végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2013.04.04. 05:13

2012. január 1. és 2012. április 30. között volt ez a szép világ. Május 1. óta újra végrehajtás alá vonható ez az ellátás. Ha még csak most tiltották le újra, szerintem ne akard megreklamálni!

h_ati # 2013.04.03. 20:10

Tisztelt Fórumozók,

Az alábbi szituációban mit javasolnak tenni?
Az ingatlanban szívességből lakott egy ismerős, a számlák az ő nevén vannak és nagyobb tartozást halmozott fel a közös költségben és a fűtéssel. Közölte, hogy nem szeretné rendezni az adósságát. Tisztában vagyunk vele, hogy ezek a szolgáltatók megterhelhetik a lakást a követelésük fejében. A tulajdonos ezt szeretné elkerülni.

• Ha a tulajdonos megfizeti a tartozást a szolgáltatóknak, milyen módon követelheti ezt a pénzt a számlatulajdonoson?
  • Jobb-e ha nem a teljes összeget rendezi a tulajdonos, hanem annyit amennyi mellett nem indítanak eljárást? Mekkora ennek mértéke a szabályozás szerint?
Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.03. 14:29

Valójában épp az volt a változás, hogy egy rövid ideig - figyelmetlenségből - nem volt végrehajtatás alá vonható az ilyen juttatás.

végrehajtó1 # 2013.04.03. 14:16

1994 évi LIII tv(googlizd le)

bodrogi # 2013.04.03. 08:49

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy részemre tájékoztatást adni szíveskedjenek, arról, hogy én 2012 01.18-án Nyugdíjfolyósító -tól kaptam egy levelet melyben értesítenek arról, hogy rokkantsági ellátott vagyok végrehajtás alól mentes vagyok. Most a héten kaptam egy ujabb levelet amiben végrehajtói levonást foganatosítanak. Felhívtam az illetékes hivatalt és azt közölték, hogy a törvény megváltozott. Szeretném tudni mikor, és , hogy hol találom meg ennek a modosítását, Szíves fáradozásukat előre is köszönöm.
Egyébként csak annyit, hogy rokkantsági ellátott vagyok már 2010 óta.
Üdvözlettel:

ipso iure # 2013.03.19. 15:21

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e végrehajtási eljárás olyan esetben, amikor a hiteles egy ingatlannak (most: garázs)csak 1/3-ad mértékében tulajdonos.

mackóka76 # 2013.03.19. 12:34

Jó Napot Kívánok!

Azt szeretném kérdezni hogy a végrehajtó hozzá nyúlhat az ingatlanhoz ha van munkabér amit letud tiltani?
A lakásnak amiben lakunk csak az 1/3-a van a nevemen ezzel csinálhat valamit a végrehajtó?
A lakáson van jelzálog hitel ami fizetve van,a végrehajtás az egy másik hitel miatt van.
Az 1/3-ot átírathatom a gyerekemre vagy inkább testvéremre?
Előre is köszönöm a segítséget!

Kis Virág # 2013.03.19. 12:14

Közüzemi díj hátralék miatt ki ellen indítanak végrehajtási eljárást? Abban az esetben, ha a haszonélvező használja és a nevén vannak a számlák.

A haszonélvezőnek tulajdonrésze nincs az ingatlanon, ráterhelhetik-e a közüzemi tartozást az ingatlanra?

alvin24 # 2013.03.19. 10:43

köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.19. 09:55

Az nem jogi kérdés, hogy a társaság milyen vagyonnal, jövedelemtermelő képességgel bír. A cég bankszámlája pedig a cégé.

alvin24 # 2013.03.19. 07:46

Tisztelt Fórumozók,

üzletrész elárverezésével kapcsolatban van egy kérdésem. Az adósom tulajdonos egy kft-ben (50+%), és az üzletrészét lefoglalták egy másik végrehajtási ügyben. A kérdésem az, hogy ha megszerezném árverésen az üzletrészt, akkor a cégből valahogyan vissza tudnám-e szeretni a pénzem? Illetve meg lehet akadályozni, hogy az adós az árverés után hozzáférjen a cég számlájához?

Vh-ügyes # 2013.03.16. 16:16

Ha úgy sincs semmid ami a végrehajtásban értékelhető lenne (munkabér, autó stb) ne kapkodd el a befizetést, inkább várd meg míg a végrehajtó behajthatatlanság miatt szünetelteti az eljárást és ezt követően egyezkedj a bankkal ("ennyit adok, legyen elég és ejtsük az ügyet")
Persze ne a Te számládra érkezzen a külföldi pénz...

gerbera317 # 2013.03.16. 13:45

Kb. 1-1,5 hónap múlva várok egy nagyobb összeget külföldről amiből kitudnám fizetni. Azonban csak március 15.-ig adtak határidőt a tartozásom kifizetésére.

Ugyanezt jelentsd be a végrehajtónál is, lehetőleg személyes ügyfélfogadáson. Tehát azt, hogy egy összegben meg kívánod fizetni a tartozásodat, de nem most, hanem majd akkor. Hidd el, azt fogja erre mondani a végrehajtó, hogy "rendben, megvárjuk azt az április végét". Fogadjunk, hogy így lesz?

peter55 # 2013.03.14. 19:20

Üdvözlöm ,

Amiért fordultam Önhöz mint jogi kérdésekben szakértő személyhez, az tulajdonképpen egyszeri tanácskérés ha lehet azaz egyetlen egy kérdésem megválaszolása hogy mire készülhetek.

Sajnos az elmúlt éveim nem voltak jövedelmezőek ( ne képződtek bevételeim ) így maradt egy banki lakossági folyószámla hitelből eredő kölcsöntartozásom ami végrehajtás alá került és hétfőn kaptam meg a bírósági végrehajtásról az értesítőt ( Végrehajtási Lap és a Bírósági Felhívást ) a végrehajtótól postai úton.

Ez a tartozás mindennel együtt 1.500.000,- Ft körüli összeg!

Kb. 1-1,5 hónap múlva várok egy nagyobb összeget külföldről amiből kitudnám fizetni.

Azonban csak március 15.-ig adtak határidőt a tartozásom kifizetésére.

Kérdésem hogy ahol lakok azaz édesapám ingatlana ( nekem semmilyen tulajdonrészem vagy bármilyen részem nincs az ingatlanban ) oda beléphet a végrehajtó? Azaz másnak az ingatlanába köteles vagyok beengedni a végrehajtót? Édesapám is köteles beengedni az ingatlanába a végrehajtót?

Egy-két ingóság van az én tulajdonomban mint pl. laptop amivel dolgozom és egy ágy meg a ruhaneműim ami hozzám tartoznak! Ha mégis be kell engedni a végrehajtót akkor ezeket lefoglalhatja?

Előre is köszönettel és tisztelettel:

Noname77 # 2013.03.14. 16:29

Értem. Köszönöm a tájékoztatást. Számomra már csak az a furcsa,hogy ennyi idő után perújrafelvétel van,mikor az ítélet után nem fellebbezett mikor lehetősége is volt erre. Akkor ezek szerint végig kell csinálni az egészet, tárgyalás,tanuk stb...örülök neki, de remélem azért közben nem adhatják el az ingatlant,ha felfüggesztik esetlegesen a végrehajtást, mert már nekem ez is furcsa,hogy perújrafelvétel közel 1 év után.

Köszönöm még egyszer.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.14. 15:52

Ez miként,hogyan lehetséges illetve akkor most már a végrehajtást is felfüggesztik ezek szerint?

Azt neked kell tudni. Ha nem közölték veled, akkor valószínűleg nem függesztették fel. Más kérdés, hogy némely végrehajtó kifejezett felfüggesztés nélkül is "leáll", ha az adós perújítást kezdeményez.

Noname77 # 2013.03.14. 14:34

Annyit még,hogy az ítélet 11 hónapja került kihirdetésre... szóval lassan 1 év után van egy per újrafelvételi kérelem? Ez nekem kicsit magas.... a segítséget hozzászólást előre is köszönöm.

Noname77 # 2013.03.14. 14:27

Üdvözletem a fórumozóknak.Pár bejegyzéssel előrébb már írtam pár dolgot egy végrehajtásos ügy miatt. Azóta történ pár dolog. /amit én úgy hittem,hogy a nevemet jegyezték rá az ingatlanra,de közben csak a végrehajtást jegyezték be/ Az iránt érdeklődnék, hogy ha már jogerős bírósági végzés van a kezemben,az ítélet után volt fellebbezésnek helye is. Fellebbezés nem történt meg. A bírósági végzést kiadták végrehajtónál az ügy, végrehajtást jegyeztek be egy ingatlanra,de ma kaptam egy levelet a bíróságtól miszerint per újrafelvételi kérelem érkezett arra a bíróságra aki már kiadta a végzést,de újabb tárgyalási időpont is már meg van adva /ápr.15/ ezen az értesítésen. Ez miként,hogyan lehetséges illetve akkor most már a végrehajtást is felfüggesztik ezek szerint? Az eddig befizetett pénzekkel mi lesz amit már a végrehajtónak eddig kifizettem?
A tájékoztatást előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.13. 16:44

Azt meg lehet próbálni. Hat havinál többre azonban ne számíts.

csabibabos # 2013.03.13. 16:25

Tisztelt Fórumozók Jogi szakemberek!

Vázolnék egy rövid sztorit.
Tavaly nyáron vettem árverésen egy ingatlant.Miután aláírtam a jegyzőkönyvet a VHajtó Úr tájékoztatott,hogy kifogással éltek az eljárást illetően.
Mivel több mint fél év telt ez azóta,még mindig a bíróságnál van az ügy-nem történik semmi.
Én már unom.
Szívesen vennék valami másik ingatlant,de nem merek amíg ez az ügy le nem zárúl (hiszen az előlegem ott parkol a VH-nál)
Kérdésem:

• Nem lehet vmilyen úton ebből kihátrálni úgy,hogy visszakapjam a kis előlegem aztán mindenki mehet az útjára?
  • ha 2 év múlva zárul le az ügy,nekem nem fizet senki kamatot?

Köszönettel várom tanácsuk: Csabibabos

szecos # 2013.03.13. 14:02

Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem az alábbi lenne:
Az adósom ellen a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett, de a közjegyző adathiány miatt nem hajlandó végrehajtásra küldeni. Ha a közjegyző nem tud hiányt pótolni az adatokban akkor én egyszerű halandó mit tudok tenni? Okmányiroda sikertelen, az adóssal közös ismerős nincs illetve aki van nem kíván nyilatkozni e témában, az adós teljesen elzárkózik.
Mit tudok tenni?

kedvenc # 2013.03.13. 13:56

és nem kérhetek semmi részlet fizetést ?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.13. 13:36

Mit tehetek.?
Fizethetsz, vagy vállalhatod a nemfizetés következményeit.

kedvenc # 2013.03.13. 12:56
Elnézést elfelejtettem a következőket. Sajnos a kocsimmal balesetet szenvedtem .kinek kell jelentenem a végre hajtónak kel
  • e ilyen estben beszámolni a sajnálatos tényről.
kedvenc # 2013.03.13. 12:53

Tisztelt Fórumozó társaság.
Olvasom a fórumokat azonban nem igen találok olyat ami miatt én is írok .Végre hajtást kérő 2012 novemberben adta át az ügyet a helyileg érdekeltségű végre hajtónak.
Én erről a tényről csak most 2013.03.05.szereztem tudomást.Amikor már a végre hajtó nem hajlandó velem szóba állni mondván annak az ideje le járt.Személygép kocsira foglalást tett .Ha én időben kapom a levelet akkor van esélyem kikerülni ezt a tortúrát.8 nap határ időt adott a befizetésre.
Mit tehetek.?