végrehajtás kérdések

maresz75 # 2016.03.10. 10:42

Tisztelt Forumozók!

A következőben kérek segítséget.

Egy 2010-beb jogerőre emelkedett Fizetési Meghagyás meddig végrehajtható. Van e elévülési ideje egy Fizetési Meghagyásnak.

Válaszokat előre köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.09. 20:16

A végrehajtást kérőtől. De igazából nem nagyon van rá oka.

kissbogar82 # 2016.03.09. 20:15

Tisztelt Fórumozók!

Azután szeretnék érdeklődni, hogy, van egy letiltásom 33 % ós az
Fő követelés kamatai összesen: 312 694 Ft.
Főkövetelés:291 290 Ft.
Idáig levon összeg 326 651 Ft.

Azután szeretnék érdeklődni, hogy esetleg, van mód rá, hogy kérhessem a kamat elengedését?

gerbera317 # 2016.03.03. 08:19

Mi pedig ennyivel is okosabbak lettünk...

Csibészke77 # 2016.03.02. 16:36

Cinikét is lecsukták...Ha meg más nem lessz az a megoldás,s a végén én tapsolok !!!

Csibészke77 # 2016.03.02. 16:36

Cinikét is lecsukták...Ha meg más nem lessz az a megoldás,s a végén én tapsolok !!!

gerbera317 # 2016.03.02. 11:54

Csibészke,

a semmiből nem lehet behajtani. Ha az adósod vagyontatlan, és végrehajtás alá vonható jövedelme sincs, akkor az 5 milla ott marad, ahová azt eltapsolták.

dipo # 2016.03.02. 11:36

Üdvözletem!

Szeretnék segítséget kérni:

Édesanyám átvett egy végrehajtásról szóló levelet amit édesapám nevére küldtek aki nemrég elhunyt.
1., Nem baj hogy átvette édesanyám?
2., Telefonba azt mondta végrehajtás kérő és a végrehajtó is neki, hogy küldje el a halottit valamint a hagyatéki lapot és eldönti a végrehajtás kérő hogy mi legyen. Ez így megy?
3., Édesapámtól én örököltem rész földeket (egy terület több részre osztva több tulajdonossal) melyek értéke kb 300 ezer forint. Valamint egy fél garázst (500 ezer forint), melyen viszont jelzálogjoga van egy banknak és lesz is egy darabig, mert egy másik ügyben, melyben édesanyám is kezes fel van függesztve a végrehajtás amíg a nyugdíjából fizet édesanyám (kb 20 év van vissza) és ebben az ügyben van jelzálogjog a garázson. A végrehajtás 6 millióról szól (bár talán mindegy, de: annak idején próbálkoztak megegyezni édesapám hibáján kivül keletkezett kezesként ez a tartozás, de szüleimnek egy felszámolási eljárásban már mindenüket értékesítették (betéti társaság került felszámolásra)és egyszerűen nem értették meg a hitelezők, hogy semmilyen vagyonuk nincs már). Ha jól tudom akkor az örökös az örökölt vagyon erejéig felel. Ha ez így van, akkor a fenti esetben mi a gyakorlat? A kis örökségtől függetlenül az örökös ellen is megindítják a végrehajtást? Ha nem és esetleg leírja a végrehajtás kérő arról mint örökös hogyan szerezhetek tudomást, egyáltalán arról értesítenek-e?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Csibészke77 # 2016.03.02. 11:12

Valahogyan,nekem is tudna válaszolni valaki?! Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.02. 10:32

Azigaz. :D

gerbera317 # 2016.03.02. 09:22

Ha annyira jól keresne, hogy az 5 x nyugdíjminium feletti részt elszedik tőle, akkor már régen túl lenne a telefonos tartozás levonásán, másrészt pedig nem aggódna a másfél éves gyerek miatt, hogy mi lesz vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.02. 08:36

Ha nagyon jól keres, akkor esetleg. De akkor is csak egy meghatározott összeg fölötti részt.

gerbera317 # 2016.03.02. 07:34

Mese az a 100%.

Csabba27 # 2016.03.02. 06:36

ÜDV! Tud e nekem valaki infót adni arról hogy van két végrehajtói letiltasom. Egy telefon szolgáltatás a masik banki tartozás. A telefon tartozás 33 % ot vont most kezdik a banki tartozást vonni. A főnököm kapott egy levelet hogy a fizum 100% át vonja le. Egy ujj rendelet szerint negtehetik. Ez lehetséges e? Es én mit tehetek ellene? mert másfél éves gyereket ne velünk. Köszönő előre a valaszokat.

dzsinike # 2016.03.01. 15:32

Kedves Végrehajtó1 !

Hamar elküldtem az előző hsz-t. Postán kapunk mindent, kivéve a lányom 4 órás fizuját, de azt sem saját számlára, mert nekünk nincs is. Nem akarok kibújni a fizetés alól. Gondolom a lányom 4 órás fizujából akár számla , akár posta, tilthat majd. Ha jól tájékozódtam, akkor az Ápolási díjból nem, viszont azt egyáltalán nem tudom, hogy a Rokkant Ellátásból tilthat-e és menyi százalékot. Ha csak 33% mint ahogy olvasgatom, a legtöbb esetben, akkor még mindig jobban jártak, ha én fizettem önként, ha egy egy részlet ki is maradt, így meg egy csomó plusz költség lesz nekem is, amit előbb utóbb mégiscsak ki kellene fizetni valahogy. Szóval fizetem/fizetném én , ahogy tudom, de most akkor mit lehetne tenni ? Addig akkor ne is fizessek, amíg megtalál a Vh valami jövedelmet, vagy fizessek úgy mint eddig, vagy esetleg keressem meg mégis a Vh-t és majd a levont összeget egészítsem ki nála, annyira, amennyit szoktam fizetni ?

dzsinike # 2016.03.01. 15:15

Kedves Végreható1 !

Köszönöm a választ !

végrehajtó1 # 2016.03.01. 15:01

És mindegyik ellátást postán kérd

végrehajtó1 # 2016.03.01. 15:00

Kell-e nyilatkoznom és ha igen,milyen formában ?

Nem kell. A vh dolgozzon meg a pénzéért.

dzsinike # 2016.03.01. 14:40

Tisztelt Fórumtagok !

Volt egy Közjegyzői részletfizetési engedélyem/engedélyünk közösen a lányommal, amit egy ideje nem tudtunk a "megállapodás" szerint törleszteni.Szerepel az Kjö-i határozatban, hogy akár egyszeri nemteljesítés semmissé változtatja ezt és egy összegben válik esedékessé a tartozás. Kaptunk levelet a Végrehajtótól, felhívás a tartozás haladéktalan megfizetésére. Ebben benne van, hogy 15 napon belül nyilatkozni kell a vagyontárgyainkat terhelő zálogjogról. Semmink nincs, bérelt lakásban élünk, lányom Rokkant Ellátást kap,ezen kívül van egy munkahelye, ahol 4 órában dolgozik , de a fizetése annyi sincs, mint a Rokkant ellátás, én Ápolási díjat kapok. Kell-e nyilatkoznom és ha igen,milyen formában ? Vagy várjam azt, amíg a Végrehajtó kideríti az Ápolási díjat, Rokkant ellátást és azt a 4 órás munkát ? Ezek közül mely "jövedelmekből" lehet vonni, vagy mindegyikből ?

tigris001 # 2016.03.01. 13:32

Kérdésem az lenne, hogy albérletből közjegyzői végrehajtási okirat alapján mennyi időn belül kell kiköltözni várhatóan? Sürgős lenne, mert albérletben lakunk, nem tudtunk időben fizetni és a tulajdonos ma ment a közjegyzőhöz a kilakoltatás elindítása érdekében. Köszönöm, ha valaki válaszol

Csibészke77 # 2016.03.01. 10:36

12 évet éltem a feleségemmel,elválltunk a két fiamat nálam helyezték el,sok hitelt vettünk fel a nevemre,mert a feleségemnek nem volt akkora keresete,s az enyémet elfogadták a bankok.Ez volt 2008-ban,azóta én kifizettem a adósság felét,de a volt feleségem,azóta is 20-30ezer forintnál nem ad többet,a gyerektartási dijjal együtt.Azóta van egy életársa,akinek szült 3gyermeket,gyes ill.családi pótlékon kivűl nincs más jövedelme,ingóság,autó nincs a nevén.Lényegében semmi!Miként lehetne,az amúgy 5millió körüli öszeget behajtani tőle?!

Vh-ügyes # 2016.02.27. 15:25

vélhetően a többi adat egyértelműen beazonosítja a személyt... (ez a lényeg)

Judit1 # 2016.02.27. 11:56

Kedves Fórumozók!
Most vettem csak észre, hogy a közjegyző által kibocsátott "Jogerőssé válást megállapító határozat"-ban ami a Végrehajtás megindításához szükséges a delinkvens nevét a közjegyző irodájában elírták egy betűvel, "Gagariu József" helyett "Gagarin József" (ez csak egy példa illusztrációként).

(Mellesleg azért vált jogerőssé mert a címzett nem vette át illetve nem ment a postára a levelért.)

A kérdésem az, hogy ezzel a határozattal el indíthatjuk a végrehajtást a végrehajtóval vagy a végrehajtó el fog minket utasítani a név elírás miatt és a közjegyzőnek végig kell zongoráznia egy újjabb FMH-t most már a helyes névvel?

Szzoltan # 2016.02.19. 15:04

Rendben, köszönöm!
Talán értetlenkedőnek tűntem, de nem vagyok jogász és a végrehajtással kapcsolatos apró, de a gyakorlatban nagyon is fontos, pláne gyakorlati részleteket nem ismerem.

Grave7 # 2016.02.19. 14:18

@Szzoltan: Végrehajtást kérő az iratokba betekinthet (félfogadási időben), így szöszmötölve is megnézheti, hogy mit csinál a végrehajtó.
Egyébként lásd amit gerbera317 írt.