Fórum Végrehajtási jog újabb elöl     új hozzászólás


végrehajtási ügyben kérdés

szilvia0176 # e-mail 2011.02.02. 10:53

T.végrehajtó1
ha tartozásom van bank felé akkor bankkártyáról leveheti a bank a családi pótlékot?

Pantera # e-mail 2011.02.02. 11:09

Sziasztok!
Tudnátok segiteni mit tehetek ?
Kaptam 1 levelet a jegyzőtől FIZETÉSI MEGHAGYÁS-t . Mi szerint fizessek be Vodafone tartozásomat .plusz a kamatot és az adminisztrácios dijat .
Az összeget a Bross Holding akarta eddid behajtani.
a levélbe ez áll a vodafonenál a jogviszony létrejött 2004/04/07-én és a követelés lejárata 2009/09/07 .
Alatta van hogy kamatot számolnak 2008/09/09-től.
Kérdésem az lenne , hogy itt nem 1 év az elévülési idő ? És mit tudok tenni ?
(Távközlési szerzõdésekbõl eredõ igények egy év alatt évülnek el. Lásd Elektronikus Hírközlésrõl szóló (2003. évi C.) törvény, 143. § (2)

Köszönöm a választ !

azami # e-mail 2011.02.02. 11:55

Szép napot!

Segítséget szeretnék kérni. A bank felmondta hiteleimet, mivel nem tudtam fizetni. 2 db személyi hitel, kb, 1 millio ft tartozás. Amikor felvettem/felvettük a hiteleket még együtt voltam a férjemmel, mindkettőnknek volt munkahelye és nem volt probléma a fizetéssel. de egy fél éve egyedül vagyok a gyermekemmel, a férjem nem fizet semmit, egyedül nevelem a gyereket. Külföldön élek és dolgozom de egy fizetésből sajnos nem tudtam fizetni a kölcsönt. a bank most kiadja külső cégnek a tartozást.
Kérdésem az lenne, h a ,,külsős cég,, mit tesz ilyenkor? A külföldi bankszámlámrol is tilthat le pénzt? Sosem voltam ilyen helyzetben...Tanácstalan vagyok:-( ugye egyösszegben nem tudom visszafizetni..
Viszont azt sem szeretném, ha a végrehajtó a baráti házaspár ingóságait venné el....
(A családi házból amiben Magyarországon laktam annak idején eladtunk minden ingóságot, jelenleg egy baráti házaspár él ott. A házat szeretnénk eladni mivel jelzáloghitellel terhelt, visszafizetni a hitelt de sajnos ez lehetetlennek tűnik. )

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.02. 13:13

kapitány52

elég ha elmondják a vh-nak.Körülnéz és fogja látni.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.02. 13:15

szilvia0176

mivel ott számlapénz le fogja emelni.Kérje más nevére vagy postán

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.02. 13:16

Pantera

mondjon ellent tértis levélben a határidőn belül.Majd a bíróságon kell a vodának bizonyítani mindent.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.02. 13:19

azami

Külsős cég sehonnan nem tilt le pénzt.Levelet küld sms-t küld fenyegetődzik majd kér fizetési meghagyást.De végső soron a végén az ingatlan végrehajtás is szóba fog jönni

seven # e-mail 2011.02.02. 13:30

Egy gyors kérdés: A munkaügyi bíróság jogerős ítéletével a kezemben, melyik bíróságra kell mennem, hogy végrehajtási eljárást indítsak?

azami # e-mail 2011.02.02. 15:51

köszönöm a gyors választ

monalisa1 #   2011.02.02. 18:39

seven

Javaslom keresd fel a lakhely szerinti városi bíróság önálló bírósági végrehajtóját, ha ő esetleg nem illetékes az ügyben eljárni azt úgyis megmondja, egyben útbaigazít.

Szerintem a végrehajtó "az asztala mellől" is eléri az alperes cég bankszámláját, ha netán önmaguktól nem teljesítenék ami az itéletben van.

A cégregiszterben minden fontosabb adat megtalálható minden cégről, vállalkozásról, így a telephely, a számlakezelő bank neve stb.

szbetti82 # e-mail 2011.02.03. 12:59

Tisztelt Ügyvéd Úr, Fórumozók!

5 évig volt egy veszteséges vállalkozásom.
felhalmozódott 1,4 millió adótartozásom és közel 2 millió büntetés, mert a könyvelőm nem készítette el az adóbevallásom 2009. évtől, ezért apeh készítette el helyette.
Most végrehajtásra adták a fent említett összegeket és a kérdésem ehhez kapcsolódik.

1.Élettársi kapcsolatban élek, őt érinti e végrehajtás valamilyen formában?

2.Nincs jövedelmem, mert a vállalkozást 1 éve megszüntettem, viszont örököltem 1/3 részt egy ingatlanban, ami jelzáloggal terhelt Édesapám a tulajdonos és 3 testvérem. Tudom, hogy árverezésre kerül, de nem tudom őket ez mennyire érinti?

3.Ha sikerül elhelyezkednem akkor fogom tudni fizetni,de jelenleg élettársam külföldön dolgozik és 3 gyerekkel vagyok itthon ezért fogalmam sincs mikor tudok munkát vállalni.Ez esetben, hogy tudnak eljárni?

Sajnos jogi kérdésekben nem vagyok jártas ezért szeretném a tanácsát kérni.

Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.04. 21:28

Milyen vállalkozási forma?

1. nem
2.semennyire.De kérhetik hogy az egész ingatlant árverezzék el.
3. kimennek a helyszinre és ingófoglalás jöhet szóba

Ha semmi nincs akkor 5 év után elévülhet

szbetti82 # e-mail 2011.02.05. 13:38

Tisztelt végrehajtó1!

Egyéni vállalkozó voltam.

Köszönöm a gyors választ!

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy hol tudnak foglalni? Ahol élek az szivességi lakás, a berendezéssel együtt az élettársam bátyjáé. Neki nincs rá szüksége ezért lakhatunk itt, a rezsit kell fizetnünk csak.Ide vagyok bejelentve.

Valóban nincs semmim,nekem ez a vállalkozósdi abszolút csak vitt és nem hozott a konyhára.
Csak mivel hitelből indítottam nem tudtam előbb kiszállni sajnos.

monalisa1 #   2011.02.05. 16:20

Előbb-utóbb csak lesz ismét jövedelmed, és annak havi 33%-ig letiltást foganatosíthat a végrehajtó az adóhivatal javára - egálig.

A majd' 3,5 M Ft tartozás - mely hónapról hónapra csak gyarapszik a kamat és a költségek okán -, túl zsíros falat az adóhatóságnak hogy veszteségként leírja.

Ameddig ez nincs lerendezve esetleges bármiféle ujabb hitelről ne nagyon álmodozzál.

wladimir # e-mail 2011.02.05. 16:45

Tisztelt fórumozók.
A kérdésem az lenne,hogy behajtó bemegy e egy olyan ingatlanba foglani,ahol csak ideiglenesen vagyok bejelentve?Merthogy állandó lakcímem megszűnt.
A másik kérdésem az lenne,hogy ha a nevemen lévő gépjárműnek más az üzembentartója,akkor azt elvehetik e tőle,vagy tőlem valahogy?
Segítséget előre is nagyon köszönöm.

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.05. 17:11

Behajtó nem foglal sehol sem.

Ha az adós a tulajdonos akkor lefoglalható

monalisa1 #   2011.02.05. 17:26

wladimir

Az ideiglenes címen is lehetnek valakinek értékes dolgai., ezeket célszerű írásban részletezni, így azokkal kapcsolatban legalább a tulajdonost/főbérlőt békén hagyja a végrehajtó.

"Behajtó" nem viheti el az autót, arra is csak a végrehajtó jogosult., ő előszőr lefoglalja a kocsit 30 napra, és ez idő áll rendelkezésre az adósnak rendezni a tartozást - különben tényleg elviszik.

monaLuis
laikus hozzászóló

zsuzsu1974 # e-mail 2011.02.06. 22:20

Tiszteletem! Gyermektartásdíj végrehajtásról szeretnék kérdezni és megtudni,hogy mit tehetek még? Van egy 16 éves fiam akit az apja teljesen megtagad,pedig a szül.any.kiv-ban elismerte az apaságot.(én biztos vagyok benne)Van bírógági ítéletem a gyermektartásdíjról és mivel hosszú-hosszú ideje nem fizet gy.tartásdíjat végre hajtást kezdeményeztem(nem elöször) 1szer tudott behajtani rajta a végrehajtó a 16 év alatt!!! És azóta utólsó tudomásom szerint magán vállalkozó a volt férjem!! A végrehajtó tavaly junius óta nem hajtotta végre a behajtást,pedig már levelet is írtam neki,elötte is nagyon ritkán fizetett.Mit tehetnék még??? kérem segítsenek.Köszönettel egy anyuka!

cs.gabi77 # e-mail 2011.02.08. 12:55

Tiszteletem!
A párom a volt feleségével vásárolt egy lakást hitelre2007-ben,amiben a válás után(2009) a párom maradt bent,de mint tulajdonos és adótársként a volt felesége szerepel,mivel nem mondott le a lakásról.A párom egyedül nem tudta fizetni a hitelt,így azt felbontották.Tavaly nyáron a bankhoz fizetési kérelemmel fordultunk,hisz már 2en valahogy törlesztettük volna.Visszautasítottak hogy már nem nagyon állítanak vissza hitelt.Nem nagyon...vicc.Közben terhes lettem,kértük a bankot többször,levélben is telefonon is,hogy had fizessük,hisz nem lesz hova mennünk.Novemberben közjegyzői papír jött hogy mennyi az össz tartózás,és a hitel teljes összege mennyi.Decemberben azt mondták sokadik próbálkozásra hogy 500.000.- fizessünk be,és akkor utána beszélhetünk a továbbiakról,január 15-ig kaptunk haladékot.Azt is kértük hoyg ne kelljen befizetni nagyobb összeget egyszerre,hanem a futamidőt tolják ki,de erre nem reagáltak...Párom hívta őket,hogy állapodjanak meg 300.000.-ben mert ennél többet nem tudunk kinyögni,és hogy adjon felvilágosítást hogy utána átírathatjuk-e az ex részét a nevemre,valamint mennyi lesz havi törlesztő...A válasz az volt,hogy majd utána beszélnek erről.Hát nem fizettem be,ennyi az össz félrerakott pénzünk,és mivel több az elmaradás,nyilván semmi garancia nincs arra hogy törleszthetjük tovább,az összeg befizetése után.Felhívott minket az úr hogy mivel nem ment az utalás,így átadják bírósági végrehajtásra az ügyet.Azóta papír nem jött ez 3 hete volt.Fogunk kapni valami papírt a végrahajtásról?Ha véget és a kilakoltatási moratórium egyből kiköltöztethetnek?Március 1 re vagyok kiírva,nehéz lenne 1 hónapos babával költözködni,pláne hogy nincs is nagyon hova.Közben próbáljuk eladni a lakást,sajnos eddig nem sikerült.Írhatunk valahova kérelmet még(hogy had maradjunk a lakásban míg a pici pár hónapos nem lesz),ha a bank nem reagál semmire?
Köszönöm:Gabi

Bumpiii # e-mail 2011.02.09. 20:53

Tisztelt Fórumozók!

Egy olyan kérdésem van,hogy a főnököm kezességet vállalt egy elég nagy összegű hitelhez, amit az adós nem fizetett és jött a cég nevére a cégbíróságtól egy végzés, miszerint végrehajtás alatt áll a cég. A hitel több tíz millió és nincs esély a kiegyenlítésre. A kérdésem az lenne, hogy most mi fog történni? Amit tudnak végrehajtás alá vesznek és megszüntetik a céget?? Szeretném tudni, hogy mi fog történni és mikor kellene új munkahelyet keresnem.

A válaszokat előre is köszönöm.

tunde10 # e-mail 2011.02.11. 14:28

Tisztelt Szakértők, Fórumozók!
Van egy hitellel terhelt autóm ( jelenleg több a hitel rajta mint az autó értéke , köszönhetően a gazdasági helyzetnek és a CHF alapú hitelnek). A szerződés szerint a hitelintézetnek opciós joga van az autóra. Sajnos van egy magánhitelem is, amit vállalkozásomhoz kaptam egy ismerősömtől, erről közjegyzői okiratot is írtunk ennek súlyával tisztába is voltam akkor. De sajnos a dolgok nem jól alakultak, nem tudtam időre visszaadni a kölcsönt és az ismerős végrehajtásra adta a tartozást. Fizetni szeretnénk, de jelenleg nem tudok.
A végrehajtó kijött és lefoglalta az autót. Azt mondta, hiába van a hitel az autón a törzskönyvet kötelesek kiadni, mert a bírósági végrehajtás az erősebb, és az opciós jog sem ér ilyenkor semmit . Tulajdonképpen semmi akadálya, hogy a hitellel terhelt autót lefoglalják. Kérdezném, hogy ez tényleg így van-e?
Esetleg elfogadhatja az ismerősöm az autót az adósság fejében(az autó értéke fedezné a végrehajtás költségét és a magántartozást), az autóhitelező bankkal meg megegyeznénk részletfizetésben?(nekem ez a megoldás még talán jobb is lenne)
Ha árverésen értékesítik az autót a magánhitelező (aki a végrehajtást kérte), vagy a bank kapja meg előbb pénzét?
Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # e-mail 2011.02.12. 10:14

Kérdezném, hogy ez tényleg így van-e?

igen

Ha árverésen értékesítik az autót a magánhitelező (aki a végrehajtást kérte), vagy a bank kapja meg előbb pénzét?

bvégrehajtó utána a bank utána a hiteleződ

Halipali # e-mail 2011.02.12. 20:21

Tisztelt Cím!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban.
Albérletben lakom a családommal, egy kertes házban.A tulajdonos (jelzálog)hitelből vásárolta az ingatlant, amit nem fizet, mivel nincs munkahelye.(nem tudom mióta)
A kérdésem a következő:ha esetleg elárverezés,vagy lefoglalás, vagy nem is tudom mi lehet még bekövetkezne, akkor a lakásban lévő vagyontárgyainkkal mi lenne?A tulajdonosnak is van benne még bútor...stb.
Köszönöm

monalisa1 #   2011.02.13. 20:20

Ha rendes, írásbeli bérleti szerződéssel laktok a házban, akkor azt a leendő új tulajdonos köteles joghatájosnak tekinteni, tehát nem küldhet el időelőtt - legfeljebb a szerződés éves fordulópontján megemelheti a havi bérleti díjat...

Ha lefoglalás fog történni, ki-ki bizonyítja mi a sajátja, vagyis ti is és a jelenlegi tulajdonos úgyszintén, ennek alapján pedig csak azt ami nem a tiétek. (Jobb ha nem várja ezt meg hanem idejekorán elviszi a dolgait, valamint ír egy nyilatkozatot, hogy a házban neki már nincs semmije.)

Doloresg # e-mail 2011.02.17. 16:47

Tisztelt Végrehajtó Úr!

Szeretném megkérdezni 2002 ben el lett árverezve a házam a volt férjem tartozása miatt.Akkor végrehajtási kifogással éltem ,de én nem kaptam se felosztási tervet se a banktól semmi levelet.
Most az elévüléssel szeretnék élni , mert a bank szerint van még 3 millió tartozás, és a volt férjemtől nem tudják behajtani.
Nekem küldtek fizetési letiltást.
Vagyonom nincs.Egy autónak az üzembetartói joga van.Lehet az is jobb ha nem a nevemen van?

A bank ma azzal érvelt, azért nem évült el a dolog mert én végrehajtási kifogással életem 2002 ben, és 2007 ben lett elbírálva.
Ha én azt bizonyítom nem kaptam levelet 2007 ben lehetséges az elévülés?Mert én 2002 től sehonnan nem kaptam ezzel kapcsolatban levelet.
Olyannal vissza sem mehetett hogy nem fogadta el.
Tudom , hogy bírósághoz kell fordulnom kézbesítés igazolására, de ha reménytelen megfontolom
Köszönöm szíves válaszát

Dolores