Ugyan már. Annak az árverési hirdetményen rajta kell lennie. Legalábbis a tőkének.
végrehajtás kérdések
Ezt nem nagyon értem, miért csak a sikeres árverés után tudhatjuk meg (mármint ezt állítja az ügyintéző)
Ez jó kérdés, ugyanis nem tudjuk, mennyi az összes követelés valójában
Árverésen kívül csak akkor lehet eladni, ha a vételár elegendő az összes tartozás kielégítésére.
Az a gond, hogy nem nagyon tudják, hogy licitálhatnak rá, aki tudja, az macerásnak tartja stb.
Ha árverésen nem kell senkinek, akkor a kérdés nem is kérdés.
saccolni sem tudom, mikor lenne magasabb a vételár, árverésen, vagy anélkül, bár eléggé költői a kérdés, szinte kizárt, hogy eladja az adós a házát kényszer nélkül.
Nekem a végeredmény a fontos, mármint jusson nekem is annyi, amennyi a követelésem. Sokan állunk sorba.
Pontosabban: a _várható_ vételár.
Kérdezt másképpen! Melyik jobb neked: a magasabb, vagy az alacsonyabb vételár? :-)
:) végül is elég helles fiú ez az ügyintéző, akkor meglátogatom.
Még egy jutott eszembe, melyik jobb nekem, ha árverezik, vagy árverésen kívül jelentkezik rá vevő?
Ha ez az első árverés, akkor - sikertelenség esetén - a másodikat a végrehajtó hivatalból írja ki. Annak nincs akadálya, hogy erre a kötelezettségére udvariasan emlékeztessed is.
bocs, kimaradt, eddig nem volt licit.
Sziasztok!
Ma van 18.00 órakor a kiírt árverés vége. Utána nekem újra kell kérnem a következő kiírást? Vagy magától automatice kiírja a végrehajtó?
(Mellesleg nem "átadja". Ha van végrehajtható okirata (az se két nap adott esetben), akkor majd elrendelik).
Miféle ügyet? Azt írtad, már licit is volt, árverés van, akkor már régóta tart a végrehajtás.
Ha más ügy, arra nincs "idő" : amikor úgy gondolja. Lehet egy hónap, lehet 4 év. Azért igyekeznek elévülési időn belül átadni... (de az se sikerül mindig).
Értem, köszi. Még egy kérdés, a Magyar Követeléskezelővel van valakinek tapasztalata. Milyen gyorsan adják át az ügyet a végrehajtóknak?
@matroz
Törlik.
@gera66
Igy nem.
Üdv. ha az árverésre kerülő ingatlan 1/2-re a túlélő házastársnak özvegyi joga van, de egyébként felel a hitel megfizetéséért is, akkor árverésen törlésre kerül az özvegyi joga vagy sem? Köszönetetl
Naa, ezt gondoltam :))
Van még pár nap a lejáratig, és az adós becammog (pénz nélkül persze) hogy szeretné rendezni a sarat, leállítja a végrehajtó az árverést vagy nem?!
Több mint 3-éve!
Micsoda kérdés. Hát kifizeti a tartozását.
Udv, Azt szeretnem kerdezni, hogy amikor mar van licit az arveresre kituzott ingatlanon az ados milyen modon tudja leallittatni az arverest, ha egyaltalan le tudja.
Aztán csak ésszel, villingen!
Ha tartozik neked mondjuk 3 millióval (amit szándékosan eltúloztam), és most elárverezik a lakását mondjuk 17 millióért, akkor te megkapod a 3 milliódat, a közüzemi szolgáltató a párszáz ezrét, a maradékot pedig az adós. És te fennmaradó 10 évre soha-soha többé egy büdös fillért nem fogsz tőle látni. Úgyhogy ez csak akkor jó megoldás, ha megélhetési gondjaid vannak, de akkor is csak rész-, és mindenképpen csak ideiglenes megoldás. Ha nincsenek megélhetési gondjaid, érdemes halogatni a kielégítéshez jutást.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02