végrehajtás kérdések


gerbera317 # 2020.12.07. 20:52

Ingyen törlik. Cégbírósági végzéssel. Változás-bejegyzés iránti kérelemre. A végrehajtó jogosult ilyet előterjeszteni, a végrehajtás befejezésekor egyenesen köteles rá.
Nem biztos, hogy mulasztott a végrehajtó. Ha a végrehajtás egy gyors 82/A. § (7) szerinti inkasszóval eredményes volt, előfordulhat, hogy a végrehajtás még be sem volt jegyezve a cégnyilvántartás 33-as rovatában, amikor már az irattárban rohadt az ügy.
Kérni kell a végrehajtót, hogy pótolja a töröltetést. Azt se felejtse el megírni a cégbíróságnak, hogy a végrehajtás mikor ért véget (külön sor van a végrehajtás befejezése ill. a törlés kelte számára). Nem mintha nagyon számítana, de néha számíthat: egyes kretén partnerek elcsámcsoghatnak azon, miért tartott 6 évig a végrehajtás.

alsovonal # 2020.12.07. 21:51

Köszönöm!

Norbert6612 # 2020.12.09. 10:17

Sziasztok. Segítsetek kicsit.

Vásároltam egy ingatlant. Nem lakják,de az adós nem adta át határidőre. Ez nem is zavart annyira, mert a moratórium után a vh. úgyis átadja majd. Viszont elkezdte kiszerelni az adós az ajtót ablakot...stb. Az ingatlan már az én tulajdonom,tehát rongálja azt. Így májusig romlik az állaga,hajléktalanok költözhetnek be..stb. Törvényes keretek között mit tehetek? Ha semmit megoldom máshogy,de első körben mindenképp a jogkövető utat szetetném.

Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.12.09. 10:31

Birtokvédelem, rendőrségi feljelentés.

Aksika # 2020.12.09. 22:46

Szép estét mindenkinek(Szebbet mint nekem van)

Ma kaptam egy határozatot az önkormányzattól,hogy a gépjárművemet a 2020.Október 28 napján kelt ...végrehajtó iroda által megküldött,foglalási jegyzőkönyvben foglaltaknak megfelelően 2020.November 09-én elidegenítési és terhelési tilalom alá teszik a gépjármű nyilvántartásban.Az iraton feltüntetett hivatkozási szám alapján a végrehajtó 2020.November 4-én már lefoglalta a bankszámlámról a teljes összeget amit egy olyan fizetési meghagyás alapján indított el amit én nem tudtam átvenni mert már nem az volt a bejelentett lakcímem ahova a fizetési meghagyást küldték. A kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet elkűldtem a közjegyzőnek,illetve a bíróságnak is.

Arra nem is merek gondolni,hogy a házamon is foglalás van de holnap megnézem.

Amit nem értek:Hogy lehet az,hogy a végrehajtó leveszi a követelt összeget a számlámról illetve a kocsimat is lefoglalja és foglalásban is tartja úgy,hogy gyakorlatilag a bankszámlámról levett összeg fedezte a teljes tartozást aminek a jogosságát is vitatom.

A válaszokat megköszönöm.További szép estét kívánok

gerbera317 # 2020.12.09. 23:43

illetve a kocsimat is lefoglalja és foglalásban is tartja úgy, hogy...
Majd feloldja. Igazi kérdésed nincs?

Aksika # 2020.12.10. 00:04

gerbera317

A munkámhoz elengedhetetlen az autóm.30 nap múlva ki is vonhatja a forgalomból akkor nem fogok tudni dolgozni.Lehet neked ezek nem igazi kérdések nekem viszont a megélhetésem múlik rajta.Neked is szép estét

Szomorú örökös # 2020.12.10. 03:49

Aksika

lefoglalta a bankszámlámról a teljes összeget amit egy olyan fizetési meghagyás alapján indított el amit én nem tudtam átvenni mert már nem az volt a bejelentett lakcímem ahova a fizetési meghagyást küldték

Akinek tartozol, azt tájékoztattad a jelenlegi bejelentett lakcímedről? Ha nem, akkor ott bizony hibát követtél el és lehet ezért fogják elutasítani a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmedet.

gyakorlatilag a bankszámlámról levett összeg fedezte a teljes tartozást aminek a jogosságát is vitatom

Ha vitatkozol a végrehajtóval - aki nyilván megbízás alapján dolgozik és a végrehajtást kérőtől kapott információk alapján végzi a dolgát - akkor a gépjármű lefoglalásának feloldását se fogják gyorsan feloldani. Az egész történetet úgy lehetett volna eleve elkerülni, hogy nem halmozol fel adósságot. Azt lehet tudni, hogy miért is jött egyáltalán létre ez az adósság, ami miatt most bajba kerültél?

papinianus88 # 2020.12.10. 07:20

Aksika:

A végrehajtási eljárásban nincs "túlfoglalás" (habár láttam már ezzel ellenkező bírósági döntést is, de ezt inkább hagyjuk). Ezt úgy képzeld el, hogy a mindenkori jogosultnak a foglalás egy biztosíték. Ez olyan, mint a polgári anyagi jogban a szerződést biztosító mellékkötelezettségek (foglaló stb.) A jogintézmény neve lenyűgöző. :)

A lényeg: Amikor hatósági átutalási megbízást ad ki a számládra a végrehajtó, nem tudhatja milyen összeg van rajta az adott pillanatban, abból megtérül-e a teljes követelés. Foglalhatja az ingóságod, ingatlant. Miért?

Mert külön kell választani a foglalást és az értékesítést. Előbbivel a tulajdonjogodból eredő rendelkezési jogod lesz korlátozott.

Amennyiben "inkasszálja" a végrehajtó a számládon kezelt összeget, akkor azt a végrehajtói letéti számlán tárolja. Megőrzési kötelezettsége van. Nem fogja a gépjárművedet a forgalomból kivonni, hogyha a teljes követelés a letéti számlán szerepel. Amúgy a foglalási jegyzőkönyvön szerepel egy bekezdés, hogy Tájékoztatom az adóst, hogy a Vht. 103. § (8) bekezdése alapján a foglalásról való tudomásszerzést követő 8 napon belül a végrehajtást foganatosító bírósághoz előterjesztett kérelmére, a bíróság végzéssel engedélyezheti a lefoglalt gépjármű – több lefoglalt gépjármű esetén egyik gépjárműve – árverésig történő használatát. Szóval alaposan olvassunk :)

Ui.: Kézbesítési vélelem megdöntése esetén ha felfüggesztette volna a jogerős elbírálásig a közjegyző, akkor nem lenne ilyen problematika. Azonban ez nem történt meg...

Papi

Aksika # 2020.12.10. 07:50

papinianus88

1 Hónap telt el a foglalások és az inkasszó óta.Bíróságra,végrehajtónak,közjegyzőnek is ellett küldve azonnal a Kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelem de válasz még sehonnan nem érkezett.Múlt héten telefonáltam a közjegyzőnek de még nem volt döntés az ügyben.30 nap bőven eltelt már azóta

Köszönöm a válaszát szép napot

Szomorú örökös # 2020.12.10. 08:00

Aksika

Mivel nem tartozom az Intrumnak ezért nem is közöltem velük 2016-ban az új címemet amikor eladtam azt a lakást ahova küldözgették a leveleiket.

Sajnos amíg ők ezt nem igazolják vissza, hogy valóban nem tartozol nekik, addig sajnos ez nem igaz.

Aksika # 2020.12.10. 08:07

Gyakorlatilag náluk van a pénzem ezért nem értem miért nem oldják fel a foglalás alól az ingóságaimat?Ez egy likviditási problémánál igen csak dühitő lenne mivel eladni sem tudnám. se az autót se a házat.

Aksika # 2020.12.10. 08:10

Szomorú örökös

Sajnos amíg ők ezt nem igazolják vissza, hogy valóban nem tartozol nekik, addig sajnos ez nem igaz.

Ennyi erővel én is mondhatom,hogy az Intrum tartozik vagy bárki.Amíg azt nem mondom,hogy nem tartozik gyűjtsön csak be a végrehajtó mindent tőlük sőt még azon is túl.

gerbera317 # 2020.12.10. 10:09

30 nap múlva ki is vonhatja a forgalomból
Miért vonatná ki, ha már megfizetted a tartozásodat? Ugye, nem támadtad meg a sikeres behajtást, ami miatt ő nem oszthatja fel a behajtott összeget? Úgy-e? Mert akkor tényleg ki fogja vonatni.

Aksika # 2020.12.10. 10:49

gerbera317

De igen megtámadtam minden lehetséges helyen. Viszont most hívtam a közjegyzőt aki tájékoztatott,hogy felfüggesztette a végrehajtást. A kézbesítési vélelem megdölt

gerbera317 # 2020.12.10. 10:58

minden lehetséges helyen
LOL, azt csak egy helyen lehet megtámadni, ami esetleg sikerrel járhat. A többi csak arra jó, hogy ha esetleg folytatható a végrehajtás (ami ebben az esetben a befejezés megállapítása lenne), azt sem lehet, és addig is foglalás alatt marad az autó, sőt, akár ki is vonathatja a végrehajtó a forgalomból arra hivatkozva, hogy ha a vh-kifogás sikerrel jár (egyébként nem járhat), akkor is meglegyen a követelés fedezete. Darwin-díjra pályáztál már?
Ha a kézbesítési kifogásnak a közjegyző helyt adott, akkor nem felfüggeszti a végrehajtást, hanem visszavonja a végrehajtási lapot. Ha csak felfüggesztette, akkor pedig egyáltalán egyáltalán nem biztos, hogy a kézbesítési kifogás sikeres lesz.

Aksika # 2020.12.10. 11:56

gerbera317

A stílusod kritikán aluli viszont a tudásod teljesen rendben van.

Sajnos semennyire nem vagyok a jogban jártas ezért kértem itt segítséget. Köszönöm a rám szánt időt

papinianus88 # 2020.12.10. 12:22

Aksika:

Imádom, amikor a jogorvoslati alapvető jogával így él valaki... Már bocsánat, de sokan felsorolják a kifogástól, a panaszon keresztül, a fellebbezést, megy Strasbourgba meg mindenhova :) Most jelenleg rúgtál magadnak egy öngólt. A kézbesítési vélelem megdöntésével sem mész sokra amúgy... Felfüggesztették, esetleg a közjegyző a végrehajtási lapot visszavonja, a foglalásokat feloldja a végrehajtó és visszautalja a lóvét. Na igen ám, de a kézbesítés megdöntése nem azt jelenti, hogy az igényérvényesítésre nincs lehetősége a jogosultnak... Szóval nem elévült követelést állapít meg a hatóság. Ergo, ha van esze a végrehajtást kérőnek, ismét beadja a végrehajtási kérelmet ellened, a megfelelő és konkrét címedre kézbesíti az FMH-t a közjegyző és ott megint bohóckodhatsz az ellentmondással stb. Értelek ám én téged, de ha 60 milliós ingatlanod van, akkor nem lenne korrektebb a végrehajtást kérővel konszenzust kötni? Mert az elmondottak alapján ugyanabba a sztoriba fogsz kerülni, annyi különbséggel, hogy a végrehajtási eljárást megelőző fizetési meghagyásos eljárás jogszerű lesz ;)

gerbera317 # 2020.12.10. 12:31

Nem tanácsot kértél, hanem megerősítés arra, hogy amit csináltál, az jó. Hát, nem kaptad meg. Egyedül a kézbesítési kifogás előterjesztése volt a helyes, de az is csak a közjegyzőnek megküldve. Mondjuk azt, hogy kettes-alá. Az éppen nem bukta.

Aksika # 2020.12.10. 12:41

papinianus88

Köszönöm a tanácsokat.Miért kellene konszenzust kötnöm a végrehajtást kérővel mikor a követelése nem jogos? Tudod inkább elbohóckodom velük, hogy a te megfogalmazásoddal éljek.

Aksika # 2020.12.10. 12:43

gerbera317

A jelen helyzetemben jó az a kettes alá is.

gerbera317 # 2020.12.10. 13:08

Ha a követelés nem jogos, akkor a kézbesítési kifogás rendben van, különösen akkor, ha a követelés jogosultja rosszhiszeműen nem megfelelő címre kérelmezte a fmh megküldését. A kézbesítési kifogás intézményét éppen erre találták ki. Az egy másik dolog, hogy legtöbben ezzel inkább visszaélnek, és csak időhúzásra használják fel. Ennek a hátulütőit ismertette papinianus.
A nyitásod azért volt rossz (nagyon rossz), mert a végrehajtó egyébként makulátlan eljárását kezdted el szapulni, míg az érdemben valamit is érő kézbesítési kifogást éppencsak megemlítetted. Mostanra talán megértetted, hogy az indulatod irányt és arányt tévesztett, és kizárólag a fmh kézbesítésének a megtámadása az, amire az erőforrásaidat összpontosítani kell.

Aksika # 2020.12.13. 10:59

gerbera317

Igazad van.....tudom ezt már mondtam,írtam.

Közben megérkezett a közjegyzőtöl a levél amire vártam.A A kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemnek helyt adott a végrehajtást felfüggesztette a végrehajtási lapot vissza vonta.

A tartozás 2008-ban keletkezett egyébként.Egy telekomos routert szerintük nem adtam le mikor a szerződés fel lett mondva szerintem meg leadtam.A legdrágább routert én fizettem volna ha mégis meg áll ez az ügy.

Köszönöm a helyre pofozást és ezt a nyers stílust gerbera317.Nem mindenki látja meg a segítséget a sorok között.papinianus88 neked is.További szép napot és kellemes ünnepeket kívánok nektek

Szomorú örökös # 2020.12.13. 11:20

Aksika

Egy telekomos routert szerintük nem adtam le mikor a szerződés fel lett mondva szerintem meg leadtam

Annak leadásáról kellett kapnod egy hivatalos átvételi papírt, mutasd meg nekik. Ha az már nincs meg, akkor hiába hajtogatod, hogy leadtad, sajnos nekik lesz igazuk, mert nem tudod a sajátodét bizonyítani. :-(

drbjozsef # 2020.12.13. 12:11

A telekom rendszeresen nem ad semmilyen papírt a router leadásról. Elveszik, köszönöm, viszlát. Nekem az invitel sem adott. Direkt kértem, de mondták, hogy nem kell, bevitte a gépbe, minden rendben. Kicsit erősködtem, aztán hagytam a fenébe.