Mert sokat kockáztat például a Vízműveknél...
végrehajtás kérdések
Jó-jó, de az óraálláson mit változat az, hogy az adós is aláírja?
Azt hogy a Vízmű az adóstól kéri az elmaradt vízdijat...
Nem látom az összefüggést. Azt egyébként is tőle fogja követelni.
Itt is egyébként praktikákra gondoltam, hogy szokás a rutinos vevőknél. Most ugye gondolok olyasmire, hogy kihívom a vízügyet olvassa le az órát és mondom neki innen én fizetem és pont.( ha ennyire egyszerű) vagy belém köthetnek e esetleg, hogy a tulajdonos fél éve én vagyok igy majd az elmaradt díjakat nekem számlázza. Ugye erre céloztam, hogy láttam már ilyen topikokat amire írtatok megoldást és megelőzést is ("így kellet volna csinálni ekkor meg akkor és nem lett volna baj") Villanyóra átírásnal is szokták kérni az elöző tulaj aláríását
@tmisi
„szokták kérni az elöző tulaj aláríását”
És ha nem adja? Ez itt nem közös megegyezésen alapuló adásvétel, ahol mindkét félnek elemi érdeke együttműködni. Nem vetted még észre?
Mit nem sikerült megérteni abból, hogy 'kényszereljárás'? Amit nem tesz meg az adós, megteszi helyette a végrehajtó. Amit az adós nem hajlandó nyilatkozni, azt megállapítja helyette a végrehajtó. Ha az adós nem hajlandó aláírni valamit, a végrehajtó megállapítja, hogy az aláírást megtagadta. És pont. Gondolod, hogy a végrehajtó intézkedése hatálytalan marad attól, hogy az adós nem hajlandó aláírni? Ugyanez van a mérőórákkal is: azokat a végrehajtó leolvassa, az állást rögzíti az átadójegyzőkönyvben, és kész. Tudtad, hogy a végrehajtó kézzel írott, xxar jegyzőkönyve az közokirat? Na, most már tudod. Baxi.
tmisi024,
Elvileg az e-bejelento.hu-val minden közművet át tudsz írni online.
Bár árverésre nem vagyok biztos, hogy működik, de talán igen. A végrehajtó birtokbaadási jegyzőkönyve elég kell legyen.
A vízmű a fogyasztójától követelhet, de a többi közművel ellentétben a fogyasztási helyen szünteltetheti vagy szűkítheti a vízszolgáltatást, amíg ott tartozás van, függetlenül attól, hogy ki halmozta fel azt a tartozást. Egyszerűbben : ha vizet akarsz az ingatlanba, ki kell fizetned a tartozást, aztán azt megpróbálhatod az eredeti adóson behajtani (általában csekély eséllyel.)
„Na igen. Mert neki plusz pénz is idő :D Csak ezt nézik a végrehajtók :D”
Galga: említettem már, hogy nem ildomos általánosítani... Akkor a mindenkori kötelezett is csak azt nézi, hogy tudna olyan kölcsönt igényelni, amit nem is akar visszafizetni.
Csak jelzem, hogy az elektronikus kapcsolattartás hatékony és célszerű, a végrehajtót pont nem érdekli, hogy postán kiküldi a tértivevényes levelet a kötelezettnek, mert készkiadásként rögzíti és vagy az adós fogja kiköhögni, vagy a Díjrendelet esetén - behajthatatlanságnál - a végrehajtást kérő. Az elektronikus kapcsolattartást be is jelentheti a kötelezett a végrehajtó részére, mivel nem köteles az elektronikus kapcsolattartásra.
Adott egy jelzálogjog elidegenítési és terhelési tilalommal. De a cég akinek a javára szól az már megszűnt.
Állapot cégjegyzékből törölve
Adószám 10215621
Cégjegyzékszám 13 08 070002
Ilyenkor mi a teendő? Van egy cég aki megvette, de azóta már kitudja hol van, a lényeg az hogy az eredeti telephelyen termelés senki nincs már.
Az iratok is jóeséllyel nincsenek már meg, 20 éves a bejegyzés.
„Van egy cég aki megvette”
Úgy érted, van jogutód?
Keresed meg, kérj tőlük törlési engedélyt.
Ha a zálogjoggal biztosított követelés elévült, akkor a zálogjogot is törölni kell.
Ha nem ismeri el a cég az elévülést, akkor zálogjog törlése iránti pert kell indítanod ellene.
Köszönöm!
De ki lehet a jogutód, vagy mi van ha közben már nincs jogutód mert nélküle ért véget?
Az a jogutód, aki (ami) megvette a céget. Derítsd ki.
A cégjegyzékben ilyenkor is kell legyen utalás a jogutód cégre.
Ha megszűnt (akár a megvásárló cég is), akkor ennek igazolásával kell kérni a földhivatalt a törlésre.
„Az a jogutód, aki (ami) megvette a céget”
Az ugyan nem! Ahogy a végrehajtást kérő cég tulajdonosa nem volt végrehajtást kérő, ugyanúgy az új tulajdonosa sem az. A vh-kérő jogutódja nem az, aki megveszi a vh-kérő céget, hanem az, aki megveszi a vh-kérő cégtől a követelést.
Csuklósbusz,
A megadott adatokkal valóban létezett egy cég, a Ceglédi Tejipari Közös Vállalat. Amikor 1993-ban törölték a cégjegyzékből, bő egytucat tagja volt, téeszek meg állami vállalatok. A vagyonát a tagok (esetleg hitelezők) között felosztották. Azt a követelést, ami a Te ingatlanodon lévő jelzálogot biztosítja, ha 1993-ban még fennált, az egyikük meg kellett, hogy kapja. Ha csak el nem felejtették teljesen. (Aztán a volt tagok/hitelezők gondolom eladták a tejipari eszközöket, ahogy Te is írod, amik aztán vagy működnek még ma, vagy nem. De ennek semmi köze ahhoz, hogy mi lett a Téged érintő követeléssel.)
Végrehajtásban vetted meg ezt az ingatlant? Ha igen, nincs gond, mert akkor a földhivatal törölni fogja.
Ha nem, akkor vagyonrendezési eljárás lefolytatását kérném a bíróságtól - a földhivatalban megvan a jelzálogot alapító irat, abban benne vannak a követelés adatai. Ez az új eszköz, ami előkerült. A bíróság jó eséllyel nem fogja lefolytatni az eljárást, mert többe kerülne az eljárás, mint amit a követelés ma ér. Évtizedes infláció... Kérd, hogy adja a követelést a tulajdonodba. Akkor már tudod töröltetni a jelzálogot, hiszen Te leszel a jogosult. Ha mégis lefolytatja, akkor meg lesz a követelésnek tulajdonosa, és ki tudod fizetni.
Nem az én ingatlanon, nem is árveréses. Régóta így van, földtörvényes ráadásul, ismerős venné meg.
Akkor most mivel kellene kezdeni? Parmalat megvette majd azt meg az Alföldtej. 30 ezer Ftról van szó. Xd
„Nem az én ingatlanon, nem is árveréses. Régóta így van, földtörvényes ráadásul, ismerős venné meg.
Akkor most mivel kellene kezdeni?”
Talán a legegyszerűbb a Cégtörvény 124/B. vagy 130. § szerint haladni, attól függően, hogy végelszámolással szűnt-e meg a KV. Ha máshogy nem, ezt egy cégbírósági iratbetekintéssel ki lehet deríteni. A következő lépés, hogy az eladó beadja a Budapest Környéki Törvényszékre az aszerinti kérelmet, a nyomtatvány fent van a birosag.hu-n.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…
„vagyonrendezési eljárás lefolytatását kérném a bíróságtól”
Az követelésre nem jó, csak dologra.
KBS,
1. Eszerint követelésre is jó: „Ennek értelmében a Szegedi Ítélőtábla Vpkf. I. 30.027/2008. számú eseti döntésében tükröződő bírói gyakorlat alapján a Ctv. szerinti vagyonrendezési eljárás a megszűnt cég vagyonához tartozó pénzkövetelésre is lefolytatható.”
https://ugyeszeklapja.hu/?…
2. Ez a probléma ebben az esetben megkerülhető. Ezért érdemes a főszabály szerinti vagyonrendezési eljárás helyett a Cégtörvény 124/B. vagy 130. § szerinti nyilvántartásba bejegyzett jog és tény törlése iránti vagyonrendezési eljárást kérni. Ezt mintha a kérdező problémájára szabták volna...
Nem tudom, miről szól ez a döntvény konkrétan. Én azt a töretlen és következetes gyakorlatot ismerem, amelyre hivatkoztam. (Kicsit régi az évszám. Bár szerintem sosem volt más sem a szabályozás, sem a gyakorlat.)
A 2. rendben van, az nem vagyonrendezési eljárás, magam is azt javasolnám.
(Ha az egész - eléggé hevenyészett - cikket elolvasod, láthatod, hogy ebben a kérdésben önmagában is ellentmondásos. Számos olyan állítást tesz, amely szemben áll az általad idézett mondattal.)
(KBS - Egyetértek.)
Csuklós....
Te hogy jössz a képbe? Érintett vagy?
Nem, nem vagyok érintett, de engem is érdekel a megoldás.
Szóval akkor földhivatal felejtős, ők nem fogják törölni "csak azért mert megszűnt a cég"?
De azóta annyi cégen átmehetett, esélytelen kb kideríteni most hol tart. --- >Ceglédtej Rt---> Parmalat--->Alföldtej valahogy így lehetett
Alföldtejet azért érdemes megkérdezni, hátha valami szuper jogászuk van aki kiadja a papírt?
Mindenféleképpen 130. § szerinti nyilvántartásba bejegyzett jog és tény törlése iránti vagyonrendezési eljárás bíróságon?
„hátha valami szuper jogászuk van”
Az ilyenhez nem szuper jogász kell, hanem szuper irattáros, aki képes 3 évtizedre visszamenőleg bármilyen xart előásni, és megmondani, hogy a követelés (valószínűleg munkáltatói kölcsön) fennáll-e, vagy pedig megfizették, és csak a zálogjog maradt ott. Nos, az ilyenek már mind nyugdíjba mentek. Azt már egy közepes képességű jogi asszisztens is meg tudja mondani, hogy egyébként lehet-e még az így biztosított követelést érvényesíteni a zálogtárgy tulajdonosa ellen. A törlési engedély kiadásáról viszont nem dönthet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02