@Kovács_Béla_Sándor: Köszönöm a választ!
@gerbera317: Ha csak ezen múlna, akkor a végrehajtást kérő azt kifizetné, megelőlegezné, stb. Biztos lenne rá mód, ha ez valós problémaként jelentkezne.
@Kovács_Béla_Sándor: Köszönöm a választ!
@gerbera317: Ha csak ezen múlna, akkor a végrehajtást kérő azt kifizetné, megelőlegezné, stb. Biztos lenne rá mód, ha ez valós problémaként jelentkezne.
Ebben nem értünk egyet.
Gyors segítségre lenne szükségem! Előre is köszönöm.
2012 májusában balesetet szenvedtem, így munkaképtelenné váltam. A volt feleségemmel, mivel ez nem veszélyeztette gyermekeim ellátását, megbeszéltem, hogy csúszok a gyermektartás megfizetésével, illetve azt részletekben teljesítem. Minden hónapban fizettem, amit tudtam.
Júniusban, szintén megbeszélés alapján, magamra vállaltam a lányom táborozásának teljes költségét, ami több, mint egy havi tartásdíj, majd augusztusban mindkét gyermek teljes ellátásáról gondoskodtam. Ezért cserébe eszembe sem jutott, hogy az azokra a hónapokra esedékes tartásdíjat ne fizessem meg. Augusztus hónapban a tartásdíj részletet a volt feleségem nem fogadta el, bár erre írásos dokumentumom nincs, csak tanúm.
Szeptembertől az aktuális tartásdíjon felül megkezdtem az elmaradásaim törlesztését, mivel a munkakörülményeim rendeződtek. A teljes összeget november elejére sikerült megfizetnem.
A rendezés megtörténte után kaptam egy végrehajtói levelet, amiben felszólítottak hat havi tartásdíj elmaradásának rendezésére. SOHA nem tartoztam hat havi díjjal. A végrehajtónál bemutattam az igazolást és értesítettem a volt feleségemet, hogy jogtalanul indította az eljárást. Ő szóban ígéretet tett, hogy lerendezi és visszavonja a végrehajtást.
Ebben az értesítésben az önálló bírósági végrehajtó a Vht. 40. 41.§-ra hivatkozott, ha már megtörtént a teljesítés. Ezeket olvasva megnyugodtam, hiszen ezekben egyértelműen az szerepel, hogy ebben az esetben a végrehajtást kérő köteles a végrehajtói díjakat rendezni.
Azonban most kaptam egy újabb levelet a végrehajtótól, hogy a tartozás valóban teljesítésre került, tehát fizessem meg a költségeket.
A volt feleségemnek semmivel nem kellett bizonyítani, hogy nem fizettem, én bemutattam a bizonyítékot, hogy fizettem és most mégis én fizessem a költségeket is?
Irigységből x havonta kihúzhat a zsebemből több tízezer forintot törvényesen?
A hivatkozott jogszabály érdeksérelem vizsgálatát írja elő a bíróság számára, ezért, ha a végrehajtó úgy nyilatkozik, hogy "jó, de mi lesz a munkadíjammal?", a bíróság a végrehajtást kérő kérésére sem fogja felfüggeszteni a végrehajtást.
A végrehajtást kérő bármikor kérheti az eljárás felfüggesztését. [Vht. 48. § (1)]
Kedves Fórumozók! Tegyük fel, hogy két magánember közötti milliós adósság ügye eljut a fizetési meghagyásig, amelynek az adós nem mond ellent. A követelés ingóságból és bérből, fizetésből jó eséllyel nem hajtható be, az adósnak azonban van egy lakása.
Aki a kölcsönt adta, egyelőre csak azt szeretné, hogy a végrehajtó bejegyezze a végrehajtás tényét az ingatlan tulajdoni lapjára, de az árverést egyelőre még ne indítsa meg (vagy legalább nagyon messzi, távoli időpontra tűzze ki). Hátha addig még jutnak a felek valamire...
Meg lehet akasztani - a végrehajtást kérő kérésére! - a folyamatot ezen a ponton?
„hogyan lehet megsürgetni az eljárást”
Például írsz egy levelet a végrehajtónak, hogy csináljon már valamit (inkasszó, munkabér-letiltás, gépjármű-foglalás, ingatlanfoglalás), különben tekintse a bejelentést intézkedés elmulasztása miatti végrehajtási kifogásnak.
Problémám hasonló, mint Capise kérdése. A svéd csavar nálunk ott van, hogy az ingatlan, aminél a közös költség tartozás felhalmozódott 1/2 - 1/2 arányban tulajdonom a volt férjemmel.
Volt férjem munkanélküli, bejelentett állása, jövedelme nincs. A költségeket nem fizeti, a lakást Ő lakja. (Tudom, ez nem mentesít engem, mint résztulajdonost a fizetés alól.) Azonban a végrehajtó mindkettőnk jövedelmét, bankszámláját megterhelte, az ingatlanra jelzálogjogot jegyeztetett be. Kérdésem, ennyire túlbiztosíthatja magát? Letiltás, jelzálogjog bejegyzés...
Tőlem a teljes összeget követelheti, én meg majd polgári peres eljárásban kérhetem a volt férjemtől? Vagy ha tőle is vonni tudná a pénzt, akkor mindkettőntől elvennék duplán? A végrehajtás módosítását lehet kérni, hogy én csak a felét fizessem ki a tartozásnak, mivel csak 1/2 arányban vagyok tulajdonosa az ingatlannak? Mi a módja? A munkáltatómhoz a levonásra a felhívás megérkezett...
Várom válaszotokat, köszönettel: Mesu
Tisztelt Fórumozók, Válaszadók! Reménykedve vártam a kérdéseimre a választ, de idáig még sajnos nem kaptam meg. :( Reménykedjek tovább, vagy ne várjak segítséget, esetleg megoldást ettől a fórumtól? Tudom hogy a problémáimat nem fogom tudni itt megoldani, de tájékoztatást, iránymutatást szeretnék kapni.
Köszönettel.
Mackóka
Az 1/3-odnak sürgősen új tulajdonos kell! (nem csak bólogatni és holnapra halasztani...)
Különben simán el fogják - kabátgombokért - árverezni!
Jövedelem megóvásának is van lehetséges módja de ahhoz többet kellene tudni a családi állapotodról...
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Tiszteletem!
Segítséget szeretnék kérni.
Több banki hitelem felmondás alá került,már lassan megkezdődik a végrehajtás.
Van munkahelyem már van egy fix letíltásom 20 ezer forint.Mennyit vonhatnak még?
A lakásnak amiben lakunk csak az 1/3da van a nevemen,elvehetik a lakást,vagy csak az 1/3-t?
Van 5 kis korú gyerekem és nagyon nehéz a megélhetés igy is.Ott hagyhatom a munkahelyem hogy ne tudjanak vonni semmit vagy ezt nem lehet?
Mit foglalhat még a végrehajtó?
Mit lehetne tenni?
Nagyon kérném a hozzá értők segítségét!
Előre is köszönöm!
Üdvözlet Mindenkinek!
Problémám a következő: Apuka évek óta nem fizet tartásdíjat, bejelentett munkahelye, jövedelme nincs, viszont tudomásom van arról, hogy az új feleségével a házasság fennállása alatt közösen vettek egy családi házat, persze csak az új feleség nevére.
Mit tehetek? Megállapítás iránti kereset, hogy az a családi ház az ő 1/2 arányú tulajdona?
Szeretnék segítséget kérni,közös költség tartozásunk van,már a végrehajtónál.A lakás 1/3-2/3 részben a tulajdonunk, a tartozásról a kamarától kaptunk nyáron levelet,nincs mit vitatni rajta.Októberben kijött a végrehajtótól a levél,a teljes összegről az én nevemre.(az enyém a két harmad,de a teljes tartozásról jött ki)Részletfizetésben megállapodtunk,fizetjük is azóta.Szombaton viszont kijött a párom nevére is,másik végrehajtótól,szintén a teljes összeg,és ő már az ingatlanra is bejegyeztette a jelzálogot.Mit tehetünk?kifogást emelni,hogy az övé csak egy harmad,illetve hivatkozni arra hogy ezt mi már törlesztjük??Még egy részletet nem bírunk.
(és igen,fizetni kellett volna,és igen,mocsok devizahitelesek vagyunk,akik egy kicsi panelra felvettek 6 millió kölcsönt,mert falusiként nem tudtak elhelyezkedni sehol,mert a 25 ezres bérletet nem tudtuk kifizetni,és elhitték a banknak a papíron,hogy devizahitel alacsony törlesztéssel 300hóra havi 25 000,majd x év múlva 44 000,csak közben valahogy mégis 97000 lett,és mi még dolgozunk szakadásig...)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy több tartozásom van már lassan végrehajtás alá kerül banki hitelek voltak ezek.
A munkabéremből már vonnak 20 ezer ft ez fix e
letiltás mert megegyeztem a bankal,mennyit vonhatnak még le?
A ház amiben lakunk csak 1/3a az enyém ilyenkor mit csinálhat a végrehajtó el veheti a házat?A házon van jelz
álog hitel ezt fel mondhatják?
Mit foglalhat le még a vh?
Van 5 kiskoru gyerekem .
Ott hagyhatom a munkahelyem hogy ne tudjanak vonni semmit,vagy van valami megoldás hogy ne kerüljön veszélybe a megélhetésünk?
Ha jön a vh és itton vagyok de nem engedem be akkor mi lesz?
Ha a bankszámlámat inkasszózzák akkor kérhetem a munkáltatót hogy kézbe fizzesen ne utaljon?
Előre is köszönöm a segítséget!
Gederisti
Ha jól csinálod, elévül...
Köszönöm a választ! igen a kérdés az hogy megtagadhatja e a levonást?És hogy ne külje el a férjemet a münka helyéröl e miatt.És hogy mitt tudunk tenni ez ügyben hogy mindenkinek jó legyen?
Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo
„A kérdésem az,hogy ezt megteheti e a munkáltató”
Melyik részét? A levonást természetesen nem tagadhatja meg, mert azzal kezessé válik. A munkaviszonyt azonban megszüntetheti. Persze, nem ezzel az indoklással.
Segitséget kérnék abban,hogy a férjrm fizetésének 50% már vonják.de a munkáltatoja nem rég közölte vele hogy januártol oldja meg hogy ö maga fizesse be a pénzt mert nem hajlandó ö utalgatni,és ha ez igy nem müködik akkor el lesz küldve a munkahelyéröl. A kérdésem az,hogy ezt megteheti e a munkáltató illetve az hogy ó mint magán személy befizetheti e a pénzt.
A válaszokat elöre is köszönöm.
Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo
Ezt mondd el a jogosultnak is, sok szerencsét!
Tisztelt Válaszadó! Szolgálat járadékból és családi pótlékból hogyan tudnak banki tartozást behajtani abban az esetben ha postán érkeznek ezek a jövedelmek? A banki tartozás behajtását (személyi- és gépjárműhitel) megelőzi-e bírósági eljárás? Ha igen, ez kb. mennyi időt vesz igénybe? Mi történik ha közben eladom, vagy kiskorú gyermekemnek elajándékozom az ingatlan részemet?
Más üggyel kapcsolatos kérdésem is lenne. A férjemnek van egy tartozáskövetelése, amiben a pert másodfokon is megnyerte. Végrehajtási szakban van az ügy, de sajnos lassan 2 éve hogy a végrehajtási díjjat előre kifizette, de a végrehajtó semmit nem tett. Ilyen esetben hol lehet a végrehajtó ellen panasszal élni, hogyan lehet megsürgetni az eljárást. A végrehajtásra kötelezettnek saját tulajdonú ingatlana, autója van, és röhög a markába, mert látszólag az "igazságszolgáltatás" tehetetlen.
Köszönöm szépen a válaszát!
tisztelt gerbera317!
mert tojok rajuk azert.
kijelentkezek a lakcimemrol akkor kereshetnek amig van kedvuk?
az ingatlanba semmifelekeppen be nem juthatnanak 100% :)
bevetellem sincsen es masom se a felsoroltakbol.ezesetben?
Nem, nem fogják "ráterhelni", bár..., ha rám bíznák, én azért meg tudnálak szorongatni.
Istenem, ilyenek jönnek a felsőoktatásból...
Írni nem tud, két szónál hosszabb mondatokkal meg nem bír.
Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy májusban, édesanyám hagyatéka révén örököltem egy fél házat, amit elajándékoztam édesapámnak! Az lenne a kérdésem, hogy azóta munkanélküli lettem, elmaradtam a diákhitellel, amit apeh tartozásra átettek, s azt szeretném megtudni, hogy a házra rá terhelhetik-e? Egyébként semmi sincs a nevemen!
Válaszát köszönöm!
Gabi
sanyilola
változtass lakcímet, ha 1 évig nem követnek nyomon, elévül az ügyed...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02