirt részletesen a jövedelmi helyzetemmel, kértem a pótlék törlését és részletfizetést a tőketartozásra. megirtam h napi megélhetési gondjaim vannak, hiteleim, egészségügyi problémáim és gyereket nevelek egyedül.
azonnal leállitották végrehajtást
pár héttel késöbb jött a határozat, a késedelmi pótlékot elengedték, adójóváirás csökkentette az adótartozást, maradék 24 000 Ft ra kaptam 4 havi részletet, s 3 db 1000 FT-os meg 2200 Ft os nagyságrendű tételt nem engedtek el, ezt határidő meghatározása nélkül kérték.
Befizettem az első részletet,
majd a többi 3 részlet befizetése folyamán ezeket a kis összegeket is. A végrehajtás ugye végig állt.
Mikor a negyedik részletet is kifizettem
hogy is volt?
levelet kaptam 3500 Ft os csekkel.
én hivtam fel őket hogy mi is van.
Azt mondták, fizessem ki azt is és leveszik a jelzálogot.
Megtettem, értesitést nem kaptam semmit.
Majd rá kb 2 hónappal idén nyáron jött a levél:
a végrehajtó végrehajtási dijként kér kb 50 000 Ft-ot.
Pontosan részletezi miért.

Az ingatlan azóta is megvan, de jó kérdés mi lehet a tulajdoni lapon. Azt hittem lezárt ügy - ezt mondták apehnál igy nem ellenőriztem.

Tartanom kell valamitől?
Eleve mi ez a végrehajtási dij félbeszakitott végrehajtásért, s kérhetek legalább részletfizetést?
Azért akarok jelenleg 80 000 Ft-os autót venni, hogy legyen munkaeszközöm s pénzem a kilábaláshoz, mert az alapjövedelmem csak a napi megélhetési gondok leküzdéhez elég csak, s arra is csak plusz alkalmi munkákkal... (kézműtétem sikeres volt, kb 1 éve ujra dolgozok)
A gázelzárást lehet igy se tudom elkerülni, az első cél most hogy a ház megmaradjon, a második hogy munkaautó legyen a kilábaláshoz.

végrehajtó1 # 2010.09.04. 07:11

Majd rá kb 2 hónappal idén nyáron jött a levél:
a végrehajtó végrehajtási dijként kér kb 50 000 Ft-ot.
Pontosan részletezi miért
”.

Nos miért?

végrehajtó1 # 2010.09.04. 07:14

megadták a külsős végrehajtó számát

ezt sem értem .Mi az hogy külsős?

Tisztázzuk:apehosok hajtották vagy kiadták önnálló bíróságinak?

prometheusz # 2010.09.04. 10:07

rövidesen megkeresem a papirt s leirom részletesen.
mvel nem vagyok jogi szakember, csak azt tudom mondani amit "hiszek":

1. biróságról végig semmi szó nem volt, de mivel nem voltam mindig otthon, lehetséges hogy beidéztek biróságra a folyamatban, csak ép nem jutott el hozzám az idézés.
Ugyanakkor ugy tudom, ha idézésre nem megyek el, akkor a másodikra elővezetnek, s ez nem történt meg. Igaz hogy betegálományban voltam akkoriban, de gondolom, főállásu munkahelyemet megtalálták volna s ott legalábbis kerestek volna. De ilyesmi nem történt. (Otthonomban hiába kerestek volna.)
Májusban terheltek rá a házamra, de csak jul aug (fejből nem emlékszem, tavaly volt) között jutott el hozzám a hir a földhivatal értesitése nyomán.
Mikor az apehoshoz telefonáltam azt mondta, most ép nem folyik semmi, de végrehajtás alatt van, de azt javasolta még a héten irjam meg a fizetési könnyitési kérelmet ami leállitja a végrehajtást, mert ha nem teszek semmit akkor kitüzik röidesen az árverést.

Volt egy öreg autóm, értéke kb 70 000 Ft. Arra se terheltek rá semmit.
Legalábis igy tudtam. De most (más topicban folyó téma alapján) már ettől is kezdek félni. Lehetséges hogy arra is terheltek vagy akár még mindig van rajta terhelés, csak ép nem tudok róla?
Fontos kérdés, mert a kérdéses autó februárban motorhiba miatt értéktelen autóroncsá vált (100 000 Ft ért megjavittathattam volna s lett volna utána egy 70 000 Ft értékű még mindig több sebből vérző autóm) igyen adhattam volna le bontóba de jelentkezett, majd, megvásárolta egy fiatalember 7000 Ft-ért.
Itt már körültekintő voltam, utána jártam, s hivatalos rendszámos stb adásvételi szerződéssel adtam el, müködésképtelenségét és egyéb hibáit szerződésben felsorolva, s 5 nappal késöbb beadtam a szerződést az okmányirodába.
(Késöbb kaptam egy papirt hogy az autót 2 héttel késöbb nem iratták át ezért kivonják a forgalomból)
SZóval most tartok attól, hogy kiderülhet terhelten adtam el a kocsit - tudtomon kivül - s csalást követtem el?
Ez a veszély mennyir e fenyeget s ha igen, mit tehetek?

Témára visszatérve:

Ja emlékszem:
Független végrehajtó.
Ez volt a megnevezése.

Az 50000 Ft ból 4000 Ft valamiféle helyszinre kiszállás költsége volt, ha jól emlékszem.
De rövidesen elökeresem a levelet, s akkor leirom a tételeket pontosan.

prometheusz # 2010.09.04. 10:09

Most eszembe jutott:

lehet hogy "független birósági végrehajtó" volt a megnevezése.

Előkeresem a papirt.

végrehajtó1 # 2010.09.04. 11:27

Inkább önnálló bír.végreh-tó.

Nos ennek lehet 50.000ft a vh költsége.Nem tudsz mit tenni valahogy fizesd ki.
Az adótartozásod lehet hogy rendezted de a tartozás behajtását kiadták a birósági vh-nak.Ennek a költsége lehet az amit írtál...

prometheusz # 2010.09.04. 11:34

tanács az utánam következőknek:

azt hallottam, nem tudom igaz e, hogy az apeh fél milliós tartozás fölött lép.
s hallottam olyat aki 530 000 Ft os tartozásakor gyorsan befizetett kb 30 000 Ft-ot, hogy megint fél millió Ft alat legyen a tartozás, s időt nyerjen valamint elkerülje a jelzálogot.
nem tudom igaz e, de akinek fél millió körüli adótartozása van, javaslom járjon utána.

Szerinteek mennyi időm lehet rendzeni ezt az 50 000 Ft-ot?
Mi a gyakorlat?
kb mit lép a végrehajtó s milyen lépésekre számithatok ha kéásik a fizetés?

prometheusz # 2010.09.04. 11:47

olyasmire gondolok, hogy pl. irok a végrehajtónak, hogyí elismerem a tartozásomat, leirom anyagi és egyéb helyzetemet, és részletfizetési lehetőséget kérek.

ez jó lépés?

végrehajtó1 # 2010.09.06. 05:50

Nem kell elísmertned mert behjthatja.Kérjél részletet hátha...

Ádám79 # 2016.01.03. 16:35

Tisztelt Fórumozó Társak !
Vettem árverésen egy ingatlan, melyről utólag derült ki, hogy az árverési hirdetményben megjelölt tulajdonságai közül semmi nem stimmel. Tégla helyett a valóságban vályog, az épület minimum dupla annyi idős, mint a hirdetményben, beton alapzat volt megadva, ami nincs. Így a megjelölt becsérték harmadát éri az ingatlan. Ráadásul az adó és értékbizonyítvány is 6 hónapnál öregebb volt. Az árverési kifogást elutasította a bíróság, mert az elhúzódó birtokba adás miatt az árverés után 3 hónapnál később tudtam csak beadni a kifogást.(amiről nem én tehetek)

Mik a lehetőségeim ?