Fórum Végrehajtási jog újabb elöl     új hozzászólás


végrehajtási ügyben kérdés

lajbiohhun # e-mail 2019.01.22. 12:33

Köszönöm a válaszokat!

Az inatlanos arcára azért kíváncsi leszek... :-)

Vadsuhanc #   2019.01.22. 12:36

Arról beszélünk, hogy árverésen kelt el az ingatlan... Mi köze ehhez egy ingatlanközvetítőnek?

wers #   2019.01.22. 12:37

mintha a vevő egy ingatlanos cég lenne

lajbiohhun # e-mail 2019.01.22. 12:39

Igen, egy Budapesti ingatlanos cég vett délmagyarországon egy kisvárosban egy árverezett ingatlant...

lajbiohhun # e-mail 2019.01.22. 12:41

Akarom mondani licitált az ingatlanra, és így Ő lett az árverési vevő!

Vadsuhanc #   2019.01.22. 12:42

Akkor lásd a lentieket. Szerintem ezért téged semmiféle kötelezettség vagy felelősség nem terhel. Az ingatlanos cég nem tőled vette az ingatlant, hanem az árverés hatályával. Közte és Közted üzleti kapcsolat nem volt.

lajbiohhun # e-mail 2019.01.22. 12:45

Köszönöm....

evass # e-mail 2019.01.22. 14:24

Sziasztok!
Gondoltam, hátha valaki tud segíteni!
Letiltották a fizetésem, Mák tartozás miatt. Kértem a Máknál ennek elengedését. Ami úgy néz ki, hogy pozitív lesz. Az a kérdésem, hogy a munkabérből letiltott összeget vissza fogom-e kapni???

gerbera317 # e-mail 2019.01.22. 15:02

Miért kérdezted meg ennyi helyen??? Mindenhol ugyanaz lesz a válasz, hogy a végrehajtótól biztosan nem. A MÁK-tól meg... Szerintem onnan meg pláne nem. Ha valamit elengedtek, az a meg nem fizetett összeg lesz.

Sándor21 # e-mail 2019.01.29. 17:49

Ha árverésen vásárolok egy haszonélvezettel terhelt ingatlant, a haszonélvező halála után van-e lehetőségem birtokba venni az ingatlant? A haszonélvező gyermekének joga van bennmaradni a lakásban a haszonélvező halála után is?

drbjozsef #   2019.01.29. 19:30

Nem, nincs joga, megszűnik a haszonélvező halálával az ő jogcíme is, de a kilakoltatásra, ha önként nem hajlandó kiköltözni, és ismeri az eljárás határidejeit, számíts 6-12 hónapot. Lehet hogy gyorsan fog menni (sőt, egy kis lelépési pénzzel lehet olajozni is azt, neked kell mérlegelni mennyit ér meg), de ha elhúzza fellebbezésekkel, meg a moratóriumba is belecsúsztok, akkor sok hónap is lehet.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Sándor21 # e-mail 2019.01.29. 20:22

Kedves drbjozsef!
Jó hírnek értékelem amit írtál. Attól tartottam, hogy csak bérleti díjat kérhetek, amit úgy sem fizet meg és maradhat amíg kedve tartja.

drbjozsef #   2019.01.30. 06:42

Nem.
Akár másnap - mármint a haszonélvező halála után - felmondhatod írásban a lakáshasználatát, és felszólíthatod a kiköltözésre (egy emberi határidővel, mondjuk 30 nap).
Hogy aztán megy magától, vagy lakáskiürítési pert kell indítanod, az kiderül utána.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Magyarorszàg # e-mail 2019.02.10. 08:53

Kedves Fòrumozòk!
Az ingatlanom vegrehajtas ala kerult, amit tudtam es nem tehetek ellene semmit.
A problemam az, hogy 2015-ben akcio kereteben az en nevemre kotottuk a gyermekeim lakastakarekpenztarjat. Osszesen 5 db-ot, mind kedvezmenyezett megjelolesevel. En mar akkor tudtam, hogy beteg vagyok es valoszinu nem lesz uj munkahelyem, az ingatlanom fizeteset nem varhattam tovabb el a gyermekeimtol, ezert az otp-ben ra is kerdeztem, hogy ebbol nem lehet e problema, a valasz nem volt, nyugodtan kossuk meg igy a szerzodeseket, mert a kedvezmenyezetteket figyelembe veszik a vegrehajtasnal. Nekem kb 5 eve nincs jovedelmem, a lakastakarekokat a gyermekeim fizetik a megbeszeltek szerint atutalassal. Most pedig elvettek a gyermekeim penzet is miattam. Ujra.
Nem szeretnem tovabb huzni a szot, a kerdesem az lenne, hogy visszaszerezhetem e ezt a penzt, ami nem az enyem. Hisz ha lakastakarekra futotta volna, akkor a lakashitelemre is.
Otp-t bevonhatom felretajekoztatas cimen?
Valaszukat koszonom.

drbjozsef #   2019.02.11. 06:42

Magyarország,

A lakástakarék pénztárban elhelyezett megtakarítás végrehajtható (1996. évi CXIII törvény 7§(5) szakasz).
Természetesen ez a szerződés szerződőjére vonatkozik.

Ha az OTP félretájékoztatott, akkor se igen perelheted, mert a kárt nem ő okozta, Te nem fizettél valamit, a végrehajtás minden bizonnyal jogos, a törvény pegid számodra is megismerhető volt. Meg hát bizonyítanod is kellene azt a félretájékoztatást. Írásban kaptad?

Megpróbálhatsz egy pert, de valószínűbb, hogy csak további költségekbe vernéd magad feleslegesen, mint hogy nem.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

gerbera317 # e-mail 2019.02.11. 10:19

az en nevemre kotottuk a gyermekeim lakastakarekpenztarjat
Ez elég homályos megfogalmazás, mert ez így akár mi is lehet. De szó szerinti értelmezésben azt jelenti, hogy a gyerekek adták a pénzt a te megtakarításodhoz. Nos, ha így van, akkor az bizony lefoglalható, hiszen a megtakarítás nem másé, hanem a tiéd. Szegény gyerekek meg így jártak.

drbjozsef #   2019.02.11. 10:22

Szinte biztosan ő volt a szerződő, és a gyermekek a kedvezményezettek. Ilyen módon teljesen mindegy ki adta a pénzt abba a megtakarításba.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Magyarorszàg # e-mail 2019.02.11. 12:12

Köszönöm az eddigi hozzàszólàsokat. Sajnos kb 500 ezer ft-nyi szerzodesnyitàsi dìjat szerettünk volna kikerülni, az ügyintèző javasolta ezt a megoldàst. Termèszetesen a mi hibànk, h8sz egy nèvmòdosìtàssal is elkerülhető lett volna az egèsz. Utòlag okosak vagyunk. Hogy a gyermekeim fizettèk az termèszetesen igazolhatò, de èn is csak a mèg több perköltsègtől fèlek. A vègrehajtàs ellen semmifèle kifogàsom nincs, hiszen tisztàban vagyok vele, hogy a kölcsönöm nem tudtam tovàbb fizetni. Köszönöm mèg egyszer a hozzàszòlàsokat.

hunpettel # e-mail 2019.02.11. 22:33

Bírósági tárgyalás után a megítélt tőketartozásomat egy éve kifizettem, de a járulékos költségeket csak nemrégen.
Közben a kedvezményezett végrehajtási eljárást kezdeményezett a már kifizetett tőketartozásra és a járulékos költségekre is, vagyis a bíróságra az egy éve kifizetett tételt nem jelentette le.
Vajon törvényes-e egy ilyen végrehajtói felhívás, vagy egy teljesen újat kell kiállítani? Esetleg a már megkezdett eljárás keretein belül a végrehajtó maga módosíthatja a követelt összeget?
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ez ügyben felvilágosítást adni.

gerbera317 # e-mail 2019.02.12. 10:37

Tudnod kell, hogy először a költségeket fizetted meg, utána a kamatot, és csak legvégül a tőkét. Így valószínűleg maradt még fenn némi tőketartozás. Azt kell még megfizetned, illetve a végrehajtási költségeket.
Ha a végrehajtást ennek ellenére olyanra is kérték, amit már megfizettél, akkor a sérelmedet a Vht. 41. §-a szerinti eljárásban jelentheted be. Ezt a végrehajtónál kell megtenni, de a teljesítésről szóló bizonyítékaidat is be kell hozzá mutatnod (tehát nem elég csak állítanod).

hunpettel # e-mail 2019.02.12. 19:36

köszönöm gerbera317! ami fennmaradt az nem nagy összeg relatíve, és azt is megfizettem január 10-én, viszont a végrehajtási lap december 20-án "jutott" a végrehajtóhoz, aki nekem február 3-án küldte el a felhívást, amikor már minden korábbi követelés le volt rendezve. itt az időtényező miatt nem világos nekem, hogy most akkor mivel tartozom és joga van e pld. a végrehajtónak a jutalékra, amikor nem hajt be semmit, ill. a költségek eleve az egy évvel korábbi jóval nagyobb össegre vannak kalkulálva.
hogyan tegyek panaszt annál a végrehajtónál, aki eleve azt állítja, hogy a tartozásom nincs kifizetve. bizonyítékként én csak a banki kivonatokat tudtam megmutatni, amire azt nyilatkozta hogy az nem bizonyíték.

gerbera317 # e-mail 2019.02.13. 10:11

Nem kellene ilyen bonyolultan fogalmazni.
Először Vht. 41. §, annak eredménytelensége esetén pedig kérheted a végrehajtás korlátozását arra az összegre és járulékaira és költségeire, amit a végrehajtás elrendeléséig (december 20-ig) nem fizettél meg. Az ezen felüli többletköltség a rosszhiszemű (vagy hanyag) végrehajtást kérőt terheli.

bery ary # e-mail 2019.02.13. 12:36

Kedves Fórum!
Telenoros 138.000-rünk a helyi végrehajtóhoz került három éve akivel megállapodtunk havi 10.000-res törlesztőben,be is fizettünk már 360.000-ret!
Tegnap a járásbíróságtól jött egy levél amiben értesítenek minket,hogy tavaly májusban a Telenor átadta a tartozásunkat már csak 60.000???-ret az Intrumnak???!!!
Ha akarok ellent mondhatok 15-napon belül négy példányban!
Minek mondhatok ellent? Hogyan kell és mik ennek a költségei meg úgy általában mi ez az egész már csak három részlet lett volna hátra a helyi végrehajtónál!
Hogy történhet meg ilyesmi? Mi jön ezután fizessek az Intrumnak is és még hány ilyen lesz??? Mi folyik itt miért nem változtat már valaki ezeken az ordas végrehajtási szabályokon?!
Kérem csak olyan válaszoljon aki valóban tudja mi a megoldás és,hogy most mit tegyek!?
Nagyon szépen köszönöm!!!!

sanya078 # e-mail 2019.02.13. 14:28

Szép napot
Segítséget szeretnék kérni végrehajtó ügyben. 2 éve fizetési meghagyást állított ki a közjegyző, a végrehajtást kérő én vagyok. Az adós nem mondott ellent. Jogerős lett. Az adós nem sokkal rá, kiment letelepedési szándékkal Németbe, ahol jelenleg is tartózkodási, és lakhellyel bír, férjével együtt. Az adósság keletkezésekor a férje már megvolt , tudomása volt róla. A közjegyző, kiállította az eredeti jogerős FMH alapján az európai végrehajtó okiratot német nyelven. Az adós feltételezett, utoljára közölt címe megvan. Az eljárási költségek, és a kamat az adóst terhelik, persze én azt megelőlegezve. Jelenleg 350 ezer Ft a követelési összeg ha figyelembe vesszük a kamatokat is, és az eljárási díjakat. Mi a következő lépés, hova adjam be az Európai Német nyelvű végrehajtó okiratot, és milyen feltételei vannak, vagy mit kell hozzá csatolni még, vagy pontosan mely hatóságot keressem meg? És a házastárs nem felel érte? Válaszokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.02.13. 16:24

Sanya, a záradékot kiállító közjegyzőt kérdezd meg, hogy intézkedett-e a végrehajtás iránt. Azt is meg fogja mondani, ha esetleg neked kell eljárnod.

Az adós házastársával szemben kérhetsz fizetési meghagyást. (Ha nincs magyarországi lakóhelye, akkor európai fizetési meghagyást.)

www.kbs-ugyved.hu